balerina0 06.02.14, 21:08 Witam. Chciałabym się dowiedzieć, gdzie w Ciechanowie mogę zrobić kurs pedagogiczny i jaka jest cena takiego kursu. Za wszelkie info z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaga Re: kurs pedagogiczny IP: *.ip.netia.com.pl 07.02.14, 08:44 Z tego co wiem już nie ma już kursów pedagogicznych, są tylko studia podyplomowe pedagogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kurs pedagogiczny IP: *.cnow.pl 07.02.14, 10:37 Studium pedagogiczne znajduje sie w PWSZ w Ciechanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguciu Re: kurs pedagogiczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.14, 00:15 kursy pedag. organizowane są w Cechu Rzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kurs pedagogiczny IP: 213.199.253.* 08.02.14, 07:20 Po co kurs - i tak nie znajdziesz pracy. Hyba, że z polecenia. Nauczycieli jes za dużo, a uczniów za mało. Sorry taki klimat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: kurs pedagogiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.14, 13:41 w cku na kopernika było ogłoszenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kurs pedagogiczny IP: *.cnow.pl 08.02.14, 14:28 To różnica czy chcesz byc nauczycielem rzemiosla jakiegoś czy nauczycielem w szkole. Jest zapotrzebowanie na nauczycieli np. Przedmiotów prawnych, psychologii, itd. I wtedy trzeba mieć ukończone studium pedagogiczne, inaczej przygotowanie pedagogiczne i to mozna zrobić w PWSZ. Trwa chyba 1.5 roku i są to studia podyplomowe. A jeśli chcesz byc nauczycielem jakiegoś rzemiosla i przyjmowac np praktykantów na naukę powiedzmy fryzjerstwa wtedy kończysz krotki kurs pedagogiczny np w CKU czy ZDZ. Odpowiedz Link Zgłoś
balerina0 Re: kurs pedagogiczny 09.02.14, 09:40 chciałabym zostać przedszkolanką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: kurs pedagogiczny IP: *.static.chello.pl 09.02.14, 14:57 Nie ma czegoś takiego jak przedszkolanka, panie pracujące w przedszkolu to nauczycielki. Należy ukończyć studia (co najmniej licencjackie) z zakresu edukacji wczesnoszkolnej, albo takowe studia podyplomowe Odpowiedz Link Zgłoś