Dodaj do ulubionych

Rosja na czele.

09.04.16, 08:40
Rosja według statystyk ONZ zajmuje:

1 miejsce w świecie pod względem wydobycia i eksportu gazu ziemnego (35% światowego wydobycia)
1 miejsce w świacie pod względem wielkości zasobów bogactw naturalnych
1 miejsce w świecie pod względem zasobów i wielkości eksportu diamentów
2 miejsce w świecie pod względem wielkości wydobycia diamentów
2 miejsce w świecie pod względem udokumentowanych złóż platyny
1 miejsce w świecie pod względem wielkości eksportu platyny
1 miejsce w świecie pod względem udokumentowanych złóż srebra
2 miejsce w świecie pod względem udokumentowanych złóż złota
1 miejsce w świecie pod względem udokumentowanych złóż węgla kamiennego (23% złóż światowych)
1 miejsce w świecie pod względem zasobów leśnych (23% światowych zasobów leśnych)
1 miejsce w świecie pod względem wielkości zasobów wody pitnej
1 miejsce w świecie pod względem zasobów jesiotra, krabów, mintaja w 200 milowej morskiej strefie ekonomicznej
1 miejsce w świecie pod względem udokumentowanych złóż ołowiu, cynku, tytanu i niobu
1 miejsce w świecie pod względem wielkości eksportu nawozów azotowych
1 miejsce w świecie pod względem zasobów torfu

A GDZIE SĄ PIENIĄDZE ?!

1 miejsce w świecie pod względem tempa wzrostu ilości dolarowych miliarderów
2 miejsce w świecie pod względem ilości dolarowych miliarderów (po USA)
67 miejsce w świecie pod względem poziomu życia
71 miejsce w świecie pod względem poziomu rozwoju potencjału ludzkiego
72 miejsce w świecie pod względem wydatków państwa na obywatela
127 miejsce w świecie pod względem zdrowotności ludności
111 miejsce w świecie pod względem średniej długości życia
134 miejsce w świecie pod względem średniej długości życia mężczyzn

I jeszcze raz na czele całej planety:

1 miejsce w świecie pod względem ilości samobójstw wśród starców, dzieci i młodzieży
1 miejsce w świecie pod względem rozwodów i ilości dzieci pozamałżeńskich
1 miejsce w świecie pod względem ilości aborcji i liczby porzuconych przez rodziców dzieci
1 miejsce w świecie pod względem wielkości spadku liczby ludności w liczbach bezwzględnych
1 miejsce w świecie pod względem wielkości konsumpcji spirytusu i produktów alkoholowych
1 miejsce w świecie pod względem wielkości sprzedaży alkoholu wysokoprocentowego
1 miejsce w świecie pod względem wielkości sprzedaży wyrobów tytoniowych
1 miejsce w świecie pod względem liczby zmarłych z powodu alkoholizmu i nikotynizmu
1 miejsce w świecie pod względem zapaści na choroby układu sercowo-naczyniowego
1 miejsce w świecie pod względem wielkości sprzedaży podrobionych lekarstw
1 miejsce w świecie pod względem wielkości konsumpcji heroiny (21% światowej produkcji)
1 miejsce pod względem ilości katastrof lotniczych
159 miejsce pod względem poziomu praw i swobód politycznych z
Obserwuj wątek
    • jabbaryt Re: Rosja na czele. 09.04.16, 08:44
      OK nie chcę pisząc ten post idealizować Polski, bo póki co raźno kroczymy w rosyjskie bagno. Nie mniej stan Rosji jest zatrważający. I te wszystkie ruskie webrygady, sławiące Putasa to po prostu płatne k...wy.
    • superspec W Rosji źle czyli dobrze dla Polski.Ale czy dla 09.04.16, 08:56
      Świata.
      www.youtube.com/watch?v=mJssPMrNz_Y
    • czizus Prawdziwe mocarstwo 09.04.16, 09:13
      a efekty powalają, że aż dech zapiera.
    • tacx Re: Rosja na czele. 09.04.16, 09:21
      cóż... 70 lat komunizmu nie wyrugowało z Rosji średniowiecznego feudalizmu który w tym kraju kwitnie w najepsze :-) na dziś kraj aspirujący do roli superpower nie ma niczego do zaproponowaia prócz orużja i kopalin. Na razie starcza na wojenki z biedakami i łatanie dziur w budżecie. Ciekawe na jak długo
    • czuk1 Re: Rosja na czele. 09.04.16, 09:22
      Za to opracowanie/ jego prezentację powinieneś dostać forumowy medal. Te liczby więcej mówią niż setki wątków na forum.
      Pozwolę sobie (podając źródło , adres autora) skopiować ten wpis. I jeśli pozwolisz ... korzystać z tych pojedynczych danych dla umocnienia argumentów. Liczę, że dane te są za jakiś ostatni okres i .... nie z sufitu.
      Gratuluję. Dziękuję.
    • jabbaryt Re: Rosja na czele. 09.04.16, 10:00
      nowa.gazetaobywatelska.info/materials/554b94faeef861852eba98ab
    • x2014 Re: Rosja na czele. 09.04.16, 10:31
      i wszystko w temacie
    • uu1 Re: Rosja na czele. 09.04.16, 10:52
      Twoja troska o stan i przyszłe losy sąsiada to wspaniały dowód, że są jeszcze na świecie ludzie, którym los innych ludzi nie jest obcy. Chapeau bas!
      btw - dobrze byłoby przywołać źródła tych informacji.
      • yurek11111 Re: Rosja na czele. 09.04.16, 22:51
        A gdzie ty tutaj znalazłes troske o 'sasiada' u zalozyciela watku?
        Przytaczajac dane o Rosji ,pokiwal z politowaniem glowa nad 16-stoletnimi rzadami Putina ,ktory prowadzi 'imperium' do zapasci i degrengolady ,co podkreslil w drugim wpisie stwierdzeniem z którym sie w calosci zgadzam :
        " stan Rosji jest zatrważający. I te wszystkie ruskie webrygady, sławiące Putasa to po prostu płatne k...wy."
        • jabbaryt Re: Rosja na czele. 09.04.16, 23:01
          tak po ludzku to ja Rosjanom życzę wszystkiego najlepszego, ale nie kosztem innych. Tymczasem oni mają w kraju maksymalny syf, którym próbują się podzielić z innymi narodami.
        • uu1 Re: Rosja na czele. 09.04.16, 23:04
          yurek11111 napisał:

> A gdzie ty tutaj znalazłes troske o 'sasiada' u zalozyciela watku?
          W pierwszym poście. Chyba, że źle odczytałem intencje autora i chodzi o zwykłą Schadenfreude
          > Przytaczajac dane o Rosji ,pokiwal z politowaniem glowa nad 16-stoletnimi rzad
          > ami Putina ,ktory prowadzi 'imperium' do zapasci i degrengolady ,co podkreslil
          > w drugim wpisie stwierdzeniem z którym sie w calosci zgadzam :
          Czyli się martwi.
          > " stan Rosji jest zatrważający. I te wszystkie ruskie webrygady, sławiące Putas
          > a to po prostu płatne k...wy."
          Zawsze dziwi mnie fakt, że są ludzie, którzy uważają, że użyte wulgaryzmy wzmacniają siłę argumentów i umniejszają przeciwnika.

--------------
          • jabbaryt Re: Rosja na czele. 09.04.16, 23:08
            a jak mam pisać o tych którzy sławią tego zabotksowanego palanta i jego bandycka politykę. Jak ci się moje słownictwo nie podoba to zgłoś moderatorowi a najlepiej idź lulu bo już dawno po dobranocce.
            • uu1 Re: Rosja na czele. 09.04.16, 23:17
              jabbaryt napisał:

> a jak mam pisać o tych którzy sławią tego zabotksowanego palanta i jego bandyck
              > a politykę.
              Udowadniasz, że miałem rację.
              btw - akceptujesz wybór - demokracja albo bomby?
              -------------
          • yurek11111 Re: Rosja na czele. 10.04.16, 14:05
            E tam, czepiasz się z braku rzeczowej riposty o duperele, do opisu webrygady ,klamliwie slawiacej watpliwe osiagniecia Putina, jabbaryt uzyl calkiem zgrabnego okreslenia (platne k@rwy), bo tak nalezy nazywac osoby,które wbrew faktom, falszywie przedstawiaja rosyjska rzeczywistosc, I w tym przypadku nazwanie osob wulgarnym okresleniem nie ma nic do rzeczy ze wzmacnianiem argumentow, badz umniejszaniem przeciwnika, który klamstwami sam z siebie robi karla, ale duzo ma do czynienia z normalnym ludzkim oburzeniem w reakcji na klamstwa i manipulacje. ...

Uu1:Zawsze dziwi mnie fakt, że są ludzie, którzy uważają, że użyte wulgaryzmy wzmacniają siłę argumentów i umniejszają przeciwnika.
            • uu1 Re: Rosja na czele. 10.04.16, 20:32
              > slawiacej watpliwe osiagniecia Putina,
              To co napisałeś zaprzecza samej idei rozmowy a bez rozmowy pozostają jedynie kłamstwa i obelgi. W tym wątku jego autor "atakuje" Rosję (potęgę - czy nam się to podoba czy nie) ot tak, dla sportu. Poprosiłem aby podał linki do swoich rewelacji ale bezskutecznie. Czemu właściwie służy taki wątek?
              ----------------------
              • yurek11111 Re: Rosja na czele. 10.04.16, 20:53
                Jestes nieuwaznym' dyskutantem'....:-)
                Link zostal podany, i kazdy kto ma dobra wole ,zauwazyl go bez problemu, a co do tematu to zalozyciel watka nie atakuje Rosji, a jedynie przytacza FAKTY o Rosji, które sa zawarte w statystykach ONZ ,a te sa bezlitosne i pokazują Rosje putinowska jako kraj III -go swiata....

nowa.gazetaobywatelska.info/materials/554b94faeef861852eba98ab
                • uu1 Re: Rosja na czele. 10.04.16, 21:21
                  yurek11111 napisał:

> Jestes nieuwaznym' dyskutantem'....:-)
                  > Link zostal podany, i kazdy kto ma dobra wole ,zauwazyl go bez problemu, a co d
                  > o tematu to zalozyciel watka nie atakuje Rosji, a jedynie przytacza FAKTY o Ro
                  > sji, które sa zawarte w statystykach ONZ ,a te sa bezlitosne i pokazują Rosje
                  > putinowska jako kraj III -go swiata....
                  Autor wątku przepisuje żywcem esej Вaлерійa Пекaрa, który pisze Rosja, według statystyk ONZ ma: .
                  A czemu służy wątek?
                  btw - jeszcze jedna kadencja B.Jelcyna a spełniłoby się wielkie marzenie Z.Brzezińskiego.

----------------------
                  • yurek11111 Re: Rosja na czele. 10.04.16, 21:29
                    Wiekszosci Polakow tez,....

Re:jeszcze jedna kadencja B.Jelcyna a spełniłoby się wielkie marzenie Z.Brzezińskiego.
                    • uu1 Re: Rosja na czele. 10.04.16, 21:32
                      yurek11111 napisał:

> Wiekszosci Polakow tez,....
                      Nie wiem skąd czerpiesz takie przekonanie ale skoro ideologią państwową jest rusofobia, jest to możliwe.
                      > Re:jeszcze jedna kadencja B.Jelcyna a spełniłoby się wielkie marzenie Z.Brzezińskiego.

------------------
    • kylax1 Z niektórymi rzeczami nie mogę się zgodzić. 09.04.16, 19:40
      1 miejsce w świecie pod względem rozwodów i ilości dzieci pozamałżeńskich
      1 miejsce w świecie pod względem ilości aborcji i liczby porzuconych przez rodziców dzieci

Chyba dobrze, że ludzie rozwodzą się, niż trwają w chorych związkach frustratów, pijaków itd.

Kobiety mają prawo do aborcji na żądanie. I w tej kwestii akurat Rosja należy do krajów cywilizowanych.
      • jabbaryt Re: Z niektórymi rzeczami nie mogę się zgodzić. 09.04.16, 23:04
        a mi z kolei podoba się jedna rzecz w Rosji. Mianowicie pedalstwo i inni dewianci siedzę tam cicho i nie demonstrują po ulicach domagając się prawa do adopcji dzieci dla 'małżeństw' homoseksualnych. Przynajmniej w tej sprawie w Rosji jest normalnie.
        • pijatyka Re: pedalstwo siedzi tam cicho 27.04.16, 21:29

Gdy wszyscy są trzymani za mordę to - generalnie - siędzą raczej cicho; ludzie ograniczeni nie łapią związku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka