Dodaj do ulubionych

ciechanowiacy za granica

03.08.06, 16:22
witam
czy znacie ciechanowiakow za granica, ci co wyjechali za pracy, sa tam,
wrocili, jakie sa/byly ich losy, przezycia. a moze sami przebywacie za granica
i chcecie cos powiedziec?zapraszam.
ja jestem w Londynie jak wiekszosc Polakow chyba wybralam Wyspy. Zyje mi sie
tu dobrze i dostatnio, choc musze powiedziec ze w Ciechanowie mialam dobra jak
na to miasto prace i sobie ja chwalilam.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sebawa Re: ciechanowiacy za granica 03.08.06, 23:34
      cze, ja jestem za granica w stanach i jest dosc wporzo, co prawda trzeba sie
      napocic w pracy ale oplaca sie. Pozdro
      • the_sowisko Re: ciechanowiacy za granica 04.08.06, 09:18
        połowa mojej klasy z Krasiniaka wyprowadziła się do UK albo USA

Ci, z którymi mam kontakt, są zadowoleni.
        • hannah22 Re: ciechanowiacy za granica 04.08.06, 10:28
          milo slyszec ze rodakom dobrze sie wiedzie, ciekawi mnie czy kiedys bedzie tak
          dobrze w Polsce i miescie jak Ciechanow ze ludzie beda przyjezdzac tutaj.
          • ciechanowiaczek Przecież już jest super . Przyjeżdżają do nas Ru- 04.08.06, 12:44
            muni i Białorusini hehe .
            • jajco13 Re: Przecież już jest super . Przyjeżdżają do nas 09.08.06, 22:29
              no mnie tez niema teraz w kraju i mi sie teskni czasami do naszego ciechanowa
              bo mam tu rodzine,znajomych,przyjaciol.ale zarobki w ciechanowie byly tak male
              a moja sytuacje,ze wyjechalam i tez jestem zadowolona :)
              pozdrawiam serdecznie z niemiec :)
              • anula_a ;))) 18.08.06, 19:49
                jajco13 napisała:

> no mnie tez niema teraz w kraju i mi sie teskni czasami do naszego ciechanowa
                > bo mam tu rodzine,znajomych,przyjaciol.ale zarobki w ciechanowie byly tak male
                > a moja sytuacje,ze wyjechalam i tez jestem zadowolona :)
                > pozdrawiam serdecznie z niemiec :)

ale wzrok masz dobry ;)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=46839616&v=2&s=0
                • jajco13 Re: ;))) 20.08.06, 13:35
                  anula_a tak sie sklada,ze mam kontakt z rodzina i jak zadzwonilam to
                  nazekali,ze spac sie niedalo a niewiedzieli co jest grane wiec zapytalam tu,bo
                  wiedzialam,ze sie dowiem wszystkiego :)
    • neur Re: ciechanowiacy za granica 18.08.06, 09:17
      Ja siedze w Irlandii i fajnie tu :) Niewracam.. Tam sie nie dało zyc. Pracowałem
      na 2 etatach, z wyzszym wykształceniem i zarabiałem 800 pln. Pracowałem (w ciagu
      2 lat) w 3 firmach, we wszystkich mnie okradli. W Cnowie czasem na jedzenie
      pieniedzy nie starczało. Tu zarcie podłe i drogie, ale jest zawsze jakas praca,
      a płace są uczciwe i na czas. Za minimalną krajową stac mnie, bez specjalnych
      wyzeczen i oszczedzania, naprawde na wszystko, zycie, zakupy np.elektroniki,
      rozrywke, dobre wakacje. Poza tym ładnie tu ,, morze, góry, puby ;)
      Przyjaciele zawiedli..
      Tylko rodziny szkoda. Ale tu przynajmiej mam jakies szanse zeby ich wesprzec.
      Nie ma po co wracać, w Ciechanowie został tylo moj smutek, tu jestem szczesliwy.

Pozdrawiam z Dublina
    • phk1 Re: ciechanowiacy za granica 18.08.06, 18:19
      [phk1-37555] to zebrałem głosy do kupy i wyszło mi tak ! SOWISKO jej pół klasy
      za granicą a pomnożyć przez inne klasy i jakieś 3-4 roczniki to daje
      zmniejszenie bezrobocia wg UM-CNOW jako sukces tego miasta,na stronach naszych
      gazet.HANNAH
      • jajco13 Re: ciechanowiacy za granica 20.08.06, 13:41
        dla wszystkich niewierzacych obiecuje wyslac kartki pocztowe tylko prosze o
        adresy :) podaje email jajco13_80@o2.pl
    • phk1 Re: ciechanowiacy za granica 21.08.06, 19:52
      [phk1-37620] jajco13 to jak to jesteś w Ciechanowie i widzisz i słyszysz
      fajerwerki weselne w nocy? A tu jesteś zagranicą? nic nie piszesz o stosunkach
      polsko-niemieckich wg niemieckich mediów,ZNOWU NASZ GNOJą JAK Gó..ARZY,jakiś
      dziennikarzyna śmie pisać ,że u nas jak za HITLERA już jest.A ty co na to ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka