Dodaj do ulubionych

EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 16:35
Czy ktos moze wie kto to jest Magdalena Wojtaś? Takim wlasnie nazwiskiem
podpisywane sa najbardziej bzdurne teksty w "Extra Ciechanow".

W dzisiejszym numerze Pani Magdalena W. przeszla juz sama siebie. W krotkim
tekscie na pierwszej stronie jest az 6 razacych bledow merytorycznych.

Nie wierzycie? Prosze bardzo:

Bzdura nr 1. cyt. "Do wrzesnia funkcjonowal zarzad skladajacy sie z czterech
osob."

Zarzad zgodnie ze Statutem liczyl 5 osob. Jedno z miejsc bylo nieobsadzone.

Bzdura nr 2. cyt. "Wchodzili do niego starosta (...), wicestarosta (...) oraz
dwóch przedstawicieli rady powiatu."

Nie ma czegos takiego jak "przedstawiciele rady powiatu". Przypominam, ze
starosta Morawski oraz wicestarosta Puternicki tez sa radnymi.

Bzdura nr 3. cyt. "Radni zdecydowali jednak by zmniejszyc sklad o jedna osobe"

Radni zdecydowali o zmnijszeniu zarzadu o 2 osoby.

Bzdura nr 4. cyt. "Odwołanie go (Leszczynskiego - dop. wlasny) ze stanowiska
powinno byc potwierdzone decyzja rady powiatu."

Rada nie podejmuje zadnych decyzji. Po prostu przyjmuje rezygnacje badz nie.
Pani Wojtas zapomniala (a moze nie ma o tym pojecia) napisac, ze rezygnacja z
koncem pazdziernika wejdzie w zycie z mocy prawa...

Bzdura nr 5. cyt. "Patową sytuacje beda probowali zazegnac pozostali
czlonkowie zarzadu na najblizszej nadzwyczajnej sesji (...)."

Chyba sie Pani Wojtas pomylili czlonkowie zarzadu z czlonkami rady...

Bzdura nr 6. cyt. "Pod obrady są przewidziane (...)powiększenie składu rady
do 5 osób".

I tu juz Pani Wojtas przeszla sama siebie. Jak mozna powiekszyc do 5 osob
rade liczaca 21 czlonkow? Chyba ze Pani Wojtas nie odroznia rady od
zarzadu... Bo to o zwiekszenie zarzadu chodzilo co niektorym radnymm...

I jak tu sie nie pochlastac czytajac wypociny sprawozdawcow polityczno -
samorzadowych z Extra Ciechanowa?

Chociaz redaktor Nadaj tez dzis nie blysnal robiac z Roberta Kolakowskiego
(szef PiS) przewodniczacego zarzadu powiatowego Platformy Obywatelskiej...
Ciekawe co na to Wardzinski? :)

No nic... Pozostaje mi czekac do piatku na relacje w Zyciu Ciechanowa. Jak
tam tez cos pokreca to wyprowadzam sie do Rumoki... I w spokoju zajme sie
lektura gazetki sciennej przygotowywanej przez miejscowego soltysa...

Pozdrwiam
Czytelnik

Obserwuj wątek
    • Gość: Urzędniczka Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:48
      Drogi Czytelniku!
      Gratuluję Ci świetnego wpisu, przenikliwości i dużej wiedzy.
      EXTRA CIECHANÓW już od jakiegoś czasu udaje, że jest świętszy od Papieża.
      Wyśmiewa się z literówek innych Redakcji czy miejskich dokumentów. Urządził
      swoiste polowanie na niektórych pracowników ciechanowskiego Ratusza.
      A tu co? Czytelnik Wam wytknął, że w krótkim tekście robicie sześć błędów! HA
      HA HA
      I co Pani na to, Pani Magdaleno?
      Łyso Wam teraz?

Pozdrawiam cieplutko Czytelnika!
      Urzędniczka
      • Gość: Anty-Urzednik Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 23:26
        Bo co?! EXTRA sie nie podoba bo dowala ratuszowi? I slusznie robi!!!!!!
        • Gość: Hero Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:52
          Proponuję stworzyć wątek pt. bzdury z Extra Ciechanów. W tej gazetce
          najbardziej wiarygodny jest ...horoskop. Już w pierwszym numerze było kilka
          bzdur, w tym na pierwszej stronie, taka, że do w Ciechanowie na pożegnanie lata
          zagrają Wilki. To niewielka bzdurka. Pierwsze miejsce w pisaniu głupot jest
          pani Ulewicz. Wręczam jej złoty medal za tekst „Szesnaście i koniec” z 14
          września, w którym pisze : „W tym roku w systemie monitoringu Ciechanowa nic
          się nie zmieni. Nowe kamery będą dopiero w przeszłym roku. Przydałyby się
          właściwie wszędzie, ale system zaprojektowany jest pod 16 punktów i więcej ich
          nie będzie. Na razie władze miejskie sfinansowały cztery kamery: kolejne cztery
          zasponsorowała Telekomunikacja Polska. Zostaną one zainstalowane już w tym
          roku.” Pierwsze zdanie zaprzecza ostatniemu.
          O co chodzi pani Magdo? Nie czyta pani głupot swoich pismaków przed puszczeniem
          tego do druku? No tak... patrząc na pierwszy post w tym wątku przestaję się
          dziwić. Kto czyta pani głupoty... che che che che...
          • Gość: Hero Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 15:18
            Z niecierpliwością czekałem na kolejny nr Extra i mój ulubiony wątek:
            monitoring, bo szczerze chciałbym się dowiedzieć z tej gazety ile jest tych
            cholernych kamer w naszym mieście. Z informacji z poprzedniego Extra wynika, że
            kamer jest 8 (4 od urzędu, 4 od telekomunikacji) a docelowo ma być ich tam
            kiedyś 16, ale tak naprawdę to ich jeszcze nie ma, bo zostaną zainstalowane w
            tym roku – tak piszą. Następnie czytam dziś , że (cytuję) : „Ciechanów ma już
            10 kamer do monitoringu miasta. Dziś oficjalnie oddano do użytku kolejne 6” (2
            od telekomunikacji i 4 od urzedu, jak podają). I teraz niech ktoś mmi
            wytłumaczy te rachuby, no bo głupi jestem: skąd się wzięły 2 kamery ,(było 8 a
            jest 10). Jeśli to niejasne stwierdzenie oznacza, że jest ich w sumie 10 , to
            czy jest to liczba z dzisiaj oddanymi sześcioma (oznaczałoby to ,że było ich
            wcześniej 2) , czy też jest ich już 16. Lub też Ulewicz pisała o tych ośmiu (4
            od urzedu, 4 od telekom. ), które dzis okazały się sześcioma ( 2-telek., 4-
            urz.). Ale! Jednak piszą dziś, że „Ciechanów ma już 10 kamer”, czyli skłonny
            jestem przychylić się do wniosku, że było ich 2 (tu nie wiadomo od kogo), choć
            ich nie było, bo zostaną dopiero zainstalowane, a dziś dodano 6. (no bo inaczej
            napisaliby coś w stylu , że Ciechanów MIAŁ 10 kamer, a że dodano 6 , to MA ich
            już 16). Ale! Idąc tropem darczyńców, jesli wcześniej pisano, że 4 dała
            telekomunikacja, i 4 urząd (8 kamer) , a dziś piszą , że 2 dała telek a 4 um
            (6 kamer) , to czy przypadkiem nie wynika z tego, że jest ich w sumie 14? ( 8
            starych i 6 nowych)
            Może ktoś mi powie ile jest tych kamer do cholery? Chciałbym wiedzieć!
            Ktoś kto się orientuje, bo ta gazeta to z pewnością nie. No ludzie, albo tam
            nikt nie umie liczyć, albo pisze… no właśnie BZDURY DEBILNE,albo debili ROBI Z
            NAS!

• Gość: No more Heros Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 18:42
              Droga Redakcjo.

Mam do was prośbę: nie piszcie więcej o monitoringu.

Napiszcie o tym, czego nie wiemy. Na przykład kto kupił tę kamiennicę na
              Małgorzackiej i co tam będzie robił?

Pozdrawiam
              Czytelnik
              • Gość: obserwator Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 16:10
                faktycznie extra Ciechanów to extra szmelc....sznowna pani redaktor jest niedouczona, nie pojęcia o jakimkolwiek dziennikartswie...wydaje jej się że jak w stanach biegala za operatorem kamery z kawusia to juz wszystko wie o dziennikarstwie..buahahaahahah.....te artykuliki bez ładu i składu, żenada...
          • Gość: Louis Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:54
            Wnikliwy czytelniczku-bohaterku, he kto by pomyślał! Wróć do numeru
            z monitoringiem i czytaj raz jeszcze! Twoje studiowanie po 100x jednego
            artykułu na niewiele się zdało. Może przeczytaj 101 i poszukaj dwóch kreseczek
            na dole, na początku zdania oraz dwóch na górze, na końcu(mądrzejsi od ciebie
            zwą go cudzysłowem)i popatrz kto o kamerach mówił!!!
            Gdybyś choć odrobinkę więcej miał pod sufitem to wiedziłbyś, że "przeszły rok"
            to zwykła literówa, która przemknęła nie tylko redaktor naczelnej, ale być może
            nawet, korektorom przy druku. Twój temat "Extra bzdura" to czysta,niczym
            nieuzasadniona bzdura!!!!!!!
    • Gość: katta Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 13.10.04, 23:58
      Czy ktoś może mi powiedzieć, kim jest Czytelnik? Bo wie tyle o Radzie i
      Zarządzie powiatu, że trzeba by go tu powołac na experta. Jesli tyle wie, to
      dlaczego do tej pory nie interweniował? Dlaczego nie okazał dezaprobaty dla
      tego, co się dzieje w Radzie i Zarządzie powiatu. Tyle wie i milczy? Toż to
      grzech zaniechania. Bo że źle się dzieje we władzach naszych powiatowych, to
      chyba jasne. Ale Czytelnik woli atakować Bogu ducha winną i nieznaną nikomu
      redaktorkę, bo ośmieliła się o sprawę zapytać. On się nie ośmielił. Czyżby
      znaczyło to, że:
      1. jest znaną osobstością w świecie polityki Ciechanowa
      2. jest członkiem(ew, potencjalnym członkiem) rzeczonej Rady lub Zarządu.
      3. nie jest niewinny w tej sprawie.
      Wszystko zdaje sie wskazywać jednoznacznie. Więc, niech ktoś mi powie, kim
      jest "czytelnik":)?
    • Gość: mieszkaniec Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:16
      Pochwała za pierwszą szerszą rozmowę o powiatowym cyrku. Czekam na następne, w
      których gwiazdy powiatowej polityki potwierdzą swoją mentalność "kalego". (Kali
      ukraść krowę....... itd.)
    • Gość: mieszkaniec Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:50
      Kompletnym brakiem etyki wykazuje się redakcja Extra Ciechanów umieszczając w
      każdym numerze alkoholowy rekord tygodnia. Czym tu się chwalić? Przecież to
      totalne debilstwo zwracać uwagę na to i jeszcze eksponować to w taki sposób,
      żeby rzucało się w oczy. Brak im profesjonalnych redaktorów i zajumują się
      głupotami i bzdurami. WSTYD WSTYD I JESZCZE RAZ WSTYD!!!!!!
      • Gość: mieszkniec2 nie zuważyłem, że juz taki nick wystąpił - sorki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:57
      • Gość: Hero Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:44
        Louis. Tak zacięcie bronisz Extra. To chyba sama redakcja się odezwała. Czuję
        się zaszczycony. Zgodnie z zaleceniem Louis wróciłem 101 raz do tekstu no i
        oprócz tego, że jestem niezbyt mądry, jak mnie podsumowano, to jeszcze mam
        chyba wadę wzroku, bo cudzysłowu we fragmencie, którego się czepiam niestety
        nie widzę. Zapytałem więc kolege i wiecie co, on też go nie dostrzega. Mam
        przypuszczenia, że go tam jednak nie ma … O monitoringu napisaliście w dwóch
        tekstach tak rozbieżne informacje, że trudno się połapać.

Ale już nie przepychajmy się o ten monitoring – było minęło...i ta niby
        literówka, która jest całym zdaniem, i „nawet która przemknęła nie tylko
        redaktor naczelnej, ale być może
        nawet, korektorom przy druku” . No przecież zdarza się najlepszym, zwłaszcza
        jeśli jest to „być może”.

Nie wolno się tak obrażać na krytykę. Myśle, że wyjdzie ona wam , no i
        czytelnikom na dobre. Przecież chcecie, żeby (cytuję) „nasi Czytelnicy jak
        najczęściej do nas pisali. O sprawach, które bulwersują, o problemach, które
        możemy wspólnie rozwiązać”. Jestem waszym wiernym czytelnikiem przecież! Myślę
        nawet, że jednym z wierniejszych.

I jak tak, to jeszcze jest taki malutki, naprawdę malutki w porównaniu
        ze „zwykłymi literówkami” błędzik , który możemy wspólnie poprawić: weźcie i
        wstawcie „w” do zdania, w którym informujecie, gdzie można dostać wasz
        tygodnik. Tak troszkę głupio, że od 6 numerów pisemka idzie wytłuszczonym
        drukiem „ Można go również dostać sklepach, urzędach, przychodniach (...)”
        Pozdrawiam i do następnej bzdury
        • Gość: czytam Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 08:18
          Ja czytając forum czegoś jednak nie rozumiem. Chyba niewypowiadają się tu
          zwylki czytelnicy bo przecież każdy człowiek cieszy się że ma za darmo gazetkę
          która mówi o tym co się dzieje u nas w mieście i nawet brak jednej litery w
          tekście tego nie zmienia(przynajmiej tak mi się wydaje , bo czytelnikiem
          jestem. Myślę że te wszystkie negatywne opinie pochodzą od konkurencji bo komu
          by się chciało czepiać merytorycznych błędów gdy ma się do domu bądź do sklepu
          w którym bywa dostarczaną "Extra" gazetę.A jeśli jest tyle negatywnych głosów
          to może świadczyć tylko o tym że płaciliśmy do tej pory za gazetę wydawaną
          przez osoby większość czasu spędzające na bzdurnych uwagach i krytykujące
          innych - może dlatego włśnie już tych gazet nie kupujemy. Ludzie nie bądźcie
          złośliwi i może naprawdę dodajcie do numeru po podpasce bo do pracy chyba się
          nie zamierzacie wziąść i nad tym my czytelnicy ubolewamy.I życzę wszystkiego
          najlepszego jedynej gazecie która nie wychodzi naszym kosztem a kosztem tych
          którzy na to mają!
          • Gość: Hero Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:37
            Gościu "Czytam", chwalisz coś tylko dlatego, że jest za darmo? Nie analizujesz
            konkretnych, czarnych na białym przykładów na wątpliwą rzetelność podawanych
            tam informacji? Nie jest ważne dla ciebie co jest w środku, bo jest to za
            darmo? Autorzy pisma piszą bzdury a ty je łykasz i pochwalasz, ponieważ są za
            darmo? Da ci ktoś litr wódki przed lokalem wyborczym, a ty na niego
            zagłosujesz, bo wódkę dał za darmo...

Widać gołym okiem ,że gazeta wychodzi dla zawartych tam reklam, które trzeba
            jednak czymś okrasić, żeby ludzie nie wyrzucili jej do kosza tak szybko jak
            ulotki z hipermarketu. Jest wystarczająco dużo miejsca, by przy okazji zarobku
            na reklamach dać ludziom ( też tobie) coś bardziej wartościowego niż bzdury, w
            których połapać się nie można . Powiem że można nawet zgłupieć, lub wyjść na
            idiotę posługując się faktami podanymi w Extra.
            A jeśli, jako czytelnik, ośmielam się wytknąć błedy, to znaczy, że co?, że mam
            w tym jakiś cel, albo jestem z konkurencji? No to myśl dalej, może wymyślisz
            coś lepszego.

Jeśli wkladają mi gazetę do mojej osobistej, prywatnej skrzynki, po to bo
            wywiązać się przed reklamodawcami z odpowiedniej ilość odbiorcow reklam,
            których ten ktos czerpie profity, to wybacz, ale mam prawo głosu w ocenie.
            Jeśli jestem , bez swojej zgody, niezbędnym i bezwolnym ogniwem w łańcuszku :
            wydawca - reklama - kasa dla wydawcy - druk ileś tam egzemplarzy - odbiorca
            reklamy – kasa dla reklamodawcy z tytułu skorzystania z jego usług, to domagam
            się choćby takiej zapłaty, że dostaje rzetelne informacje.

I nie piszcie mi proszę ,że przecież mogę sobie Extra Ciechanów wykorzystać do
            mycia okien, bo to czy tak zrobię nie zmieni faktu, że moja skrzynka nadal
            będzie dla redakcji „półką” do sprzedaży jej produktu. Produkt ma wady, więc je
            zgłaszam. Niech naiwni i mniej bystrzy dają się wykorzystywać. Ja nie
            zamierzam. Nie wstyd piętnować bzdurę i bylejakość, wstyd ją akceptować. Ale
            największy wstyd to ją pochwalać i mieć choć odrobiny rozumu by nie zorientować
            się, o co w tym wszystkim chodzi. Twoja wypowiedź jest naiwna, przyznasz.
            • Gość: myślący mieszkanie Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 00:23
              Zgadzam się.Od pierwszej do ostatniej literki.Jeżeli za darmo to nie znaczy,
              że jest OK.Za Darmo lub taniej to tak jak w tanim markecie.Na Pewno nie o nas,
              klientóe lub czytelników.Normalny biznes.Szkoda tylko, że treść
              merytoryczna /wątpliwa/ jest tylko narzędziem nie sensem w zarabianiu
              pieniędzy.Przynajmniej ja nie dałem się nabrać.
              • Gość: poinformowany Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.inteko.com.pl 16.11.04, 15:52
                Czy ktoś słyszał coś więcej na ten temat? Podobno Extra nie drukuje sprostowań,
                jakie wysyła mu Urząd Miasta, a ponoć sporo ich się uzbierało.
            • Gość: czytam Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:16
              Przykro mi drogi Hero(prawdopodobnie pacowniku TC lub ŻCże tak cię boli nowa
              gazetka.Nie podoba sie czytelnikom tylko dlatego że jest za darmo ale przede
              wszystkim mówi o tym co się dzieje w Ciechanowie a nie o trezch innych
              powiatach.Nas interesuje Ciechanów a jesli inne gazety o nim nie piszą to
              przepraszam ale CZYTAM EXTRA
              • Gość: bg Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 18:45
                Gratulujemy przyłączenia Przewodowa w powiecie pułtuskim do
                Ciechanowa. "Ciechanowianie również znaleźli się wśród laureatów. Lidia
                Lachowska..." - Pani Ulewicz, poetka, która wygrywa w kategorii najlepszy
                wiersz o tematyce ciechanowskiej niekoniecznie musi mieszkać w mieście nad
                Łydynią.
                • Gość: Paweł Re: EXTRA Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:17
                  Pani Lidia Lachowska, mimo że urodzona w Pułtusku, od lat związana jest
                  z Ciechanowem. Od lat również jej poezja pojawiała się na kartach
                  CIECHANOWSKICH Almanachów Poezji. Wszystkich sześć Zeszytów Literackich zawiera
                  utwory pani Lidii. Co więcej poetka debiutowała na łamach "Tygodnika
                  Ciechanowskiego" 14 lat temu.
                  Jeżeli sam dyrektor CIECHANOWSKIEGO CKiSz, prezes Stowarzyszenia Pracy Twórczej
                  mówi o niej Ciechanowianka to dlaczego redaktorom EXTRA zabrania się używać
                  tego sformuowania?!?
    • Gość: Obserwatorek Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 23:06
      O następnej wielkiej bzdurze wypociłem w temacie MOŻE O PIOTRZE SIWANOWICZU.
      Do kolekcji.
      • Gość: poinformowany2 Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:17
        Poinformowany jest dobrze poinformowany. Extra Ciechanów, łamiąc prawo prasowe,
        nie drukuje żadnych sprostowań z UM. Za to raz dali "sprostowanie" dot. posła
        Dyducha, polegające na służalczym przypłaszczeniu się i uniżonych przeprosinach
        za wcześniejszą krytykę tego pana na łamach gazety. Ciekawe dlaczego tak
        się "poniżyli" przyznając się jakby do błędu...
    • Gość: czytelniczka Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.11.04, 19:22
      Gratulacje dla REDAKCJI za bezpłatną reklamę Radnej Dyrektor Gimnazjum nr.3
      normalni ludzie wiedzą ,że to co WY nagradzacie należy do obowiązków każdego
      dyrektora .Otrzymuje za to dodatek funkcyjny.(za starania na rzecz poprawy
      infrastruktury itp.) jeszcze raz gratuluję trafności wyboru konczyć to
      lansowanie i wazeliniarstwo!!
    • Gość: ZAWIEDZIONA Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:21
      Chciałam napisać w dobrym tonie, ale to co zobaczyłam w ostatnim numerze
      przechodzi wszystko. Extra to Siano o niczym. A kolorowy papier nie nada się
      nawet do wytarcia. Szkoda gadać...Czy już naprawdę nie ma ciekawych tematów w
      Ciechanowie? Żeby tylko ciągle o tym samym. Toć to żenada. Redaktorzy lepiej
      dajcie sobie spokój z tym pisaniem, bo wam po prostu nic nie wychodzi.Ale czego
      wymagać gdy za wszystkim przemawia AMATORSZCZYZNA.
      • Gość: shock Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 16:51
        Ciekawe z jakiej wioski pochodzi pani "zawiedziona", że mówi o Extra "TOĆ to
        żenada". Wstyd "zawiedziona", wstyd. Twoja wypowiedź, w porównaniu do samej
        gazety to dopiero AMATORSZCZYZNA. Napisz lepiej coś EXTRA.
    • Gość: JUŻ ZAŻENOWANA Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:01
      Zawiedziona pochodzi z wioski-Ciechanów. A uczciwość nakazuje nie przedstwiać
      się czytelniczka, tylko NACZELNA. Ja chociaż napisałam w stylu nieco gwarowym,
      ale zrozumiałym. A w WAszym SUPER EXTRA NUDY, SMUTEK I ZGRZYTANIE ZĘBÓW.W
      TYgodniku są humoreski, śmieszne felietony, w Życiu Ciechanowa dowcipy, a u was
      co reklamy, pretensje,waśnie i ogólnie brak informacji o tym,czym miasto
      żyje.Wyjdźcie na ulicę i spytajcie ludzi, co ich boli. Ale Wy Siedzicie w
      BLASZANYM HEŁMOFONIE!!!!
      A TAK przy okazji czemu pan Zatoński w ostatnim numerze ma inicjały AZ????
      Czy profesor ma jakiś pseudonim- to go ujawnijcie. Wtedy będzie to EXTRA
      Informacja. Ale to chyba tylko WASZ CHOCHlik, a nie przejaw traktowania
      wszystkiego "PO ŁEBKACH"? A TO NAJLEPSZY PRZYKŁAD AMATORSZCZYZNY!!!!!!CO?!
      • Gość: internauta Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:28
        a czym miasto żyje, skoro jesteś z wioski? co cię boli? napisz do redakcji, a
        nie zaśmiecasz forum swymi wypocinami. Jak ci się gazeta nie podoba, to nie
        czytaj - masz wybór. Złość uszami ci się wylewa. Ciekaw jestem, dlaczego?
        Jakieś kłopoty ze sobą? Napisz list od czytelniczki do ulubionej z trzech
        gazet. Ulży ci może, a już redaktor zdecyduje, czy wydrukuje, czy prześle
        raczej do specjalistycznej placówki. Zastanawiam się, dlaczego w Ciechanowie
        koncentruje się kwintesencja Polaka: najmądszejszy, specjalista w każdej
        dziedzinie, SPECJALISTA innymi słowy, problem w tym, że w każdej profesji. To
        dopiero ŻENADA. A wracając do tematu, to dobrze, że mamy trzy tygodniki. Każdy
        jest inny, każdy ma inny profil, innego odbiorcę. I o to chodziło, wybór co
        czytam należy do mnie. Nie opluwam żadnej, czytam wszystkie po trochu. Bo gdyby
        którejś zabrakło - straciliby na tym wszyscy mieszkańcy, a tacy mądrale
        jak "JUŻ ZAŻENOWANA" będą grzmieć, że są skazani na "monopol" i że to wina
        masonów i cyklistów. A to Ciechanów właśnie... Pozdrawiam :)
        • Gość: sira Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.tvp.pl 18.11.04, 19:54
          Widze że Naczelna odpowiada na zarzuty:) Ale nic nie zmieni faktu ze jest
          amatorką i ignorantką.A co do kwintesencji typowego Polaka to chyba właśnie z
          kogoś wychodzi. Skąd jest ta wszech wiedząca i najrozsadniejsza ze wszystkich
          redaktor naczelna??Bo coś takiego chyba nie pochodzi z Ciechanowa!!
          Pozdrawiam wszystkich i jeśli można, to kiedy jakieś bzdury przechodzą to za to
          odpowiada ktoś kto zowie sie wydawca czy red. naczelnym.Zmieńcie droga redakcjo
          osobę "wypełniajacą" ten fotel i będzie dobrze.Powodzenia i szczęścia życze!!
          Przy takim profesjonaliźmie (heheh) i postawie red.W owe szczeście bedzie wam
          bardzo potrzebne.
          • Gość: xa Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:21
            A widzieliście te tiry, w których prof. Kieres na ostatnią konferencję do
            Ciechanowa przywiózł akta bezpieki. Bo jak inaczej zinterpretować zdanie z
            tekstu w tym "czymś": "Oprócz rozmowy mieszkańcy Ciechanowa mogli wejrzeć do
            swych akt i sprawdzić, czy nie było żadnych doniesień związanych z ich osobą
            czy rodziną".
            Niedouczona "dziennikarko", gdybyś choć trochę wiedziała co w trawie piszczy,
            to wiedziałabyś, że w Ciechanowie można było tylko wziąć wniosek o
            udostępnienie akt lub wypełniony złożyć go u przedstawicieli IPN-u.
            Kiedyś wydawało mi się, że projekt nowego prawa prasowego autorstwa prof.
            Michalskiego, to zamach na wolność mediów, bo zakładał egzaminy na
            dziennikarzy. Po lekturze "EC" stałem się gorącym zwolennikiem tego projektu.
            • Gość: czytelnik Re: EXTRA Ciechanów czy EXTRA BZDURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 24.11.04, 22:56
              Święta prawda,niedouczeni pseudodziennikarze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka