Dodaj do ulubionych

Karta Duża Rodzina

07.05.14, 22:13
Czy wie ktoś może od kiedy ta karta wchodzi w życie w Ciechanowie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zen Re: Karta Duża Rodzina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.14, 07:20
      zgodnie z tym co pisała prasa od 1 lipca
      • Gość: Hugomaster Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 21:08
        Uważam, że ta Karta to krok w dobrą stronę, ale to nie wystarczy by zachęcić młodych ludzi do posiadania dzieci.
        • Gość: gość Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 21:19
          Ale mamusia dopiero oczekuje drugiego dziecka to po co ten wątek.
          • Gość: roman Re: Karta Duża Rodzina IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.14, 16:21
            Gościu nie wcinaj do dyskusji dorosłych o poważnych sprawach.
    • Gość: gość Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.14, 18:20
      Może włodarze przemyśleli by zniżkę na opłatach za śmieci,bo z tego każdy korzysta,przy 5-cio osobowej rodzinie jest to znaczny koszt,kto jest za.
      • mamusia3545 Re: Karta Duża Rodzina 10.05.14, 16:07
        Nigdy nie pisałam, ze to drugiego dziecka oczekuję. Najwyraźniej interesuje mnie zagadnienie skoro zadaję pytanie. Nasze miasto zachęca do tego aby rodziny miały dzieci, ale gdy idziemy po pomoc, to zwyczajnie się wypinają, każdy umywa ręce. Taka karta to kropla w morzu wszystkich potrzeb.
        • Gość: M. Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.14, 19:01
          No państwo się wypina, bo to nie państwo ma te dzieci utrzymywać, tylko rodzice. I tak naprawdę, nie państwo utrzymuje Twoje dzieci, tylko podatnicy. Tak więc, jeżeli nie stać Cie na dzieci, to lepiej daruj sobie rodzenie. Państwo każe wam rodzić, bo da pomoc…hahaha, jakbyście nie wiedzieli, że to kiełbasa przedwyborcza… Narodzicie, a później my za to płacimy...
          • Gość: stasiek [...] IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.14, 21:45
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • opin7 Re: Karta Duża Rodzina 11.05.14, 01:21
              Jeśli idiota nie rozumie, że tylko dzieci są w stanie uratować byt tego państwa, jego emeryturę to jest idiotą. Każde dziecko, każde!!!! Z jakiegokolwiek domu i matki, jest na wagę złota! Przypominanie rodzicom, że to oni mają mieć na wychowanie dzieci to k.res.wo. Ileż znam takich małżeństw 30+. Dzieci? Nie teraz. Jeszcze jesteśmy młodzi. Wakacje w Grecji. Samochód za 100 tysi. Domek. Trutnie! Po prostu bykowe płacić (Pełen szacunek i współczucie dla par starających się bez efektu). Tylko dzieci uratują ten wymierający zaścianek Europy. Karta to bardzo dobry pomysł. Chociaż to kropla w morzu potrzeb wielodzietnej rodziny. Państwo powinno pomagać (nie opłacać). Pomagać rodzinom wielodzietnym. Wyprawka szkolna. Leki. Tyle. Rodzice i tak będą wdzięczni. A byczki bezdzietne bo wygodnie, opalające dupska nad morzem, może kiedyś to zrozumieją.
              • Gość: ec tym forum opiekuje się gó...arz IP: *.play-internet.pl 11.05.14, 08:36
                inaczej tego nie mozna nazwac
              • Gość: M. Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 09:44
                Mam dzieci, ale mnie na nie stać i nie wyciągam łapy do opieki społecznej. Dziękuję za "konstruktywną" krytykę… Te dzieci to taki skarb, że teraz państwo musi je utrzymywać, a za paręnaście lat będzie musiało łożyć na ich dzieci, bo napłodzą bez opamietania i znów wyciągną łapę do państwa. Nie trzeba być geniuszem żeby zauważyć, że nadmiar jest niezdrowy...
          • Gość: Ana Re: Karta Duża Rodzina IP: *.116.192.203.debica192.tnp.pl 26.05.14, 12:50
            Mam trójkę dzieci i państwo nie utrzymuje moich dzieci! Głupie macie myślenie, że jak ktoś ma więcej dzieci to już sobie nie radzi z niczym. Nie korzystam z zasiłków rodzinnych, pomocy społecznej. Ciężko pracujemy z mężem na to, aby im niczego nie brakowało i jakoś do tej pory "wy za narodzenie moich dzieci" złamanego grosza nie zapłaciliście!!!
            • Gość: M. Re: Karta Duża Rodzina IP: *.range86-169.btcentralplus.com 27.05.14, 11:48
              No to czemu się tak rzucasz, jeżeli pracujesz na swoje dzieci, to miej ile chcesz. Zastanów się , zanim coś palniesz, przeczytaj dwa razy, jeśli czegoś nie rozumiesz…

>jakoś do tej pory "wy za narodzenie moich dzieci" złaman
              > ego grosza nie zapłaciliście!!!

No, jeśli wzięłaś "becikowe", to zapłaciliśmy, bo raczej premier na to nie zarobił, i nie dał Ci z własnej kieszeni...
    • Gość: fffff Re: Karta Duża Rodzina IP: *.uznam.net.pl 11.05.14, 11:43
      ekai.pl/media/szuflada/polityka_rodzinna.pdf
      • Gość: NRA Re: Karta Duża Rodzina IP: *.pl 13.05.14, 03:04
        To wszystkie dzieci mają być NASZE-narodowe,wspólne......takie kołchozne?????
        • Gość: a Re: Karta Duża Rodzina IP: *.centertel.pl 13.05.14, 10:44
          jacy to wszyscy mądrzy. Ma dzieci, ale na nie je stać? A za pewne zasiłek rodzinny z MOPS bierze. Bo dochody wykazuje mniejsze i jeszcze znam takich bogatych co z dziecka na siłę chore robią i jeszcze opiekuńcze i zasiłek pielęgnacyjny, ale w oryginalnych NIKE dzieci chodzą. Są też tacy co własne firmy mają i ciagle zerowy dochód, a tu znizka na bilet do zoo w oczy kole. Buraki z Ciechanowa.
          • Gość: M. Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 12:24
            No widzisz, na tyle mądrzy, że potrafią zarobić na siebie i dzieci. I na dodatek zarabiają nie na marne Nike, a na Jacka Wolfskina.
            Poza tym, nie mierz innych swoją miarą, to że Ty bierzesz zasiłki, nie znaczy, że cały świat tak robi.
            Taka rada ze szczerego serca, skończ jakąś szkołę i znajdź dobrą pracę, jeżeli po tym Twoja samoocena się nie poprawi, proponuję wizytę, na początek, u psychologa :))
            • Gość: ania Re: Karta Duża Rodzina IP: *.cnow.pl 13.05.14, 12:56
              No a taka pani z 5 dzieci co miesiac bierze pieniazki z mops niby na jedzenie a dwa samochody i zero opieki nad dziecmi bo sie chowaja same to panie z opieki nie widza ze taka paniusia do pracy moze isc?
              • Gość: Mama 3 Re: Karta Duża Rodzina IP: *.play-internet.pl 13.05.14, 14:09
                Ile ludzi tyle zachowań,każdy ma wolną wolę i albo jej używa albo nie...Jestem mamą 3 dzieci,mąż ciężko pracuje na nasze utrzymanie,oboje skończyliśmy studia,nie pijemy,nie palimy,korzystam z opieki społecznej ale w formie zasiłku rodzinnego na 3 naszych pociech,bo czemu mam ni skorzystac skoro taka pomoc nam przysługuje.Nie uważam się za patologię,po prostu jest nam potrzebna odrobina pomocy.Mamy samochód który jest nam potrzebny ze względu na stan zdrowia dziecka-wyjazdy do specjalistów itd.Do szkoły dziecka nim nie wożę,bo szkoda mi pieniędzy na paliwo :-)wolę zaoszczędzone pieniądze przeznaczyc na basen dla dzieci.Dlatego dla mnie taka karta rodzinna jest dużym plusem,dzieciaki więcej będą mogły korzystac. Nie oczekuję pieniędzy od Podatników,nie płaczę w Tyg....Ciecha....jaka to jestem biedna,jak to moje dzieci są poniżane w szkole tak jak pewna Pani z Asnyka,która wszędzie wpada z GĘBĄ i robi raban BO JEJ SIĘ NALEŻY....
                • Gość: Zb Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 17:49
                  Rodzinom, które mają kilkoro dzieci należy się pomoc państwa i samorządu. Brawo Mama 3 za rzeczowy post. Mam duży szacunek dla takich ludzi, bo dobrze wiem, że nie jest łatwo wychować dwójkę dzieci, co dopiero więcej. Nie ma czego zazdrościć, trzeba uszanować.
                  • Gość: M. Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 19:24
                    No ale wytłumaczcie mi dlaczego decydujecie się na dzieci. Sytuacja w kraju, niesprzyjająca posiadaniu większej ilości potomstwa, jest od dawna. Decydując się na dzieci na zasadzie "mogę mieć, bo państwo mi da/wspomoże" jest wyjątkowo nieodpowiedzialne, bo w ten sposób odbieracie pieniądze ludziom, którym są one bardziej potrzebne, a znaleźli w ciężkiej sytuacji nie z własnej winy. Post mamy może i rzeczowy, ale nie tłumaczy lekkomyślności.
                    Liczycie na emerytury od tych dzieci…..? Jak będa mieli pracę, to może...
                    • Gość: vvv Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 22:55
                      Ciężka sytuacja to była w czasie 2 wojny światowej.
                      Czego się pieklisz o te 200 czy 300 złotych a nie o miliony które ida bokiem w formie odparaw, budynków czy limuzyn ZUSowskich?
                    • Gość: Mama 3 Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.play-internet.pl 13.05.14, 23:05
                      Napiszę tak,sama znalazłam się w ciężkiej sytuacji nie z powodu dzieci tylko choroby mojego męża,który jest chory nadal i będzie do końca życia,ale choroba pozwala mu pracowac w swoim zawodzie....ja też pracowałam,i z dnia na dzień mi podziękowano,co z tego,że dostałam odprawę itd...ale pracy nie mogłam znalezc....a Twoje określenie ...... Decydując się
                      > na dzieci na zasadzie "mogę mieć, bo państwo mi da/wspomoże" jest wyjątkowo ni
                      > eodpowiedzialne...trochę mnie obraża....Moje pytanie do M-czy masz dzieci?
                      • Gość: Mama 3 Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.play-internet.pl 13.05.14, 23:11
                        I uwierz mi ,że wszystkiego dorabialiśmy się z mężem sami,bez pomocy rodziny,od łyżeczki po mieszkanie....Nikt nam nic nie dał....a idąc Twoim tokiem rozumowania to po 1 max dziecku na małżeństwo i za chwilę nas nie będzie.
                        • Gość: M. Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 23:52
                          To wytłumacz mi, kto Twoim tokiem rozumowania, ma utrzymywać Twoje dzieci i dzieci Twoich dzieci? No i kto będzie płacił Ci emeryturę, bo Twoje dzieci spłodzą dzieci, ktore utzrymywać będzie państwo, tak jak Twoje dzieci…
                          Kiedy przedsiębiorstwo zaczyna słabo prosperować, to zmniejsza się wydatki, kupuje się mniej mleczka do kawy, mniej kawy, nie funduje się klientom wystawnych kolacji, ale daje im się lepszy produkt, inwestuje się w jakość, a nie w ilość. To może lepiej byłoby, gdyby jednak było mniej obywateli, ale dla wszystkich byłaby praca. Zarabiają-wydają… i gospodarka się kręci. Póki co u nas kręcą się tylko Biedronki...
                      • Gość: M. Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 23:42
                        Gdybyś czytała uważnie, to wiedziałabyś czy mam dzieci… mam, dwoje. Ale zarabiamy tyle, że nie musze się martwić o ich utrzymanie. A na wypadek choroby mamy ubezpieczenie… nie będę musiała iść do mopsu…
                        • Gość: Nie rodzic [...] IP: *.play-internet.pl 14.05.14, 15:45
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: Mama 3 Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.play-internet.pl 14.05.14, 21:02
                          Cyt;A na wypadek choroby mamy ubezpieczenie… nie będę musiała iść do mopsu…..;.Nie mów hop póki nie przeskoczysz.Bo jeszcze nie wiesz co Cię w życiu czeka.Masz dwoje dzieci -Twój wybór.
                          • Gość: Mama 3 Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.play-internet.pl 14.05.14, 21:05
                            Państwo nie utrzymuje moich dzieci bo gdyby tak było to otrzymywała bym PO 1000ZŁ na dziecko a nie 367 zł na całą trójkę.
                            • Gość: ... Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.14, 09:49
                              Ludzie, więcej szacunku miejcie jeden dla drugiego. Nie ubędzie wam od życzliwości. W Polsce nigdy nie będzie się dobrze mieszkac, jak się tak będziecie zagryzać.
                              • Gość: spostrzegawczy Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.play-internet.pl 15.05.14, 11:29
                                PAN PREZYDENT KOMOROWSKI Z ŻONĄ WYCHOWALI 5 DZIECI I SZACUNEK IM ZA TO, A PAN PREZES KACZYŃSKI CO MÓWI O DUŻEJ RODZINIE.
                              • Gość: !!! Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.centertel.pl 15.05.14, 11:39
                                Znam taką samotną mamę, która pracuje, ma alimenty na dziecko, własne mieszkanie , a i znajomości w MOPS. I wiecie co? Korzysta z pomocy co miesiąc. A koleżanka co ma czwórkę , mąż pracuje , ona jak może to też stara się coś robić, a jak poszła do Mops, to dostała parę złotych i tonę chusteczek higienicznych, żeby chyba łzy ocierać. Ale ma trochę honoru i już z takiego dziadostwa nie korzysta.
                                • Gość: ania Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.cnow.pl 15.05.14, 14:45
                                  Tak własnie jest a taka co na przeciw ogólniaka mieszka dwoma samochodami sie wozi dziecmi sie nie opiekuje a z mopsu co miesiac korzysta bo 5 dzieci ale sama sie stroi a dzieci tylko po kims ubrania nosza i panie z opieki nie widza tego skoro ma dwa samochody i na benzyne to zapomogi nie ma do pracy trzeba isc bo dzieci odchowane no chyba ze 6 sie znajdzie bo becikowe bedzie.
                                  • Gość:   Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.14, 17:38
                                    Jeśli dwoma na raz jeździ to musi wypalać dużo benzyny :D.
                                    Sobą byś się zajęła plotkaro i zazdrośnico i swoimi dziećmi jeśli masz.
                                    • Gość: ania Re: Karta Duża Rodzina/pytanko do M IP: *.cnow.pl 15.05.14, 21:27
                                      Ja sie dziecmi zajmuje a to chyba o ciebie chodzi b tak zabolało
                                      • Gość: zxc Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.14, 21:49
                                        nie no ludzie, bez plot. duąym rodzinom nie jest łatwo a wyjątki potwierdzają regułę. cwaniactwo trafia sie też w rodzinach z 1 dzieckiem. karta to nie jest rewolucja ale zawsze coś, jakiś dobry początek. popieram to
                                        • Gość: stasiek Re: Karta Duża Rodzina IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.14, 10:16
                                          Nie kłóćta się baby !
                                          • Gość: .... Re: Karta Duża Rodzina IP: *.play-internet.pl 17.05.14, 23:54
                                            Taka nasza MIASTOWO-OGRODNICZA mentalnośc ,ja nie idę do MOPsu po zasiłek to i inni nie mogą ;-)
                                            • Gość: roman Re: Karta Duża Rodzina IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.14, 20:43
                                              W zdrowych rodzinach wielodzietnych wyrastają najlepsi pracownicy i ludzie potrafiący współpracować w zespole. Jedynacy to z reguły samoluby, cwaniacy i maminsynki
                                              • Gość: kaman Re: Karta Duża Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 22:21
                                                tu nie ma reguł. są lenie i sobki z wielodzietnych rodzin, są i pracowici, samodzielni i uczciwi jedynacy. każda kochająca się rodzina jest godna szacunku, nieważne ile ludzie mają dzieci. czasem nie mają i też są kochającą się rodziną. więcej życzliwości dla ludzi, mniej wystawiania ocen na prawo i lewo. żyj roman i daj żyć innym.
                • Gość: ociec Re: Karta Duża Rodzina IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.06.14, 01:11
                  Napisz w którym to numerze TC tak się żaliła że jej ciężko.
                  Dzieciaków narobili a teraz nie mają czasu się nimi zajmować, lata cała 'banda' i terroryzują inne dzieciaki na osiedlu. Może MOPS zająłby się możliwościami wychowawczo-opiekuńczymi tej pewnej pani a nie dawanie jej kasy.
                  • Gość: ania Re: Karta Duża Rodzina IP: *.cnow.pl 10.06.14, 16:07
                    Mops daje jej co miesiac a ona jak wyplate bierze a dzieci cale bloki demoralizuja jesli o tej samej mowimy szkoda gadac ze mpos tym sie nie zajmie.
                    • pierwszy.obywatel Re: Karta Duża Rodzina 01.05.15, 13:22
                      Chciałem sprawozdać tak jak pani premierowa o tym że dziś pani Premierowa Ewa była w Ciechanowie by dać milionową kartę czy to prawdziwa prawda,
                      ale nie pokazała numeru tej karty i nie wiemy kto ma np .999 999 lub 888 888 kartę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka