Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 16:34 gdzie w Ciechanowie znajduje się ortodonta? czy może mi ktoś z was któregoś polecić? ile kosztuje wizyta i aparat na stałe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: __megi__ Re: ortodonta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:55 Hey! Ortodonta w Ciechanowie to na przykład pani doktor Oczkowska, która przyjmuje w przychodni w szpitalu, ale ma też gabinet prywatny gdzieś na przeciwko basenu krytego, lub pani doktor Niemeczek, która ma gabinet na przeciwko sklepu "Przy Farze", w tym budynku na górze. Słyszałam, że one są dobre i sama sie wybieram w tym tygodniu. Z tego co wiem aparat na stałe kosztuje około 2 000zł plus 50zł każda wizyta z "podkręcaniem" :/ Tanie to nie jest, ale sama też się chyba zdecyduję. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: ortodonta IP: *.chello.pl 07.01.06, 11:20 5 lat temu moja kolezanka miala aparat na stałe .zakładała w warszawie. Koszt samego aparatu 1500 zł dół 1500 góra. Każda wizyta 120-180 zł. Na początku podpisała umowę co do cen wizyt. W sumie ok 6000zł. Po kilku latach od zdjęcioa aparatu zęby zaczęły krzywić się spowrotem:( Oczywiście i tak wygląda to duuuużo lepiej nież niegdyś. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy84 Re: ortodonta 07.01.06, 22:20 Ja noszę aparat od ponad 3ech miesięcy. Chodzę prywatnie do doktor Oczkowskiej. Ma gabinet przy Farze. Mam aparat porcelanowy i nie narzekam. Łuk kosztuje od 1500 zł, zależnie od wady. Podejrzewam, że metalowe są sporo tańsze. Za wizytę - 50 zł. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __megi__ Re: ortodonta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:31 Daisy84 a co ile chodzisz na wizytę? Tzn ile miesięcznie kosztuje Cie ten aparat? Proszę o w miarę szybką odpowiedź bo sama poważnie zastanawiam sie nad sprawieniem sobie takiego cacka i chciałabym wiedzieć ile będzie mnie to kosztowało. Z góry dzięki :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortodonta Re: ortodonta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 09:42 Mam jedno pytanie.....MOze ktos mi podac numer do gabinetu pani Oczkowskiej, jeden posiadam ale jest chyba nieaktualny. Prosze o szybka odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protetyk Re: ortodonta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 16:19 Niezly specjalista jest na pl. Kosciuszki (wchodzi sie tak jak do Avon'a) - nazywa sie B. Lazarz, chyba II pietro - warto sprawdzic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiunia Re: ortodonta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.01.06, 22:16 Ja mogę doradzić jedno: najlepiej skonsultować się z 2 ortodontami Zwłaszcza jeśli 1 ortodonta mówi iż konieczne będzie wyrwanie ząbka lub ząbków. Co do cen u Pani Oczkowskiej 1200 aparat metalowy 1700 porcelanowy Ja jednak zdecydowałam się zapłacić trochę więcej w Wawce ale za to bez potrzeby wyrywania moich ząbków. Wiadomo ilu lekarzy tyle sposobów leczenia. :-) Pozdrawiam i życzę prostych uśmiechów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiunia Re: ortodonta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.01.06, 22:34 Oczywiście cena dotyczy 1 łuku. Jeśli masz np tylko krzywe ząbki wystarczy 1 łuk jeśli jednak masz wadę zgryzu konieczne będą 2. Doliczyć do kosztów nalezy również prześwietlenia powinny być 2 : 1/wszystkich robione przodem 2/ przekrój głowy bokiem (cefalometryczne) aby było widać zgryz (tego 2 niestety w Ciechanowie nie wykonują)Co dziwne Pani Oczkowska dała mi skierowanie tylko na 1 prześwietlenie i już chciała sę umawiać na przyklejanie aparatu. Dopiero od 2 ortodonty dowiedziałam się że konieczne jest 2 przeswietlenie. Prześwietlenia to oszt około 120 potem wizyty około 50 od 1 łuku średnio co miesiąc ale czasami np co 5 tygodni przeważnie leczenie trwa około 2 - 2,5 roku. Więc koszty są spore. Odpowiedz Link Zgłoś