Dodaj do ulubionych

Krubin - zareagujmy !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 16:08
Ciechanowskie kapielisko KRUBIN,
mysle ze jest to super miejsce do spedzania goracych upalnych dni ... nawet teraz mimo syfu zaniedbania jakie tam panuja widac tam sporo ludzi. Blisko miasta las ... czego chciec wiecej,
Chcial bym zeby jak najwiecej ludzi wypowiedzialo sie w tym temacie, zeby do wladz naszego miasta to dotarlo moze w koncu cos z tym zrobia ...
oczywszcza zbiornik wyremontuja pomost, odnowia plaże.
Naprawde z zalem sie patrzy na taki teren z taka potencja swietne miejsce na weekendy na lato dla mieszkancow blisko miasta ...
No chyba ze zapytam z ironia czy moze Pan prezydent ma juz "plany", cos w stylu ul. warszawskiej albo betonowa plaza na placu JPII ...
Obserwuj wątek
    • Gość: F4i Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.13, 22:22
      Zgadzam się w 100%, po co jeździć gdzieś daleko skoro mamy świetne miejsce pod nosem tylko trzeba by było to jakoś zagospodarować i zadbać.
    • Gość: dunald tusk Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 23:05
      Jak wybierzecie na Prezydenta Miasta pewnego radnego z Krubina to tam powstanie centrum Ciechanowa.
      • Gość: 123 Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.matcom.com.pl 14.06.13, 00:13
        Pamiętam dawne czasy na krubinie. Tłumy plażowiczów, rowery wodne, kajaki, budka z napojami, lodami i zapiekankami. Można nawet było znajomych z rodzinami spotkać :) A i siatkówka plażowa była...
        • Gość: dunald tusk Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 07:24
          Tak było ale to była fałszywa postawa mieszkańców Ciechanowa by Krubin przyciągal ludzi.
          Przyciagać ma historyczne miejsce odrestaurowane przez nasze partyjne czlonki samorzadowe czyli deptak i plac.Tu bije serce tego miasta.
          • Gość: jaaaa Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.13, 09:48
            Serce miasta jest wszędzie tam gdzie ludzie chcą przebywać i robią to z przyjemnością czyli rynek, deptak, zamek, ogródki piwne, lodziarnie, kawiarenki, lokale gastronomiczne kluby, etc. a w upalny letni dzień mogłoby się przenieść na krubin, nad rzekę, lub otwarty basen, ale oczywiście lepiej zapuscić te miejsca niech ludzie jeżdżą do innych miejscowości i tam wydają kase, albo niech sterczą pod całodobowymi monopolowymi upijają się do nieprzytomności, awanturują i popełniają przestępstwa bo to jedyna rozrywka jaką funduje władza młodym w tym mieście.
            • Gość: WODY Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 15:05

ej prosze, niech ten temat bedzie "normalnym" tematem na forum a nie juz idzie w strone samej polityki ...
              Nie rozmawiajmy co by bylo gdyby .... nie skupiajmy uwagi tez na Warszawskiej - nie po to zakladalem ten temat :(
              Jest swietne miejsce do spacerow do spedzania slonecznych dni ... mysle ze z p widzenia miasta naprawde nie trzeba az tak wiele zeby oczyscic wode zmienic pomost wyczyscic plaze ... moze sciezki rowerowe moze sciezki zdrowia w lesie moze miejsce na grilla ...
              Faktycznie kiedys byly rowerki kiedys krocie wiecej ludzi, ba kiedys nawet raz do roku byla KUPALNOCKA na ktorej zawsze bylo tysiace ludzi.
              Jestem w szoku ze takie rzeczy tak niszczeja tak sie marnuja i kazdy na to patrzy bezradnie :(
              • Gość: GOŚĆ Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.cnow.pl 14.06.13, 15:25
                zgadzam się! mamy takie miejsce i nic z tym się nie robi...wszystko marnieje...a można by było zrobić naprawdę świetne miejsce do wypoczynku... tylko komu by się chciało ogarnąć ten bajzel. zabetonować z pewnością było by łatwiej. Basen odkryty też woła o pomstę do nieba. Dziwi mnie, że sanepid pozwala na jego otwarcie - TO JAKAŚ KPINA!!! Mamy też dwa piękne parki które można by było ogarnąć - pomyśleć troszkę o dzieciach i ludziach chcących odpocząć na powietrzu W CIENIU!! ale po co....DZIURA ZABITA DECHAMI
                • Gość: WODY Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 16:04
                  Dokladnie! Zabetonuja te miasto (jakas firma podpisze umowe z prezydentem i ktos zgarnie X kasy) reszte miasta sprzedadza (np cegielnia) ... otworza jeszcze kilka biedronek :-) i .... tyle ...
                  Kiedys w parku byly imprezy organizowane przez WDK ... Kiedys na krubienie byly kajaki i Kuplanocka Kiedys winnym praku byla fajna fontanna Kiedys mozna bylo isc na zamek i wejsc na wierze z ktorej widac swietna panorame miasta i historyczny dziedziniec zamku .... a dzisiaj? Nasze miasto sie uwstecznia - DOSLOWNIE
                  Czy trzeba jechac nad zalew zegrzynski zeby posiedziec w goracy weekend nad woda albo z dzieckiem poplywac choc by zwyklym pontonem .... ?
                  Zzy nie mozna zrobic sciezki rowerowej do samego lasu? zeby zrobic sobie wycieczke z rodzina. Wydaje mi sie to byc takie proste w kontekscie tego jak latwo wycieli w centrum miasta tyle drzew zniszczyli taki fajny park i zrobili betonowy plac!
                  Denerwuje mnie w tym wszystkim, ze jestem pewien zdecydowana wiekszosc mieszkancow mnie poprze w tym co teraz pisze ale tez ta zdecydowana wiekszasc jest tak bardzo bezradna :(
                  wielka szkoda ze tak wlasnie sie dzieje :(
                  • Gość: ja Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.cdma.centertel.pl 14.06.13, 17:13
                    popieram i szlak mnie trafia jak przejeżdżam samochodem ,a tak chętnie pojechałabym rowerem ale się boję ...
                    • Gość: Wolny Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.13, 19:22
                      Czy ty jestes z Ciechanowa jaki fajny park wycieli ? zberanina pijaków i cpunów okupowała ławeczki, syf kiła i mogiła, fontanna? dobre badziew był taki że wstd przed znajomymi z innych miast, w wodzie miliony butelek ,plastików i innych badziewi, tysiące gawronów nie dajacych spokoju, totalny syf był kolego ,ale nie ,trzeba za wszelką cene przywalić czuć na odległość politykierstwo , brzydzę się takimi ludźmi ...
                      • Gość: ???? Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 19:35
                        za ptaki drzewa się wstydziłeś ? człowieku to ty śmierdzisz polityką za władze które do tego dopuściły się wstydź rzygać się chce ale jak przeczytałem co ty wypisujesz zalać betonem i postawić pomnik dodzie tego byś chciał pis czy po każdy ma nas gdzieś i robią to co chcą więc dajcie spokój i zajmijcie się tematem bo jest warty uwagi popieram temat wody
                        • Gość: karolina Re: Krubin - zareagujmy ! IP: 213.199.253.* 14.06.13, 20:41
                          A kanały? Również byłoby fajne miejsce gdyby sę tym ktoś zajął.
                          • Gość: WODY Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 13:30
                            Pijacy w parku? OWSZEM ale czy to wina parku? Wez "wolny" rozpedz sie tylko tak szybko walnij barana w sciane i najlepiej juz sie nie udzielaj!
                            Czy nie mozna bylo wyremontowac sciezek w parku? bardziej go oswietlic podciac drzewa zrobic choc by monitoring? wyremontowac oswietlic fontanne? o czym Ty czlowieku mowisz Gawrony Ci przeszkadzaja hehe
                            Mi przeszkadzaja tacy jak Ty !!! Takie wrzody!
                            Nie wiem czy smiac sie czy plakac jak czytam cos takiego :(
                            Widzialem tam wielu ludzi staszych siedzacych czytajacych ksiazki swietne miejsce zacienione w sloneczne gorace dni kiedy jeszcze funkcjonowala fontanna - BAJKA
                            Byl bym sklonny wydac kolejne miliony z budzetu miasta - naszych podatkow, zeby przywrocic poprzedni stan - oczywiscie wyremontowany poprzedni stan!

A w temacie KANALOW - to samo w zeszlym roku jedyna atrakcja tam byly kaczki dokarmiane przez male dzieci teraz nawet kaczek juz tam nie ma :(
                            Park calkiem przyzwoity choc tez mozna by bardziej go urozmaicic ale i tak w porownaniu do calej reszty miasta nie jest zle!
                            Tylko to samo nie mozna oczyscic kanałow zadbac o ten zbiornik?
                            Nic sie z tym nie robi od tylu lat :(
                            Wielka szkoda
                            • Gość: gostek Kasa, kasa, kasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 14:16
                              pogadajmy poważnie, bo chcieć to każdy chce dużo i jeszce każdy czego innego, mój syn np. skateparku. zgoda co do Krubina, ale nikt nie pisze o podstawowej rzeczy - KASA. macie jakieś pojęcie o budżecie? połowa idzie na szkoły, 1/3 na różne zasiłki, dodatki itp. kanały i krubin to by były inwestycje, a tu pieniądze idą na dołożenie do unijnych. pierwsza rzecz to trzeba skończyć drogi w mieście, bo komunikacja w dzisiejszych czasach to podstawa. jak skończą pętlę będzie wolna kasa i wtedy naciskać państwa radnych. ja mogę swojego nacisnąć.
    • Gość: gość Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 15:26
      Platfusiątka nie narzekajcie na tego którego wybraliście na Prezydenta miasta.
      Trzeba było sie go pytać o to co was ciekawiło a nie słuchać tego co on gada.
      Tak naprawde to Wardzińskiemu nikt trudnych pytań nie zadaje a i tak robi się te wybory by oszolomy nie mogły takich pytań zadawać.
      • Gość: Magda Re: Krubin - zareagujmy ! IP: 213.199.253.* 15.06.13, 20:43
        Kasa by się zwróciła szybko wejście na ,,plażę" 3 zł albo 4
        • Gość: Roman Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 22:08
          Magda, ty nie masz pojęcia, ile kosztuje pogłębienie i oczyszczenie tego stawu, bo on latami zarasta. 3 zł od osoby - setki tysięcy by tam musiało przyjść. Ja bym tam nigdy nie wszedł do wody. Mieszkam na Krubinie i wiem, jaki syf tam płynął, bo nie było kanalizacji
          • Gość: WODY Re: Krubin - zareagujmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 14:03
            Absolutnie nie popieram tego zeby to bylo platne, ktos wczesniej napisal KASA ok zdaje sobie sprawe ze remont takiego miejsca biorac pod uwage fakt ze nie bylo tam zadnej najmniejszej inwestycji od ... X - lat !!!! nie bedzie kosztowalo 10 tysiecy ani nawet 100 tysiecy ale czemu znalazla sie kasa i to nie mala bo zakladam sie ze poszla w ladne miliony na zniszczenie w centrum miasta bardzo ladnego choc wymagajacego odnowienia parku ... przeciez te inwestycje maja sluzyc nam - mieszkancowm, zadam retoryczne pytanie .... Gdyby park bykl by jeszcze w stanie w jakim byl zadrzewiony z fontanna na srodku ... i mamy do wydania pare milionow, wolicie wydac je na plac JPII w obecnym stanie, czy ladna plaze na krubinie?
            OK jest po fakcie i nie ma co gdybac co by bylo gdyby ... nie ma kasy ... ale tam na krubinie nie robi nic! Nawet plaza nie jest ... nie wiem ... wyczysczona pomost wyczyszczony pomalowany deski zmienione .... takie podstawowe sprawy przed sezonem ... zapomniane miejsce :(
            Powiem raz jeszcze mega potencjal swietne miejsce tylko zeby ktos z wladz to zobaczyl !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka