Dodaj do ulubionych

Dyrektor Krasiniaka

IP: *.tpi.pl 20.01.05, 13:56
Ostatnio znalazłam w necie ciekawa prywatna stronę o I LO im. Z. Krasińskiego
i z tejże strony dowiedziałam się, że dyrektorem tej szkoły jest p. Marzena
Zmysłowska. (Jako że nie mieszkam od kilku lat w ciechanowskich stronach,
więc byłam niezorientowana.:) Bardzo mnie to ucieszyło, p. ZMysłowska uczyła
mnie przez 4 lata języka polskiego i to były najwspanialsze lekcje. Dzięki
niej pokochałam język polski, literaturę, poezję ... Na zajęciach polskiego
nigdy się nie stresowałam, a nauka była przyjemnością. Matura natomiast była
formalnością, poniewaz nie sposób było nie zdac egzaminu z przedmiotu, który
wykładała tak przesympatyczna osoba. Jestem bardzo ciekawa, jak p. Zmysłowska
daje sobie rade na fotelu dyrektora. I jak jej awans został przyjęty przez
emerytowana częsc kadry nauczycielskiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: uczeń Re: Dyrektor Krasiniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 20.01.05, 22:08
      fajna autoreklama ;) pozdro
      • Gość: eJ Re: Dyrektor Krasiniaka IP: *.tpi.pl 21.01.05, 09:07
        Jaka autoreklama? Człowieku?
    • Gość: inni Re: Dyrektor Krasiniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 07:47
      Inni uczniowie wspominają też poza lekcyjne aspekty.
      • Gość: Marzena Re: Dyrektor Krasiniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:33
        Miło, że na forum zajęto się moją osobą, jednak mniej miło, że pojawiają się
        posty niejednoznaczne. Nie piszę na forum o sobie - więc nie jest to
        autoreklama - do tego fajna:-) Pozalekcyjne aspekty mają też dwuznaczne
        brzmienie.
        W swojej pracy nie znoszę wazeliniarstwa, ani też opluwania ludzi.
        Pierwszy post może być faktyczną opinią mojej uczennicy (takie zdanie mogą mieć
        niektórzy naprawdę:-)!, ale to może być również opinia "życzliwego", który chce
        sprowokować dyskusję.
        Jeśli chcecie wymienić uwagi na temat mojej pracy - bardzo proszę, ale bez
        dwuznacznych i obraźliwych stwierdzeń.
        Każda uwaga, także krytyczna, służy i służyła mojej pracy, a opluwanie i
        obrażanie innych nie jest nikomu miłe, więc od nadawców postów oczekuję
        rzeczowych opinii, jeśli już muszą tu wymieniać uwagi.
        Marzena Zmysłowska
        A propos reklamy - zapraszam na naszą stronę - wwww.krasiniak.on.com.pl
        • Gość: eJ Re: Dyrektor Krasiniaka IP: *.tpi.pl 21.01.05, 11:31
          Zakładając ten wątek i pisząc pierwszy post, nie spodziewałam się, że wywoła on
          takie skutki, że pojawią się posty obraźliwe. Aby nie pojawiło się tutaj więcej
          obraźliwych wpisów,i dziwnych spekulacji, informuję, że:
          1. Napisałam pierszy post z własnej woli. Nikt mi nie kazał.
          2. Czyli nie jest to żadna "autoreklama"- jesli już, to ja robię reklamę mojej
          przesympatycznej polonistce. I uważam, że w pełni na tę reklamę zasługuje.
          3. Pani Marzeno- nie jestem "życzliwym", który miał zamiar sprowokować niemiłą
          dyskusję. Przykro mi, że ktoś zrobił obraźliwy i dwuznaczny wpis.

Jestem absolwentką Krasiniaka, skończyłam tę szkołę w 1996 roku. I bardzo,
          bardzo miło wspominam lekcje języka polskiego. A o zmianach w kadrze
          zarządzającej w Liceum dowiedziałam się własnie ze strony:
          wwww.krasiniak.on.com.pl
          Swoją drogą bardzo ciekawy serwis. A zwłaszcza filmy- rośnie nam zdolny
          filmowiec-operator?

Zwracam sie z prośbą do forumowiczów, aby powstrzymali się i nie wspisywali
          nieprzemyślanych postów.
          Pozdrawiam
          Absolwentka Ewa
          • Gość: adam Re: Dyrektor Krasiniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:07
            W pelni zgadzam sie z opinia Ewy AD1996. Doskonale rozumiem jej intencje i
            popieram. Ja rowniez jestem absolwentem Krasiniaka i wiem, ze dyrektorowanie w
            tejze szkole trafilo w dobre rece. Szkoda tylko, ze w obecnej sytuacji tak
            niewielu uczniow bedzie mialo okazje poznac pedagogiczne i humanistyczne zalety
            pani profesor.
        • Gość: tomi Re: Dyrektor Krasiniaka IP: 212.214.83.* 21.01.05, 12:03
          pozdrowionka od byłego absolwenta z mi (pierwszy rocznik) no i moje
          gratulacje :-)))
          • Gość: martika Re: Dyrektor Krasiniaka IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.05, 22:51
            Jak się udała ostatnia dyskoteka w krasiniaku?
            • Gość: kawa Re: Dyrektor Krasiniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:40
              niezłe chlańsko, trochę dragów, szkoda, że skończyło się przedwcześnie.
              • kaloszek2 Re: Dyrektor Krasiniaka 19.02.05, 09:08
                Nie często zaglądam na forum, ale temat Dyrekcji mojej szkoły mnie
                zainteresował.
                Naprawdę dużo się zmieniło. Chyba na lepsze. To pokaże matura, ale wydaje mi
                się że wieksza swoboda (oczywiście wprowadzona z umiarem - myślę tu o akcji but
                i paleniu papierosów) dobrze wpłynie na wyniki tego ważnego egzaminu.
                Najgorsze jest to że jeśli już porównujemy "starą" i młodą Dyrekcję, nie mamy
                możliwości pełnego zestawienia osób opiewających to stanowisko, bo jednak
                matura nowa to matura nowa. Wyników nie ma co porównywać, a podobno wiedza jest
                tu najważniejsza.
                Co do prowadzenia szkoły to Pani Zmysłowska zwyciężyła w przedbiegach dublując
                Pana Łoniewskiego chyba z dziesięć razy. Ja coś o tym wiem i mogę powiedzieć że
                co by się na świecie nie działo TERAZ na każdą potrzebę szkoły znajdzie się
                jakiś grosz.
                Jednak dalej ubolewamy całą klasą, że Kuratorium nie chciało przyznać Pani
                Dyrektor dodatkowych godzin z naszą klasą.
                • kaloszek2 Re: Dyrektor Krasiniaka 19.02.05, 09:08
                  kaloszek2 napisał:

> Nie często zaglądam na forum, ale temat Dyrekcji mojej szkoły mnie
                  > zainteresował.
                  > Naprawdę dużo się zmieniło. Chyba na lepsze. To pokaże matura, ale wydaje mi
                  > się że wieksza swoboda (oczywiście wprowadzona z umiarem - myślę tu o akcji
                  but
                  >
                  > i paleniu papierosów) dobrze wpłynie na wyniki tego ważnego egzaminu.
                  > Najgorsze jest to że jeśli już porównujemy "starą" i młodą Dyrekcję, nie mamy
                  > możliwości pełnego zestawienia osób opiewających to stanowisko, bo jednak
                  > matura nowa to matura nowa. Wyników nie ma co porównywać, a podobno wiedza
                  jest
                  >
                  > tu najważniejsza.
                  > Co do prowadzenia szkoły to Pani Zmysłowska zwyciężyła w przedbiegach
                  dublując
                  > Pana Łoniewskiego chyba z dziesięć razy. Ja coś o tym wiem i mogę powiedzieć
                  że
                  >
                  > co by się na świecie nie działo TERAZ na każdą potrzebę szkoły znajdzie się
                  > jakiś grosz.
                  > Jednak dalej ubolewamy całą klasą, że Kuratorium nie chciało przyznać Pani
                  > Dyrektor dodatkowych godzin z naszą klasą.
              • kaloszek2 Re: Dyrektor Krasiniaka 19.02.05, 09:09
                Gość portalu: kawa napisał(a):

> niezłe chlańsko, trochę dragów, szkoda, że skończyło się przedwcześnie.

Co do dyskoteki to całą winę ponosi ochrona, ale o tym już dyskutować nie
                będę!!!
        • Gość: Marcin Kobyłecki Szanowna Pani Profesor! IP: *.localdomain / 212.38.196.* 20.02.05, 22:27
          Ileż to lat minęło kiedy do tejże Szacownej Szkoły uczęszczała tak
          niezapomniana klasa jak "pa" A.D.1993 z siódemką niezapomnianych kolesi że
          pozwole sobie przypomnieć: Robert "Telek" Jurkiewicz, Mariusz "Leny"
          Ludwikowski, Marcin "Kowal" Kowalski, Marcin "Chaluś" Michalski,
          Robert "Prusol" Jaroszewski, Tomasz "Kamasz" Krupa oraz moja skromna osoba
          Marcin "Kobył" Kobyłecki. Minęło już wiele lat, bowiem 12 prawie ale mam
          nadzieję iż w życzliwej pamięci Pani pozostali uczniowie tejże klasy :).
          Obecnie nie znam losów i historii jakimi potoczyło sie zycie wspaniałych
          kolegów i koleżanek o nieprzeciętnych zdolnościach i talentach wszelkich, ale
          wierzę że udało sie wszystkim jak najlepiej ułożyć życie i życzę im dalszych
          wszelkich sukcesów na stopie prywatnej i zawodowej. Pani zaś życze aby wszystko
          zawsze sie udawało i kończyło takim biwakiem jakim skończyła sie dla nas
          przygoda z Liceum Ogólnokształcącym im.Z.Krasińskiego w Ciechanowie.
          Jest Pani w naszej życzliwej pamięci i zawsze wspominamy Panią z usmiechem
          sącząc ożywcze trunki z Mariuszem Ludwikowskim we Wrocławiu :) Pozdrowienia
          przesyłam dla Pani oraz znajomych i wszystkich absolwentów zacnego Liceum z
          camp "Charlie" w Al-Hillah Irak z IV zmiany PKW. Marcin Kobyłecki
          • marzena1lo Re: Szanowna Pani Profesor! 23.02.05, 20:28
            Dzięki za pozdrowienia:-) Marcinie, masz w pełni rację, że moja pierwsza
            maturalna klasa IV "pa" pozostała mi w pamięci na zawsze. Często oglądam
            pamiątkowe zdjęcia - szczególnie miło wspominam Wasze pomysłowe prezenty na
            dzień kobiet i Nasz (żeński skład) pomysł na zmianę Waszego nastroju - wszystko
            mam na zdjęciach! A szczególnie to błękitne "coś" - jeśli pamiętasz.
            Mam przyjemność czasem kogoś z klasy spotkać, zawsze miło powspominamy tamte
            lata:) W czerwcu bedzie Zjazd Absolwentów - spróbujcie się powiadomić i
            przypomnimy sobie wszyscy szkolne czasy.
            Pozdrawiam absolwentów AD 1993 i przyznaję również (po tylu latach już mogę),
            że miałam wielką tremę na pierwszych lekcjach z Wami:-)
            • Gość: Leny Re: Szanowna Pani Profesor! IP: 62.233.176.* 19.06.05, 23:19
              tremę to my mielismy po pięciokrotnym malowaniu klasy, zeby przypadkiem farba z
              sufitu nie odpadła ... Pozdrowienia z Wrocławia !
              • Gość: truskawa Re: Szanowna Pani Profesor! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 20.06.05, 17:05
                Pzdr. dla Pani dyrektor! I dla dyrektorów również! I dla Jońca! I dla całej
                klasy papieskiej!!!!!
                • Gość: dora Re: Szanowna Pani Profesor! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:24
                  buxka i pozdrowienia, wytrwalosci i energii takiej, jak prze prawie juz rok.
                  Niech się Pani nie daje, a vice też super Pani wybrała. Zreformujcie....
                  szczególnie niektórych - pseudoprofesorów, he, he
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka