IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 16:34
gdzie w Ciechanowie znajduje się ortodonta? czy może mi ktoś z was któregoś
polecić? ile kosztuje wizyta i aparat na stałe?
Obserwuj wątek
    • Gość: __megi__ Re: ortodonta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:55
      Hey! Ortodonta w Ciechanowie to na przykład pani doktor Oczkowska, która
      przyjmuje w przychodni w szpitalu, ale ma też gabinet prywatny gdzieś na
      przeciwko basenu krytego, lub pani doktor Niemeczek, która ma gabinet na
      przeciwko sklepu "Przy Farze", w tym budynku na górze. Słyszałam, że one są
      dobre i sama sie wybieram w tym tygodniu. Z tego co wiem aparat na stałe
      kosztuje około 2 000zł plus 50zł każda wizyta z "podkręcaniem" :/ Tanie to nie
      jest, ale sama też się chyba zdecyduję. Powodzenia :)
    • Gość: madzia Re: ortodonta IP: *.chello.pl 07.01.06, 11:20
      5 lat temu moja kolezanka miala aparat na stałe .zakładała w warszawie. Koszt
      samego aparatu 1500 zł dół 1500 góra. Każda wizyta 120-180 zł. Na początku
      podpisała umowę co do cen wizyt. W sumie ok 6000zł. Po kilku latach od zdjęcioa
      aparatu zęby zaczęły krzywić się spowrotem:( Oczywiście i tak wygląda to
      duuuużo lepiej nież niegdyś.
      • daisy84 Re: ortodonta 07.01.06, 22:20
        Ja noszę aparat od ponad 3ech miesięcy. Chodzę prywatnie do doktor Oczkowskiej.
        Ma gabinet przy Farze. Mam aparat porcelanowy i nie narzekam. Łuk kosztuje od
        1500 zł, zależnie od wady. Podejrzewam, że metalowe są sporo tańsze. Za wizytę -
        50 zł. Polecam.
        • Gość: __megi__ Re: ortodonta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:31
          Daisy84 a co ile chodzisz na wizytę? Tzn ile miesięcznie kosztuje Cie ten
          aparat? Proszę o w miarę szybką odpowiedź bo sama poważnie zastanawiam sie nad
          sprawieniem sobie takiego cacka i chciałabym wiedzieć ile będzie mnie to
          kosztowało. Z góry dzięki :) Pozdrawiam
        • Gość: ortodonta Re: ortodonta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 09:42
          Mam jedno pytanie.....MOze ktos mi podac numer do gabinetu pani Oczkowskiej,
          jeden posiadam ale jest chyba nieaktualny. Prosze o szybka odpowiedz.
    • Gość: Protetyk Re: ortodonta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 16:19
      Niezly specjalista jest na pl. Kosciuszki (wchodzi sie tak jak do Avon'a) -
      nazywa sie B. Lazarz, chyba II pietro - warto sprawdzic!
    • Gość: Gosiunia Re: ortodonta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.01.06, 22:16
      Ja mogę doradzić jedno: najlepiej skonsultować się z 2 ortodontami Zwłaszcza
      jeśli 1 ortodonta mówi iż konieczne będzie wyrwanie ząbka lub ząbków. Co do cen
      u Pani Oczkowskiej 1200 aparat metalowy 1700 porcelanowy Ja jednak zdecydowałam
      się zapłacić trochę więcej w Wawce ale za to bez potrzeby wyrywania moich
      ząbków. Wiadomo ilu lekarzy tyle sposobów leczenia. :-) Pozdrawiam i życzę
      prostych uśmiechów.
      • Gość: Gosiunia Re: ortodonta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.01.06, 22:34
        Oczywiście cena dotyczy 1 łuku. Jeśli masz np tylko krzywe ząbki wystarczy 1
        łuk jeśli jednak masz wadę zgryzu konieczne będą 2. Doliczyć do kosztów nalezy
        również prześwietlenia powinny być 2 : 1/wszystkich robione przodem 2/ przekrój
        głowy bokiem (cefalometryczne) aby było widać zgryz (tego 2 niestety w
        Ciechanowie nie wykonują)Co dziwne Pani Oczkowska dała mi skierowanie tylko na
        1 prześwietlenie i już chciała sę umawiać na przyklejanie aparatu. Dopiero od 2
        ortodonty dowiedziałam się że konieczne jest 2 przeswietlenie. Prześwietlenia
        to oszt około 120 potem wizyty około 50 od 1 łuku średnio co miesiąc ale
        czasami np co 5 tygodni przeważnie leczenie trwa około 2 - 2,5 roku. Więc
        koszty są spore.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka