02.09.06, 18:14
Czy ktoś moze mnie uświadomić??
Od dziecka myślałam, ze torfy to miejsce publiczne.
A dziś dowiedziałam sie w niemiły sposób od kilku trzeźwych wędkarzy, że akwen wodny na torfach to miejsce związku wędkarskiego czy jak się to nazywa.
Sorry, ale ja tego nie rozumiem.
Obserwuj wątek
    • wieremek Re: TORFY!!! 02.09.06, 18:36
      Aha
      Dodam, ze poszło o psy kąpiące się w tym akwenie
      Eh
    • phk1 Re: TORFY!!! 02.09.06, 20:55
      [phk1] jak jesteś ładna laska to nie wiem o co im biegało tym ....kiedys'za
      niemca i przed 'to były bagna.Pracowali tam w czasie wojny POLACY I ZYDZI.Wielu
      zginęło,umarło z wycieńczenia przy wydobyciu torfu.Zmieniły się wody podskórne i
      teren się osuszył.Powstało osiedle Podzamcze.Dziś jeśli jest gospodarz tego
      terenu to i dobrze.Pamiętam z opowieści ile osób tam się utopiło 15-40lat
      temu,gdy można tam było się kąpać.
      • flyguy71 Re: TORFY!!! 02.09.06, 21:03
        odpowiedź w stylu puchatka: ani na temat ani w kolorze
        • phk1 Re: TORFY!!! 02.09.06, 21:11
          [phk1] jesli wieremek mógłby zaprzeczyć lub potwierdzić to proszę bardzo słowom
          flyguy71 .nie jestem wędkarzem ani włodarzem tego miasta,podałem informacje
          ,które można potwierdzić lub podważyć.
          flyguy71 napisał:

> odpowiedź w stylu puchatka: ani na temat ani w kolorze
          • addhoc Re: TORFY!!! 02.09.06, 21:16
            Mimo iż nie jestem fanem flyguy'a to jednak dobrze napisał! Poza tym nie wiem czemu wędkarze tak ci odpowiedzieli: jeżeli będą w stanie to udokumentować to prosze bardzo niech sobie teren ogrodzą i oznaczą odpowiednia! a poza tym jeżeli chodzi o psy i jeżeli były twoje to one w takich akwenachj kąpać sie nie mogą!
            • phk1 Re: TORFY!!! 02.09.06, 22:01
              [phk1] że tez władza z 11 pulku ulanow by tepic potrawi sie skumac z
              flyguy,jakze role sie odwracaja,na pewno mały i drobny wieremku jak napiszesz
              panu policjantowi dokładnie ten eksces to możesz liczyć na odpuszczenie win, a
              wędkarze zostaną surowo ukarani ,że czepiają się fajnych lasek z pieskamiSAMO
              SłOWO UDOKUMENTOWAć TAKIE ZBOCZENIE ZAWODOWE POLICJANTA ten wyraz Bo kazdy
              chodzi z mp3,wypasioną komórką,dyktafonem OLIMPUS znanym ze sprawy michnik-rywin
              I NAGRYWA I NIC MU W GłOWIE TYLKO NAGRYWANIE KTO CO POWIEDZIAL NA ULICY
              addhoc napisał:

> Mimo iż nie jestem fanem flyguy'a to jednak dobrze napisał! Poza tym nie wiem c
              > zemu wędkarze tak ci odpowiedzieli: jeżeli będą w stanie to udokumentować to pr
              > osze bardzo niech sobie teren ogrodzą i oznaczą odpowiednia! a poza tym jeżeli
              > chodzi o psy i jeżeli były twoje to one w takich akwenachj kąpać sie nie mogą!
              • flyguy71 Re: TORFY!!! 02.09.06, 22:07
                Nie przejmujcie sie wszyscy - nikt nie jest moim fanem :-)
                • phk1 Re: TORFY!!! 02.09.06, 22:12
                  [PHK1] ZA PUCHATKA ja jestem chociaz pozytywnym adwersarzem twoim,o ile znasz to
                  słowo?no I PAMIęTAJ w życiu jak i polityce nigdy nie mówi się nikt i nigdy.
                  flyguy71 napisał:

> Nie przejmujcie sie wszyscy - nikt nie jest moim fanem :-)
            • wieremek Re: TORFY!!! 03.09.06, 09:44
              A dlaczego psy nie mogą? Teren nie jest oznaczony, ze zakaz wstępu z psami?
              Jest tak gdzieś napisane? W jakimś statusie, albo innym ważnym piśmie?
              • wieremek Re: TORFY!!! 03.09.06, 09:47
                Aaaaa, onimi nie odpowiedzieli, oni mi nawrzeszczeli i naubliżali jesli chodzi o ścisłosć. Kiedyś byłam na Krubinie z psami i się kąpały na dzikiej. Podszedł do mnie jakis wędkarz i kulturalnie się odezwał,że psy im przeszkadzają, to i ja kulturalnie się stamtąd zabrałam. A tu pierwsze co poleciało to wyzwiska :-(
      • wieremek Re: TORFY!!! 05.09.06, 11:27
        A jeszcze jestem ciekawa, czemu przez całe lato szanowni panownie wędkarze nie łowili rybek na tym nielegalnym kąpielisku, gdzie całymi dniami kąpały sie całe rodziny, tylko grzecznie po cichutku siadaliz e swoimi kijkami po drugiej stronie akwenu. Bali się zwrócić uwagę sporej grupie ludzi?? O czymś to świadczy. Niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka