IP: *.chello.pl 09.02.05, 07:58
Proszę podpowiedzcie mi jak zorganizować dzieciom ferie w Ciechanowie.Mam
dwójkę dzieci i jeszcze dwójkę przyjezdnych.Co im zaproponować,żeby było
fajnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: tutejszy Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:47
      Na stronie urzędu jest oferta CKiSz "Akcja Zima"
      www.um.ciechanow.pl
      • Gość: gość Re: ferie IP: *.chello.pl 10.02.05, 08:08
        Dzięki za podpowiedż.
      • Gość: gość Re: ferie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 19:50
        Jeżeli to poradziłaś to może znasz fajne strony co?
    • Gość: xyz Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 10.02.05, 10:22
      Wysłac do KRC tam za przekazane przez RM 30.000zł bezpiecznie odpoczną
      słuchając audycji nt.Walki z alkoholizmem i jego zgubnego wpływu .11111111
    • Gość: Chris Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 10.02.05, 20:38
      Miejska Biblioteka Publiczna w Ciechanowie organizuje "Ferie z książka i
      nagrodami". W jej wszystkich filiach od 14 do 25 lutego, od poniedziałku do
      piątku w godzinach 13-14 odbywać się będą zajęcia plastyczne i gry planszowe.
      Będą także konkursy: literacki - "Wydarzyło się w Afryce" na podstawie lektury
      H. Sienkiewicza "W pustyni i w puszczy"', plastyczny - "Sporty zimowe"
      oraz "Origami - sztuka składania papieru".

• Gość: gość Re: ferie IP: *.chello.pl 11.02.05, 07:50
        dziękuję za informacje i proszę o więcej.Jeszcze raz dzięki
        • Gość: Gosia Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 11.02.05, 18:59
          Świetlica O.K.O. przy ul. Reutta 3 organizuje sportowe ferie zimowe. W
          poniedziałek i we wtorek od 9.00 do 13.00 na hali sportowej Szkoły Podstawowej
          Nr 4 halowy turniej piłki nożnej oraz turniej tenisa stołowego!
          • Gość: Rodzic Re: ferie IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 09:57
            Tak, tak wszystko sie zgadza. Organizują w SP nr 4 ferie dla dzieci ze
            świetlic, a dzieci z SP nr 4 nie mają gdzie się podziać. Przy tym zadnej
            informacji o odwolanych zajeciach dla uczniow SP nr 4!
    • Gość: da Re: ferie IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.05, 19:17
      • Gość: madziulka Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 13.02.05, 22:31
        jeszcze niedawno na społecznej było lodowisko, a teraz... Jak zamarznie, to
        wszędzie będzie można się poślizgać! Ferie jak się patrzy!
        • Gość: Sowa Re: ferie IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 13.02.05, 23:04
          Oprócz lodowiska w społecznej są organizowane zajęcia dla uczniów. Chyba to
          jedyna szkoła, która wyszła z taką propozycją dla swoich uczniów.Moje dziecko
          będzie miało zajęcia w pracowni komputerowej oraz gry sportowe(oczywiście z P.
          Adamem, tak niesłusznie obgadanym przez jakieś smarkule!)
          • Gość: belfer Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 14.02.05, 15:51
            Szkoły nie organizują ferii, bo za pracę nauczycielom trzeba placić (w końcu w
            ferie mają urlopy)... A kto im zapłaci za nadgodziny? Prezydent czy starosta?
          • Gość: mamuśka Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 14.02.05, 19:52
            Tu by trzeba jeszcze dodać, że jest to jedyna szkoła w mieście w której dzieci
            maja swobodny dostęp do pracowni komputerowej!
            Jak mój starszy syn chodził do gimnazjum nr 3 (niestety kiedyś popełniłam ten
            błąd)to pracownia była zamknięta na klucz.Pani nauczycielka strzegła tego
            klucza jak do jakiegoś sejfu i dzieci nigdy nie mogły skorzystac z internetu
            (nawet jeśli chciały przygotowac coś na lekcję).
            • Gość: zdumiona Re: ferie IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 23:51
              Jedyna szkoła?
              W Gimnazjum nr 2 pracownia internetowa jest otwarta, kiedy tylko młodzież życzy
              sobie z nich skorzystać, myślę , że w innych szkołach podobnie. Po to w końcu
              sa pracownie.
              • Gość: zaskoczona Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.02.05, 00:31
                podobnie????
    • Gość: mama Re: ferie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 08:46
      Trzeba być stukniętym, żeby w ferie posyłać dziecko do szkoły.
      • Gość: mamuśka Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 15.02.05, 09:33
        ... przeciez nie na lekcje... mamo!
        • Gość: Sowa Re: ferie IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 23:01
          Mamo!Zaopiekuj się mną!Zrazygnuj z pracy, wyjedź ze mną w góry na narty,żebym
          nie musiała chodzić w ferie do szkoły!Niestety, albo na szczęście mam się gdzie
          podziać i nie nosić klucza na szyi jak co dzień.
      • Gość: uczeń Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.02.05, 16:00
        a ja chodze do II klasy gimnazjum (STO) i z chęcią w ferie przchodze do szkoły.
        Tak samo mój brat chodzi do kracha... Są kumple, sa kompy, jest stół do
        pingponga. Zawsze to lepsze niż siedzenie w domu, no nie? więc nie mów, że
        tylko ktoś chory na głowe mógłby posyłac dziecko do szkoły, bo ja sam się
        posyłam! I jestem najzupełniej zdrowy!
      • matis78 Re: ferie 17.02.05, 11:06
        Oczywiście najlepiej by było gdyby rodzice mieli urlop i mogli spędzić ferie z
        dziećmi. Ale najczęściej jest tak że ludzie "oszczędzają" urlop na wakacje i w
        ferie zimowe dzieci nie mają co robić. Nie wszystkie jadą na zimowiska, bo
        rodziców po prostu na nie nie stać. Dlatego to właśnie szkoły powinny wziąć na
        siebie odpowiedzialność za organizacje zajęć podczas ferii. Które szkoły w
        mieście sa otwarte w ferie dla dzieci??? Wpisujcie!!
        • Gość: rodzic ucznia z 2 Re: ferie IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 18.02.05, 09:47
          Oczywiście Gimnazjum nr 2. Tam zawsze dziecko może skorzystać z sali
          gimnastycznej (malutka jest ale do kosza, siatki - wyśmienita), pracowni
          komputerowej, sali do tenisa stołowego. A jak koniecznie dziecko chce pouczyć
          się matematyki - to...prosze bardzo, nauczyciele czekają.
          Z tego, co wiem, to w ferie przychodza do szkoły nawet jej absolwenci.
          • Gość: sceptyk Re: ferie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.02.05, 16:50
            I baaaaardzoooo doooobrzeeeee!!!!!!
        • blondi33 Re: ferie 19.02.05, 12:44
          Skoro tak wiele szkół pootwierało swoje podwoje dla uczniów to dlaczego tak
          wielu z nich błąka się po ulicach? Piją piwko, palą papieroski, stojąc
          gromadami w klatach schodowych w blokach na Aleksandrówce... Moi sąsiedzi -
          uczniwie z gimnazjum nr 2 całymi dniami siedzieli na schodach pod drzwiami
          swojego kolegi... Hałasowali, pili, itp... Zajęcia w szkole nie były dla nich
          atrakcyjne???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka