Dodaj do ulubionych

Czas Ciechamowa

IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 28.10.05, 14:48
Gazeta Czas Ciechanowa wyznacza nowe standardy dziennikarskie, nowe chamskie
standardy dziennikarskie. Z oburzeniem przeczytałem komentarz tej gazety do
wyników wyborów, gdzie w jednym z artykułów mieszkańców niektórych gmin, tam
gdzie wygrała Kaczyński, porównuje się do konserwatywnej szlachty
zaściankowej. Ostatni sort chamstwa. Rozżalony wynikiem wyborów
prezydenckich „dziennikarz” (najprawdopodobniej zwolennik PO) w swym ciasnym
umyśle, nie mogąc pogodzić się z porażką swojego ulubieńca, wyżył się
medialnie na wyborcach. Żadnej obiektywnej oceny, ten spektakularny atak źle
wróży na przyszłość tej gazecie. Czas Ciechanowa to raczej Czas Ciechamowa.
Biorąc pod uwagę i tak niski poziom lokalnych mediów nowa gazeta nawet nie
stara się dorównać temu poziomowi ale radykalnie go zaniża. Gdyby nie
rakotwórcze związki zawarte w farbie drukarskiej przydałaby się chociaż do
podtarcia tyłka.
Obserwuj wątek
    • Gość: opium Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:08
      Czego się spodziewałeś po gazecie związanej towarzysko z Koźlakiewiczem?
    • Gość: Ja Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:20
      Bracia Kaczyńscy, oraz ich zwolennicy w ogóle nie mają poczucia humoru. Lech
      Kaczyński, kiedy już musiał od czasu do czasu uśmiechnąć się w czasie kampanii,
      wykrzywiał usta jakby bolały go zęby. Zwolennicy PiSu, także na tym forum,
      ciągle tylko się oburzają, a to, że ktoś nazwał ich wiochą, a to, że szlachtą
      zaściankową itd. Święte oburzenie i larum. Przestańcie być tacy nadęci,
      wyluzujcie trochę. Powinniście mieć więcej dystansu do samych siebie. Nie
      naśladujcie we wszystkim swojego Lidera, uśmiechnijcie się czasem szeroko,
      zażartujcie z przeciwników.
      • Gość: rysiu z klanu Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:38
        CZAS CIECHAMOWA-dobry żart?Co popowcy na to?
    • Gość: Marek Szyperski Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:41
      Szlachcicu drogi. Posiadanie szerokiego umysłu zobowiązuje do rozumnego
      czytania tekstów.
      • Gość: rysiu z klanu Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:45
        Niestety i z małymi brakami w uzębieniu można poczuć smak
        tego "usmażonego"(zapewne tak tendencyjnie na zamówienie)artykułu.
    • Gość: arek golebiewski Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 12:16
      jezyk debaty o nszej gazecie zasmuca ale sam fakt ze obrywamy od PiS i PO
      pokazuje ze robimy niezalezna gazete. A to nie jest latwe. szczegolnie w
      Ciechanowie. Wiec dziekujemy za zdrowe kibicowanie i zapraszamy do publikacji
      na łamach Czasu. To nic nie kosztuje ale trzeba troche odwagi aby się ujawnic.
      pozdrawiam. Arek Gołębiewski
      • Gość: marek zalewski Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 10:51
        Arek - Panie Redaktorze , fajnie , Ty robisz ''Czas Ciechanowa '' z pozycji
        warszawki /i TV /, i nie dziw się , że ludzie w Ciechanowie mają obawy przed
        miejscowymi układami , przecież Oni tutaj muszą żyć , funkcjonować , pracy jest
        tu niewiele , a układy wielu ludzikom pomagają i tego nie zmieni nawet PIS /
        wedle deklaracji przedwyborczych / . Niestety wielu ludzi tkwi w tych układach
        i na nich wypłynęło /również w PIS/ , a teraz ''Niby'' autorytety . Wszystko
        fajnie - to niestety Polska Prowincjonalna . Trzeba zmiany pokoleń i dobrobytu
        by Ludzie przestali się BAĆ , np. na Forum wypowiadać i podpisać się imieniem i
        nazwiskiem . Niestety - tak to jest . Chamstwo , którym jesteśmy karmieni od
        Sejmu /pseudopolitycy/, TV po szkołę /przypadkowi niedouczeni nauczyciele bez
        autorytetu/ , jest tak ogromne , że staje się "ono" normą w kontaktach
        międzyludzkich i TO jest pomaleńku TRAGEDIA . Ci "niby" magistrowie to przecież
        kpina , bo czym jest dzisiąj wykształcenie - szkołę MUSI każdy skończyć ?!
        Wydaje mi się , a raczej jestem pewny , że o tym co piszę , inni też wiedzą -
        tylko co z tego kiedy dzieje się tak jak się dzieje , podrawiam
    • Gość: Edmund belter Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:00
      Ma rację p. Marek Zalewski. Chamstwo staje się normą i to przeraża!
      A co do Czasu C. i prasy. Sny o niezależności i bezstronności prasy to "sen
      pijanego". Każdy ma swoje poglądy, i p. szyperski, i p. Marut, i p. Ochnio, i
      p. Szewczyk(po naczelnej w Extra) i trudno, by kierowali gazetami wbrew własnym
      poglądom i sumieniu.Można się nie zgadzać z tym co pisze p. Marut, czy p.
      Szyperski, nie zgadzać się z tym co puszczają do druku, ale na miłość boską nie
      można obrażać ani ich ani czytelników. można nie zgadzać się z Radiem Mareyja,
      ale nie można obrażać tych, którzy tego radia słuchają, a na forum aż kipi od
      nienawiści (w wielu wątkach, nie tylko w tym). Każdy dziennkarski tekst, od
      treści, przez układ, po akcenty jest subiektywny, i zawsze tak będzie. Inną
      rzeczą jest brak rzetelności, czy mijanie się z prawdą, ale od tego jest prawo
      prasowe i sądy.
      Mamy w mieście trzy gazety, na różnym poziomie, a są już zapowiedzi powstanie
      czwartej... i dobrze, niech rynek (czytelniczy i reklamowy zweryfikuje czy są
      potrzebne). Każdaz gazet jest inna i dobrze. Mnie np zirytowało dyletanctwo
      jednej rozdawanych z gazet (nie powiem której), której 'uczony dziennikarz"
      pisze o 1 listopada, że jest to święto zmarłych... I to jest problem, gdy
      wychodzi nieuctwo i ignarancja z łamów, a nie to że któś myśli trochę inaczej
      niż ja!!!!!
      A 1 listopada, to święto Wszystkich świętych, i Kościół czci i przypomina w tym
      dniu o tych wszystkich, którzy przeszli przez życie w sposób "święty" i
      niekoniecznie byli kanonizowani i nie ma to nic wspólnego (w kościele) z kultem
      zmarłych. 2 listopada Kościół modli się w intencji wszystkich zmarłych i to
      jednak też nie jest święto wszystkich zmarłych, lecz dzień modlitw w ich
      intencji...
      Pozdrawiam!
      • Gość: obserwator Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 13:24
        ty mundek , normą jest ogół a nie margines . Cienias jesteś...
      • Gość: obserwatorek Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:04
        Panie Edmundzie, a pan zamiast dowartościowywać się potyczkami lokalnej prasy
        (ewentualnie leczyć niezaspokojone ambicje dziennikarskie), może powinien
        bardziej zająć się szpitalem i odpowiedzieć na pytania, które zostały na tym
        forum zadane. Nazbierało się sporo wątków o szpitalu, a Pan jakoś milczy...
        Poza tym, to jest wątek o CC, a Pan tu wyjeżdża z rozdawaną gazetą (nie powie
        która). Bo to tak trudno się domyśleć, ha ha ha. Normalnie jak Lepper:
        cokolwiek by się nie działo- "Balcerowicz musi odejść!!!"
      • Gość: klos Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:09
        Panie Edmundzie ja nie bardzo wiem o co chodzi ale jeżeli jest Pan faktycznie
        rzecznikiem szpitala to tylko ośmieszy sie Pan odpowiadając na pytania
        postawione na tym Forum - mbo po pierwsze oznaczało by to, że odpowiada Pan
        niewiadomo komu a po drugie oznaczało by to również, że zniża się Pan do
        rynsztokowego poziomu jaki tutaj niestety panuje.
        • Gość: arek golebiewski Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:05
          Miło czytać jak pod tekstami podpisują się ich autorzy. Jest nas już czterech
          bo Marek Szyperski też widzę nie pęka.
          Liczę, że na początku listopada w redakcji Czasu spotkamy się na wypominkach.
          Więc zapraszam - ustalimy termin.
          pozdrawiam Arek.
    • Gość: Jantar Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 10:07
      Przeglądam dzisiejszy Czas i nie moge doszukać się "nowych standardów
      chmastwa". Jest za to, krótki, materiał "Coraz więcej narkotyków" (wielka
      szkoda, że temat tak krótko potraktowany). Za tydzień mają sie wypowiedzieć
      fachowcy. Pytanie, którzy. W Ciechanowie jest tylko dwoje: małżeńastwo Ewa i
      Piotr Strojnowscy.
      Bardziej mnie interesuje dlaczego szkoły wykazują tak małą aktywność w
      profilaktyce, dlaczego dyrektorzy szkół ukrywają problem? Kiedy powstanie
      poradnia dla narkomanów z detoksem z prawdziwego zdarzenia? Może Redakcja Czasu
      o tym napisze?
      Pozdrawiam!!!
      • Gość: Reni Re: Czas Ciechamowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.12.05, 10:20
        Problem istnieje w ciechanowskich szkołach, ale dyrektorzy nie puszczą pary z
        gęby! W jednym z ciechanowskich gimnazjów (wszyscy wiedzą w którym) dyrektorka
        wprost zabrania nauczycielom mówić o problemach. A już nie daj Boże niech
        któryś napisze coś w swoim sprawozdaniu wychowawcy klasy na koniec semstru.
        WPADKA.
        Promuje się tych wychowawców, którzy problemów nie mają. No bo jak masz problem
        to jesteś złym wychowawcą.
        I od kogo ty chcesz Jantarze te wiadomości uzyskac? Ani nie od dyrektorów ani
        nie od nauczycieli. Od ucznió pewnie też nie bo się boją, a ich rodzice wogóle
        nie mają pojęcia o sprawie.
        • Gość: Reni Re: Czas Ciechamowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.12.05, 12:04
          CHWAŁA!
      • Gość: Marek Szyperski Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:38
        Będziemy ten temat ciągnęli
        • Gość: nie wiedziales? Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:24
          "Za tydzień mają sie wypowiedzieć
          fachowcy. Pytanie, którzy. W Ciechanowie jest tylko dwoje: małżeńastwo Ewa i
          Piotr Strojnowscy."

co to za fachowcy??psycholog, terapeuta?? kto to jest?? bo mam takiego
          "znajomego" 25 latka ktory ma problemy z amfetamina od ok 8/9 lat moze by pomogl??
          • Gość: Jantar Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:55
            Ewa jest psycholgiem i psychoterapeutą, Piotr terapeutą uzależnień
            specjalizującym sie w terapii narkomanów. Można ich spotkać w Punkcie
            Konsultacyjnym dla narkomanów w piątki od 16.00 do 200.00, W środy też chyba w
            tych godzinach. A Piotra też codziennie z wyhjątkiem czwartków od 9.00 do
            11.00. Adres: Powstańców wielkopolskich 1
            Pozdrawiam
            • Gość: mp Re: Czas Ciechamowa IP: *.wsd.com.pl 17.12.05, 15:37
              Ktoś kiedyś powiedział, że temat narkomanii jest banalny. Uwierzcie mi! Nie
              jest on banalny i (jeśli wymuszają to okoliczności, zdarzenia z ostatnich
              tygodni)będzie on kontynuowany. To moje osobiste zdanie: Z punktu widzenia
              młodego człowieka temat narkomanii jest tak samo "wyświechtany"jak temat stanu
              wojennego. Ale jest DLA MNIE ważniejszy. Co do treści CAŁEGO CZASU
              CIECHANOWA... Z mojego punktu widzenia jest to Gazeta niezależna, a ploty że ją
              sponsoruje ten i tamten, rozłaża się niczym pluskwy po starym strychu.
              • Gość: no ladnie Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 19:14
                no ladnie cisnienie na miescie wzroslo...brak czegokolwiek...
                • Gość: ES Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 21:29
                  Szczerze?: Czasie Ciechanowa - chciałam Was szanować, ale wybaczcie nie mogę.
                  Mnie to właściwie nie przeszkadza, ale to zdjęcie ma niewiele z
                  profesjonalizmem, zarówno fotografa jak i gazety... Odebrałam to raczej jako
                  złośliwość - trzymajcie poziom, - pozdrawiam
                  • Gość: e-fan Re: Czas Ciechamowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 17.12.05, 21:36
                    a o jakim zdjęciu mówisz? Mnie się Czas Ciechanowa podoba: MNIEJ PROPAGANDOWY
                    OD TYGODNIKA! Jakoś tak lżej się czyta...
                    • Gość: ciech Re: Czas Ciechamowa IP: 213.199.253.* 18.12.05, 07:36
                      Gorąco pozdrawiam Redakcję "CZASU CIECHANOWA". Trzymajcie sie mocno i nie
                      zniechęcajcie krytyką, przecież w swoich artykułach, opisując szarą, nieraz
                      bardzo ciemną rzeczywistość, zawsze komuś nadepniecie na odcisk.
                      PO TO JEST, między innymi, WOLNA PRASA!!!
                      • Gość: asl;djkl;asjk Re: Czas Ciechamowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 10:48
                        amen!
    • Gość: mieszkanka Re: Czas Ciechamowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 23.12.05, 14:40
      A mnie się Czas Ciechanowa bardzo podoba. Ma dużo stron i wiele ciekawych
      artykułów. To dobrze, że jest dużo zdjęc. Widać, że wsród autorów sa ludzie
      młodzi, którym sprawy miasta nie są obojętne. Ale nie tylko o sprawy miasta
      chodzi. Ciekawe są ich felietony i te o sprawach miasta i o aktualnych
      wydarzeniach, jak na przykład o świętach Bożego Narodzenia. Strona "WIARA"
      zawsze bardzo ciekawa!
      Z wielkim zainteresowaniem czytam też felietony księdza k. Jończyka!
      Tak trzymac Redakcjo!!!
      • Gość: rozbawiony Re: Czas Ciechamowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 11:21
        Witam was forumowicze. Zastanawiam się jak witać osobę, które podpisuje się
        Reni; e-fan; mieszkanka. Czy jest to płeć męska czy żeńska? Fakt jest faktem,
        że reprezentuje poglądy przychylne gazecie, trochę to nieładnie pachnie.
        Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, życze powodzenia bo Czas Ciechanowa jest
        potrzebny.
        • Gość: mieszkanka Re: Czas Ciechamowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.12.05, 13:56
          To ja się tak podpisuję (mieszkanka), jestem kobietą i z Reni i e-fanem nie mam
          nic wspólnego - poza nickiem, który mają jeszcze setki osób w tym mieście!
          Tak się znasz na internecie, drogi rozbawiony, a nie wiedziałeś, że kilkaset
          (chyba) osób może mieć ten sam nick, bo mają internet z tej samej sieci (Plus).
          Dla sieci plus, dla ciebie minus :p
          • Gość: mieszkanka Re: Czas Ciechamowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.12.05, 14:54
            chodziło mi oczywiście o IP nie o nick
            pozdrawiam nie tylko rozbawionych :p
        • Gość: mieszkanka Re: Czas Ciechamowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.12.05, 15:02
          przejrzałam inne watki żeby sprawdzić częstotliwośc pojawiania się IP z mojej
          sieci. Sam się rozejrzyj zanim posądzisz kogoś o rozdwojenie (roztrojenie) jaźni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka