Dodaj do ulubionych

NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 12.09.05, 19:04
Ja stawiam na Pana Marka Cesarza z ZS Nr 2.
Obserwuj wątek
    • Gość: NIE uczen Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:26
      nie jestem już co prawda ucniem ale stawiał bym na Jacka Hryniewicza (historia
      z.s. nr 1 )
      • Gość: Ola Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:15
        Zdecydowanie sie zgadzam,ze najlepszyn nauczycielem jest Pan Jacek Hryniewicz :)
        pozdrawiam
    • Gość: dominika Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:05
      najlepszym nauczycielem, jaki mnie uczyl, byla pani Katarzyna Olszewska -
      matematyczka z gim3
      • Gość: NIE uczen Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:24
        Pani Olszewska uczyła mnie jeszcze w podstawówce (to było dawno- gimnazjum
        jeszcze nie było...) w ciągu jednej lekcji postawiła mi sześć jedynek :)))..
        ale potem użyła korektora ;-p

Pozdrowienia dla niej
        • Gość: kolepka Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:17
          tez mialam epizod z Ta pania... Jest to jedna z nielicznych osob w gim nr 3,
          ktore zaslugiwaly na moj pelny szacunek, nie tylko ze wzgledu na wiedze, ktora
          posiadala,<i co wazne, potrafila ja przekazac> ale rowniez dlatego, ze byla--
          moim zdaniem---fajnym czlowiekiem...;)
          • Gość: gość portalu Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:22
            historyczka z I LO - Pani Gaczyńska - respekt
    • Gość: HANZA Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.warszawa / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:15
      To było już dość dawno, ale pozostawiło trwały ślad w mojej pamięci. Pani
      Kociszewska z Krasiniaka była rewelacyjna. Poza tym niezły był Nowakowski (też
      Krasiniak) oraz Grodecka, Pilitowski i Maszewska z podstawówki piątki.
      • Gość: STARUCH Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 19:20
        UMPEL,SIKORA,BAK!ZAWSZE BYLA ZWALA!NO I JESZCZE BARAN,MISIEK!TO BYLY PIEKNE DNI!
        • Gość: gosc Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:07
          p. gumulak - super polonista w 2lo ,choc szkolajes beznadziejna
          • Gość: Franio Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:41
            Nie znam Gumulaka, ale wiele o nim słyszałem. Myślę, że można go porównać z
            moim ulubionym polonistą - sorem Stawickim z Kracha!!!
          • Gość: jaaa Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.man.olsztyn.pl 15.11.05, 00:06
            tak supero przystojniacha
            • osa89 Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL 15.11.05, 12:19
              dla mnie też najprzystojniejszy!!! :)
      • Gość: gogo Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.chello.pl 16.10.05, 23:21
        cześć HANZA.....pisze tylko po to żeby Ci podziekować, że umieściłeś na swojej
        liście Pilitowskiego... po tylu latach to bardzo mile..chetnie bym o nim
        porozmawiala..
        • Gość: HANZA Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: 193.28.232.* 17.10.05, 08:26
          No cóż? Fajny facet z charakterem i zapałem! Miał niezłe podejście do uczniów i
          wydawało się, że to co robił, robił z pasją. A przy tym był niezmiernie
          oczytanym człowiekiem z otwartą głową i szerokimi horyzontami (a to się rzadko
          dzisiaj zdarza).
    • guciu83 Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL 04.10.05, 15:56
      Niestety już św pamięci ale dla mnie takim "expertem" w swoim fachy był
      profesor Jacek Cichocki (jez. niemiecki)

Zastanawiam się dlaczego kiedy był wątek o "złych" nauczycielach to miał on 150
      wpisów a tu proszę...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=9599311
      Czy dla większości z was napisanie czegoś pozytywnego o innym człowieku to coś
      tak okropnego?

pozdro
      • the_sowisko Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL 06.10.05, 12:49
        pani B. od niemieckiego w Krasiniaku :) i oczywiście Renata K., moja ex-
        wychowawczyni :)
    • Gość: Arek R.. Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.ciechanow.core.ids.pl 06.10.05, 13:38
      Jestem juz absolwentem i studentem medycyny i dla mnie wzorem nauczyciela jest
      Pani Profesor Jolanata Brozdowska( Biologia ) .Nauczyciel wymagający ale
      jednocześnie obiektywny i zmuszający uczniów do wysiłku intelektualnego. Ale
      docenia sie to dopiero później a szkoda.
    • Gość: monia Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: 213.199.253.* 06.10.05, 15:04
      A co myślicie o nauczycielach szkół wyższych niż licea? Na przykład kolegia, czy
      szkoły wyższe?
    • Gość: tekla Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:54
      Zdecydowanie p. Zbyszek Majewski. Uczy myśleć, a to cenię. Poza tym uczciwy i
      nie prowadzi jakiś niejasnych gierek z uczniami. "Kocia" też była niezła choć
      przed nią drżałam, ale trzeba przyznać,że miała poczucie humoru i to takie
      jakie lubię- czarne:)
    • Gość: absolwent Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 23:04
      Ja to bardzo lubiłem Kielczyka ze Społecznej! i miałem wielką ochotę go spotkać
      na 15 leciu ale... powiedział mi , że w Wawaie pracuje a tak poza tym to
      nawet zaproszenia nie dostał!!! No super pani dyrektor! Najlepszego wf-mana nie
      zaprosić! Ale to pani sprawa! Ciekawe za czyjej kadencji STO miało Mistrza
      Polski szkół prywatnych co?
      • Gość: belfer Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.10.05, 00:06
        Jakich szkół prywatnych, trzymaj się faktów, dziecko. To jest szkoła społeczna!
        Poza tym nauczyciele (i byli nauczyciele) nie muszą być zapraszani, żeby
        odwiedzić swoją szkołę. Jesli ktoś czeka na imienne zaproszenie, to znaczy, że
        ma bardzo poważne kompleksy. Pozdrawiam!
    • Gość: zatroskana Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: 213.199.253.* 07.10.05, 12:38
      A jeśli już jesteśmy przy szkole społecznej to zastanawiam się kiedy w końcu
      ktoś zauważy, że pracujący tam nauczyciel angielskiego nie ma pojęcia o
      nauczaniu języka. To, że zna ten język (choć jego wymowa odbiega od tej, jakiej
      powinno się uczyć)nie oznacza, że wie jak go uczyć. Robi krzywdę tym wszystkim
      dzieciom, których rodzice płacą za ich naukę. A dyrekcja twierdzi, że ma
      najlepszego anglistę w szkole. Godne pożałowania. Żeby być anglistą trzeba mieć
      kwalifikacje, a papier z Olecka (gdzie się płaci i papier zapewniony, wiedza
      niepotrzebna)na pewno nie przekłada się na umiejętności. Zresztą same dzieci,
      które na metodyce nie bardzo się znają, od lat narzekają na poziom angielskiego
      i absurdalne metody prowadzenia zajęć. A tak poza tym, to miła szkoła.
      • Gość: 555 Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: 213.199.253.* 07.10.05, 15:54
        "A jeśli już jesteśmy przy szkole społecznej"- to jest wątek "NAJBARDZIEJ
        LUBIANY NAUCZYCIEL"!Jeśli nie umiesz czytać wróć do klasy I!!!A powiedz, jakie
        ty masz prawo kogokolwiek tu oceniać??????Czy ten anglista cię uczy?Jeśli
        tak,to pewnie chodzisz do społecznej, a to już jest perfidne, że robisz we
        własne gniazdo. Jeśli jesteś uczennicą tej szkoły, to zacznij się uczyć!Na
        koniec dodajesz "to miła szkoła"!! W nosie mamy "twoje" zdanie na temat tej
        szkoły.Zatroskana:-(
      • Gość: lolex Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:03
        Gość portalu: zatroskana napisał(a):

> A jeśli już jesteśmy przy szkole społecznej to zastanawiam się kiedy w końcu
        > ktoś zauważy, że pracujący tam nauczyciel angielskiego nie ma pojęcia o
        > nauczaniu języka. To, że zna ten język (choć jego wymowa odbiega od tej, jakiej
        > powinno się uczyć)nie oznacza, że wie jak go uczyć. Robi krzywdę tym wszystkim
        > dzieciom, których rodzice płacą za ich naukę. A dyrekcja twierdzi, że ma
        > najlepszego anglistę w szkole. Godne pożałowania. Żeby być anglistą trzeba mieć
        > kwalifikacje, a papier z Olecka (gdzie się płaci i papier zapewniony, wiedza
        > niepotrzebna)na pewno nie przekłada się na umiejętności. Zresztą same dzieci,
        > które na metodyce nie bardzo się znają, od lat narzekają na poziom angielskiego
        > i absurdalne metody prowadzenia zajęć. A tak poza tym, to miła szkoła.

Mr M. może i prowadzi zajęcia w sposób niezbyt poprawny <lol>, jednak mimo
        wszystko czegoś tych ludzi nauczył. Świadczą o tym chociażby sukcesy, które
        szkoła odnosi w konkursach z języka angielskiego... ^^
        • Gość: rodzic beztroski?! Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:56
          Znasz tego Pana o którym piszesz - zatroskana? A kto narzeka na ten poziom?
          Pewnie Ci co w zeszłym roku okazali się najlepszymi w Polsce w pewnym konkursie
          z języka angielskiego.... Ciekawe kto ich uczył? Jak się tak znasz na metodyce,
          to przyjdź i porozmawiaj Pan M. jest czlowiekiem który nie unika konstruktywnej
          krytyki. Jeśli Twoja wiedza oparta jest na wynikach Twego dziecka, to pamiętaj,
          że nauczyciel nie jest cudotwórcą!!!
          Ps. Łatwo krytykuje się anonimowo!
          • osa89 Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL 07.10.05, 19:54
            Baaaaardzo dawno mnie tu na tym forum nie było (po prostu nowa szkoła, nowe
            obowiązki itp...), ale jak dzisiaj przeczytałam te bzdury o naszym Mr M to mnie
            trafiło! Że źle uczy? Kto te brednie wypisuje? Może rzeczywiscie jest dużo
            pamięciówy i gramatyki baaaaaaaaaardzo duuuuuuuużo, ale to kiedys przyniesie
            efekty... Wierzcie mi!!! Poza tym Mr Muni jest OK!
            • Gość: zulu Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.10.05, 21:24
              Mr Muni don't wory, be happy! We all love you!!!
    • Gość: daruu Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 16:51
      moim zdaniem najfajniejszym nauczuycielem ZS nr.2 jest Pan Trojanowski!
      • Gość: fatamorgana Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 08.10.05, 23:27
        II LO najfajniejszy był i pewnie jest nadal Pan Tomek Gumulak :)
        zawsze prowadził ciekawe zajęcia i zmuszał nas do uczenia się...
        u niego na zajęciach był śmiesznie...
        docinał ale z humorem...
        poza tym potrafił docenić celna ripostę...
        i nie mścił się na maturze...
        czego nie mozna powiedzieć o nadobnym Piotrusiu Babeckim...
        czy on nadal uczy???
      • Gość: fatamorgana Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 08.10.05, 23:28
        II LO najfajniejszy był i pewnie jest nadal Pan Tomek Gumulak :)
        zawsze prowadził ciekawe zajęcia i zmuszał nas do uczenia się...
        u niego na zajęciach było śmiesznie...
        docinał ale z humorem...
        poza tym potrafił docenić celna ripostę...
        i nie mścił się na maturze...
        czego nie mozna powiedzieć o nadobnym Piotrusiu Babeckim...
        czy on nadal uczy???
    • Gość: s* Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 13:03
      zatroskana-> jak juz ktoś wspomniał, zanim cos napiszesz, to zorientuj się czy w
      odpowiednim temacie :) co do pana M to ja nie wnikam jakie ma kwalifikacje, ale
      dużo osób ze "społeczniaka" chodzi na dodatkowy angielski do szkół językowych, i
      z tego co wiem to dostają się do b. dobrych grup i dobrze sobie w nch radzą, a
      to chyba o czymś świadczy :) wiem, bo sama jestem uczennicą jednej z nich

co do nauczyciela, to pani M.Sz. od polskiego wymiata :) - prowadzi lekcje
      nieszalbonowo, zachęca nas do dyskusji i rozwijania swoich zdolności
      humanistycznych. No i dużo zadaje :]
      • Gość: o* Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.10.05, 22:39
        W szkole społecznej są w ogóle świetne polonistki: i pani Kasia i pani Agata są
        w porządku! O pani dyrektor mogę powiedzieć, że jej lekcje są naprawde bardzo
        ciekawe, tak samo jak tematy prac, które zadaje zbyt często.. :p
    • Gość: niuńka Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: 213.199.253.* 10.10.05, 20:23
      A ja uważam za najlepszego nauczyciela panią U. Korycińską z dawnej Sp. nr 1
      (gdzie obecnie miaści się gimnazjum nr 1). Fakt ona już dawno nie uczy, bo
      odeszła na emeryturę, ale przez lata swojej pracy zmusiła wielu nygusów do
      roboty (np. mnie)
    • Gość: Dan Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 00:36
      prof. Wojciech Talarowski <
    • Gość: Uczeń Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 15:26
      Elżbieta Maślanka.
      • Gość: Bohun Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 15:50
        Czytałem,że w latach powojennych był bardzo znany mecenas Maślanka.
    • Gość: kanalia Re: NAJBARDZIEJ LUBIANY NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:15
      Ania anglistka z II LO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka