Dodaj do ulubionych

Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 17:26
Słucham i słucham od jakiegoś czasu jak to Urzędy Skarbowe dbają o moje zakupy by mi się krzywda nie stała.
Dziś pierwszy raz do akcji włączył sie głos młodego Sadowskiego który przeczytał ulotkę jak na wiecu partyjnym jakie to korzyści mam z powodu paragonu jaki ma mi wydać sprzedawca.

Wypraszam sobie zwrot "„Nie bądź jeleń, weź paragon”. bo mam w dupie ten paragon.
Nie mają co robić urzednicy i wyruszają w teren by zarobic parę groszy tak naprawdę dla siebie i robia z siebie idiotów bo chyba ci których kontrolują to i tak już leżą na glebie i czekają na ostatni gwóżdz do trumny swoich biznesów.

Powiem krotko bo ktos mądrzejszy mnie oświecił .W PRLu kradli wszyscy ale ten urobek pozostawał w kraju i napedzał gospodarkę,a dziś kradną bogaci i transferują zyski do swoich central a my Polacy mamy co mamy 1100zł wyplaty ale też ci co pracują.

Niech mi Urząd Skarbowy w Ciechanowie pokaże jakie podatki płacą sieciówki z Ciechanowa do ich kasy a może zmienię zdanie.

KRC jak to KRC jak zapłacą to każdy komunikat po sto razy wyemituje nie wchodząc w szczególy o czym to ten Sadowski mowi bo chyba nie o wolnej i równej konkurencji.
Obserwuj wątek
    • Gość: ten Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.Red-88-15-63.dynamicIP.rima-tde.net 29.07.13, 17:33
      Nie bierz paragonu. Daj żyć!
      • Gość:   Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 18:09
        Niszczenie jakiego handlu? Chyba nieuczciwego bo każdy uczciwy sprzedawca ma obowiązek paragon który jest dowodem sprzedaży oraz naliczonych podatków wydać i tyle.
    • Gość: cena paragon i jego durnota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 18:36
      Te paragon, z tego piszesz to jednak żeś Jeleń i to na dodatek durny.
    • Gość: Kamo Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.opera-mini.net 29.07.13, 18:59
      Nie krytykujcie tak paragona bo ma on trochę racji. Chodzi tu o nierówność finansową wobec prawa. Duże sieci są zwolnione z różnych podatków więc mają uprzywilejowaną pozycję wobec małych sklepików. To nie dziwne że ci ostatni się bulwersują i próbują oszczędzać nawet nieuczciwymi metodami. Nierówność wobec prawa pociąga za sobą inne patologie. Tylko że wina nie leży w całości po stronie tych małych sklepikarzy walczących o opłacalność swoich biznesów.
      • Gość: XXX Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 19:26
        ALE I TAK NAJZABAWNIEJSZE SĄ METODY KONTROLI,......
        jak sprowokować sprzedawcę żeby mimo szczerych chęci nie dał paragonu????
        • Gość:   Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 20:37
          Poprosić o jedną rzecz której cenę znamy, położyć przygotowaną wcześniejszej równo odliczoną kwotę i odwrócić się na 1 nodze :D.
          Handlowcy sobie radzą bo jak przyjdzie do pustego sklepu dziecko lub ktoś znajomy to już można nie dać paragonu.
          • Gość: paragon Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 23:44
            Podsłuchałem rozmowę kilku osób ktore mercedesami nie jezdzą, Egiptu nie zaliczają,w garniturach nie chodzą w willach nie mieszkają w tym właśnie temacie.
            Sprytny kontroler tak zaaranzuje akcję kupna by mu wyszlo ze paragonu nie wydano.
            Nawet to ze paragon jest zarejestrowany w kasie może oznaczać dla kontrolera ze komuś innemu sprzedano butelkę napoju albo batonika.

Może więc napiszecie mi dlaczego nie wydają paragonów stoiska na imprezach plenerowych pod zamkiem ?
            Czy Lato z Radiem ,Lato z Kasztelanem ,występy Dody, Rodowicz .... były okraszane stoiskami z drukarkami fiskalnymi?

To jest takie napuszczanie ludzi na siebie nawzajem poprzez taką akcję.

Polecam ciekawe wpisy samych urzędników jak oni na to patrzą i pamietajcie ,że robią to za dodatkowe wynagrodzenie więc są zainteresowani by na siłę dać mandat.
            www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?f=17&t=2924
    • Gość: kasaBUBU Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.play-internet.pl 29.07.13, 23:53
      Jesteś wolnym człowiekiem w wolnym kraju i lej na ten PARAGON on i tak zblaknie za rok.....
    • Gość: i po PO Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 00:14
      Bierz paragon nie bądź jeleń ale dobrym lemingem bo Tusk ma potrzeby wypić i dobrze się ubrać no i rodzinę ma liczną.
      Afera Amber Gold to dopiero afera tylko dlatego ,że nie wydawano paragonów za miliard złotych,ale głupie papiery z imieniem,nazwiskiem,adresem.
      • Gość: IK Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.play-internet.pl 30.07.13, 00:30
        Dobrze,że ma rodzinę przynajmniej WIE ile się trzeba ''nagłówkować'' żeby to ogarnąć...........a ten liliput nawet kłaków z nosa nie wydepiluje-nie chcę takiego premiera jak JK............flejtucha nie chcę.
        • Gość: i po PO Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 16:51
          A i tak wiadomo , że Kaczyński dostanie swoje upragnione zwycięstwo, bo sprawy zaszły za daleko i złego trendu nie odwróci się choćby platfusięta pluły na forum nonstop w tak kretyńskich wpisach jak ten, bo ile to ten Tusk pracuje i czy to jest ten sam Tusk co mówił o klasie prózniaczej do likwidacji.
          Oto Bełkot pijanego platfusa i oddech rzygowin

Gość portalu: IK napisał(a):

> Dobrze,że ma rodzinę przynajmniej WIE ile się trzeba ''nagłówkować'' żeby to og
          > arnąć...........a ten liliput nawet kłaków z nosa nie wydepiluje-nie chcę takie
          > go premiera jak JK............flejtucha nie chcę.
    • Gość: fiks Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 11:52
      Popieram.
      • Gość: Diabeł Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.13, 21:32
        Podbijam ...
        • Gość: paragon Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.13, 17:20
          Czy ukarani w czasie takiej spec akcji mogą napisać coś na swoją obronę.
          • Gość: gość Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.13, 19:34
            prawda,
            wielkie sieci zwolnione z podatków,do tego najlepsze ceny najmu ,
            taki sklepikarz buli zusy srusy i się boi o przyszłość,
            nie bądz jeleń-daj żyć
            • Gość: bez paragon Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.play-internet.pl 03.08.13, 19:55
              Czyli nie bądź jeleń i nie bierz PARAGONU....a wręcz-bez PARAGONU masz TANIEJ!!!!
              • Gość: obywatel Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.13, 23:15
                Jest prosta zależność pomiędzy siłą i bogactwem państwa a jego obywatelami. Tą siłę i bogactwo tworzy tzw. klasa średnia obywateli tego państwa a nie obce korporacje, obce sieci handlowe i garstka rodzimych bogaczy na tle reszty żyjącej w większości w ubóstwie. Odsyłam tu do definicji ubóstwa jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć na jakim standardzie żyje. Jeśli więc państwo chce być silne i bogate, powinno stworzyć warunki do rozwoju klasy średniej. Na razie te warunki są takie, że klasy średniej w Polsce praktycznie nie ma. Dlatego tego typu akcje - weż paragon - niewiele dadzą, chociaż słusznie przypominają nam o naszym obowiązku. Bo aby w kasie państwa przybywało pieniążków, to obywatele muszą mieć je z czego państwu oddawać. Wydawałoby się, że to takie proste.
                • Gość: paragon Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.13, 23:29
                  Gdyby mi nie pokazano jak władza się bawi , jak władza nas kantuje , jak władza robi z nas nedzarzy , jak władza sama sie wyżywia to może miałbym inne podejście do takich spec akcji w stylu PRLu gdzie IRCHa to była najwyższą forma realnego socjalizmu , gdy władza janczarów Jaruzelskiego tropiła SPEKULANTÓW.

pl.wikipedia.org/wiki/Inspekcja_Robotniczo-Ch%C5%82opska
                  • Gość: bierz paragon Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.13, 07:52
                    Paragon jet także sposobem na uniknięcie oszustw na cenie - wplaciłeś pieniądze i otrzymujesz pokwitowanie wpłaty. Możesz porownać czy zaplaciłeś tyle ile bylo obiecane (w reklamie, na wywieszce itd). I tak prywaciarze wymyślają tysiące sposobow by klient zaplacił więcej. Np. takie "na niedomowienie": u optyka (nie z Ciechu) zamówialem okulary. Cały czas k i l k a k r o t n i e powtórzona była cena: 499 zł. Przychodzę po odbiór: do zapłacenia 679 zł. Pytam skąd ta cena? "Bo mówilismy tylko o szklach, a oprawka kosztuje 180 zł". Te sztuczki są nagminne, rozejrzyjcie się wokół siebie. Gdyby w tym kraju zwolnić z wydawania paragonów to usankcjonowano by coś co trudno nawet nazwać cwaniactwem, to chyba jest jakieś naciąganie, czy wręcz "inteligentna" kradzież. A gdzie pokwitowanie zakupu w razie potrzeby reklamacji? Paragonów nie wydają na jarmarkach (to też niesprawiedliwe) i spójrz - jedyne co możesz kupić tam bez dużego ryzyka to żywność. W wypadku Ciechanowa mamy ponadto jeszcze do czynienia ze starszymi ludźmi ze wsi, których oszukiwać jest nieco łatwiej.
                    • Gość: paragon Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.13, 09:27
                      Twoje teoretyzowanie docent na temat paragonu to mowa leminga.
                      Problem polega na spec akcji specnazistów którzy jak psy weszą szukając ochłapów a kąsków dla siebie.
                      Nie neguję instalowania kas i wydawania paragonów neguję nagonkę w stylu komuszych bekartów jacy do dziś rządzą.
                      I co z tego ,że Biedronki wydają paragony jak właściciele tej sieci co roku transferują setki milionów złotych do Portugali co temu okradanemu krajowi jest bardzo potrzebne i zgodne z prawem.
                      • Gość: baśka Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 19:18
                        Trzeba wołać: precz z komuną!
    • Gość: kontekst - Wielka akcja w imie uczciwego handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.13, 09:05
      - Wielka akcja w imię uczciwego handlu. Uczciwi handlowcy robią swoje i handlują. Tylko oszuści tutaj krzyczą . Należy nauczyć to postkomunistyczne społeczeństwo uczciwości. To oczywiście nie jest możliwe, ale uporządkować tę sferę należy czy się wam to podoba czy nie.
      • Gość: Henry Re: - Wielka akcja w imie uczciwego handlu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.13, 12:01
        Tak ... uporządkować ,a nie niszczyć ...

Jakby był porządek to by"wszyscy" przedsiębiorcy (czy tutaj w przytoczeniu sklepikarze) mieli takie same warunki podatkowe - wtedy rozumiem ...

A jak jest "pie...nik" w podatkach i rząd robi pie...ik za naszą kasę, to my im zróbmy pie...ik z wpłacaniem kasy ... przez podatki ... wtedy się obudzą ...
      • Gość: obywatel Re: - Wielka akcja w imie uczciwego handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.13, 12:49
        --Należy nauczyć to postkomunistyczne społeczeństwo uczciwości. To oczywiście nie jest możliwe, ale uporządkować tę sferę należy czy się wam to podoba czy nie.
        • Gość: gość Re: - Wielka akcja w imie uczciwego handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.13, 22:01
          Nieuchronnie pojawia się pytanie dlaczego nasze elity rządzące doprowadziły do pozbycia się prawie wszystkiego co powinno przynosić jakieś dochody państwu.
          Przemysłu już prawie nie mamy (montownie sprzętów AGD, RTV i samochodów niewiele poprawiają ten bilans). Cementownie, cukrownie, mleczarnie - wszystko w obcych rękach, telekomunikacja i banki również. Praktikery, "knauflandy" i inna wielkopowierzchniowa sprzedaż zgarniają i transferują zyski z handlu. Rozwijają się jak grzyby po deszczu, trafiają do coraz mniejszych miejscowości.
          Myślę że tu właśnie leży przyczyna chronicznych braków budżetowych.
          A nam proponuje się odwracające widowisko typu "Łapaj małego złodzieja"
          Aż dziw że nasz kraj jeszcze nie podzielił losu Grecji.
    • Gość: Henry Jak to zrobili na Krecie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.13, 18:01
      biznes.interia.pl/raport/grecja/news/mieszkancy-miasteczka-na-krecie-wyrzucili-inspektorow,1940943
      • Gość: gostek Re: Jak to zrobili na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 23:44
        obowiązkiem handlowca jest dać paragon, więc dyskusja nie ma sensu. jak ktoś namawia na nieuczciwość to mówię "nie". sam płacę podatki co do grosza i uważam to za obywatelski obowiązek. tyle w temacie
    • Gość: paragon Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 17:19
      wpolityce.pl/wydarzenia/59852-bierecki-w-tvn-cnbc-trzeba-przyjrzec-sie-istotnym-operacjom-finansowym-i-zagranicznym-sieciom-handlowym
      Jak supermarkety unikają płacenia podatków?
      • Gość: z Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 17:51
        Bierecki nawołuje, żeby się przyjrzeć operacjom finansowym... a to dobre! od lat robi wszystko, żeby zablokować przyjrzenie się jego interesom i interesom SKOK-ów. diabeł ubrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni
        nie ma co patrzeć na innych. to, że ktoś nie płaci nie znaczy, że ty masz nie płacić. paragony klientom się należą, bo są dowodem transakcji handlowej.
        a może pal sześć całe prawo i lepsza anarchia? dziękuję, nie dla mnie
        • Gość: ON Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 16:58

Jakie niszczenie handlu.Ja zawsze biorę paragon.
          • Gość: paragon Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 23:35
            I co dupę sobie nim podcierasz albo podniecasz sie,że coś kupiłes o 5 groszy drożej ?

Gość portalu: ON napisał(a):

>
            > Jakie niszczenie handlu.Ja zawsze biorę paragon.
            • Gość: ON Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 09:07
              NIE twoja sprawa co z nim robię. Niszczę oszustów którym ciągle mało. Podatki trzeba płacić.
        • Gość: paragon Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.13, 09:55
          Dlaczego jesteśmy dziadami rządzonymi przez gnojków?
          www.youtube.com/watch?v=Me3GBDUDSGk
          • pierwszy.obywatel NIE tylko dla idiotów 24.09.15, 21:04
            Ciekawe jakie jest prawdopodobieństwo wygranej gdy jednego dnia miliony paraganów jest wydawanych no i wiara w uczciwośc Ministerstwa Finansów
            • pierwszy.obywatel Re: NIE tylko dla idiotów 12.02.16, 22:06
              Kto grał z Państwa w kolejnym dealu z PO ?
              To się nazywa fart gdy psiapsiółka psiapsiółki wygrywa autko
    • Gość: czek Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.play-internet.pl 31.08.13, 20:45
      A ja nie biorę,zawsze zostawiam na ladzie i co mi ktoś zrobi??
      • Gość: alik Re: Weż paragon - Wielka akcja niszczenia handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 21:47
        o czym tu dyskutować? jest transakcje, jest paragon, jest podatek - czyli jest normalne funkcjonowanie państwa. to nie zabory ani okupacja. swoje niepodległe państwo trzeba utrzymywać
    • Gość: a_samo_a Ja płacę za psa podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.13, 08:14
      To samo handlarze. Podatki to świętość i koniec trzeba płacić.
    • Gość: .... Re: bez łaski. podatki trzeba płacić IP: *.play-internet.pl 02.09.13, 16:09
      Nie wezmę paragonu to nikt nie uzna reklamacji-więc biorę,po drugie osoby prowadzące działalność gospodarczą chyba wiedzą na co się decydują otwierając sklep itp..
      • Gość:   Re: bez łaski. podatki trzeba płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.13, 23:06
        Samosia ogarnij się. Nawoływanie do łamania prawa może się skończyć przykrościami.
        • Gość: Ośka Re: bez łaski. podatki trzeba płacić IP: *.play-internet.pl 03.09.13, 23:29
          Oj tam,oj tam przefarbuję się na z_0siśk_ę i mnie nie znajdziecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka