Dodaj do ulubionych

ach ci artyści

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 21:44
Naszemu ciechanowskiemu mistrzowi młotka i dłuta coś odbija
Tekst linka
Udar słoneczny, demencja czy wazelinka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ryszard Ochucki Re: ach ci artyści IP: *.play-internet.pl 10.05.13, 22:16
      Wazelina.
      Może ktoś wie kiedy pani Gładysz organizuje w tym roku wigilię?
      • Gość: gość Re: ach ci artyści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 22:41
        Fajny tekst bo w tym Ciechu to ludzie u władzy mają pojebane we łbach a pierwsi to ci z SLD na I maja gdzie kwiatki składają no i ta ulica 17stycznia wyzwolicieli albo okupantów.

• Gość: Karolina Marku Zalewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 11:15
      Proszę o definicję pomnika. Taką prostą, łatwą do zrozumienia, by prości ciechanowianie byli w stanie pojąć.
      • Gość: nemo Re: Marku Zalewski IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.05.13, 11:44
        czy aż tak istotnym dla pamięci jest tablica, obelisk, rzeźba czy pomnik, Pan Zalewski uwielbia rzeźby ze zrozumiałych powodów. W Ciechnowie mamy Plac Kościuszki z popiersiem bohatera powstania i tam winniśmy w każdą rocznicę utworzenia Konstytucji składać symbole pamięci a nie pod obeliskiem POW.
        • Gość: . Re: Marku Zalewski IP: *.play-internet.pl 11.05.13, 12:09
          Dla pamięci może nie ale dla kieszeni "artysty" bardzo ważne.
          • Gość: .... Re: Marku Zalewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 12:59
            To składajcie kwiaty również pod rzeźbą, a raczej pod pomnikiem tura też kwiaty za jego zasługi dla Polski
            • Gość: a_samo_a Re: Marku Zalewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 19:34
              "To składajcie kwiaty również pod rzeźbą, a raczej pod pomnikiem tura też kwiaty"
              Oj żebyś nie wykrakał.
          • Gość: nie artysta Re: Marku Zalewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 13:05
            > Dla pamięci może nie ale dla kieszeni "artysty" bardzo ważne.
            Charakterystyczny przytyk. Człowiek, którego zawodem jest sztuka, czyli np. malarstwo, rzeżba, muzyka itp. powinien czynić usługi za darmo. Może nawet liczyć wtedy na podziękowanie zamiast pomyji na swoją głowę.
            • Gość: . Re: Marku Zalewski IP: *.play-internet.pl 11.05.13, 14:46
              Człowiek którego nie stać na obraz lub obraz jest kiczowaty, powinien zamknąć gębę i żyły sobie wypruwać aby utrzymać "artystę samozwańca" dla sztuki bo ten gotów się jeszcze obrazić.
            • Gość: a_samo_a Re: Marku Zalewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 19:55
              A ja jestem za promowaniem naszej rodzimej ciechanowskiej sztuki i jej twórców!
              Jestem pod wrażeniem skromności Marka Zalewskiego, który swoje największe, pomnikowe dzieła nazywa rzeźbą. Mam jednak nadzieję, że zakamuflowany pomnik solidarnościowca, powszechnie znany jako pomnik św. Piotra jest jednak pomnikiem, chociaż teraz wcale nie jestem tego pewien.

Natomiast mam pomysła, aby na środku placu buraczanego wystawić jeden pomnik, wspólny dla wszystkich świąt, opcji politycznych itp. itd. Taki ciechanowski pomnik zgody narodowej. Mógłby go zaprojektować i wykonać Marek Zalewski, byłaby to rekompensata za te wszystkie bęcki jakie dostał za Dodę.
              Mogłoby to by być np. coś takiego pomniczek Na 1 maja byłby ok. bo to stworzenie pracujące, święta religijne też by obskoczył, bo przecież wiadomo kogo woził. Co by matolstwo nie miało obiekcji, to przed każdym świętem zmieniłoby się tabliczkę. Na odsłonięcie zaprosiłoby się prezydenta Obamę w końcu jest to również symbol jego partii. Oczywiście, na co dzień pewnie by sie zdarzyło, że jakiś miłośnik trunków, mijając pomnik by się ukłonił i powiedział: "Dzień dobry panie ...", ale przecież grzeczności nigdy za dużo.
              No i najważniejsze nawet w przypadku dokładnej kopii nie byłoby żadnych zarzutów plagiatu jak to było z JPII. Powiedziałoby się, że nasz, ciechanowski pomnik zgody narodowej był jedynie inspirowany jakąś tam rzeźbą.
              • Gość: a_samo_a Re: Marku Zalewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 17:02
                Marku Zalewski,
                wchodzisz w ten pomysł, czy nie?
                • Gość: a_samo_a Re: Marku Zalewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.13, 10:31
                  No to jak Marku, dobry pomysł, czy do d...?

P.S. Ja też bym się chciał dowiedzieć kiedy pomnik jest pomnikiem, a kiedy tylko rzeźbą. Nie bądź śfynia i oświeć, proszę.
      • Gość: lesio Re: Marku Zalewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 19:06
        Nie doczekasz się odpowiedzi. Nasz ciechanowski artysta nie ma czasu dla plebsu (brak wiedzy = brak czasu)
        Patrzę sobie na pomnik Kościuszki i na pomnik Kolbego. Na mój chłopski rozum podobne są do siebie. Jeno według naszego rzeźbiarza z bożej łaski jeden jest rzeźbą, a drugi pomnikiem, bo władze urządziły pode nim uroczystości.
    • Gość: black Re: ach ci artyści IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.13, 16:03
      Co do artykułu - nie ma to jak najpierw ubabrać się w gó...e zwanym polityką, a później krytykować z pseudo-niezależnej pozycji i się wypłakiwać na prawo i lewo hehe. Mam normalnie awersję do takich zakłamanych hochsztaplerów.
      • Gość: . Re: ach ci artyści IP: *.free.aero2.net.pl 11.05.13, 16:52
        Gość portalu: black napisał(a):

> Co do artykułu - nie ma to jak najpierw ubabrać się w gó...e zwanym polityką, a
        > później krytykować z pseudo-niezależnej pozycji i się wypłakiwać na prawo i le
        > wo hehe. Mam normalnie awersję do takich zakłamanych hochsztaplerów.

idź w ramach protestu zniszcz kolejny wieniec o jedyny prawdziwie prawy i sprawiedliwy
      • Gość: kontekst Re: ach ci artyści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 20:22
        Ale tych ścierw anonimowo piszących w ciechu jest dużo, aż obrzydzenie bierze.
        • Gość: s Re: ach ci artyści IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.13, 21:51
          Bohaterowie POW w sposób naturalny wpisują się w historię naszych zrywów niepodległościowych, więc nie uważam by wielkim zgrzytem było składanie kwiatów pod tym obeliskiem w rocznicę Konstytucji 3. Maja. To takie szukanie dziury w całym...
          A jeśli się czepiać, to proszę bardzo - równie dobrze można by pospekulować na ile błędy Naczelnika doprowadziły do upadku Insurekcji...
          • Gość: . Re: ach ci artyści IP: 78.30.81.* 12.05.13, 08:27
            Gość portalu: s napisał(a):

> Bohaterowie POW w sposób naturalny wpisują się w historię naszych zrywów
            > niepodległościowych, więc nie uważam by wielkim zgrzytem było składanie
            > kwiatów pod tym obeliskiem w rocznicę Konstytucji 3. Maja. To takie szukanie
            > dziury w całym.

Stosując tak daleko idące uogólnienia praktycznie w sposób uzasadniony można składać z tej okazji również kwiaty pod pomnikiem Marii Konopnickiej, nie uważasz?
            A spekulacje ... jak to spekulacje ...
            • Gość: uwaga pomnik Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 08:35
              Za chwilę postawią wam pomnik L.Kaczyńskiego to w końcu będą wiedzieli gdzie składać kwiaty.
              • Gość: wierny Re: pomnik Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 09:19
                O, i wreszcie będzie prawidłowy, polski polnik.
      • Gość: lesio Re: ach ci artyści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 18:55
        Czyżbyś coś wiedział? A może oceniasz innych wobec siebie?

P.S. Nie pluj na lustro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka