warkowo4 01.10.14, 14:01 Witam,może ktoś coś widział na ul.Gwardii Ludowej przy bloku nr 8 parking przy przedszkolu jak rysuje po masce zielonego passata b5?? Bede wdzieczny o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: złośliwe porysowany samochod IP: *.static.chello.pl 01.10.14, 14:47 Pod 10 mam porysowany dookoła. Może zgłosić większą grupą do spółdzielni, na policję, to może monitoring założą. Odpowiedz Link Zgłoś
warkowo4 Re: złośliwe porysowany samochod 01.10.14, 16:07 Ja dziś zgłosiłem to na policję to mi powiedzieli "że pewnie mam wrogów" i tyle mi pomogli.Jestem za tym żeby był monitoring bo teraz strach zostawić samochód,bo jutro może zobaczę że mam wybitą szybę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: złośliwe porysowany samochod IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.14, 16:17 Nam rysuja pod Gwardii Ludowej 8 juz od 2 lat. Ostatnio tydzien temu. Policja nic nie pomaga...mozemy wspolnie cos zrobic, zglosic...my jestesmy chetni. Odpowiedz Link Zgłoś
baeuty.andrzej Re: złośliwe porysowany samochod 01.10.14, 16:28 Ja proponuję pilnować w oknie samochodu a jak zauważymy kto to robi to nagrać film bądź zrobić zdjęcie i iść z tym na policję. Jak cham dostanie mandat i będzie musiał płacić za szkody to mu się odechce niszczyć cudzą własność. Odpowiedz Link Zgłoś
warkowo4 Re: złośliwe porysowany samochod 01.10.14, 18:02 Tylko że ja zawsze wieczorem patrzyłem przez okno na samochód i trudno natrafić akurat na taką sytuację.Nie wiem trzeba coś z tym zrobic skoro duzo jest osób z taka sytuacja,bo to jest wandalizm a policja nic z tym nie robi.Zero bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
warkowo4 Re: złośliwe porysowany samochod 01.10.14, 18:43 no dobra a teraz tak przy okazji wie może ktoś gdzie dobrze malują samochody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: złośliwe porysowany samochod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.14, 09:00 Współczuję bo mnie spotkało coś podobnego. Najgorsze było to ,ze moje auto rysowała starsza Pani. Oświadczyła mi ,ze robiła to dlatego , gdyż parkowałem pod jej balkonem , oczywiście na osiedlowym parkingu co jej mocno przeszkadzało. Dlatego nie generalizował bym ,ze robi to młodzież czy dzieci bo prawda może okazać się zupełnie inna. Ja po prostu usiadłem pewnej nocy na pobliskiej ławce i miałem na tyle szczęścia ,ze około godziny 23 byłem naocznym świadkiem tego aktu wandalizmu. Policja nie pomaga , trzeba zebrać się i ustalić dyżury - to jest jedyny sposób na złapanie sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: złośliwe porysowany samochod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.14, 10:08 Jakiś czas temu w TV pokazali jak gość zamontował kamerkę wielkości naparstka ( tak aby nie była widoczna) i nagrywając przy jej pomocy film namierzył w ten sposób wandala, który kilkakrotnie porysował jego samochód. Okazał się nim jego sąsiad.......leciwa emerytka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: złośliwe porysowany samochod IP: *.cnow.pl 02.10.14, 10:35 Starsza pani musi zniknąć w takim razie. Z nudów na starość we łbie babom się przewraca. Jak nie ma się już po co żyć, to można żyć na złość innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja, ten pierwszy Re: złośliwe porysowany samochod IP: *.static.chello.pl 02.10.14, 14:40 Może wszyscy poszkodowani dzwońmy na policje, to zrozumieją, że jest problem, a nie będą zwalać, na sąsiedzkie podpadki. W moim przypadku też tak było i próbowali wmawiać, że to może problemy z sąsiadami. Niech się ogarną w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklista. [...] IP: 176.103.169.* 02.10.14, 15:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaĹ? [...] IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.14, 16:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 19:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: złośliwe porysowany samochod IP: *.233.60.65.static.msgaz.pl 02.10.14, 22:57 Jaki problem kupić kamerkę internetową i zamontować ją w oknie lub balkonie,kierując na zaparkowane auta. Będzie nagrywala non stop i może kogoś namierzycie.Na allegro jest tego opór i to za małe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan [...] IP: *.static.chello.pl 26.10.14, 19:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: złośliwe porysowany samochod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 00:05 to jest dobry pomysł, bo coraz więcej takich przypadków. trudno się dziwić, że wspólnoty budują ogrodzenia wokół własnego bloku... Odpowiedz Link Zgłoś
warkowo4 Re: złośliwe porysowany samochod 05.03.15, 15:11 Witam,niestety muszę znów tutaj napisać ponieważ znowu ktoś porysował mi samochód,teraz cały wzdłuż! jakiś ćwok i mam pytanie może jest tutaj na forum z ul Gwardii Ludowej z bloku nr 10 i widział ktoś coś jak rysował VW Passata koloru ciemnozielonego..???? Proszę pomoc,bo przecież policja jest bezradna.. Odpowiedz Link Zgłoś
ciechanowianinnazawsze Re: złośliwe porysowany samochod 05.03.15, 17:18 Co prawda nie jestem mieszkańcem tego bloku, ba nawet nie mieszkam w żadnym bloku, ale miałem podobny przypadek w wynajmowanym mieszkaniu w Warszawie tzn ktoś rysował auta osobom wynajmującym mieszkanie. Po bodaj 5 czy 6 takim występku zainwestowałem 400zł w monitoring 3 kamery które umieściłem przy oknie i 2 na balkonie . Dowcipniś nagrał się już następnej nocy, sprawa trafiła na policję, a następnie do sądu, żartowniś dostał 1 rok w zawieszeniu na 3 lata, 5tyś grzywny, koszty sądowe oraz pokrycie szkód w sumie 25tyś zł Odpowiedz Link Zgłoś
kasika0 Re: złośliwe porysowany samochod 22.03.15, 14:19 Witam. Wczoraj wieczorem na przy Gwardii Ludowej niedaleko bloku Batalionó Chłopskich 15a ktoś porysował mi cały bok samochodu dokladnie 21.03 między godz 18 a 20 bo tyle stał tam mój samochód Peugeot 407 niebieski metalic. Cały bok dwie głębokie rysy. Juz sprawa trafiła na policję chociaż sądzę, że i tak nic z tego nie będzie. Warkowo4 proszę o jakiś kontakt może uda sie coś zdziałać wspólnymi siłami Odpowiedz Link Zgłoś
czy-tak Re: złośliwe porysowany samochod 22.03.15, 20:07 Zaparkowałeś na terenie prywatnym, trzeba czytać tabliczki, ciesz się, że Cię psem nie poszczuli Odpowiedz Link Zgłoś
po_zy_tywny Re: złośliwe porysowany samochod 22.03.15, 22:06 Na Batalionów przy 15 na początku marca porysowali mojemu sąsiadowi Corse, też nigdzie nie zgłaszał- a powinno się. Ja autko garażuje i jak przeczytalem Wasze wpisy to nie zostawiam od tamtej pory samochodu PRZED blokiem tylko odrazu jest robiony wjazd do garazu-choc drzwi garażowe też ktoś mi porysowal a nawet chyba i skopal- jakim to ludziom przeszkadzają takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
kasika0 Re: złośliwe porysowany samochod 22.03.15, 22:21 Jeśli do mnie to był wpis to absolutnie nie stałam na parkingu prywatnym tylko na ogólnodostępnym tego właśnie bloku. Ponieważ tam mieszkam nigdy wcześniej nie było problemu tym bardziej ze zniszczeniem mienia. Ale z tego co widzę coraz większe grono ludzi się skarży jak nie w necie to sąsiedzi.. Jednemu przebili opony innemu urwali lusterko innemu porysowali wokół całego auta. Nie dajmy się zwariować!!! Niech tym wandalom nie uchodzi to na sucho przecież to są mega koszty wszystkich mieszkańców.. A z tego co widzę trzy czwarte nawet tego nie zgłaszał tylko spusci głowę i naprawia na swój koszt. Gdzie i tak moja się to z celem bo za np dwa tygodnie będzie to samo i koło się zamyka... Odpowiedz Link Zgłoś
ciechanowianinnazawsze Re: złośliwe porysowany samochod 22.03.15, 23:31 Wystosujcie pismo w którym żądacie zamontowania kamer monitoringu lub ogrodzenia parkingu do spółdzielni. Tylko zbierzcie jak najwięcej podpisów i nękajcie spółdzielnię nom-stop. Jak złożycie raz pismo to was oleją, ale jak będziecie się ciągle przypominać i telefonować co tydzień to w końcu ustąpią i nawet znajdą pieniądze. Do pisma załączcie dowodu (zdjęcia, zaświadczenia od Policji itp) Tylko razem możecie coś zdziałać. Jeżeli to nie wypali to zaczajcie się w nocy i może akurat uda wam się go ujawnić. Odpowiedz Link Zgłoś
kasika0 Re: złośliwe porysowany samochod 23.03.15, 07:41 Dokładnie trzeba tak zrobić bo inaczej samowolka będzie wszędzie. Trzeba walczyć o swoje. Mam cicha nadzieję że spółdzielnia stanie na wysokosci zadania. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
czy-tak Re: złośliwe porysowany samochod 23.03.15, 08:21 Ja wkładam za szybę kartkę "jestem mieszkańcem" i jak na razie nie mam problemów, od momentu postawienia tabliczek "PARKING DLA MIESZKAŃCÓW" przestali parkować bezdomni Odpowiedz Link Zgłoś
warkowo4 Re: złośliwe porysowany samochod 25.03.15, 20:42 Mi wlasnie przyszlo pismo z policji ze sprawa jest cofnieta,bo wiadomo nie ma świadków itp wiec nie maja jak tego KOGOS znalesc.. Odpowiedz Link Zgłoś