Dodaj do ulubionych

TWP- gimnazjum

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 12:17
Bardzo proszę o podanie mi strony internetowej tego gimnazjum. Z góry
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: qba Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 15:42
      Skończcie już z ta reklamą gimnazjum TWP, które i tak jest kiepskie. Wiem, że
      uczniowie legalnie palą tam papierosy. Nawet ci z klasy I co jest przerażające.
      Nie wieice w jaki sposób zdobyć uczniów do szkoły? Podwyżcie poziom nauczania,
      zabrońcie palenia itp. a nie głupio ogłaszacie się na forum.
      A adres szkoły można znaleźć w przeglądarce google.
    • Gość: qba Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 15:45
      poza tym już podobny wątek, a na forach obowiązuje zasada, że nie zakłąda się
      kilka razy wątków o podobnej treści!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=32169835&v=2&s=0
      • Gość: Iza Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:57
        Co ty człowieku wypisujesz za brednie!. Ja chcę wysłać moje dziecko do tej
        szkoły i szukam jakiegoś namiaru żeby dotrzeć do tej szkoły. JAKA REKLAMA??????
        • Gość: rodzic Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.core.ids.pl 01.02.06, 14:25
          Podaję adres : Gimnazjum TWP ul.Żórawskiego 5, tel.023 6728214, adres strony
          www.gimtwpciech.zs1.int.pl.
          Super szkoła, polecam, są efekty nauczania, a chętnych coraz więcej także
          trzeba wcześniej się interesować zapisem.
          Pozdrawiam uczniów i nauczycieli!
          • Gość: Wujcio Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:38
            Efekty? Chyba w ilości wypalonych papierosów/Mieszkam po sąsiedzku i widze co
            się dzieje w tej szkole. Bron panie Boże żeby tam dzieci zapisywac.
    • Gość: rodzic Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.core.ids.pl 01.02.06, 15:29
      Opinie zawsze będą różne.Najlepiej sugerować się własnym rozsądkiem i dobrem
      dziecka.Moja opinia na temat tej szkoły jest pozytywna. Uczniów palących
      papierosy można spotkać również wokół innych szkół, bloków, ale czy temu winna
      jest tylko szkoła?
      • Gość: Iza Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:36
        Dziękuję bardzo o opinię. Właśnie wróciłam z tej szkoły . Bardzo mi się
        podobała ta szkoła. Nauczyciele sympatyczni, a szczególnie pani dyrektor. A
        palacych uczniów można spotkać wszędzie.Klasy są małe i dzieci dobrze
        dopilnowane, a szczególnie dobrze odpytane z lekcji.
        • Gość: Waldek Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 01.02.06, 17:06
          W Ciechanowie jest jeszcze jedno gimnazjum nie państwowe,ale tam przyjmują
          tylko uczniów z czerwonym paskiem na świadectwie. Chodzi o gimnazjum STO
          • blondi33 Re: TWP- gimnazjum 01.02.06, 19:57
            Co TY? do STO przyjmują ze średnią 4,5 i porządnym wynikiem na egzaminie
          • dyrsto Re: TWP- gimnazjum 01.02.06, 20:53
            Ten wątek dotyczy gimnazjum TWP, nie STO. Więc niegrzecznie jest wcinać się
            komuś w rozmowę nie na temat... ;)
            Wszystkich zainteresowanych gimnazjum STO zapraszam na stronę
            www.sg-ciechanow.on.com.pl/
            i na tym wątku zamykam dyskusję o STO.
            Pozdrawiam wszystkich z TWP i STO!
            • Gość: uczennicaSTO Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 13:59
              Jak tu nie pisać o gimnazjum STO, jak ta szkoła odnosi same sukcesy! Dzisiaj na
              powiatowych zawodach pływackich dziewczyny z STO zdobyły złoto i będą
              reprezentowac nasze miasto w Płocku na igrzyskach młodziezy szkolnej, a chłopcy
              zajeli miejsce drugie!!!
              Były reprezentacje wszystkich gimnazjów w Ciechanowie OPRÓCZ GIMNAZJUM TWP,
              KTÓRE NIGDY NIGDZIE NIE BYWA. na żadnych zawodach
              Gratulacje dla dziewczyn, i dla chłopaków tez! :)
              • Gość: martix Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:56
                Odkąd to jest zasługą szkoły wygrywanie zawodów pływackich ale jakichkolwiek,
                przecież połowa naszych uczniów, właśnie uczniów STO trenuje w klubie np. Orka
                a rodzice płacą ciężkie pieniądze. Chociaż chodziłam do STO nie uważam że jest
                to zasługa zajęć na basenie, które wiemy wszyscy jak się odbywały. A dzisiaj
                byłam jako kibic na zawodach i wiem, że nie tylko uczniowie szykowanego przez
                was gimnazjum byli ale zajęli czołowe miejsca, pamiętam nazwisko Gąsiorowski.
                Wstyd, ciągle się ich czepiacie ( tak było i w poprzednich latach gdy byłam
                uczennicą) ale teraz dopiero widzę po skończeniu szkoły, że to oni są ponad
                nami,przynajmniej w uczciwości.
                • dyrsto Re: TWP- gimnazjum 02.02.06, 18:01
                  Chyba nikt nie powiedział, że to zasługa szkoły. Ja przynajmniej nie tak to
                  zrozumiałam i przykro mi, że Ty - nasza (jak twierdzisz) abslowentka, jakoś nie
                  umiesz dostrzec sensu w słowie pisanym... Z całym szacunkiem...
                  Doskonale wiemy, że uczniowie trenują w Orce (choć na 6 startujących dziś
                  dziewczyn doliczyłam się zaledwie jednej...), to samo z chłopakami...
                  I nie było chyba intencją "uczennicy STO" nikogo obrażać czy SZYKANOWAĆ. Takie
                  przynajmniej odniosłam wrażenie...
                  Nigdy też nikogo się nie czepialiśmy (jak twierdzisz)... Rywalizacja między
                  szkołami (nie tylko między STO i TWP) istniała zawsze i istnieć będzie (taki
                  jest też sens organizowania zawodów), bo nie tylko my lubimy mieć przekonanie,
                  że jesteśmy dobrzy...:)
                  A jesteśmy, trenując w Orce czy też nie, nie da się tego ukryć i uważam, że
                  jest to powód do dumy. Do dumy z tego, że mamy ZDOLNYCH UCZNIÓW. BO TEMU CHYBA
                  NIE ZAPRZECZYSZ, DROGA ABSOLWENTKO, jeśli nią w ogóle jesteś...
                  To tak samo, jak dumna jestem z sukcesów Heleny, która zdobywa nagrody i medale
                  w tańcu, choć w szkole nie trenuje. Nie mniej jednak wszędzie podkreślam to, że
                  jest uczennicą szkoły STO! Podkreślam to, bo jestem dumna z tego, że mam taką
                  ZDOLNĄ uczennicę.
                  Kiedy w zeszłym roku Helena odbierała Nagrodę Prezydenta Miasta, to odbierała
                  ją w szkole, prawda? Bo jest naszą uczennicą. Tak samo Ola Soplińska za
                  zdobycie tytułu mistrzowskiego w pływaniu... Choć stało się to poza szkołą, na
                  zawodach organizowanych przez klub pływacki. Ale to są moi uczniowie (MOI
                  ZDOLNI UCZNIOWIE) i dlatego nagrody odbierają w szkole.
                  Nie dziw się zatem, droga matrix, że cieszymy się z sukcesów naszych uczniów i
                  mówimy o tym...

P.S.
                  ja mam odwagę podpisać się imeniem i nazwiskiem i wyrazić swoje zdanie. Ty nie,
                  więc która z nas jest bardziej uczciwa?

Pozdrawiam
                  Katarzyna Stawicka
                  • Gość: Uczennica TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.06, 18:32
                    Jestem uczennicą TWP. Chciałabym wrócić do wczorajszego tematu o ZDOLNYCH
                    UCZNIACH. Uważanm, że każy jest w pewnym stopniu zdolny tylko nie każdemu się
                    chce coś robić aby, np. rozwijać swoje zainteresowania i nie każdy ma ku temu
                    możliwości.W TWP są różni uczniowie zdolni i mniej zdolni, ale z całą pewnością
                    mogą rozwijać zainteresowania.
                    Monika, Martyna i Zuzia ładnie śpiewają. W szkole funkcjonuje kółko
                    muzyczne, na których pan doszliwowywuje śpiew dziewczyn i są tego skutki. Zuzia
                    osiąga sukcesy, jezdzi na przeglądy muzyczne. Niedługo Monika i Zuzia mają
                    jechać na konkurs do Warszawy. Dyrekcja zastanawia się mad utworzeniem zespółu
                    muzycznego. A poza tym koledzy z I klasy nagrali swoją własną płytę.
                    W naszej szkole można rozwijać nie tylko talent muzyczny ale także brać
                    udział w SKS-ach zarówno dla dziewcząt jak i dla chłopców. Nasza chłopięca
                    drużyna piłki nożnej w ostatnich zawodach zajęła chyba 3 czy 4 miejce i jest to
                    bradzo dobry wynik biorąc pod uwagę liczbę drużyn.We wczorajszych zawodach
                    pływackich Kasia i Karol zdobyli I miejsca.
                    Bierzemy także udział w licznych konkursach językowych.Cztery osoby
                    otrzymały wyróżnienia w ogólnopolskim konkursie języka niemieckiego a są to
                    Lidka czyli ja, Kasia, Mateusz i Krzysiek. Niedwano pisaliśmy także
                    ogólnopolski konkurs języka angielskiego a przed nami 2 konkursy języka
                    niemieckiego.
                    Wczoraj pani Katarzyna Stawicka napisała ,,To tak samo, jak dumna jestem
                    z sukcesów Heleny, która zdobywa nagrody i medal w tańcu, choć w szkole nie
                    trenuje."Zanm Helenę i zgadzam się z tym że trenuje poza szkoła, ale nie jest
                    do końca prawdą, że zdobywa medale i nagrody.Mam na myśli to, że zdobywa ale
                    nie są to rewelacyjne wyniki. Wystarczy wspomnieć o ostatnim ciechanowskim
                    turnieju. Nie chce się w to zagłębiać, ponieważ Helena nie jest jeszcze nawet
                    uczennica gimnazjum STO. Ja również tańczę i uważam,że mam się czym pochwalić.
                    Na ostatnich ogólnopolskich turniejach zajmowałam miejsca na na podium I, II i
                    III.
                    Oprócz kół zainteresowań, o których już wcześniej wspominałam są także: koło
                    matematyczne, koło historyczne, koło chemiczne, koło biologiczne, koło języka
                    niemieckiego, koło języka rosyjskiego,zespół wyrównawczy z matematyki,Unia
                    Europejska i być może powstaną nowe.
                    Jeżeli chodzi o PALENIE papierosów to w każdej szkole są osoby palące i
                    wiem, że w STO także. Były uczeń STO A.K właśnie międzyinnymi przez to został
                    wyrzucony.
                    Każda szkoła ma swoje plusy i minusy. Cieszę się, że jestem uczennica tego
                    gimnazjum. Jest to szkoła z bradzo dobrymi nauczycielami, dobrym systemem
                    nauczania, ale nie tylko to jest ważne. Ważna jest także atmosfera jaka panuje
                    w naszej szkole.Każdy każdego zna i jest wogóle super. Chyba to już wszystko co
                    miałam zamiar powiedzieć na temat naszego gimnazjum.

P.S.
                    Uważam ,że pisanie o uczniach szkoły podtawowej STo nie jest tutaj potrzebne,
                    bo ta rozmowa jest na temat GIMNAZJUM !!!
                    • Gość: monika Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 19:57
                      Zgadzam się z wypowiedzią Lidki!!!!przyznaje, że pierwszy raz jestem na tym
                      forum o mojej szkole i przyznaje, że dowiedziałam się tutaj wielu ciekawych
                      rzeczy o mojej szkole, które mijają z prawdą.Śmieszne są niektóre wypowiedzi
                      uczniów innych szkół, którzy tak naprawde nic o nas nie wiedzą, a jednak
                      krytykują naszą szkołę!!!
                    • Gość: zgadzam się Re: TWP- gimnazjum IP: 213.199.253.* 03.02.06, 22:32
                      No właśnie, sama mówisz "Uczennico TWP", że to jest "rozmowa na temat GIMNAZJUM
                      TWP. Po co wobec tego piszesz tyle o STO? Bądź konsekwentna. Pisz tylko o swoim
                      wspaniałym Gimnazjum. Niedługo egzamin, wyniki i wtedy się okaże, co będziecie
                      tu wypisywać!? Starajcie się pisać nadal tylko o osiągnięciach GIMNAZJUM TWP!
                      Będę z uwagą czytać wasze wypowiedzi.
                  • lenka88 Re: TWP- gimnazjum 03.02.06, 20:08
                    LUDZIE Z STO ZASTANÓWCIE SIE CO PISZECIE, BO ROBICIE Z SIEBIE DEBILI A NIE Z
                    TWP..A I TAK NA MARGINESIE TO HELENA WCALE NIE ZDOBYWA ŻADNYCH MEDALI ANI
                    WYRÓZNIEŃ...BO SIE WOGÓLE RUSZAĆ NIE UMIE..TYLE WAM POWIEM..PORÓWNAJCIE LIDKE
                    S. DO HELENY..NIE MA PORÓWNANIA...HELENA TAŃCZY (JAK TO MOZNA NAZWAC TAŃCEM)
                    JAK POKRAKA..
                    • Gość: martinek15 Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:20
                      zgadzam sie z tobą słyszałem, że Własnie ta Helenka to podobno "świetnie"
                      tańczy napisałem wcudzysłowiu bo ona nie potrafi tańczyc. A ja mam jedna
                      pytanie pani dyrektor STo to chyba sie nudzi bo cały czas siedzi na forum i
                      odpisuje na posty. mam pytanie co pani sie tak czepia pani nie mna pojecia co
                      jest w naszej szkole nie wiem pani jaki jest klimat w tej szkole. Ci którzy nie
                      uczeszczają lub uczęszczali nie maja pojęcia naprawde:) . Ja radze niech pani
                      zajmie sie zwoją placówką a nie robi pani opinie o innych.
              • Gość: Uczeń TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 17:14
                Bardzo mi przykro ale w TWP jest tylko ok. 80 uczniów gdzie jeszcze tylko 2
                osóby umieją nieźle pływać. Jest to Karol Gąsiorowski i Katarzyna Bugaj. W
                sztafecie niemoglismy wystartować gdzyz TWP jest małą szkołą i nie było
                wystarczajacej liczby osób. Ja sam brałem udział w tych zawodach ale bez
                treningu i słabo mi poszło. A co do tematu palenia, to osoby palące mozna
                policzys na palcach jednej ręki. I nie sa to osoby palące tak dla szpanu tylko
                przez nieodpowiednie towarzystwo wpadli w nalóg. I nikt w tej szkole nie zaczął
                palić tylko uczniowie przychodza juz z tym. Jeśli ktos pali w TWP to robi to
                dyskretnie a wiem że w STO uczeń był przyłapany na tym i został wyrzucony za
                to. A co do TWP jest to świetna szkoła z doskonałym systemem nauczania i szmimi
                nauczycielami. Jestem z niej zadowolony !!!
                • dyrsto Re: TWP- gimnazjum 02.02.06, 18:57
                  Z gimnazjum STO ŻADEN UCZEŃ nie został wyrzucony za palenie papierosów, bo w
                  szkole u nas uczniowie po prostu nie palą. Nie ma takiej możliwości.
                  • Gość: Ucześ TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:15
                    Akurat mam tak kolegów i koleżanki i różne rzeczy słyszałem. a bardzo
                    przepraszam bardziej wierze im niż pani. Przykro mi ale każdy broni swego. A
                    niejaki K.A. wyleciał min. za palenie ale miał jeszcze kilka przewinień.
                    • dyrsto Re: TWP- gimnazjum 02.02.06, 20:29
                      Wiesz, właściwie to ja też nie mam powodów, żeby Ci wierzyć, nawet nie
                      zamierzam dłużej z Tobą dyskutowac, bo nawet nie mam pewności, że faktycznie
                      jesteś tym, za kogo się podajesz...
                      AK nie wyleciał ze szkoły za papierosy. Tyle. Więcej do tego tematu nie wrócę
                      i Ciebie prosiłabym o to samo.
                      Żegnam i zapraszam na nasze szkolne forum. Tam możemy podyskutować... Tu nie
                      wszyscy chyba sa zainteresowani dyskusją na temat przyczyn odejścia ze szkoły
                      K.A.
                      • Gość: autor;) Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:21
                        No cóż, ja muszę tylko zauważyć, że z TWP znam jeszcze przynajmniej jedną
                        osobę, która nieźle pływa, bo tak się składa, że miałem okazję widzieć ją na
                        basenie. A sztafeta dziewczyn z krasiniaka, która zdobyła złoto, to również 3
                        nasze absolwentki:D W 2 sztafetach chłopaków było 5 naszych byłych kolegów:D
                        Zdobyli złoto i srebro:D I nie słyszałem nigdy o oszałamiających wynikach osób
                        z TWP, chociaż osobiśnie nic do nich nie mam.
                        • Gość: precyzyjny Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.02.06, 22:34
                          3 absolwentli gimSTO oczywiście i 5 absolwentów tegoż!:) I ja nic nie mam do
                          TWP, choć uważam że STO jest lepsze!
                          • Gość: gimn Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:55
                            Przede wszystkim Gimnazjuum TWP jest młodą szkołą, w przeciwieństwie do STO. A
                            na sukcesy i tradycje szkoły potrzeba troszkę czasu
                            • Gość: Gryf Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:24
                              Gimnazja powstały zdaje się w 99 roku i nie wydaje mi się w związku z tym, żeby
                              gimnazjum STO istniało wcześniej. Zastanów się co mówisz.
                              Poza tym z tego co wiem w gimnazjum STO jest nie więcej niż 60 uczniów więc
                              twierdzenie że od ilości uczniów zależą sukcesy (bo taki motyw pojawił się już
                              na tym forum) jest kompletnie bezsensowne! To nie od ilości, ale od JAKOŚCI
                              ZALEŻĄ SUKCESY!
                              Pozdrowienia dla wszystkich z STO i TWP
                              • Gość: Aga Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:04
                                Bardzo żle Ci się wydaje, ponieważ STO istnieje już 15 lat, więc jakieś
                                standarty przez tak długi czas można opracować. TWP powstało nie tak dawno- ok.
                                5lat
                                • Gość: Gryf Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:08
                                  Szkoła podstawowa istnieje 15 lat, owszem, ale gimnazjum powstało nie tak
                                  dawno. Więc nie zabieraj głosu jak nie wiesz.
    • Gość: Uczennica TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.06, 18:36
      Jestem uczennicą TWP. Chciałabym wrócić do wczorajszego tematu o ZDOLNYCH
      UCZNIACH. Uważanm, że każy jest w pewnym stopniu zdolny tylko nie każdemu się
      chce coś robić aby, np. rozwijać swoje zainteresowania i nie każdy ma ku temu
      możliwości.W TWP są różni uczniowie zdolni i mniej zdolni, ale z całą pewnością
      mogą rozwijać zainteresowania.
      Monika, Martyna i Zuzia ładnie śpiewają. W szkole funkcjonuje kółko
      muzyczne, na których pan doszliwowywuje śpiew dziewczyn i są tego skutki. Zuzia
      osiąga sukcesy, jezdzi na przeglądy muzyczne. Niedługo Monika i Zuzia mają
      jechać na konkurs do Warszawy. Dyrekcja zastanawia się mad utworzeniem zespółu
      muzycznego. A poza tym koledzy z I klasy nagrali swoją własną płytę.
      W naszej szkole można rozwijać nie tylko talent muzyczny ale także brać
      udział w SKS-ach zarówno dla dziewcząt jak i dla chłopców. Nasza chłopięca
      drużyna piłki nożnej w ostatnich zawodach zajęła chyba 3 czy 4 miejce i jest to
      bradzo dobry wynik biorąc pod uwagę liczbę drużyn.We wczorajszych zawodach
      pływackich Kasia i Karol zdobyli I miejsca.
      Bierzemy także udział w licznych konkursach językowych.Cztery osoby
      otrzymały wyróżnienia w ogólnopolskim konkursie języka niemieckiego a są to
      Lidka czyli ja, Kasia, Mateusz i Krzysiek. Niedwano pisaliśmy także
      ogólnopolski konkurs języka angielskiego a przed nami 2 konkursy języka
      niemieckiego.
      Wczoraj pani Katarzyna Stawicka napisała ,,To tak samo, jak dumna jestem
      z sukcesów Heleny, która zdobywa nagrody i medal w tańcu, choć w szkole nie
      trenuje."Zanm Helenę i zgadzam się z tym że trenuje poza szkoła, ale nie jest
      do końca prawdą, że zdobywa medale i nagrody.Mam na myśli to, że zdobywa ale
      nie są to rewelacyjne wyniki. Wystarczy wspomnieć o ostatnim ciechanowskim
      turnieju. Nie chce się w to zagłębiać, ponieważ Helena nie jest jeszcze nawet
      uczennica gimnazjum STO. Ja również tańczę i uważam,że mam się czym pochwalić.
      Na ostatnich ogólnopolskich turniejach zajmowałam miejsca na na podium I, II i
      III.
      Oprócz kół zainteresowań, o których już wcześniej wspominałam są także: koło
      matematyczne, koło historyczne, koło chemiczne, koło biologiczne, koło języka
      niemieckiego, koło języka rosyjskiego,zespół wyrównawczy z matematyki,Unia
      Europejska i być może powstaną nowe.
      Jeżeli chodzi o PALENIE papierosów to w każdej szkole są osoby palące i
      wiem, że w STO także. Były uczeń STO A.K właśnie międzyinnymi przez to został
      wyrzucony.
      Każda szkoła ma swoje plusy i minusy. Cieszę się, że jestem uczennica tego
      gimnazjum. Jest to szkoła z bradzo dobrymi nauczycielami, dobrym systemem
      nauczania, ale nie tylko to jest ważne. Ważna jest także atmosfera jaka panuje
      w naszej szkole.Każdy każdego zna i jest wogóle super. Chyba to już wszystko co
      miałam zamiar powiedzieć na temat naszego gimnazjum.

P.S.
      Uważam ,że pisanie o uczniach szkoły podtawowej STo nie jest tutaj potrzebne,
      bo ta rozmowa jest na temat GIMNAZJUM !!!
      • Gość: uczennice TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 20:30
        Zgadzamy się z opinią uczennicy TWP która napisała szczerą prawde na temat STO
        i TWP.Pani dyrektor STO jest bardzo przewrażliwiona na punkcie swojej sql i
        swoich uczniów a my osobiście uważamy że nie ma się czym chwalić.Rzeczą
        nienormalną jest dyskutowanie nauczycieli z uczniami.TO JEST
        CHORE!!!!!!!!!!:/. A co do zawodów to jestesmy dumne z Karola Kaski Kowala i
        Marudy.Jestesmy dumne z Lidzi która wspaniale tanczy napewno lepiej niz jakas
        Helena:/.Wiemy że nasze gimnazjum ma również swoje złe strony ale przynajmniej
        się do tego przyznajemy nie tak jak STO.Jestesmy zadowolone ze swoich
        dyrektorek:P.SĘK I P.Maślanki które chcą dla nas jak najlepie i nie chwalo się
        na forum swoimi uczniami. Nie wchodzą w dyskusje tak jak P.dyrektor STO.Skoro
        nasze panie drektor wolą się nie wdawac w dyskusje to my robimy to za nie ,bo
        to jest sprawa wyłącznie uczniów TWP i STO.TWP to świetna sql i cieszymy się że
        tam uczęszczamy

PS.POZDROWIONKA DLA NASZYCH WSPANIŁYCH NAUCZYCIELI I PRZYJACIÓŁ ZE SQL!!!:):)
    • lenka88 Re: TWP- gimnazjum 03.02.06, 19:51
      ludzie ale wy macie problemy....jak czytam te wasze wpisy to zbiera mi się nie
      powiem na co....nie chce być nie miła,ale pani dyrsto zachowuje sie jak
      przemądrzała gó..ara która ma strasznie wygórowane mniemanie o sobie swojej
      sql i uczniach,którzy w rzeczywistosci niczym nie róznią sie od uczniów
      TWP...zrobiliście z TWP debili i głąbów...ja chodziłam do tego gimnazjum..teraz
      pomykam do Krasiniaka i nie wstydze sie mówić gdzie sie wcześniej
      uczyłam..bardzo wiele zawdzięczam Pani Tatianie która wkłada dużo pracy i serca
      żeby niektórych wyprowadzić na ludzi..
      Myśli pani że STo to szkoła wyjechana w kosmos....muszę panią zmartwić..tej
      szkole jeszcze dużo brakuje..a nauczyciele sa tak żałosni że pisząc obelgi na
      TWP podpisują sie za uczniów..zresztą pani też nie raz tak robiła..a później
      udawała niewiniątko..jeżeli kadra STo ma coś do kadry TWP to spotkajcie isę
      gdzies dajcie sobie po twarzach i koniec..a nie obrażacie jedni drugich na
      forum..
      Rodzice uczniów STO pisza że w TWP uczniowie palą...nie będę na forum
      wymieniała z nazwiska gnojków z STO którzy tak sie zaciągają że dym im uszami
      wychodzi...
      Radziłąbym najpierw zastanowić sie nas sobą...a późńiej obrażać innych..
      a niektórym rodzicom proponowałambym wizytę u psychologa bo jesteście państwo
      tak zapatrzeni w swoje dzieci...a one manipulują wami jak chcą...
      PS..
      Pozdrowienia dla najlepszej nauczycielki PANI TATIANY...
      niech sie Pani nie przejmuje głupim gadaniem zazdrosnych ludzi...
      Milena:))
      • Gość: autor;) Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:06
        No cóż, wyniki uczniów z naszej szkoły (STO) mówią same za siebie. I to, do
        jakich szkół nasi absolwenci później idą i jakie wyniki tam osiągają. Mamy
        osiągnięcia zarówno w nauce, jak i w sporcie.I nie wspomnę ile osób z NASZEJ
        szkoły na wczorajszych zawodach zajęło 1 i 2 miejsca. I nie chciałem tego
        wszystkiego pisać, bo to zakrawa na przechwalanie, ale widzę, że to tutaj na
        porządku dziennym:/ A tak się składa, że jednak podstawówka ma trochę do
        gimnazjum, ponieważ większość tych zdolnych młodszych kolegów i koleżanek
        zostanie w naszym gimnazjum i dalej będzie dla nas zdobywać nagrody. A jak
        koleżanka z góry chce popatrzeć na nas, to niech wpadnie 7-8-9 kwietnia na nasz
        basen, na zawody STO.
        P.S Helena WYGRAŁA ogólnopolski konkurs z angielskiego, a nie DOSTAŁA
        WYRÓŻNIENIE.
        I jestem zdziwiony tym, jak w TWP podlizujecie się nauczycielom:/
        Sorry, że się rozspisałem
        Pozdrawiam zarówno uczniów STO, jak i TWP:)
        • Gość: STO Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:31
          JAk widać chodzę do STO. Nie mam zamiaru bronić swojej szkoły, bo uważam to za
          zbyteczne (dla niektórych - informuję, że nie jestem nauczycielkją tylko
          uczennicą II klasy gimnazjum STO w Ciechanowie). O ile dobrze pamiętam to
          tematem tej rozmowy miało być TWP a nie STO. Nie wiem kto zaczął rozmowę o
          jakiejś rywalizacji między STO a TWP - nieważne! Czytając takie rzeczy aż mi się
          ręcę trzęsą ze zdrenerwowania (dlatego przepraszam jeśli popełnię jakieś błędy
          ortograficzne)! Ludzie, o czym Wy tu piszecie? Czy musicie obrzucać się tzw.
          błotem? I to jeszcze na forum, czyli w miejscu publicznym? Zastanówcie się, co
          soba reprezentujecie. Pani Dyrektor STO wielokrotnie (nie tylko w tym temacie)
          prosiła o zakończenie niepotrzebnej dyskusji o rywalicji szkół. W dodatku ma
          prawo być dumna ze swoich uczniów, bo przecież niektórych z nich uczy, a w
          dodatku to nie powinno się mieć za złe dyrektorce czy nauczycielom, że są dumni
          z uczniów! Bardzo dobrze, że dyrektorzy obu gimnazjów doceniają swoich uczniów -
          to naprawdę ważne! Każdy ma swoje zdanie! O gustach i kolorach się nie rozmawia!
          Jeśli Ty lubisz zielony kolor to nieznaczy, że wszyscy muszą też go lubić!
          Naprawdę, za nim coś tutaj napiszecie to się zastanówcie. Bardzo dobrze że
          jesteście dumni ze swoich gimnazjów. Ja również jestem. Dlatego się tutaj
          wypowiadam. Nie patrzcie na zdanie innych, tylko kierujcie się własnym! Widać,
          że cenicie swoje szkoły (STO i TWP) i zażarcie ich bronicie. To dobrze o Was
          świadczy. Po co opowiadać o tym kogo skąd wywalili (w dodatku z tego co wiem
          K.A. nie wywalili, tylko sam się wypisał, a to robi ogromną różnicę)? Pomyślcie
          logicznie, nie lepiej jest skończyć tą dyskusję?
          Pozdrawiam wszystkich;)
          P.S. Pisząc ten post nie miałam zamiaru obrazić ani żadnej szkoły ani żadnych
          naczycieli czy uczniów.
      • Gość: społeczniak Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:42
        heh.. nie rozumiem dlaczego piszesz że nauczyciele z STO podpisują się pod
        uczniów.. nie są na takim poziomie, no sorry. nie uważasz ze Pani Kasia jak
        najbardziej powinna się udzielac w dyskusji skoro ktoś mówi że uczeń wyleciał z
        jej szkoły za palenie a tak naprawde było zupełnie inaczej? jakby każdy pisał co
        tylko gdzieś tam o czymś usłyszał, co w rzeczywistości nie jest prawdą, a nikt
        tego by nie prostował potem, to już w ogóle poziom tego forum byłby okropny.
        wszyscy się licytują! STO kontra TWP. przecież nie udowdnimy ze nasza szkoła
        jest hm fajniejsza niż TWP i odwrotnie. nie da sie! a każdy i tak będzie bronił
        swojej szkoły.
        nikt z nas nie zrobił z TWP "debili i głąbów'!
        Pani Stawicka chciałabym zauważyć że nie chciała kontynuowac tej bezsensownej
        dyskusji! nie raz prosiła, żebyśmy ten wątek zakończyli. ale jak ktoś wypisuje
        glupoty to uważam że Pani Kasia jak najbardziej powinna bronić szkoły. tak samo
        Wasi nauczyciele wiele robią dla Was jak Nasi dla Nas. staramy się im za to
        odwdzięczać naszymi sukcesami na olimpiadach, pnuktami na egzaminach i chociażby
        tymi zawodami pływackimi. widzimy że cieszą sie razem z Nami sukcesami.
        najbardziej daje się to odczuć na zawodach :) świetna, rodzinna atmosfera :)
        (powtórka w kwietniu na STO ;)) dziękujemy :D :)
        • Gość: Uczennica TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.06, 21:56
          Nikt nie napisał, że Helena dostała wyróżnienie w jakim kolwiek konkursie bo o
          czymś takim nie było mowy więc skończmy ten temat, bo ona nie jest uczennicą
          gimnazjum tylko szkoły postawowej i zostawmy ją w spokoju. Nie mieszajmy osób
          trzecich w tą rozmowę. Ta dyskusja jeżli wogóle można to tak nazwać dotyczy
          tylko GIMNAZJUM TWP I GIMNAZJUM STO. Zgadzam się z osobą, która napisała, że
          zarówno w jednej szkole jak i w drugiej nauczyciele oraz dyrekcją chcą dla nas
          jak najlepiej. Ale zgadzam się także z uczennicami z mojej szkoły TWP,że
          dyrekcja nie powinna brać udziało w tej dyskusji. A napisałam o sukcesach
          naszych uczniów tak samo jak Pani Katarzyna o sukcesach STO. Uważam, że to co
          jest tutaj pisane o TWP to w połowie jakieś bajki wymyślone na poczekaniu.
          Ta ,,kłótnia " między STO i TWP powinna już dawno się skończy a przeciwko
          rywalizacji nic nie mam bo ona jest, była i będzie.
          • Gość: znów się zgadzam Re: TWP- gimnazjum IP: 213.199.253.* 03.02.06, 22:46
            Już raz Ci odpowiedziałam, nie zaczynaj znów o STO. Sama piszesz, że inna
            szkoła jest tematem, a przez cały czas nie możesz przestać mówić o naszym
            gimnazjum!!! Zazdrosna jesteś, czy co? Wyjdź z tego forum w końcu i zajmij się
            nauką. Po ogłoszeniu wyników po egzaminie wróć, wtedy pogadamy.A może nawet
            wypowie się Wasza Pani Dyrektor?
            • Gość: martinek15 Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:50
              wasza pani dyrektor zaczeła a ja nie skończe po pierwsze jestem chłoapkiem a
              nie dziewczyną a po drugie pani Sęk nie bawi sie w to gó.. z wami i z waszą
              dyrektorką.
              • Gość: martinek15 Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:53
                powiina stawinska skonczyc jak to zaczeła i przeprosic GIM twp
        • Gość: 5757980890 Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:58
          W gim STO nie ma palenia? Nie ma takiej możliwości? A czy to nie AK, który
          przeszedł do TWP ze STO (nie wiem czy został wyrzucony czy sam odszedł nie
          wnikam w to) będąc na trzecim dniu obserwacji został wyrzucony za palenie w
          toalecie?
          • Gość: TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.06, 22:01
            Zagdza się właśnie A.K. czy K.A został przyłapany w TWP na paleniu i dlatego
            do naszej szkoły go nie przyjęto i z tego co mówił to palił już przed
            przyjściem do TWP!!!
            • Gość: społeczniak Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:22
              wybaczcie, ale w SZKOLE to on nie palił..
              zresztą nie uważacie ze to delikatnie mowiac bolesne jest jak wchodzisz na forum
              i widzisz jak cię oczerniają... :/ bolesne jest jak na szkołe coś takiego pisza,
              a co dopiero na kogoś bezpośrednio! DAJCIE SOBIE SPOKOJ! PROSZE! pomyslcie
              jakbyscie czuli się na miejscu Pani Stawickiej, ktora kocha tą szkołę i jej
              broni a ktoś to tak komentuje, Heleny czy KA!
              • Gość: 45641175 Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:32
                U nas w szkole nikt (oprócz niego) nie palił i nie pali. A nie wierzę, że KA
                zaczął palić w TWP. Napewno przyniósł to ze STO. Nie twierdzę, że wpadł tam w
                złe towarzystwo, ale napewno nie zaczął palić w TWP.
              • Gość: martinek15 Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:33
                tak sie martwicie o swoją panią dyrektor Stawińską, a nie bierzecie pod uwagi
                nasza kochana panią Sęk i panią Maślanke gdy czyta te bezsensu posty a pozatym
                to pani Stawińska często udziela sie negatywnie na naszą szkolę . Nasze panie
                dyrektorki tez kochają szkołe i my ją tez kochamy więc wy tez nas ranicie i
                sobie to uswiadomcie z łaski swej . Piszecie ze sie denerwujecie a trak po
                pierwsze to kto zaczął tą kłótnie oczywiście gimnazjum STO na czele z panią
                dyrektor. dziękujemy waqs teraz wszyscy mieszkańcy czytają jakie TWP jest
                okropne a za to STO jest super . Jesteście dennii tyle wam powiem
                • Gość: uczennica TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 22:49
                  Te dyskusje są bez sensu jestem ciekawa czy na basenie kiedy macie zajęcia w
                  tym samym czasie co my tez nam tak tyłki obrabaicie. TO JEST ŻENUJĄCE!!! Nasze
                  dyrektorki dbają o swoją szkołę pracując a nie siedząc na forum i komentując
                  jakie ZŁE i okropne jest STO.Skonczcie z tym wreszcie bo to jest nudne!!!

ps.pozdrowionka dla (prawie)wszystkich z TWP...:):)
                • Gość: do martinka15: Re: TWP- gimnazjum IP: 213.199.253.* 03.02.06, 22:56
                  Kurczę, czy Ty jesteś w Gimnazjum czy może jeszcze w "zerówce"???????Czytać nie
                  umiesz(Stawicka nie Stawińska!), piszesz z błędami (nie "dennii" tylko
                  DENNI!!!),w ogóle cała Twoja wypowiedż pozostawia wiele do życzenia. Weź więc
                  pod uwagę swoją panią dyrektor Sęk i Panią Maślankę(nauczycielkę języka
                  polskiego!!!)i przestań tu pisać, bo wstyd przynosisz swojej szkole!
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: martinek15 Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:01
                    kurcze czy to ważne czy stawińska czy stawicka mi tam bez różnicy ale zachowała
                    się źle i tyle ci powiem . nie przynosze wstudy mojej szkole ty chyba bo wasza
                    szkoła to przynosi wstyd miastu
                  • lenka88 Re: TWP- gimnazjum 03.02.06, 23:06
                    ooooooo mądry sie odezwał..skończcie te głupie gadki..:/ strasznie mądrzy
                    jesteście pisząc te głupoty..weźcie sie lepiej za książki..właśeni niedługo
                    egzaminy a wy zamiast sie uczyć to siedzicie w internecie i wypisujecie
                    głupoty..:/nie mam pojęcia skąd u was taka nienawiść..:/jestem ciekawa skąd wy
                    macie takie wiadomości że ktoś pali czy ma kontakt z narkotykami..fajki to
                    norma w szkołach i nikt oprócz uczniów tego nie zmieni( nawet rodziece nie mają
                    takiego wpływu.bo gnoje i tak robią co chcą)..ale z tymi narkotykami to już
                    przeginacie...złapaliście tą dziewczyne za rękę..mogę sie założyc że żaden
                    uczeń STO nie wie nawet jak ona wygląda a wypisuje takie pierdoły..
                    • Gość: martinek15 Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:10
                      a ty jestes z twp lenka 88 ja tez i cie pozdrawiam ja tylko próbuje
                      wytłumaczycz szanownej młodzizy ze sto ze nasz szkła tez jest fajna
                      • lenka88 Re: TWP- gimnazjum 03.02.06, 23:16
                        tak ja byłam uczennicą TWP już skończyłam gimnazjum..i uważam że TWP to
                        szkoła,która wyprowadzi niektórych na ludzi..ja ciebie też pozdrawiam...może
                        niedługo was odwiedze..pozdrawiam mojąsiostrzyczkę która uczy sie jeszcze w TWP
                        w drugiej klasie(HANIUTĘ)..:)
                      • Gość: do martinka: Re: TWP- gimnazjum IP: 213.199.253.* 03.02.06, 23:18
                        Martinek, idź już spać!!!
                        Kolorowych snów! Kolega z STO:-)
                        • lenka88 Re: TWP- gimnazjum 03.02.06, 23:21
                          kolego z STo ty jesteś gościem na tej stronce więc ty sie bujnij spać..no chyb
                          aże potrzebujesz pomocy..to z martinkiem możemy ci pomóc..:/
                          • Gość: to koniec! Re: TWP- gimnazjum IP: 213.199.253.* 03.02.06, 23:43
                            No i odezwała się następna mądra z TWP. Masz rację, bujnę się, już mi
                            pomogliście. Nie da się tego czytać.
                            • lenka88 Re: TWP- gimnazjum 03.02.06, 23:49
                              pisząc "pomożemy ci" miałam na myśli opowiedzenie bajki do poduszki..:/
                              skoro nie da sietego czytać..to po co czytasz:/ nikt cie tu nie zapraszał..a i
                              jeszcze jedno jestem z kracha a nie TWP:/
                              • Gość: 547648523 Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:59
                                Dokładnie, nikt nie zmusza cię do czytania tego.
                                • lenka88 Re: TWP- gimnazjum 04.02.06, 00:03
                                  hehe zwolennik TWp cz nie..bo juzsiępogubiłam,,:/
                                  • Gość: Uczennica TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 04.02.06, 11:11
                                    Sończmy wkońcu tą rozmowę o TWP i STO bo to jest już nudne. Każde gimnazjum
                                    napisało o swoich osiągnięciach i zakończmy na tym.Nie oczerniajmy się na
                                    wzajem. To co niektórzy tutaj piszą nie zawsze jest prawdą(przez to robimy
                                    przykrość innym jak już ktoś napisał). Uczniowie TWP oraz dyrekcja tolerują
                                    krytykę ale to też ma swoje granice. Każdy napisał to co miał lub chciał
                                    napisać.Zapraszam w imieniu swoim, wszystkich nauczycieli oraz uczniów na forum
                                    skolne TWP i jeszcze raz proszę przestańmy się oczerniać. Skończmy tą rozmowę i
                                    dajmy sobie spokój z tym wszystkim, bo to naprawdę do niczego nie
                                    prowadzi.
                                    • Gość: autor;) Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:55
                                      Dobra, ostatnia wypowiedż-to nie rzecz w tym, kto pali (bo tego nie da się do
                                      końca wiedzieć), tylko kto to robi w szkole. A K.A nie palił w szkole. Za to
                                      słyszałem, że w TWP niektórzy to robią. I proszę mi nie zaprzeczać, bo mam
                                      znajomych w TWP, więc mam jako takie pojęcie. Piszecie w poście na początku
                                      żeby przestać się oczerniać, a potem dalej to robicie:D Chyba czegoś nie
                                      kapuję...
                                      P.S-to nie uczniowie z STO, a osoby z zewnątrz zaczęły bronić STO, Wy na nas
                                      naskoczyliście, a teraz mówicie, że to my oczerniamy Waszą szkołę.
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 04.02.06, 12:59
                                        Skończmy tą rozmowę, bo to do niczego nie prowadzi jak już ktoś napisał.To się
                                        robi niesmaczne. Przestańmy się kłócić i pisać jedni na drugich.SKOŃCZMY
                                        TO!!!
    • Gość: gość z zewnątrz Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.02.06, 12:41
      To są wyniki egzaminu gimnazjalnego z zeszłego roku:

część humanistyczna:

Gim STO - 42,08 pkt.
      Gimnazjum nr 3 – 35,95
      Gimnazjum nr 4 – 34,72
      Gimnazjum nr 2 - 34,25
      Gimnazjum Nr 1 – 34,15
      Gimnazjum TWP– 33,89.

część mat - przyrodnicza:

Gimnazjum STO – 35,80,
      Gimnazjum TWP – 32,61
      Gimnazjum nr 4 – 29,27
      Gimnazjum nr 3 – 26,87
      Gimnazjum nr 1 – 25,01
      Gimnazjum nr 2 – 23,71

Zamiast walczyć ze sobą, porozmawiajcie lepiej o konkretach.
    • paul18 Re: TWP- gimnazjum 04.02.06, 13:05
      W tej kwestii mogę się wypowiedzieć zupełnie bezsrtonnie. Ani jedno ani drugie
      gimnazjum mnie nie interesuje. Szkołę już dawno skończyłem (gimnazjum nr3,
      potem Krasiniaka, dzieci w wieku szkolnym nie mam).
      Przeczytałem uważnie wszystkie wypowiedzi na temat obu szkół i zaskoczył mnie
      napastliwy ton uczniów z gimnazjum TWP. Ciągłe ataki! I obrażanie: jeden z was
      napisał "dla mnnie TWP są Levisami...itp". PO co to? Komu chcesz coś udowodnić?
      Swoj brak kultury?
      Pani dyrektor STO kiedy po raz pierwszy zabrała głos powiedziała, żeby skończyć
      tą dyskusję i przenieść się na szkolne forum. I bardzo słusznie. Nikogo nie
      zaatakowała i nie rozumiem dlaczego uczniowie TWP domagają się przeprosin.
      Uważam, że należy skończyć tą dyskusję tak jak prosiła pani dyrsto. A że broni
      swojej szkoły to normalne. Nikogo przy tym nie obraża, a wy uczniowie TWP
      obraziliście ją już kilkakrotnie. Poczytajcie sobie uważnie swoje posty. To
      napewno dobrze o was nie świadczy i o waszej szkole też nie.

Pozdrawiam licząc na szybkie zakończenie tej nic niewnoszącej do życia dyskusji.

P.S.
      Też uważam, że obowiązek logowania mógłby zmniejszyć ilość trolli. Na tym watku
      jest ich wyjątkowo dużo!!!
      • paul18 Re: TWP- gimnazjum 04.02.06, 13:16
        Jeszcze raz uważnie przeczytałem wasze wypowiedzi i wiecie co mnie oburza?
        Uczniowie STO nie wymienili z nazwiska ani nauczycieli ani dyrekcji z TWP i nie
        obrażali ich. A uczniowie z TWP pozwolili sobie na to i to konkretnie w
        stosunku do dyrsto i do innych nauczycieli STO. Nie będę cytował, bo szkoda
        palców i klawiatury.

Oj,TWPwiaki!nie daliście dobrego świadectwa o swojej szkole. Oj nie.
        • zuzia_twp Re: TWP- gimnazjum 04.02.06, 14:45
          Uczniowie , a nie ktoś kto się podaje za uczniow lub absolwentów TWP nie
          obrazili Dyrekcji ani Nauczycieli STO tylko zapytali , czy tak powinno być , że
          Pani Dyrektor, która podpisuje się z imienia i nazwiska, a więc nie chce aby
          traktowano ją anonimowo..powinna wdawać się w dyskusję , komentować
          niesprawdzone i nieżetelne informacje dotyczące innych szkółz osobami których
          nie zna, być może wielokrotnie niepełnoletnimi.Czy to przystoi Pani Dyrektor
          tak elitarnej szkoły? Zadaje na forum pytania.. " Gdzie są ucznowie TWP?, kiedy
          nasi (uczniowie STO) reprezentują swoją szkołę na zewnątrz i osiągają
          sukcesy. ", np. ostatnie zawody pływackie. Przez wiele, wiele miesięcy, na tym
          własnie forum pojawiały sie dyskusje o nas ( Gimnazjum TWP) bez nas. Nikt wtedy
          nie powiedział dajcie im spokój, ponieważ oni nie chcą i nie mają ochoty
          dyskutować anonimowo. Wielokrotnie , proszę sprawdzić nawet jeśli nikt z
          zewnątrz nie pytał było, cytuję : " Uczniowie STO wygrali przegląd kolęd a TWP
          znów nie było." Czy ktoś zapytał was czy byli uczniowie TWP? to po co to
          komentujecie nie mowiąc prawdy. A my tam byliśmy :). Byliśmy równiez na
          przeglądzie piosenki Turystycznej , gdzie zajęliśmy II miejsce.. a Was tam nie
          było. Czy napisaliśmy o tym na forum?! Nie! Bo nas nieobchodzi nieczysta
          konkurencja. Proszę mi wskazać , gdzie ubliżamy nauczycielom z imienia i
          Nazwiska. Mowiąc , że nasi nauczyciele są do niczego, bo niepotrafią nas
          nauczyć i wychować ubliżacie również im , na co my jako uczniowie niepozwolimy.
          A o egzaminach i ich wynikach długo by dyskutować...Ciechanów jest małym
          miastem i sami uczniowie nie są do końca szczerzy. A na koniec

" CHCIAŁABYM PROSIĆ UCZNIÓW , SYMPATYKÓW I NAWET KRYTYKÓW GIMNAZJUM TWP O
          ZAPRZESTANIE NA TYM FORUM TEJ NIC NIE WNOSZĄCEJ I MAŁO OWOCNEJ DYSKUCSJI,
          DYSKUSJI, KTÓRA ZACZYNA WYMYKAĆ SIĘ SPOD KONTROLI.WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH
          OWOCNĄ DYSKUSJĄ ZAPRASZAMY NA FORUM SZKOLNE ALBO ROZMOWY "NA ŻYWO".
          WSZYSTKICH URAŻONYCH ŚWIADOMIE I NIEŚWIADOMIE PRZEZ NASZĄ SPOŁECZNOŚĆ
          UCZNIOWSKĄ GORĄCO PRZEPRASZAMY ."

Przewodnicząca Saamorządu Gimnazjum TWP:
          Zuzanna Federowicz

p.s A Ci, którzy piszą , że my obrażamy STO proszę o przeczytanie wszystkich
          postów, kto przoduje w obrażaniu i kłamaniu. My pojawiliśmy się dopiero teraz..
          bo mamy już tego dosyć.Nie uważacie, że i tak długo to znosiliśmy?!.A nasze
          ostatnie posty, NASZE a nie osób , które sie za nas podają są szczerą
          wypowiedzą. Skoro my przyjmujemy krytykę przyjmijcie ją godnie również Wy
          • dyrsto Re: TWP- gimnazjum 04.02.06, 16:03
            Miałam już nie zabierać głosu w tej żenującej dyskusji, ale po raz kolejny
            zostałam wywołana do tablicy.

Oświadczam zatem, że nigdy nie było moją intencją obrażanie kogoś. Nigdy nie
            sformułowałam zdania "Gdzie są uczniowie TWP?, kiedy nasi (uczniowie STO)
            reprezentują swoją szkołę na zewnątrz i osiągają sukcesy np. ostatnie zawody
            pływackie." Droga Zuzanno, wkładasz mi w usta słowa, których nie
            wypowiedziałam! (post o zawodach pływackich został napisany przez „UCZENNICĘ
            STO”, NIE PRZEZE MNIE!). W tym momencie to ja mogłabym się poczuć obrażona i
            zażądać przeprosin, ale nie zrobię tego. Nie dam się ponieść emocjom i zostawię
            to bez komentarza.
            Przykro mi, jeśli uczniowie i nauczyciele gimnazjum TWP poczuli się urażeni
            wypowiedziami moimi i moich uczniów (choć ZAPEWNIAM, że obrażanie Was nie było
            naszą intencją!).
            Uważam, że nie powinniśmy w ten sposób prowadzić dyskusji, bo do niczego ona
            nie prowadzi. Wiem, że każda szkoła ma swoje wady i zalety. Dla swoich zawsze
            więcej zalet niż wad.
            Żegnam i mam nadzieję, że nie będę już musiała zabierać głosu w tej dyskusji.

Choć uważam, że zabieranie głosu w dyskusji i podpisywanie postów imieniem i
            nazwiskiem nie świadczy o moim „gó..arstwie”, jak to skomentowała jedna z
            uczennic TWP.
            Z poważaniem
            Katarzyna Stawicka
        • Gość: UCZENNICA TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:55
          Odczepcie się wreszcie od nas!! Co my wam takiego zrobilismy?? A moze
          przeszkadza wam to ze jestesmy dla was konkurencja co????? A tak wogole to PAni
          Stawicka zaczela brzydko oczerniac nasza skole i opowiadac o niej same TOTALNE
          bzdury. Jestem bardzo zadowolona z tej szkoly i mysle ze u nas jest o wiele
          wiekszy poziom niz w STO! U nas jestesmy wszyscy surowo oceniani. Z kazdego
          przeddmoitu jestesmy dobrze odpytani. U nas to prawda. nie wszyscy uczniowie to
          geniusze, dlatego ze nie maja az tyle pieniedzy aby chodzic na dodatkowe
          zajecia pozalekcyjne. W naszej szkole wlasnie dlatego sa takze oraznizowane i
          tworzona coraz nowsze kolkja zainteresowan. Co najwazniejsze sa za darmo. To
          nauczzyciele chca nas czegos wiecej nauczyc i dopracoac z nami tego czego nie
          wiemy. Z checia to wszytsko robia. A uczniowie w STO nie sa sa chyba za biedni.
          W STO placi sie o wiele wieksze pieniadze. Tam dzieci moga sabie pozwolic na
          inne zajecia prywatne poza szkola. I dlatego tez wlasnie osiagaja dobre wyniki
          takze dzieki rodzicom. A my sami musimy sie poduczyc ale pomagaja nam w tym
          nauczyciele z naszej szkoly. My sami musimy na to zapracowac. Ale nauczyciele
          zawsze nam w tym pomagaja i cieszy mnie to. bochca zebysmy wyszli na ludzi.
          Pozdrawiam cale gimnazjum TWP:) Trzymajcie sie:) I NASZA KOCHANA PANIA DYREKTOR
          (niech pani sie nie przejmuja co o nas pisza oni po prostu chyba nie maja co:))
          Choc chodze do pierwszej klasy to duzo juz tej szkole wiem po prosyi wiem jaka
          jest dobra i jak wszyscy o nia dbaja:):):):):):):)
          • Gość: społeczniak Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 16:52
            miał być koniec dyskusji a Ty znowu ją zaczynasz.. :/ próbujemy się od Was jak
            ty to okresliłaś "odczepić" ale Wy nam to uniemożliwiacie. ile razy mamy
            podkreślać że nie obrażaliśmy Was? Wy ciągle powtarzacie że Nasza Pani Dyrektor
            "zaczeła brzydko oczerniac" Waszą szkołe. yy.. nie wiem gdzie.. :/ moze warto
            jakbyś przeczytała DOKŁADNIE wszystko. bo potem wychodzą różne bzdury. mówisz
            żeby Pani Dyrektor nie pzrejmowala się. zadna osoba z STO nie powiedziala złego
            słowa na tą panią! w pzreciwienstwie do Was. Wy krzywdzicie w pewien sposób
            Panią Stawicka..
    • zuzia_twp Re: TWP- gimnazjum 04.02.06, 18:18
      Generalnie myślę , że swoja wypowiedzią ostatecznie zamknełam temat , który
      niepowinien powstać.. hm.. nie skomentuje.. mam szacunek dla doroslych.. ale
      czasem wypada sie zastanowic zanim zranimy czyjes uczucia.. koncze temat.. moze
      najwyzszy czas zajęciem się nauką a nie promowaniem swojej szkoly poprzez
      ublizanie innym.. czyz nie warto sie zastanowic?
      • Gość: Uczennica TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.06, 20:35
        Proszę po raz setny o skończenie tej bezsensownej rozmowy czy dyskusji.Każdy
        powiedział co chciał i przestańmy obrażać się na wzajem, bo to jest
        nieprzyjemne. Myśle, że nie będe musiała już ponawiać mojej prośby. Niech TWP i
        STO rywalizują, ale bez zbędnych komentarzy. KONIEC TEMATU STO I TWP NA TYM
        FORUM. Z góry dziękuję!!! Pozdo dla wszystkich uczniów TWP i STO
        • Gość: Uczennica TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:57
          Też sie całokowicie z tym zgadzam POzdrowienia dla TWP i STO:)
          • Gość: Obeznany Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:02
            Ktoś tu napisał o zajęciach dodatkowych w TWP i możliwości uczęszczania na nie.
            Szkoda tylko, że praktycznie wszystkie się ze sobą pokrywają i można chodzić
            jedynie na jedne z nich. Nie sądze, by w ten sposób zostały rozwinięte
            możliwości intelektualne uczniów, bo wielu chciałoby pewno być na więcej,
            aniżeli jednym kółku zainteresowań.
            • zuzia_twp Re: TWP- gimnazjum 05.02.06, 16:20
              Uważam , że chyba ktoś nie zrozumiał co znaczy koniec? Skoro taki jesteś
              obeznany zapraszam serdecznie na rozmowe.. nie przez anonimową wypowiedź bo to
              żalosne i prymitywne.. Koniec.. i myslę , że teraz zrozumieją co poniektórzy
              • Gość: 4764143 Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:24
                A czy nie możesz po prostu Zuziu odpowiedzieć na te zarzuty zamiast obrażać
                innych?
              • Gość: G.K.dobrze wychow. Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.02.06, 17:18
                Uważam za skandaliczne zachowanie uczniów gimnazjum TWP(przede wszystkim
                lenki88 i martinka15),którzy udział w dyskusji pani"dyrsto" określili jako
                gó..arstwo.Uważam, że pani dyrektor z TWP powinna wyciągnąć z tego
                konsekwencje.Takie zachowanie nikomu nie przystoi.Nie obraża się ludzi tylko
                dlatego,że zabrali głos w dyskusji.
                Tym bardziej że przejrzałem wszystkie posty napisane przez akatkowaną przez was
                (uczniów TWP) "dyrsto" i nie znalazłem tam nic co mogło by was obrazić. Czy
                to,że pisała o sukcesach swoich uczniów uważacie za obrazę?
                A może to,że zabiera głos w dyskusji?Dziwicie się,że dyskutuje z ucznami.A co w
                tym niestosownego?Z wami nikt dorosły nigdy nie dyskutował? Może i nie, bo nie
                znacie zasad kulturalnej dyskusji.
                • Gość: zniesmaczona Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:49
                  zgadzam się z poprzednikiem.Pani Stawicka nikogo nie obraziła i nie miała
                  zadnego powodu zeby to robić.Natomiast dziwią mnie wypowiedzi uczniów TWP -
                  przyznam wypowiedzi zenujące i same w sobie mówiące o poziomie intelektualnym i
                  kulturze " wybitnych" uczniów tej szkoły.Dlaczego w Was tyle
                  nienawiści.Zazdrościcie STO sukcesów.tego że są najlepszą szkoła w
                  mieście.Weżcie się lepiej do roboty bo egzaminy niedługo, a sądząc po Waszych
                  wypowiedziach zachowacie rownież w tym roku ostatnie miejsce w rankingu.
              • Gość: Obeznany Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 18:57
                Myślałem, że temat traktuje o gimnazjum TWP oraz rzeczach tam się dziejących.
                Niestety, chyba się pomylilem. Wam, drodze uczniowie, proponuje trochę
                krytycznego podejścia do siebie i szkoły, skończenia uważania jej za świętą
                krowę, której nie można krytykować( uczniów drugiej prywatnej szkoły zresztą
                też się to tyczy). Mi jednak ust nie zamkniecie. Więc stwierdzam, że taki
                rozklad dodatkowych zajęć jest faktem, chluby nie przynoszącym, a swoim
                obrażaniem mnie, tego nie zmienisz. Sądzę, że kółka zainteresowań nie powinny
                pokrywać się ze sobą, bo wiele osób chciałoby uczęszczać na kilka z nich, a
                czas ich odbywania skutecznie to uniemożliwia.
                Szanowna Pani Dyrektor Sęk powinna się nad tym zastanowić.
                Poza tym przypominam szanownej przewodniczącej samorządu, ze forum jest
                miejscem do wymiany poglądów i wiadomości. Żałosne i prmyitywne jest atakowanie
                mojej osoby, w celu odwrócenia uwagi od poruszonego przeze mnie problemu. Bo
                kolejne kłótnie tutaj wywoływane nic nie wnoszą. Bzdurne uwagi, że TWP zostało
                obrażone, czy pretensje drugiej strony o znieważeniu Pani Dyrektor Stawickiej,
                powinny zostać pominięte i pozostawione bez żadnego odzewu. Zaciemniają one po
                prostu obraz poważnej dyskusji, która powinna być tu prowadzona. Bo jak wszyscy
                wiemy TWP nie jest idealną szkołą, a konstruktywna krytyka jeszcze nikomu nie
                zaszkodziła. Sądze, że dyrekcja TWP widziała tę dyskusję, a nawet się tu
                wypowiadała, więc pewne uwagi mogę zostać uwzględnione. Przede wszyskim o
                kółkach zainteresować
                • zuzia_twp Re: TWP- gimnazjum 05.02.06, 21:22
                  yy Chyba komus sie tu coś powalilo... myślice , że te modre wypowiedzi to coś
                  weam dadza... hm obeznany... czemu Pani Dyrektor ma odpowiadać za nas.. kiedy
                  nie jesteśmy w szkole??!?!?!??!?!?! Czy wy nie rozrózniacie reali
                  rzeczywistosci od internetu?! czlowieku wyjdź na dwor i spojrz jak wygląda
                  świat.. i nie ucz nas kultury.. pomyśl troche.. siedzisz przed komputerem chyba
                  24/dobe i juz cos szwankujesz.. Bez przesady nikt nie będzie za nas odpowiadal
                  procz naszych rodzicow keidy siedzimy w swoim prywatnym domu i korzystamy z
                  interneso swojego!! nie szkolnego.. do czego to doszlo.. zenujące i
                  prymitywne.. a nawet nudne sie to robi.. my staramy sie sytuacje zalagodzic..
                  bo bez przesady juz dosc zostalo powiedziane glupot na nasz temat.. a wszyscy
                  uwazacie ze my nie mamy kultury.. owszem mamy.. i zastanowcie sie czy nie
                  wiecej niz wy.. hm Drogi kolego obeznany.. "ust mi nie zamkniecie" to zapraszam
                  serdecznie na rozmowe ze mna :) jutro konczę lekcje o 13:50 i poczekam na
                  Ciebie czy tam Pania czy Pana .. tego niewiem poniewaz jest to anonimowa
                  wypowiedź.. wiec z łaski swojej proszeo kontakt realny a nie kozactwo na
                  forum :)
                  • Gość: Obeznany Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:36
                    Echhhhhh. Przeczytaj moją wypowiedz raz jeszcze, potem jeszcze raz i następny.
                    Jak zrozumiesz o co mi chodzi to się zgłoś, jak nie to zamilcz. Kłocić się nie
                    mam zamiaru, lecz tą wypowiedzą własnie udowadniasz wszystkie negatywne
                    stereotypy krążące o twojej szkole... Bo mówiąc najzupełniej poważnie nie wiem
                    o co Ci chodzi, skąd tyle nienawiści w Twoich wypowiedziach, oraz dlaczego tak
                    ostra reakcja? Przypomina mi się ludowe przysłowie: "uderz w stoł, a nożyce się
                    otworzą"
                    A o ustosunkowanie się do moich zarzutów proszę kogoś bardziej kompetentnego i
                    obeznanego w temacie. Bo te koła są bardziej wirtualne, aniżeli rzeczywiście
                    istniejące.
                    • Gość: :) Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:52
                      nikt nie ma prawa po moim zachowaniu oceniać szkoly... a to ze tak ktos robi...
                      świadczy wlasnie.. o tej osobie :D
                      • Gość: Obeznany Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:21
                        Przewodniczący samorządu reprezentuje szkołę. Świadczy o niej tak samo, jak
                        minister SZ czy prezydent za granicą świadczą o Polsce. Jeżeli nie potrafi się
                        zachować, świadczy o zarówno o nim, jak i tym, którzy go wybrali. Więc w tym
                        wypadku o szkole.
                        • Gość: Gość z zewnątrz Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.02.06, 23:43
                          Ale "reklamę" zrobiliście sobie. Jak cała szkoła jest taka jak wasza
                          przewodnicząca SU, to nie żałuję, że moje dziecko nie chodziło do tej szkoły. Na
                          szczęście jest już w liceum. Czemu osiągnęliście tak marny wynik z egzaminu
                          gimnazjalnego, może o tym porozmawiamy? Wypadek przy pracy? Wygląda na to, że
                          chyba nie.
                    • Gość: Onken Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:11
                      "Echhhhhh. Przeczytaj moją wypowiedz raz jeszcze, potem jeszcze raz i następny.
                      Jak zrozumiesz o co mi chodzi to się zgłoś, jak nie to zamilcz."

A może byś nauczył się pisac w taki sposób aby ludzie rozumieli Cię po
                      jednokrotnym przeczytaniu Twoich wypocin?
                      • Gość: Obeznany Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:18
                        Nie sądze, by ludzie mnie nie rozumieli. Zdarzają się pojedyńcze osoby, ale do
                        wtórnych analfabetów nie mam się co dostosowywać. Niech nauczą się czytać ze
                        zrozumieniem. Tobie też to radzę zrobić. Twoja wypowiedź o TWP, zresztą tak jak
                        moja obecna, z TWP nie miałą wiele wspólnego, więc proszę o ich usunięcie.
                • zuzia_twp Re: TWP- gimnazjum 05.02.06, 21:29
                  Nasza Dyrekcja jest na tyle powazna.., że nie wypowiada sie na tym forum..
                  ponieważ sa to osoby dorosle i odpowiedzialne.. a nie przyglądające sie forum
                  gdziew wiekszość glosu mają nieletni.. warto nad tym pomyslec.. hm... nikogo
                  nie mam zamiaru obrażac.. poprostu niewyobrażam sobie tego zachowania..
                  internetowego.. hm.. zadna szkola nei jest idealna nie tylko nasza.. a to , że
                  o innych szkolach sie nie mowi a jedynie o naszej też jest dosc
                  zastanawiające... nikt nkomu nie zaszkodzil.. nikogo nie ponizal , nie
                  udowadnial swojej wyzszosci.. a jednak postanowiliscie sobie znalesć kozla
                  ofiarnego.. ktoś to zauwazyl a ja nie mam zamiaru dluzej milczec.. proste..
                  wiec prosilam o zakończenie tego wszystkiego.. jednakze nadal nasz wspanialy
                  obeznany udowadnia , że wie lepiej.. hm nie masz co robić? pospacerój.. nie
                  chce mi sie już czytać tego co opowiadasz.. i to ze ust ci niezamkniemy nikt
                  tego nie chce. Jestesmy otwarci na krytyke.. ale kiedy posiada ona granice
                  dobrego smaku.. Granice te zostaly przekroczone.. a ublizanie nam .. hm.. tym
                  ze nie jesteśmy kulturalni.. to tylko Twoje zdanie wywnioskowane z krotkich
                  wypowiedzi.. w INTERNECIE. nie mam nic wiecej do powiedzenia na ten temat .. i
                  uwazam go za zamknięty
                  • Gość: Obeznany Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:43
                    To, że się nie wypowiada świadczy o czymś zupełnie innym... Czasami warto
                    otworzyć się na krytykę i dowiedzieć się, co o szkole sądzą inni, a nie tylko
                    zamykać się "we własnych czterech ścianach". To, że panie dyrektorki są
                    pełnoletnie nie ma zupełnie żadnego znaczenia. Idąc twoim tokiem myślenia
                    dorośli nie mają po co chodzić do wesołego miasteczka, przecież to zabawa dla
                    dzieci...
                    Kozla ofiarnego nikt tu nie znajduje. Sami siebie nim robicie. Nie ma co
                    obrażać się na cały świat, gdy ktoś powie coś nieprzychylnego o szkole.
                    Poza tym wspaniała Zuzanno, pokaż mi w którym miejscu moja wypowiedź
                    przekroczyła granicę dobrego smaku? Jeżeli mi takowe wskażesz, gotów jestem
                    przeprosić i uderzyć się w piersi. Ale nie sądze, że Ci się to uda.
                  • Gość: r.b. Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 18:51
                    Ty dziecko duuuuuuuużo jeszcze musisz się uczyć, żeby cokolwiek zrozumieć. Otóż
                    internet i fora internetowe to nie jest medium zarezerwowane dla małolatów, a
                    jeśli nauczyciele i dyrektorzy z niego korzystają, to tylko dobrze o nich
                    świadczy, bo w ten sposób otwiera się nowy kanał informacji pomiędzy szkołą,
                    uczniami i rodzicami. Za mało wiesz o świecie, żeby to zrozumieć, może kiedyś do
                    tej wiedzy dorośniesz. Nie wiem, natomiast, czy wyrośniesz z chamstwa, ale to
                    już sprawa Twoja, Twoich rodziców i nauczycieli (choć ci ostatni chyba najmniej
                    to zawinili)!
                    • Gość: r.b. Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:07
                      To oczywiście było do Zuzi!
    • Gość: Red Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.02.06, 21:56
      Zaczyna być nie źle. Najpierw próbowali zareklamowac swoja szkole, potem
      pokłocili się z STO, teraz kłocą się sami ze sobą. Tak to jest jak ktoś takie
      wątki zakłada-to powinien się spodziewać, że efekt może być odwrotny od tego
      jakiego się spodziewał.
      Na szczęście i tak nikt tego nie czyta oprócz Was. Ja trafiłem tu zupełnie
      przpadkiem i żałuje. Nie ma co czytać :/
    • Gość: rodzic Re: TWP- gimnazjum IP: *.ciechanow.core.ids.pl 06.02.06, 11:42
      Dobrze, że uczniowie TWP odezwali się na tym forum. Moi drodzy! Potrafiliście
      wyjaśnić wiele spraw i podzielić się swoimi osiągnięciami. Tak trzymać! Ważne
      że potraficie się bronić.Zaczęło się tak niewinnie, a dyskusja przerodziła się
      w rywalizację i reklamę.Myślę, że obydwa gimnazja i TWP , i STO są dobre i
      godne polecenia, a co najważniejsze szanowane przez swoich uczniów. Pozostałe
      gimnazja w naszym mieście też są na wysokim poziomie i mają swoje zalety. Tam
      przecież chodzą Wasi znajomi, koledzy i napewno dzielicie się opiniami na temat
      swojej szkoły.
      Skromność i właściwa postawa Dyrekcji TWP przekłada się na właściwą atmosferę w
      tej szkole.
      Pozdrawiam uczniów i nauczycieli z TWP.
      • zuzia_twp Re: TWP- gimnazjum 06.02.06, 16:12
        I to własnie postawa neutralnej osoby.. popieram :D i pozdrawiam serdecznie
        • zuzia_twp Re: TWP- gimnazjum 06.02.06, 16:15
          Drogi koelgo obeznany.. troche już przeginasz.. procz atakowania nas.. to
          jeszcze osoby postronne :o zal mi Ciebie :D hm kurczę troche wiary w siebie..
          wyjdź na miasto :D pobiegaj.. zainwestuj w sport niewiem zajmij sie czymś :) bo
          dosc juz powiedziales.. a jak widac na spotkanie "oko w oko" Cie nie stac
          bohaterze :D
          • Gość: Obeznany Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:11
            Nie mam czasu na rozmowy z dziećmi, pracę kończe dopiero o godzinie 16. Na
            forum wypowiadam się po to, aby nie było konieczne podążanie z kazdą sprawą do
            dyrekcji, obojętnie jakiego gimnazjum czy szkoły podstawowej, a nawet liceum.
            Uzyj wyobraźni i pomysl, jakby to wyglądało i ile czasu pochłaniało. Forum to
            miejsce do wymiany poglądów. Nie robię nic innego, a Ty próbujesz nałozyć mi na
            buzie kajdany cenzury. Skoro nie potrafisz się konstruktywnie wypowiedziedz to
            lepiej tego nie rób. Tylko ośmieszasz siebie i swoją szkołę. A to, że TWP
            chwali się kółkami zaintesowań, ktore są tego samego dnia i tej samej porze,
            pokazuje, że niektóre informacje należy prostować, oraz wskazywać błędy w
            polityce szkoły. Taki rozkład dodatkowych zajęć uniemożliwia uczęszczanie
            uczniów na większą ich liczbę. Jeżeli dopatrujesz się tutaj ataku, czy
            przekroczenia granic przyzwoitości oraz pomówienia, to proszę, zgłoś sprawę do
            sądu, a on rozstrzygnie, czy masz rację. Dziękuje za uwagę.
            ps. I proszę te uwagi zachować dla siebie. Nie jestem gó..arzem, którego
            możesz pouczać. Doskonale wiem, co zrobić ze swoim czasem.
            • Gość: Zuzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:26
              jajku komuna powialo .. Obeznany.. :o

Drogi kolego zdziwiony zamykalam temat wiele razy a za kazdym razem ktos mi w
              tym przeszkadza czepiajac sie tego czy owego . jak dla mnie temat mojej szkoly
              jest generalnie oficjalnie zamkniety :D Dzienx bardzo pozdrawiam
              • Gość: zdziwiony Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:34
                Hehe... do głowy mi nie przyszło, że Ty tym swoim zamykaniem chcesz wszystkima
                zamknąć buzie :D.
                No to teraz mnie faktycznie rozbawiłaś :))).
                Ambicje przerastają możliwości.
                Do całej reszty uczestników forum: Nie widzicie, że Zuzia zamknęła wątek
                (pomimo, że wcale go nie otworzyła :))???
                Jak śmiecie jeszcze coś w nim pisać? Nie wstyd wam? Zuzia zamyka a Wy
                piszecie... ehhh...
                Zuzia jesteś bardzo próżną osobą jak się okazuje....
                Dziecko!

<papapa>
              • Gość: dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.02.06, 17:54
                W gimnazjum TWP nie może i nie będzie miejsca dla wrogów świadomie lub
                nieświadomie działających. Czasy bezkarności się skończyły! Tylko właściwa
                postawa pani dyrektor i jej skromność może nas uratować!
                Należy wzmóc front walki o czujność! A czujność jest bezpośrednio związana z
                postawą ideową nauczycieli gimnazjum TWP i wynikami podjętej wielkiej masowej!

Teraz dopiero powiało komuną: "właściwa postawa pani dyrektor" - w tym duchu
                mniej więcej utrzymana była wypowiedć "rodzica" - o ile wogóle był rodzicem, a
                nie jednym z członków kolektywu nauczycielskiego gimnazjum TWP...
                • Gość: dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.02.06, 17:57
                  I jeszcze jedno, Zuziu. Czy już byłaś z kwiatami i przeprosinami u pani
                  dyrektor STO za ten brak szacunku, jak to się wyraziłaś w jednym poście? Mam
                  nadzieję, że tak i że zdasz nam relację z tej wizyty.
                  • Gość: do dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:52
                    a może ktoś pofatygowałby sie z kwiatami do Pani dyr TWP...
                    • Gość: dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.02.06, 18:59
                      masz mnie na myśli? ja nie jestem przewodniczącym samorządu-w przeciwnieństwie
                      do ciebie.
                    • Gość: Zuzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:58
                      być może jestem pusta czy prózna ... hm ale cenie niektorych mam swoje ideały i
                      czyms sie w zyciu kieruje.. no bez przesady :D hm wątek ten rozpoczela osoba
                      pytając o konakt z ta szkolą.. a to w co sie przerodzila ta dyskusja to sie
                      poprostu w mojej proznej glowie niemiesci :D po za tym.. hm ktos zaznaczyl
                      znow!! poraz kolejny cos o Pani Dyrektor.. ani nie znacie tej kobiety być nmoze
                      nigdy niewidzieliscie.. a tak latwo wam przychodzi o niej pisac wprost
                      fascynujące.. a to podobno ja jestem próżna :D ale to nic.. co do Pani Dyrektor
                      z STO to nikogo nieobrazilam... tymbardziej nie pisalam po nazwisku.. ja mam
                      szacunek do osob doroslych.. co do tego iz nasza Dyrekcja nie dyskutuje na
                      forum.. hm zdanie mlodziezy sie dla Pań Dyrektor liczy bardzo ponieważ jest
                      wszystko jest z uczniami ustalane .. to na prośby uczniow byly organizowane
                      kola i inne przedsiemwziecia.. Mają Pańswto ograniczoną wiedze na ten temat.. a
                      wypowiadacie sie tak krytycznie i otwarcie? Tragedia.. Przegiecie nastąpilo ja
                      nikogo obrazac nie chcialam bo na co mi to?! przez internet?! Prymitywne by to
                      bylo.. ja gotowa jeste PRZEPROSIC tych , ktorzy poczuli sie urazeni.. być moze
                      źle dobralam slowa .. zdarza sie.. w koncu jestem dzieckiem :) i śmialo o tym
                      mowie bo kazdy moze bładzic .. nawet ja :o
          • Gość: zdziwiony Re: TWP- gimnazjum - Do Zuzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:21
            Przejzałem sobie te posty (tak naprawde nic ciekawego)
            Mam natomiast jedno pytanie do Zuzi - jak to jest, że r razy już "zamykałaś"
            temat, a jednak ciągle uczestniczysz w dyskusji - po co w takim razie "zamykasz
            wątek"?
        • Gość: autor;) Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:13
          O lol:D Ile tu już było neutralnych, ale Zuzia dopiero TEN zauważyła:D A w
          ogóle to, co to za szkoła, gdzie dyrekcja nie zważa na zdanie uczniów? W
          którejś z wypowiedzi przeczytałam bowiem, że dyr. TWP nie pisze nic na forum,
          bo tu sami nieletni. Dla dobrego dyrektora zdania uczniów i innej młodzieży
          powinny być ważne. Nie mówię, że dyr. TWP jest marna, ale Wy sami oczerniacie
          trochę ją i swoją szkołę.
    • Gość: dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.02.06, 21:24
      A dlaczego z forum gimnazjum TWP znikneło całe forum? Wstyd was obleciał?
      • Gość: dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.02.06, 21:26
        ze strony gimnazjum TWP znaczy sie znikneło
        • Gość: :) Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:42
          a Tobie nie wstyd tu pisać?
        • Gość: Obeznany Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:48
          Proponuję założyć okulary, również pozbyć się nienawiści i próby ośmieszenia
          kogokolwiek i ze spokojem przeczytać link na stronie TWP:
          www.gimnazjumtwp.fora.pl/index.php .
          Zmiana hosta forum, zresztą jak najbardziej słuszna, bo poprzednie wyglądało
          nijako.
          • Gość: dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.02.06, 15:51
            cytat z OFICJALNEGO forum gimnazjum TWP:

"W Rosji może zabraknąć wódki, i to już w przyszłym tygodniu - ostrzegły w
            piątek gorzelnie, których działalność sparaliżował biurokratyczny bałagan".

"Oby u nas nie zabrakło" - komentuje "koza"

Nieźle, nieźle...
        • Gość: Obeznany Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:53
          Proponuję założyć okulary, pozbyć się nienawiści i próby ośmieszenia
          kogokolwiek i dokładnie przeczytać informację na stronie gimnazjum TWP:
          www.gimnazjumtwp.fora.pl/index.php
          Nowy adres ich forum. Zmienili hosta, bardzo dobrze zresztą, bo poprzednie
          miejsce wymiany poglądów wyglądało dość nijako.
          • Gość: dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.02.06, 22:00
            teraz jest Ok, widze, że bierzecie przykład z lepszych od siebie. Ale to
            dobrze, dobry przykład jest zawsze w cenie :]
        • Gość: Uczennica TWP Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 16:04
          widez ze jednak nnie macie juz co pisac bo koncza sie wam tematy. A zamiast
          obrazac nasza Pania dyrektor lepiej spojrz w lustro:D:D:D:D
          • Gość: Zdziwiony Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 16:13
            A gdzie tu ktoś obraza dyrektora TWP?
          • Gość: dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.02.06, 16:40
            A może ustosunkujesz się do mojego postu z 15.51? Dotyczy on wątku na waszym
            szkolnym forum...
            • Gość: do dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:53
              A może nie?
              • Gość: dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.02.06, 20:27
                tzn nie zamierzasz się ustosunkować. No pewnie, nie ma do czego tak naprawde.
                takie bzdury tam piszecie na tym forum że szkoda gadać :/
                • Gość: dziadzia Re: TWP- gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.02.06, 20:34
                  i bardzo dobrze wam "dydski" z kracha napisał, że często wchodzą na forum
                  szkoły osoby z zewnątrz, na przykłąd matki szukające przyszłego gimnazjum dla
                  swoich pociech. i na pewno nie zapiszą dzieci do szkoły, w której tolerowani są
                  młodzi alkoholicy. "takie tematy świadczą negatywnie o was i waszych rodzicach,
                  bo sięganie do kieliszka w tym wieku wam nie przystoi. Potem się dziwicie, że
                  jesteście non stop atakowani, a sami ku temu stwarzacie okazje. Mam nadzieję,
                  że wnioski zostaną wyciągnięte".

A ja mam nadzieję że wreszcie pani dyrektor gimnazjum TWP wyciągnie wnioski!
                  www.gimnazjumtwp.fora.pl/viewtopic.php?p=51#51
                  Wydaje się, że te posty zostaną usunięte...

• Gość: Uczeń TWP O czy wy piszecie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:51
                    Naprawde ja was nierozumiem. Ja niezamierzam nikogo oczerniać i uważam że
                    musimy skączyć tą dyskusję. Jak jedna z uczenic STO Powiedziała:
                    "Rywalizacja między TWP a STO była i będzie zawsze" i myśle tak samo ale
                    skończmy tą chorą rywalizację. Niewiem czy między szkołami pblicznymi też jest
                    taka rywalizacja. Szanuje uczniów, nauczycieli i Dyrektorów zarówno TWP jak i
                    STO. Przejrzałem wszystkie post-y i zrozumiałem że ta walka nie ma sensu i
                    zamierzam byc osobą neutralną w tej rozmowie, nie zamierzam oczerniać zadnej ze
                    szkół. Uczniowie obu szkół skaczą sobie do gardeł jak psy. Jedni oczerniaja
                    drugich i tak bez końca. Chciałbym zauważyć jak daleko odbiegliśmy od tematu.
                    Przestańmy obwiniać się bez końca. Pani Dyrektor Sęk przejrzała te posty jednak
                    niezabrała głosu w tej rozmowie. Z całym szacunkiem ale pani Dyrektor Stawicka
                    nie powinna wdawać się w dyskusje z uczniami. Przepraszam za to co zaraz
                    napisze ale słyszałem komentarz mojego kolegi który zacytuje:
                    "Czy Pani Stawicka nie ma co robic tylko siedzi na forum i wdaje sie w dyskusje
                    z uczniami?" To naprawde troche dziwne. Przwestańmy pisać o zasługach szkoły o
                    absolwentach nagrodach i jak ona jest ach, och! Bardzo przepraszam jeśli kogos
                    urażiłem.
                    Wszystkich z TWP jak i STO (zarówno uczniów, nauczycieli oraz dyrektorów)
                    serdecznie zapraszam na nowy Temat który zamierzam stworzyć pod tytułem:
                    "TWP vs. STO -wyraź siebie..."

Pozdrawiam Wszystkich z TWP i STO
                    Uczeń TWP.

P.S. Przepraszam za błędy ale się spieszyłem.
                    • Gość: uczeń STO Re: O czy wy piszecie ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 08.02.06, 19:33
                      Zupełnie nie rozumiem dlaczego obsesyjnie powracacie do tematu i porównujecie
                      zachowanie pań dyrektorek. Co DZIWNEGO jest w tym, że dorosły rozmawia z
                      uczniami? W naszej szkole to normalne i bardzo sobie to cenimy.
                      I nie jest to jedynie moja opinia. Zobacz post "autora;)" z 6 lutego z 19.13.
                      Tam tez pojawiła się ta kwestia.
                      I skończcie juz naprawdę tą dyskusję. Zajmijcie się lepiej porządkowaniem
                      szkolnego forum, bo głupoty tam wypisujecie. Może dlatego, że nikt dorosły tam
                      nie zagląda...
                    • Gość: Betty Re: O czy wy piszecie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:44
                      A moze pani dyrektor TWP nie miała nic do powiedzenia, w przeciwieństwie do
                      pani dyrektor STO.

Moje dzieci chodzą jeszcze do przedszkola, ale juz obserwuję ciechanowskie
                      szkoły, zeby wyrobic sobie zdanie.
                      I jako osoba zupełnie neutralna, stwierdzam, ze w tej dyskusji wiekszą klase i
                      wyższy poziom reprezentują uczniowie STO.
    • karino123 Re: TWP- gimnazjum 17.02.14, 10:39
      Ja obecnie jestem uczennicą gim TWP w Legnicy pierwszej klasy przeniósł am się po miesiącu z KLO w Legnicy spowodu którym były szykanowania ze strony uczennic i nauczyciele nic nie postąpili z tą sytuacją nie chciałam chodzić do szkoły moi rodzice zareagowali bardzo szybko przenosiny trwały 1dzień. Gdy pierwszy raz weszła do szkoły obawiałam się bardzo lecz przyjęcie było przemiłe i bardzo radosne początki były ciężkie ponieważ poziom katolika a TWP jest ogromny katolik jest o wiele niższym poziomem niż moje obecne gimnazjum. Teraz minął pierwszy semestr i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona z przenosin nauczyciele wspierają każdego z uczniów na wszelki możliwy sposób można na nich polegać w każdej sytuacji poziom owszem jest wysoki ale jak ktoś chce się uczyć to sobie poradzi z całego serca polecam to gimnazjum :D;) a strona to WWW.gimtwp.pl
      • Gość: ja Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.14, 11:39
        Może w tym TWP nauczą cię po polsku pisać, bo w katoliku ewidentnie się nie udało!
        • Gość: matka Re: TWP- gimnazjum IP: *.centertel.pl 17.02.14, 12:45
          Mili, do pisania się zabieracie, a nie znacie podstawowych zasad pisowni.... Smutne to trochę, zwłaszcza, że uczęszczacie rzekomo do najlepszych szkół w mieście. Pamiętajcie wszyscy, że oprócz szkoły dzieci wychowują rodzice i ważne jest, co dzieci wyniosą z domu.
          • Gość: Lucyna Re: TWP- gimnazjum IP: *.180.237.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.02.14, 13:55
            A ja z przykrością muszę stwierdzić, że mnie jako rodzica Gimnazjum TWP rozczarowało. Kiedy zapisywałam syna do szkoły pani dyrektor zarzekała się, że w klasie nie będzie więcej niż 18 uczniów. Dziś jest ich 25. Nie przepisałam syna do innej szkoły, chociaż bardzo chciałam, bo syn przyzwyczaił się do kolegów. Piszę "Przyzwyczaił się", bo trudno powiedzieć, żeby się z nimi zżył. Niestety nie.

Co do poziomu trudno się wypowiadać. Z tego co wiem próbne egzaminy w 3 klasie wypadły słabo. nauczyciele są mili. I to wszystko. Szkoła jak każda inna. nawet w klasie porównywalna jak w publicznej liczba uczniów.

• Gość: matyifiziy Re: TWP- gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.14, 13:48
              Przeczytałem wszystkie posty i muszę stwierdzić, że nieźle się uśmiałem czytając posty "gimnazjalistów" Jakie piękne zdania, pełne emocji, żalu, tyle że wy dzieci, bo tak Was mogę jeszcze nazywać, nie macie praktycznie żadnego doświadczenia życiowego, nie osiągnęliście jeszcze nic, co z tego że wygraliście parę zawodów juniorskich, to o niczym nie świadczy(naprawdę wielu ludzi z takimi cechami jak Wy kończyło kariery na tym etapie), dlatego trochę POKORY, musicie szanować wszystkich ludzi, tych BIEDNIEJSZYCH i tych BOGATSZYCH, SŁABSZYCH i LEPSZYCH,

Spójrzcie na naszych sportowców na olimpiadzie, wszyscy skromni, nie oczerniają innych a jednak wygrywają w przeciwieństwie do , cała nagonka na inne reprezentacje jest tylko ze strony internautów. I to samo jest z Wami na tym forum, KOZAK W NECIE CI...A W ŚWIECIE.

POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WAM SUKCESÓW

• karino123 Re: TWP- gimnazjum 04.04.14, 21:46
                Jesteś okropny na pewno nigdy nie przeżyłeś tego ci ja wie się nie wypowiadaj nawet jeżeli masz "większe" doświadczenie życiowe w legnickim TWP uczą najlepsi nauczyciel jakich znałam a poznałam ich wiele. Jak można nie zrozumieć co przeżyła dziewczyna szykanowana w klasie do dziś boje się przejść koło poprzedniej szkoły a jeśli powiesz, że to dziecinne to twoja sprawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka