30.11.06, 06:40
Może wiecie, kto zostanie wiceprezydentem. Ewa Gładysz jest pewniakiem, ale
kto za Sadowskiego. Ten wrócił do starostwa. Słyszałem o Chodkowskim. Czy to
ten od szkół i przedszkoli dyrektor? Co sądzicie o takiej kandydaturze?
Obserwuj wątek
    • magik1985 Re: Kto wice? 30.11.06, 12:20
      Jak dla mnie to Sadowski pozostanie na stanowisku wice-prezydenta. Niektórzy
      popierają kandydaturę p. Romanow na stanowisko Starosty. a przecież nie mają na
      to najmniejszego wpływu...
      • karamboll Kto wice? 08.12.06, 12:27
        Hej, Ty "guciu83" odwal się cenzorze od mojego postu, nie Ty kloaczny
        wycieruchu decydujesz kto i na jaki temat bedzie pisał na tym forum.
    • lukjab12 Re: Kto wice? 06.12.06, 20:51
      Gdzieś czytałem. Chyba nawet na stronie UM że vice prezydentem ma właśnie zostać
      Cezary Chdodkowski. Dyrektor Zakładu Obsługi Szkół i Przedszkoli. Zamiast p.
      Sadowskiego. I p. Gładysz. Co sądze? Zobaczymy. Może coś się w tym mieście
      ruszy. Ulicę przy której mieszkam (Starowiejska) remontują już baaaaardzo długo.
      2 lata?? Coś koło tego. No zobaczymy. Powodzenia dla p. Chodkowskiego.
      • phk1 Re: Kto wice? 06.12.06, 21:56
        [PHK1] czy takie wybory na vice akurat w Ciechanowie są merytoryczne?
        towarzyskie? układzikowe?
    • 1946s Re: Kto wice? 07.12.06, 08:30
      PO bierze wszystko Prezydent, przewodniczący i wiceprzewodniczący Rady Miasta,
      zastępcy prezydenta, przewodniczący komisji rewizyjnej. Teraz nie powinno być
      problemów z realizacją programu wyborczego.
    • karamboll Kto? 07.12.06, 19:52
      Stanowiska w Ratuszu i w Starostwie obejmą nasi przedstawiciele, wybrani w
      wolnych, demokratycznych i suwerennych wyborach!
    • anyone_x Re: Kto wice? 07.12.06, 20:24
      "solidarność z PiS w rządzeniu" - o czym Ty mówisz? O ile wiem PiS ma innych
      koalicjantów: Samoobronę i LPR, to z nimi blokowali listy, więc z nimi niech
      solidarnie... przegrywają wybory. To PiS wymyślił całe to blokowanie, mają teraz
      tego konsekwencje.
    • guciu83 Re: Kto? 07.12.06, 21:16
      Przypominam, że ty rónież składałeś deklarację odejścia z tego forum, której
      jednak nie spełniłeś.
    • anyone_x Re: Kto wice? 08.12.06, 20:50
      "solidarność w rządzeniu w lokalnym ciechanowskim wydaniu". Ty jednak jesteś
      przypadek nieuleczalny:). No przecież także na poziomie lokalnym PiS solidarnie
      zblokował się z LPR, akurat Samoobrony zabrakło. I solidarnie - przegrał. Więc
      po co te żale?
    • anyone_x Re: Kto wice? 09.12.06, 00:01
      W społecznym odczuciu nie ma partii, która w sposób równy PiS-owi nabijałaby
      wyborców w butelkę: miało być tanie państwo - jest rozdawanie stołków za
      poparcie rządu, miała być IV RP - jest kolejny folwark Leppera, miały być niższe
      podatki - są wyższe, miało być silne państwo - jest państwo śmieszne, z którego
      pół świata się śmieje, miało być prawo i sprawiedliwość - są policyjne
      "taksówki" oraz kurczowe trzymanie się władzy. Kiedyś towarzysz Wiesław (wiesz,
      kto to?:)) powiedział: "Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy!". Widać Kaczki
      uczą się od swoich mistrzów!
    • adamciech Re: Kto wice? 09.12.06, 05:26
      Tak, doprawdy gratulacje dla PO. Pierwsza decyzja Rady Miasta - przypominam, ze
      7 radnych jest z PO - to podwyzki wody i sciekow. Naprawde podziwiam ich dobre
      samopoczucie. A moze ktos z nich teraz powie swojemu wyborcy dlaczego tak
      glosowal? Dla mnie to po prostu zalosne. Anyone_x bardzo trudno dyskutowac z
      Twoja demagogia. Dawno nie widzialem, bo ktos doprowadzil swoja wypowiedz do
      takiego absurdu.
      • phk1 Re: Kto wice? 09.12.06, 07:15
        [phk1] nie mam zamiaru 'bić się' z anyone po prostu czyta nagłówki gazet,mało
        pamięta z przeszłości,emocjonalnie pozytywnie związany z Tuskolandią w kazdym
        zakątku nawet i Ciechanowa-:)
        Pozdro anyone od PucHatKa
        • anyone_x Re: Kto wice? 09.12.06, 12:41
          Ja po prostu trochę wiem o rzeczywistości (i pamiętam!) w przeciwieństwie do
          niektórych moich adwersarzy:)
      • anyone_x Re: Kto wice? 09.12.06, 12:39
        Ha! Może powiesz mi, co nie jest prawdą w moim poście zamiast używać magicznego
        słowa "demagogia"?
        • adamciech Re: Kto wice? 09.12.06, 13:03
          prosze uprzejmie:

1. odczuciu nie ma partii, która w sposób równy PiS-owi nabijałaby
          wyborców w butelkę
          2. jest rozdawanie stołków za poparcie rządu
          3. miała być IV RP - jest kolejny folwark Leppera
          4. miały być niższe podatki - są wyższe,
          5. miało być silne państwo - jest państwo śmieszne, z którego
          pół świata się śmieje
          6. miało być prawo i sprawiedliwość - są policyjne "taksówki

Ot, to wszystko, co powiedziales drogi Anyone jest demagogia w najczystszej
          postaci. Mimo, ze odbiegamy od tematu ninejszego watku, starasz sie opisywac
          wszystko opierajac sie na informacjach medialnych. Uwazam, ze nawiazywanie
          sytuacji w miescie do sytuacji w kraju jest tu zasadne. Wiec powiedz mi,
          dlaczego nasi rajcy podniesli sobie diety, prezydent wynagrodzenie oraz
          podwyzszyli ceny uslug komunalnych. Tylko prosze nie opowiadaj niestworzonych
          historii o tym, ze trzeba bylo te diety jakos ustalic oraz nie uzywaj
          argumentu, ze cen uslug komunalnych nie podnoszono od 2 lat. Takie stawianie
          sprawy, a takowa slyszalem juz, jest po prostu na poziomie szkoly
          podstawowej.Wydaje mi sie, ze w miescie rzadzi PO, no chyba, ze sie myle. To
          wlasnie jest nabijaniem ludzi w butelke.

Rozdawanie stolkow; podaj mi choc jedno istone stanowisko, gdzie zasiada osoba
          z innego ugrupowania niz PO. Wydaje mi sie, ze w miescie rzadzi PO, a nie PiS.
          Wiec prosze wyjasnij mi, kto rozdaje stanowiska za poparcie i lojalnosc? PiS,
          rzad ?

Nie wydaje mi sie by Lepper stanowil jakas specjalna sile i jawil sie jako
          autorytet. Niestety koalicja wymaga czasem brutalnych dzialan-patrz nasze
          miasto.

Poki co, to pamietam, ze K. Marcinkiewicz nie pozwolil na podniesienie akcyzy
          na paliwa, czego domagala sie np. PO.

Jezli uwazasz, ze nasz 40-milionowy kraj ma byc wasalem europejsko-rosyjskim,
          to gratuluje dobrego samopoczucia. Uwazam, ze bardzo dobrze sie stalo, gdy
          Polska postawila weto, w negocjacjach europejskich, gdy Rosja w sposob
          oczywisty i haniebny potraktowala nas, zamykajac granice na eksport zywnosci.

Jezeli myslisz, ze podobnych przypadkow, jak to slynne traktowanie policji za
          taksowke - co osobiscie potepiam z cala moca - nie bylo i nie ma wsrod innych
          partii, to chyba mieszkamy w innych krajach.

pozdrawiam.
          • anyone_x Re: Kto wice? 09.12.06, 14:25
            Tyle się napisałeś biedaku, a nie podważyłeś żadnej z moich tez:). Piszesz o
            czymś zupełnie innym, każde z moich stwierdzeń ma potwierdzenie w faktach, w
            skali kraju oczywiście, bo taka była moja intencja. Nie powiesz chyba, że nie
            było rozdawania stołków w aferze Beger czy że Lepper nie traktuje swoich
            podwładnych jak Pan feufdalny na folwarku... Jeżeli temu zaprzeczysz, to znaczy,
            że masz poważne kłopoty z właściwym rozpoznawaniem i opisywanie rzeczywistości.
            • adamciech Re: Kto wice? 09.12.06, 15:23
              Wiesz, zadziwia mnie Twoje zacietrzewienie. Nie moja intencja bylo podwazanie
              Twoich tez, lecz pokazanie, ze te latwo wpadajace do uszu frazesy, ktorych
              uzywasz dotycza zarowno Twoich przekonan politycznych, jak rowniez innych. Ja
              nie zamierzam podwazac faktow. Dziwie sie rowniez, ze zamiast bronic swoich
              tez, atakujesz przeciwnika.....ale coz widocznie tak u Was jest ;-).

pozdr.

ps. Mam nadzieje, ze teraz to wreszcie zrozumiales. I nie interesuje mnie co
              Lepper robi w swoim folwarku, bo nijak to sie ma do naszej rzeczywistosci; w
              skali Panstwa i spoleczenstwa oczywiscie.
              • adamciech Re: Kto wice? 09.12.06, 15:28
                Jasne jest przeciez, ze nie powstala koalicja PO-PiS, bowiem Ci pierwsi
                chciali dokonac zamachu na stolki, a Kaczorki im nie daly (PO mowilo, ze 8
                ministerstw to za malo :)). Jakze inaczej to interpretowac, skoro dzis na forum
                lokalnym dokonali tego z zimna krwia, a rzadowi proponuja samobojstwo;
                samobojcy....
                • anyone_x Re: Kto wice? 09.12.06, 16:05
                  Z tego, co pamiętam, Kaczyński po fiasku rozmów z PO powiedział, że nigdy tak na serio nie chciał tej koalicji, że Lepper i Giertych to lepsi koalicjanci. Czyli przyczyny fiaska POPiS leżały w kalkulacjach Kaczyńskiego. Były oczywisćie i inne, ale ta wydaje się najważniejsza.
              • anyone_x Re: Kto wice? 09.12.06, 16:01
                Sam sobie, kolego przeczysz, bo przecież odpowiedziałeś na mój post, w którym prosiłem Cię, zebyś wykazał nieprawdę w tym co mówię. Nie wykazałeś, po prostu przytoczyłeś.
                Nie atakuję. Jeśli prawda według Ciebie jest atakiem, to posługujesz się jakąś dziwną, nieznaną mi definicją ataku.
                Piszesz: "nie interesuje mnie co Lepper robi w swoim folwarku, bo nijak to sie ma do naszej rzeczywistosci". Otóż pojęcia folwark użyłem w znaczeniu przenośnym, licząc, że każdy zrozumie. Przeliczyłem się, jak widać (moja wina, przyznaję się:)) Miałem na myśli jego partię, a jako że jest to partia współrządząca, to jednak ma to wpływ na naszą rzeczywistość.
                • adamciech Re: Kto wice? 09.12.06, 16:51
                  Twoja pokretna terminologia zaskakuje jeszcze bardziej kolego. Mam wrazenie, ze
                  tak naprawde to sam nie wiesz o co Ci chodzi. Na konkretne zarzuty nie
                  odpowiadasz, tylko odwracasz kota ogonem. I jeszcze raz powtorze, ze nie
                  interesuje mnie co robi Lepper w swoim folwarku; nie musisz nikogo przekonywac,
                  ze znasz to pojecie i sensie doslownym i w przenosni. Chce wiedziec, co sadzisz
                  o podwyzkach diet, pensji prezydenta, podwyzkach uslug komunalnych, bo widze,
                  ze jestes jak Rejtan; chyba dozgonnie bedziesz wierzyl w dobre intencje PO i
                  dasz sie za nich pokroic nawet.
                  Nigdy Kaczynski nie mowil, ze nie interesowala go koalicja z PO. Slowa jego,
                  ktore tu przetoczyles, byly wielokrotnie przezen prostowane, bo byly wyjete z
                  kontekstu. Czyny obserwuj, czyny....
                  Nie dalej jak dzis slyszalem w naszym radiu jak to nasz kochany przewodniczacy
                  rady miasta tlumaczyl opisywane i krytykowane podwyzki; smiech do lez.
                  Posluchaj czasem i poczytaj, bo na razie to braki w tej materii sa az nadto
                  widoczne ;-)
                  • anyone_x Re: Kto wice? 09.12.06, 18:13
                    "I jeszcze raz powtorze, ze nie
                    > interesuje mnie co robi Lepper w swoim folwarku;"/
                    To bardzo źle, bo to znaczy, że nie ma dla Ciebie znaczenia, czy rządzą nami
                    porządni ludzie czy cynicy wykorzystujący swą władzę dla realizacji własnych,
                    także tych najniższych celów i pragnień. Nie taka miała być IV RP, jeżeli dobrze
                    zrozumiałem intencje głoszone w kampanii wyborczej przez PiS. Powiem więcej,
                    cele wtedy formułowane były mi bliskie, bo jeszcze może coś Ci przypomnę, ideę
                    IV RP ogłosił nie kto inny, jak ten "straszny liberał" Śpiewak. To tak gwoli
                    ścisłości terminologicznej, o którą się upominasz.
                    "Czyny obserwuj, czyny...." - obserwuję czyny koalicji rządzącej i mój niesmak
                    coraz większy... Nic tak nie zraża ludzi, jak porzucenie programu uczciwości i
                    przyzwoitości, a trwanie w układzie z Samoobroną i LPR jest tego przykładem.

Słucham i czytam, akurat nie lokalnego radia, więc na te tematy nie chcę się
                    wypowiadać.

• ciech01 Re: Kto wice? 11.12.06, 13:30
                      Wracając do tematu, będzien ten czaruś ch wickiem, czy nie?
                      Może wtedy zwolniłby etat w szkole specjalnej dla jakiegoś bezrobotnego
                      nauczyciela? (to oczywiście żart, przecież na biednym dyrektorskim, czy
                      wiceprezydenckim etacie każde pare groszy się przyda ... Poza tym walka z
                      bezrobociem? to tylko puste hasło przedwyborcze po).
                      A może wystarczy jeden wicek? (ale to by były ja...) toż za 1200 podwyżki
                      miesiecznie prez. może się spręży do wiekszej wydajności, byle nie w
                      dotychczasowym kierunku ...
                      • adamciech Re: Kto wice? 11.12.06, 14:25
                        Bedzie, przeciez juz jest, czlowieku opanuj sie............ a kto ma byc. Toz
                        to jeden z najbardziej wyksztalconych obywateli miasta. Tak wlasnie wygladaja
                        kadry Ciechanowa.
    • anyone_x Re: Kto wice? 09.12.06, 18:17
      Ty jednak poziomu dyskusji nie potrafisz utrzymać. Ja mówię o pewnych zasadach i
      wartościach, do poziomu Twojego rynsztoka się nie zniżę.
      • adamciech Re: Kto wice? 09.12.06, 18:38
        I kto tu ubliza....A swoja droga szkoda, ze nie sluchasz radia lokalnego, wiele
        bys sie dowiedzial. Szkoda rowniez, ze tak bardzo konsekwentnie unikasz tematu
        spraw lokalnych, ublizajac jednoczesnie tym, ktorzy maja inne opinie o naszej
        rzeczywistosci. Biorac pod uwage Twoje zacietrzewienie, jedyna sluszna droga sa
        rzady PO, bo wszystkie inne, ktore byly lub sa warte sa rynsztoka.
        Byl taki dzien, 4 czerwca 1992 roku- podobno wiele pamietasz. Nocna pora, przy
        wspolnym stole siedzieli: Tusk, Niesiolowski, Moczulski, Walesa i
        Wachowski.......... Wiec bardzo prosze nie mow mi nic o zasadach i wartosciach,
        bo chyba Ci z nimi nie po drodze. Dodam tylko, ze jedynymi ludzmi z pierwszych
        stron gazet, ktorzy maja odwage odejsc w polityczny niebyt sa wlasnie
        Kaczynscy; temu nawet Ty nie zaprzeczysz.
        Jezeli uwazasz, ze z powodu braku checi porozumienia ze strony PO, nie doszlo
        do koalicji i niestety, no wlasnie niestety, PiS zostal rzucony w ramiona
        Leppera i Giertycha, ten rzad jest zly, to z przykroscia powiem, ze dobro kraju
        definiujemy na rozne sposoby.
        Dla mnie wniosek jest jeden drogi Anyone, chcialbys kolacji PO-SLD, tak mowi
        arytmetyka. A czy cos rozni SLD od Samoobrony i LPR....? Pomine to milczeniem.

pozdr.

• anyone_x Re: Kto wice? 10.12.06, 16:56
          Chyba pora na protokół rozbieżności. Otóż różnimy się tym, ze:
          - nie toleruję chamstwa, prymitywizmu i wulgarności, dlatego rynsztok będę
          nazywał rynsztokiem, bez względu na to, czy podoba się to pisowskim strażnikom
          nowej politycznej poprawności czy nie;
          - pamiętam trochę więcej: także to, że Macierewicz w okresie poprzedzającym
          tamtą noc na swojej liście umieścił także ludzi zacnych, takich jak Chrzanowski.
          Przyzwoitość nakazywała obronę takich ludzi przed pomówieniami.
          Całkiem niedawno Macierewicz potwierdził swoimi wypowiedziami, że jest
          człowiekiem całkowicie niewiarygodnym. Jeśli mam wybór między Wałęsą i
          Macierewiczem, zawsze wybiorę Wałęsę - następne pokolenia będą czytały w
          podręcznikach o trzech Polakach w wieku XX. Zapewniam Cię, że nie będzie tam ani
          Kaczyńskich, ani Macierewicza. Tuska tez nie będzie, ale będzie Wałęsa;
          - ja nie zarzucam Ci, że "z wartościami Ci nie po drodze". Ty mi zarzucasz. To
          zwykła podłość;
          - nie stosuję zasady "cel uświęca środki". Co do Ciebie - sam sobie odpowiedz na
          to pytanie;
          - według Ciebie PO rzuciła PiS w ramiona Samoobrony i LPR; Ty się z tym po
          prostu pogodziłeś. Jednocześnie twierdzisz, że chcę koalicji PO-SLD. Jest to
          niczym nieuzasadnione pomówienie. Tym się różnimy, że dla mnie arytmetyka
          wyborcza nie jest najważniejsza, może dlatego, że mam to szczęście nie być
          działaczem partyjnym. W momencie, kiedy PO zawiąże koalicję z SLD, straci moje
          poparcie. (Tobie tylko przypomnę drobiazg: poparcie Petrykowskiego (SLD) dla
          kandydata PiS - wiem, to tylko epizod lokalny:).
          - SLD niczym się nie różni od LPR i Samoobrony. To tak samo szkodliwe dla Polski
          partie. Tylko ty tolerujesz koalicję "swojej" partii z w.w., a ja nie, i jak
          sądzę, większość Platformy też nie, czego nie da się powiedzieć o PiS.

I to by było na tyle.

Przepraszam wszystkich postronnych obserwatorów tej dyskusji za off topic.
          • adamciech Re: Kto wice? 10.12.06, 18:49
            A teraz w sprawie Twojego postu.

Okreslenia dot. prymitywizmu pozostaw swom kolegom partyjnym, ktorzy zagarniaja
            cala wladze dla siebie, robiac spolecznosc lokalna "w butelke", podwyzszajac im
            oplaty oraz wlasne uposazenia.
            Wolalbym byc pewnym, czy - zyjaca legenda Lech Walesa - robil to, co robil w
            sposob absolutnie niezalezny, czy kierowaly nim wylaczne cele szlachetne, czy
            tez ta wielka machina, ktora zostala uruchomiona w koncu lat 70-tych po prostu
            go przerosla. Nie zamierzam umiejszac jego zaslug, nie zamierzam stawiac go w
            jednym szeregu z lajdakami, ktorzy tworzyli opozycje za pieniadze SB. Chce
            tylko, drogi Anyone, czytac w podrecznikach o Lechu Walesie, a nie o M.
            Wachowskim, delegacie i innych. Co do omawianej machiny polecam ksiazke "Kto go
            naprawde zabil".
            Twoje imputowanie mi zlych intencji to krystaliczna podlosc.
            "SLD niczym się nie różni od LPR i Samoobrony. To tak samo szkodliwe dla
            Polski." Doceniam Toja postawe i zgadzam sie z nia, jednak nie ma po prostu na
            to zadnej alternatywy (w obecnej sytuacji). A nowy wybory? No coz, PO mowi w
            ten sposob : "PiS oddajcie nam wladze."

Apeluje drogi Anyone o wiecej rozsadku, rozwagi. Przeciez chodzi o to, by
            laczyc, a nie dzielic.

• anyone_x Re: Kto wice? 10.12.06, 20:15
              Chcesz, żeby łączyć, a nie dzielić, a wstawiasz takie kawałki:
              "Twoje imputowanie mi zlych intencji to krystaliczna podlosc."
              Przecież ja tylko zacytowałem Twój bezpodstawny zarzut. To Ty powiedziałeś, że z
              wartościami mi nie po drodze. Jakim prawem formułujesz tego typu zarzuty?
              Wystarczy się z Tobą nie zgadzać, żeby zasłużyć na taki osąd? "Kto nie z nami,
              ten przeciw nam"? Uznałem to za krzywdzącą niesprawiedliwość. Sam sobie
              wystawiasz świadectwo, formułując takie oszczerstwa.
              Kolegów partyjnych nie mam, bo do żadnej partii nie należę (kolejne Twoje
              nadużycie!) Popieram tych, których uważam za uczciwych, kiedyś myślałem, ze
              należą do nich także ludzie z PiS. Kiedyś.
      • adamciech Re: Kto wice? 09.12.06, 18:43
        "Ty jednak poziomu dyskusji nie potrafisz utrzymać. Ja mówię o pewnych zasadach
        i wartościach, do poziomu Twojego rynsztoka się nie zniżę."

Dla Ciebie poziom dyskusji o ile sie nie myle, to bezkrytyczne akceptowanie
        zachowan okreslonych ludzi. Z takim poziomem sie nie zgodze. Ja pytam o
        konkrety, a ty mowisz o etykiecie. Kompletnie szalona teza.
        • anyone_x Re: Kto wice? 10.12.06, 17:02
          Przepraszam bardzo, ale moja odpowiedź była skierowana do phk. Ja nie mam w
          zwyczaju zabierać głosu w czyimś imieniu (lub występować pod kilkoma nickami).
          Jeśli ty masz inny pogląd, to trudno.
          • phk1 Re: Kto wice? 10.12.06, 17:54
            [phk1-anyone] nie odpisże ci bo gucio kasuje moje posty do ciebie,a twoje pro
            popisowsko/eseldowdkie zostawia na forum,napisze ci na twoja skrzynkę
            anyone_x@gazeta.pl.i nie od razu.Mam jeden NICK i tylko jeden!Napisz nawet do
            administratora forum i sie przekonaj.
            • anyone_x Re: Kto wice? 10.12.06, 20:18
              Wykaż mi, mój drogi, w który poście wypowiedziałem sąd popierający SLD. To, co
              piszesz, to po prostu kłamstwo.
          • adamciech Re: Kto wice? 10.12.06, 18:31
            To po prostu skandal. Anyone, Tobie naprawde puszczaja nerwy. W kwestii
            formalnej :

1. nie jestem zadnym phk
            2. nie jestem zadnym straznikiem PiS, tylko wlasnie tych zasad, ktore sam
            gwalcisz w sposob jakiego niewiele tu, na tym forum.
            3. widze, ze sam jestes wielki zwolennikiem rzadow PO.
            4. trzymam Cie za slowo, ze odsuniesz sie od PO, gdy ta wejdzie w koalicje z
            SLD - ten czas nastapi niedlugo, to jasne.
            5. w ani jednej mojej wypowiedzi, nie sposob doszukac sie podlosci,

Te Twoje blyskotliwe i kasliwe uwagi po prostu powoduja we mnie przyspieszone
            bicie serca tylko, bowiem jak zywe przywoluja mi populistyczne wiece.
            Jeszcze raz powtorze:
            Nie interesuje mnie, co robi Lepper w swoim folwarku. Po wtore powiem, ze dalej
            poszukiwanie proby merytorycznej dyskusji z Toba, to jak szukanie przyslowiowej
            igly.
            Nie wiem, czy prof. Chrzanowski byl tym agentem, czy nie byl, ale na liscie
            Macierewicza, tudziez w czarnych teczkach, sejfach i szafach ciagle znajduja
            sie fakty, ktore odwracaja rzeczywistosc do gory nogami. Twoja wiara w ich
            nieprawdziwosc jest godna lepszej sprawy.
            • anyone_x Re: Kto wice? 10.12.06, 20:43
              "5. w ani jednej mojej wypowiedzi, nie sposob doszukac sie podlosci,"
              Jasne. Stwierdzenie "nie po drodze Ci z wartościami" wobec kogoś, kto tylko się
              różni poglądami politycznymi jest dowodem szlachetności a nie podłości.
              Osobliwie rozumiesz szlachetność. Ja bezpodstawną agresję nazywam podłością i
              przy tym pozostanę.

"1. nie jestem zadnym phk" Domyślam się. Tak tylko napisałem, bo dziwi mnie, jak
              ktoś odpowiada w czyimś imieniu. Mówię serio.

"trzymam Cie za slowo, ze odsuniesz sie od PO, gdy ta wejdzie w koalicje z
              > SLD - ten czas nastapi niedlugo, to jasne". Raczej nie nastąpi. A Ciebie jakoś
              nie stać na ten gest w stosunku do PiS. Bo przecież też nie za bardzo Ci się
              podoba koalicja z LPR i Samoobroną. A może się mylę i jesteś jej zwolennikiem?
              Z Twoich postów wynikał raczej sceptycyzm. Więc? Co weźmie górę? Arytmetyka
              wyborcza czy poczucie przyzwoitości?

"2. nie jestem zadnym straznikiem PiS, tylko wlasnie tych zasad, ktore sam
              > gwalcisz w sposob jakiego niewiele tu, na tym forum". Kolejne bezpodstawne
              oskarżenie. Każde zdanie odmienne jest dla Ciebie pretekstem do ataku? Chyba
              tak. Przykre.

"na liscie
              > Macierewicza, tudziez w czarnych teczkach, sejfach i szafach ciagle znajduja
              > sie fakty, ktore odwracaja rzeczywistosc do gory nogami.". Ależ ja się z Tobą
              zgadzam! Tylko to trzeba robić z głową! Pewnie znowu nie pamiętasz, że lustracja
              i odtajnienie akt bezpieki to był element wspólny niedoszłej koalicji POPiS.
              Pewnie byś chciał wrzucić mnie do worka z naklejką SLD, ale Ci się to jednak nie
              uda:)
              • adamciech Re: Kto wice? 10.12.06, 21:41
                Wreszcie jakies wspolne, choc troche, poglady. No tak, przyznam, ze nie do
                konca podoba mi sie koalicja z LPR i Samoobrona, co nie znaczy jednak, ze
                uwazam rzady PO za lepsze. W imie tego, co sie dzieje w kraju, warto taka cene,
                cene Leppera i Giertycha placic.
                Nie mozna dochodzic do absurdu, ze po nieudanych wyborach, nalezy robic zaraz
                drugie.
                I prosze, nie odwracaj po raz kolejny kota ogonem, bo nie wrzucam Cie do
                zadnego worka, a juz na pewno nie SLD, tylko chce bys odpowiadal na konkretne
                zarzuty, a nie czepial sie etykiety. Sformulowania "nie po drodze Ci z
                wartościami" uzylem, by pokazac Ci, ze tak wlasnie jest, ze kazdy konkret jest
                dla Ciebie atakiem na Twoja formacje. I dalej twierdze, ze to czynisz i dalej
                nie odnosisz sie do KONKRETNYCH sytuacji zaistnialych w naszym miescie tuz po
                wyborach. Powiedz mi, czy te wartosci nagle zamarly, zmienily sie?

Ale powiewa optymizmem, juz kilka punktow stalo sie wspolnych, chociaz wialo
                mrozem. Teraz chlod czuje......
                • anyone_x Re: Kto wice? 10.12.06, 22:11
                  "W imie tego, co sie dzieje w kraju, warto taka cene,
                  >
                  > cene Leppera i Giertycha placic."
                  Widzisz i tu nie ma zgody, choć doceniam przyznanie racji w sprawie "jakości"
                  dotychczasowych koalicjantów.
                  Co do sytuacji w Ciechanowie, to myślę, że nie warto zaczynać dyskusji, zbyt
                  wiele złego stało się podczas kampanii wyborczej. Pokłócimy się jeszcze
                  bardziej... Tak przynajmniej coś się nam zgodziło (przy zachowaniu protokołu
                  rozbieżności).
                  • adamciech Re: Kto wice? 10.12.06, 22:17
                    Widzisz, ten watek wlasnie dotyczy spraw miejskich i chcialem poznac zdanie
                    Twoje w tej sprawie, w sprawie konkretow. A tak daleko zaszlismy.
                • adamciech Re: Kto wice? 10.12.06, 22:16
                  Bo bym zapomnial. Oczywiscie pamietam, ze wspolnym celem POPiS po wygranych
                  wyborach mialo byc m.in. likwidacja WSI oraz ujawnienie akt SB. Tylko widzisz,
                  tym rozni sie PiS od PO, ze oni to robia, natomiast PO tylko mowi.....smutne.
                  Jesli masz jakies watpliwosci, to popatrz w jakich ugrupowaniach byli juz
                  liderzy PO (wszyscy, co do jednego). Kazde z tych ugrupowan mialo w programie
                  lustracje (jak powiedziales: "z glowa"). Co z tego wyszlo? Ano sejfy, teczki,
                  szafy, a moze jeszcze strychy sie pojawia.
                  Za grosz nie wierze w intencje PO w tej materii. Byc moze stanowilo to powazny
                  problem w powyborczych negocjacjach.

• anyone_x Re: Kto wice? 10.12.06, 22:23
                    Zauważ jednak, że i lustracja pisowska jest taka "częściowa". Szafa uchylona...
                    i co dalej? Jednak nie wszystko pokażemy, jakieś tajemnice... I tu się pojawią
                    zarzuty o manipulację aktami. "Głowa" to jednak podstawa. W tym przypadku, jak
                    sadzę, trzeba pokazać wszystko - tak rozumiem ideę "z głową". Chyba innego
                    wyjścia nie ma. A PiS się jakoś ociąga...
                    No dobra.
                    Pora spać. Dobranoc.
                    • adamciech Re: Kto wice? 10.12.06, 22:27
                      Lepiej sie ociagac rok, niz nic nie robic przez lat 16 ;-). Jasna rzecza jest,
                      ze otwarcie tych spraw jest przesadzone, to kwestia krotkiego czasu.
                      Dobrej nocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka