Dodaj do ulubionych

Radny Ryszard Geryk podobno skłamał..........

21.06.05, 22:06
Co sądzicie o artykule w tygodniku ciechanowskim o radnym powiatowym
Ryszardzie Geryku.Jeśli tak jest jak pisze tygodnik to ta partia
pt.,,Samoobrona''będzie miała dużo problemów żeby się samoobronić.To zajmuje
dużo czasu a gdzie tu czas by rządzić krajem? Przecież mają taką
ambicję..... Piszcie proszę co o tym myślicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiola EE bzdury IP: *.jmdi.pl 21.06.05, 23:28
      Chyba jesteś mocno niezorientowany. Samoobrona spadla w rankingach tak mocno, że
      niektórzy już dawno zapomnieli o jej istnieniu.
      nikt już od dawna nie bierze w pogole pod uwage mozliowsci przejecia wladzy
      przez nia. PISuar bedzie rzadzil.
      W koalicji ze staskiem tyminskim. Nie wiesz ile w ciechanowie mial glosow??????
      Jestes cienki w temacie, jak masz siec, to wrzuc w google powyzsze hasla, czegos
      sie dowiesz.
      Przeciez to standard ze politycy klamia. Tzn ze z jego glowa wszystko w porzo.
      jakby zaczal nagle prawde mowic, to by byla powazna sprawa. Wtedy oznaczaloby to
      ze chyba zeswirowal!
      • Gość: kowal Re: EE bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:58
        I co wy chcecie od kierowcy, już jeden był przy Wałęsie o nazwisku nie wzpomnę.
        Mimo iż ciemniak to jeszcze gbór,masz mało kasy zostań radnym, najlepiej w
        ciechanowie to i praca dla znajomych się znajdzie i spółeczkę można założyć, po
        trzy domy można mieć.
        A Ty "ciemniaku" i tak do wyborów pójdziesz licząć że będzie lepiej, tylko że i
        on tak samo myślą, pójdźie ciemna masa i tak zagłosuje na nas.
        I co z tego wynika internałto!!!!!
        • Gość: radny Re: EE bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 22.06.05, 01:43
          Toż to ordynarna nagonka w UB-ckim stylu!
          • Gość: Młody Re: EE bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 09:26
            Zgadzam się z tym całkowicie. Znam radego Geryka wiele lat. Ba, nasze rodziny
            znaja sie od dwóch pokoleń. I powiem Wam jedno - nie osądzajcie człowieka jeśli
            nie znacie okoliczności sprawy. Oczywiście, każdemu można coś zarzucić ale
            wszyscy, którzy znają radnego Geryka wiedzą, że to porządny człowiek - honorowy
            i zyczliwy dla ludzi. Sam byłem świadkiem jak wielokrotnie wspierał osoby
            potrzebujące pomocy. Ba, nawet mi osobiście kiedyś bardzo pomógł jak byłem w
            dołku. Jest przy tym osobą miłą, sympatyczną i lubiącą ludzi.
            A cały ten tekst jest faktycznie prowokacją w stylu tych z lat komuny.
            Zastanówcie się czyim interesom zagroziła stanowcza postawa Geryka w Zarządzie
            Powiatu, a będziecie wiedzieć kto za tym stoi...
            Trzymaj się Ryszard!

"Młody" i przyjaciele
            • Gość: Robek Re: EE bzdury IP: *.ciechnet.pl 22.06.05, 11:25
              Nie wiem, Młody, czy zwróciłeś uwagę, że tam nie ma nic o postawach politycznych
              radnego tylko o pwywatnym oszukiwaniu przez niego i jego żonę państwa (czytaj:
              Ciebie). Przecież jakby tacy jak on płacili podatki uczciwie jak większość
              obywateli to może Ty mógłbyś w efekcie płacić mniejsze. Ale taką mamy klasę
              polityczną i zanosi się na to, że w przyszłości będziemy mieli taką samą. Hołota
              musi płacić - my możemy jak będziemy chcieli. Hołota musi przestrzegać przepisów
              - mu nie musimy. Może radny i pomaga ludziom, ale ogolnie jest nie w porządku.
              Jak PO wygra i wprowadzi zasadę, że polityk odpowiada trzy razy bardziej za
              swoje błędy niż normalny obywatel, to ja wspólczuję radnemu.
              • Gość: aaa o jaki artykuł chodzi? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 22.06.05, 18:28
                mozecie podac link?
                • Gość: brelo Re: o jaki artykuł chodzi? IP: *.gasocin.sdi.tpnet.pl 22.06.05, 20:12
                  Robek popieram twoją wypowiedz
                  • Gość: Brelo Re: o jaki artykuł chodzi? IP: *.gasocin.sdi.tpnet.pl 22.06.05, 20:16
                    Czy ktoś wie gdzie jest siedziba samoobrony w ciechanowie,gdzie mają biuro
                    chciałbym się zapisać do tej partii?
                    • Gość: Sąsiad Radny Geryk IP: *.visp.energis.pl 22.06.05, 22:18
                      Radny Geryk i jego żona swoje majatki odziedziczyli ok 20 lat temu od swoich
                      rodziców( jedni rzemielśnicy, a drudzy rolnicy). Budynek o którym mowa budował
                      kilkanaście lat,to były jego wczasy jak okreslał swoja prace.Natomiast
                      wielbicielu PO zobacz od jakich spółdzielni nabyli i za jakie kwoty nabyli
                      swoje własności twoi idole.
                      • Gość: Wyborca Re: Radny Geryk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 07:49
                        Sąsiedzie! Nie o majątek chodzi,a o pobierane poza opodatkowaniem czynsze.
            • Gość: stan Re: EE bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 16:07
              zerwanie koalicji ze Stanisławem TTT dużo kosztuje Ryśka, a wiadomo
              że " wszystkie ryśki to fajne chłopaki"
    • Gość: xxx A babci podobno urosły wąsy.... IP: 213.199.253.* 22.06.05, 22:46
      i teraz już wszystkie babcie mają tak mieć
      • Gość: Też wyborca Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 23.06.05, 11:03
        Wyborco,jeśli ta nieruchomość nie jest wLasnością radnego Geryka,to za co ma
        płacić podatki?
        • Gość: ziomal Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.ciechnet.pl 23.06.05, 13:58
          Nie wiem, czy ktoś czytał tekst, ale jeżeli tak - to chyba nieuważnie.
          • Gość: Brelo Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.gasocin.sdi.tpnet.pl 25.06.05, 09:50
            Jak widać radny Geryk podtrzymuje tradycję partii samoobrona, tam większośc
            dorobiła się na przynależności do tej partii (pani Beger).Jak można nazwać
            zachowanie takiego człowieka jak radny Gieryk który ma jakiś majątek i w
            zeznaniu typowo formalnym nie chce się przyznać do majątku który odzidziczył
            jak piszecie po radzicach i teściach? Przecież nikt by mu tego majątku nie
            zabrał,a on by należał do grupy ludzi którzy mówią prawdę.Niestety tak nie
            jest,ponadto zachowanie jego w stosunku do dziennikarza było
            beszczelne.Polityka powinna cechować przedewszystkim umiejętnośc kulturalnej
            rozmowy z ludżmi a nie arogancja i prostactwo.Precz z kłamcami!!!! Na
            marginesie chciałbym dodać że cały Ciechanów wie że biuro samoobrony znajduje
            się na ul.Willowej i prawdopodobnie za czynsz ktoś płaci i ktoś go przyjmuje.
            • Gość: belfer Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 25.06.05, 10:43
              Są wakacje,weź się ostro za ortografię,Brelo-gdyż kompromitujesz cały Gąsocin.
              • brelo Re: A babci podobno urosły wąsy.... 25.06.05, 14:44
                belfer nie odwracaj uwagi od tematu, drobne błedy i podknięcia każdemu się
                zdarzają.Nie obrażaj Gąsocina bo ja jestem z Ciechanowa a w Gąsocinie pracuje i
                mam dostęp do netu.Nie sądzę żeby kogoś z Gąsocina obchodziły sprawy Ciechanowa.
                Może z ortografii jesteś dobry ale logiką tu nie błysnąłeś.Są wakacje ja
                popracuje nad ort.a ty weż się za logikę, której też można się nauczyć.Nie
                pomyśl że jestem złośliwy.Jeśli chcesz kontynuować wątek tego postu to napisz
                co myślisz o tym artykule bo to jest interesujące dla czytelników forum,pozdr...
                • Gość: belfer Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 25.06.05, 15:50
                  Brelo,niepotrzebnie ulegasz emocjom.Myślę o artykule.Pewnie jesteś młody i nie
                  pamiętasz,że Tygodnik Ciechanowski był za PRL organem propagandy KW
                  PZPR.Redaktorem naczelnym jest tam Ryszard Marut,który w tamtych czasach był z-
                  cą red. nacz. i sekretarzem redakcji.Obecnie TC pełni rolę tuby propagandowej
                  dla pozostałości betonu partyjnego(dla działaczy PZPR i ZSL)oraz szkaluje ludzi
                  nowych,niezależnych-spoza układu.
                  Żeby dyskutować o artykule na temat radnego Geryka,trzeba znać stan faktyczny
                  sprawy.Artykuł zawiera zmanipulowaną mieszankę informacji prawdziwych i
                  nieprawdziwych,z których autor wysnuwa nieuzasadnione,nieprawdziwe zarzuty.
                  Taka jest moja opinia o tym artykule.
                  Z tego co wiem,to radny Geryk ma zamiar oskarżyć przed Sądem Karnym autora,red.
                  nacz. i wydawcę tygodnika o zniesławienie.
                  I co powiesz teraz,czy Twoje opinie nie były zbyt pochopne?
                  • Gość: Krzycho Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:33
                    Belfer ty też chyba jesteś młody i nie pamiętasz, albo ktoś ważny dla ciebie,
                    kogo opinie przyczatasz, wprowadził cię w bład. Tygodnik Ciechanowski nigdy nie
                    był organem propagandy KW PZPR. Organami Komitetów Wojewódzkich w nowych
                    województwach były biuletyny rozprowadzane kanałami partyjnymi, a nie gazety
                    sprzedawane w kioskach. Tygodnik był pismem PZPR jak wszystkie inne gazety
                    wydawane przez RSW "Prasa Książka Ruch". Pisałem o tym pracę magisterską to wiem.
                    A dzisiejsi czytelnicy Tygodnik oceniają chyba dobrze, w przeciwieństwie do
                    ciebie, skoro go kupują. Zwróć uwagę ile gazet w tym czasie w Ciechanowie
                    pojawiało się i upadało, a Tygodnik jest cały czas.
                    Radny Geryk, jak każdy obywatel, ma prawo podać gazetę do sądu, jeżeli uważa, że
                    wspólnie z zoną prowadzi legalne interesy i to, co napisał dziennikarz jest
                    nieprawdą. Sąd to roztrzygnie na podstawie przedstawionych dowodów.
        • Gość: Krzycho Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:19
          O ile wiem o zgodę na budowę domu na tej działce występował radny Geryk. I ją
          dostał, więc jak to może być nie jego nieruchomość. W oświadczeniu też napisał,
          że ta działka jest jego.
          • Gość: belfer Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 25.06.05, 22:33
            Krzycho,idź do czytelni przy ul.Sikorskiego i wypożycz Tygodnik Ciechanowski z
            początku istnienia(bodajże rok 1979).Pod tytułem tygodnika w ramce
            przeczytasz:"ORGAN KW PZPR".Redaktorem naczelnym Tyg. Ciech. był najpierw Pan
            Ptasiewicz,ale po wprowadzeniu Stanu Wojennego został nim członek egzekutywy KW
            PZPR - śp.Wiesław Szymański.Obecnie redaktorem tygodnika jest ponadto były
            pracownik KW PZPR - Stefan Żagiel(radny miejski z PSL?!). Dużo więcej na temat
            Tyg. Ciech. mógłby powiedzieć Ci Pan Robert Kołakowski z PiS,którego R.Marut
            wywalił z pracy w Tyg Ciech. Biuletyny partyjne to odrębne publikacje.
            Sądzę,że jest kwestją czasu powstanie w Ciechanowie konkurencyjnego tygodnika;
            nie jest to jednak takie proste ze względu na ograniczony rynek reklamy na tym
            terenie,co warunkuje zainwestowanie na początku sporego kapitału.
            Nie wiem,czy radny Geryk występował o pozwolenie na budowę tego domu,ale nawet
            jeśli tak,to nie musiał być wcale właścicielem działki,mógł np. wystąpić jako
            pełnomocnik właściciela.
            Skąd wiesz,że w oświadczeniu napisał,iż ta działka jest jego? Oświadczenie
            majątkowe radnego składa się z części jawnej A i z części niejawnej B. Adresy
            działek znajdują się w częśći niejawnej B,których osoba przyjmująca
            oświadczenie nie ma prawa upubliczniać!Skąd zatem możesz wiedzieć,iż akurat ta
            działka jest własnością radnego Geryka.
            W mojej opinii jest to polityczna nagonka betonu partyjnego na radnego,który
            zagraża ciechanowskiemu układowi władzy.
            • Gość: czytelnik Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.visp.energis.pl 26.06.05, 14:18
              Krzychu zapewne jesteś pracownikiem Tyg. Ciech. Artykuł o radnym Geryku nie
              jest zgodny z prawdą, o tym w niedługim czasie się dowiesz. Natomiast faktem
              jest że radny Stefan Żegiel zamierzał startować z list Samoobrony do Rady
              Miasta. A pan radny Geryk zadarł nie tylko z panem S.Żaglem ale również z
              kolegą partyjnym radnym Czaplickim.Wiemy natomiast jak pan radny Żagiel jako
              dziennikarz TC na łamach samorządowca próbował zmięszać z błotem radną
              J.Fetlińską.
              • Gość: mieszkaniec Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 27.06.05, 20:02
                Dzisiaj na sesji Rady Powiatu radny Geryk oswiadczył,że zarzuty zawarte w
                artykule opublikowanym na łamach Tygodnika Ciechanowskiego są nieprawdziwe i
                kieruje sprawę do sądu o zniesławienie.
                Nie chciałbym być w skórze tego,co napisał te bzdury.
                Beknie też red.nacz.Marut i wydawnictwo.
                • Gość: hehehehe Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:38
                  No skoro oswiadczył to co innego. Przecież żaden z umoczonych po pachy
                  polityków i cwaniaczków nigdy nie oświadczył że jest niewinny. Rywin nie
                  oświadczył, Jakubowska. itd .
              • Gość: nie rozbawiaj mnie Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:09
                A artykuł napisał mający komunistyczną przeszłość aparatczyk B.M. który ma 23
                lata, tak?. Co ma piernik do wiatraka. Jeżeli nie ma facet nic do ukrycia to
                dlaczego nie rozmawiał normalnie z dziennikarzem tylko atakował jeszcze przed
                publikacją? Dlaczego napisał paskudny , oszczerczy list do KRC gdzie
                dziennikarz pracuje. ? Prawda jest taka że facet nie zrobił odbioru domu(moze
                ulgi albo coś takiego) a już go użytkował podnajmując lokatorom i
                nieodprowadzając od tego podatku. Nie mówią ze należy Go za to zamknąć ale nie
                pioprzcie mi znowu że to " przeciwnicy polityczni"
                • Gość: alfa Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.06.05, 23:45
                  Nie sądzę żebyś był tak głupi,jak wynika z Twojego wpisu.
                  Dziecku wiadome jest,że do wyjęcia z pieca rozgrzanego żelaza kowal używa
                  szczypiec a nie ręki.
                  To redaktor naczelny odpowiada za publikowane artykuły w gazecie.W Tygodniku
                  Ciechanowskim jest to Ryszard Marut.
                  • Gość: nie rozbawiaj mnie Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:39
                    argumenty prosze nie bzdury. Nie ważne kto jest odpowiedzialny. Ważne czy
                    zawarta w tym artykule jest prawda. moim zdaniem ( a znam troszke sprawę ) tak
                    • Gość: alfa Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 29.06.05, 11:09
                      Wbrew temu co piszesz zasadnicze znaczenie ma to,kto decyduje o ukazaniu się
                      takiej lub innej publikacji w gazecie.W tej konkretnej sprawie ważne jest
                      również ustalenie kwalifikacji dziennikarskich autora artykułu.Czy w ogóle
                      można w tym przypadku mówić o dziennikarzu?
                      Mnie zastanawia fat taki,że znając jedynie troszkę sprawę-wydajesz oceny.
                      Obawiam się,że ten "dziennikarz" zostanie krytycznie zweryfikowany przez Sąd
                      Karny.
                      • Gość: ja Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.ciechnet.pl 29.06.05, 12:40
                        Jakie kwalifikacje dziennikarza? Napisał w oparciu o prawo prasowe (art.1).
                        Widzę, że naszym pięknym mieście pod lupę idzie dziennikarz, a nie bohater
                        publikacji. Straszne z was dziady! Pamiętajcie tylko, że radny G. dzięki takim
                        osiołom jak ten wyżej bedzie niebawem mieał wypasioną pensję. No, ale
                        komenujcie dalej.
            • Gość: Krzycho Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.ciechnet.pl 29.06.05, 12:41
              Sprawdziłem. Nic nie ma o organie. Jest "Pismo PZPR". A oświadczenia radnych są
              w internecie i można je przeczytać.
              • Gość: belfer Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 29.06.05, 19:45
                Do ja:przeczytaj też dalsze przepisy prawa prasowego mówiące o zachowaniu
                należytej staranności przez dziennikarza przy opracowywaniu materiału do
                publikacji-wtedy zrozumiesz mój wpis.
                Do Krzycha:to podaj mi datę wydania tego numeru tyg.
                Czy w oświadczeniach radnych,które są zamieszczone w internecie, można
                przeczytać adres nieruchomości? Nie można!
                • Gość: Krzycho Re: A babci podobno urosły wąsy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:46
                  Belfer, w żadnym numerze TC nie ma informacji, że jest to organ KW PZPR. Coś ci
                  się przyśniło, albo masz jakiś interes w tym, żeby wmawiać ludziom na tym forum
                  nieprawdę.
                  A co do oświadczeń, to jak ktoś znany wykazuje, że ma dwie działki, to co za
                  problem w takim Ciechanowie ustalić pod jakim są one adresem adresem i co na
                  tych działkach stoi?
    • Gość: PiS Re: Radny Ryszard Geryk podobno skłamał.......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 30.06.05, 00:16
      Podobnie można określić i innych radnych,którzy składając podpis w swoich
      oświadczeniach naruszyli prawo np.art.233.paragraf 1 Kodeksu
      Karnego .Redaktorzy i organy ścigania do pracy.Wszyscy jesteśmy równi.....prawa.
      • Gość: belfer Re: Radny Ryszard Geryk podobno skłamał.......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 30.06.05, 15:04
        Krzycho,po Twoich wpisach ignorujących fakty jestem skłonny uznać,że jesteś z
        Tyg. Ciech. lub działasz na ich zlecenie.Wstydź się.
    • Gość: pap Re: Radny Ryszard Geryk podobno skłamał.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:15
      willa nie jest zgłoszona do odbioru i nie sąpłacone podatki od nieruchomości
    • Gość: wyborca Re: Radny Ryszard Geryk podobno skłamał.......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:33
      Czy w sprawie radnego Geryka zostało już wszystko wyjaśnione. TC nie kontynuuje
      tego tematu. Czyżby się pomylił.
    • Gość: 0102 Re: Radny Ryszard Geryk podobno skłamał.......... IP: 213.199.253.* 19.07.05, 16:49
      samoobrona to poprostu PARANOJA
    • Gość: slaw Re: Radny Ryszard Geryk podobno skłamał.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:55
      i co z tym radnym? Poszedł do sądu czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka