Dodaj do ulubionych

Do kierowców!

20.07.07, 13:04
Jak wyglądaja ciechanowskie drogi każdy widzi. Przepustowość skrzyżowąn jest
jaka jest. Na wiadukcie jeden pas i swiatła. Jestem pewna, że gdyby nie jełpy
którzy ruszają z opóżnieniem na zielonym śiwetle to na każdym zielonym
przejechalo by kilka aut więcej. Szlak mnie trafia jak widzę, że pierwszy
samochód rusza a drugi za nim po klikunastu albo kilkudziesięciu sekundach.
Jak nie umiecie ruszać samochodem, macie w dupie innych kierowców (ważne że
sami przejedziecie), którzy przez was juz nie przejadą na danej zmianie
świateł to przeżuccie sie na rower!!
Obserwuj wątek
    • Gość: xtg Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:39
      ty rószaj iurz na rzułtym śiwetle
    • Gość: haszczban tallin Wyluzuj człowieku ! Tu nie New York ,albo Moskwa . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:40
      Tu jest Ciechanów . Przejedź kiedyś przez Ciechanów luzacko ,a za drugim razem
      agresywnie i zobacz ile czasu zyskałeś 1-2 minuty ? No chyba ,że jeździsz
      karetką . Za dużo w Warszawie się siedziało ? Pewnie jesteś jednym z tych co
      wyprzedza prawą stroną jadących z przepisową prędkościa kierowców poruszających
      się jednokierunkową ulicą ? Powinieneś isc do psychologa i to nie jest
      złośliwosc z mojej strony ,ale serdeczna rada dla rodaka ,bo nie chcę ,żeby
      moje dzieci wychowywały się w takiej atmosferze . Droga to nie wojna !
      Wyluzuj .
    • jajco13 Re: Do kierowców! 20.07.07, 22:09
      nie chce byc nie mila ale moze ty sie przesiadz na rower to bedziesz miala
      spokoj od tych jelpow :)i swieze powietrze dobrze robi na zszargane nerwy...
    • Gość: kierowca Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 22:26
      Ja mam inne spostrzeżenie. Rusza na zielonym sznurek samochodów. Po jakimś
      czasie zapala się czerwone światło. Normalny kierowca staje, zaś kierowca za
      nim, lub kilku kierowców nie zważa na "frajera". Wyprzedza go z pogarda i
      jeszcze czasem nawet do 5-ciu samochodów tak się doczepia do konwoju. Zjeżdża
      to towarzystwo z wiaduktu po przeciwnej stronie już w czasie gdy dla
      przeciwnego ruchu zapala się zielone światło i nie pozwala tamtym ruszyć. Lecą
      przez otwarte szyby "pozdrowienia" dla cwaniaków ze strony przyhamowanych w ten
      sposób kierowców z przeciwka. Polecam to miejsce kamerze policyjnej. Budżet
      miasta by nieżle zarobił na chamach za kółkiem.
      • Gość: kierowca Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 22:55
        Nie mylić tej sytuacji z sytuacją jaka ma miejsce około godz.15-ej kiedy
        prawidłowo włączajacy się do ruchu kierowcy pod strony Płocka nie mogą opuścić
        tego jednego pasa dla jadących z przeciwka, gdyż na dole przyhamowywane są
        wcześniejsze samochody ( dużo TIR-ów) przez światła na skrzyżowaniu z
        Sienkiewicza. W tym czasie jadący w kierunku Płocka mają prawo "pozdrawiać" ale
        niestety organizację ruchu i cierpliwie czekać aż się to jakoś rozkorkuje.
    • Gość: tez kierwoca Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 23:15
      Niektorzy pisza "to Ciechanow i nic nie da pospiech". Po czesci sie zgodze, ale
      czasami naprawde jest porazka jesli stoi sie w kolejce jako czwarty, lub trzeci
      i trzeba stac dwa razy...

BTW
      Co myslicie o kierowcach ktorzy blokuja skrzyzowania ?
      Chodzi mi o takich ktorzy nic nie robia sobie z zakazu "wjezdzania na
      skrzyzowanie jesli za nim nie ma miejsca do kontynowania jazdy..."
      Jadac jedna ulica zastawia druga bo sie akurat robi korek i stoi sobie jak ten
      cep !!!
      I tak dalej nie pojedzie a drugiemu blokuje wjazd w ulice poprzeczna.
      Troche wyobrazni ludzie !!!
      • dani-c Re: Do kierowców! 21.07.07, 00:03
        Drodzy Tubylcy! Rdzenna, zmotoryzowana ludności C-nowa! Nie bardzo potrafię
        zrozumieć po co pchacie się tak namiętnie na zakorkowany od miesięcy wiadukt
        mając do wyboru co najmiej 2 alternatywne objazdy (może droga dłuższa, ale przy
        2 zmianach świateł na jedno wychodzi). Stanie w korku możecie zostawcie obcym
        przybyszom nie znającym topografi miasta. Cóż, jednak jeśli ktoś lubi tylko
        narzekać....
        • Gość: m Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:08
          No tak na przejazdach kolejoych też można postać ale chociaż się silnik wyłączy :D
          • dani-c Re: Do kierowców! 21.07.07, 11:18
            Istnieje PRAWDOPODOBIEŃSTWO poczekania na przejazd pociągu, natomiast PEWNE
            jest stanie w korku na wiadukcie. W tym przypadku ja wybieram opcję
            prawdopodobieństwa ;-)
            • Gość: Fabian Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 11:31
              W imieniu całej rzeszy kierowców z Ciechanowa dziękujemy "Dani" za praktyczną
              radę. Do zobaczenia podczas przypadkowego postoju przed szlabanem!
    • Gość: lukasz Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:43
      spod swiatel na zielonym nalezy ruszac dynamicznie by nie korkować
      skrzyżowania... spoznisz sie 10 sekund... i na egzaminie na prawko lecisz...
      • dani-c Re: Do kierowców! 21.07.07, 21:25
        Racja Łukaszu! Precz z bezmyślnymi ślimakami i żółwiami na drogach!
        By the way! Będąc częstym użytkownikiem ciechanowskich, wyszczerbionych nieco
        dróg "krajowych" i lokalnych odnoszę wrażenie, że całkiem spore grono tzw.
        kierowców uczyła się jazdy co najmniej TIRem. Podczas bowiem manewru skrętu np.
        w lewo zamiast zjechać do osi jezdni i umożliwić płynną jazdę autom z tyłu,
        zjeżdża sobie taki do prawej, mało co o krawężnik nie zawadzi, a kiedy masz już
        ochotę go wyprzedzić to wrzuca dopiero wtedy lewy kierunek... a podobno tak
        trudno zdać egzamin!
        • Gość: kierowca Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 23:58
          Jeśli ktoś z dyskutujacych jeżdził po Europie a najczęściej raczej w Niemczech,
          zapewne zauważył, że np. Po pierwsze - gdy ktoś stoi na chodniku z zamiarem
          wejścia na pas dla pieszych to nie ma mowy o tym aby jemu przed nosem
          przejechał samochód. Wszyscy od razu się zatrzymują. Tu taki manewr grozi
          uderzeniem z tyłu i jeśli zagłowek żle ustawiony, można mieć problemy z kręgami
          szyjnymi. Po drugie - nie ma przypadków wyprzedzania z prawej. Można to robiąc
          mieć przyjemnośc kontaktu z policją po kilku kilometrach, gdyż tak wyprzedzony
          kierowca daje sygnał komórką, że oto jakiś cham się pałęta po autostradzie i
          sieje postrach. Ale też każdy pas ma swoją prędkość. Im bardziej do lewej tym
          jest ona większa. U nas lewym pasem potrafi beztrosko ktoś jechać 30km/h w
          mieście i ma wszystkich w .... Kiedyś zapłaciłem mandat za wyprzedzenie z
          prawej takiego cymbała i słusznie, tylko że na zwróconą policjantowi uwagę, że
          najpierw powinien ukarac mandatem tego zawalidrogę, uzyskałem negatywną
          odpowiedz. Słowem jeśli siadasz za kierownicą nerwy zostaw w domu i nawet
          cymbała pozdrawiaj pobłażliwym uśmiechem jeśli nie chcesz mieć wrzodów na
          żołądku. I jeszcze jedno. Który z nas nie zrobił żadnego błędu prowadząc
          samochód?
          • Gość: gość portalu Do "kierowcy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:54
            Napisał Pan:
            "Jeśli ktoś z dyskutujacych jeżdził po Europie a najczęściej raczej w Niemczech, zapewne zauważył, że np. Po pierwsze - gdy ktoś stoi na chodniku z zamiarem wejścia na pas dla pieszych to nie ma mowy o tym aby jemu przed nosem
            przejechał samochód."

Wprowadzamy u nas?
            • dani-c Re: Do "kierowcy" 23.07.07, 20:59
              e-L-ki już wprowadziły ;-) niestety dobre nawyki w zetknięciu z
              szorstkimi "drogowymi" realiami szybko się wycierają
      • ktos5551 Re: Do kierowców! 21.07.07, 21:28
        co do wjezdzania na wiadukcie na czerwonym śiwetle to bez komentarza. A zdarza
        się to często bo kierowcy z przodu pomyśleli tylko o sobie...piszac o tej
        sprawie nie mam na mysli ruszania i zeby po kilku sek miec 100 na liczniuku. A
        ktos pisał ze 2 minuty mnie nie zbawią..jakby to były 2 minuty to nie ma sprawy
        ale czekanie 10 minut w samochodzie w którym jest 40 stopni to nic przyjemnego
        a wystarczy ze jak zapali się zielone wszyscy jednoczesnie powoli ruszą..tak
        dużo i takie dziwne?? Wystarczy trochę pomyślec nie tylko o sobie. Chamstwa nie
        lubie i blokujące skrzyżowanie tiry to juz szczyt!!nie nawidze jak mi się ktos
        wpycha pod maskę i jak robi to bezczelnie nie wpuszcze, ale jak jest sznur aut
        za mną zawsze puszcze przed siebie kierowce z podporządkowanej który nie zgrywa
        cwaniaka
        • dani-c Re: Do kierowców! 21.07.07, 21:41
          Otóż to! Na skrzyżowaniu ul.11-listopada z ul.11 Pułku Ułanów... 2,3 sekundy
          spóźnienia fundują kilku autkom z tyłu kolejną turę :-(
          • jajco13 Re: Do kierowców! 21.07.07, 23:50
            to jest chyba najglupsze skrzyzowanie w ciechanowie :)
            • Gość: tylko ja Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 17:23
              i jeszcze w tym roku zafundowali cudowne znaki poziome ;/
              mogliby cos rozsądnie psiknął na tym niby rondzie warszawska/pl.
              kosciuszki /11listopada, tam malo kto z przyjezdnych wie jak jechac, i w sumie
              to sie nie dziwie...
              • Gość: tez kierowca Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:59
                "mogliby cos rozsądnie psiknął na tym niby rondzie warszawska/pl.
                kosciuszki /11listopada, tam malo kto z przyjezdnych wie jak jechac, i w sumie
                to sie nie dziwie..."

Przepraszam, a przyjezdni to co ? Z Ksiezyca sa ?
                Chyba w calym kraju przepisy sa takie same.
                Przed rondem jest znak "ruch okrezny". Tam nie ma wiec chyba wiadomo jak
                jechac...
                • Gość: ocena Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 06:20
                  i jak teraz ma jechać ten cymbał, co jeździ po warszawskiej motorem na jednym
                  kole? Czy tylko motor staje mu dęba.
                  • Gość: jack's Re: Do kierowców! IP: 212.160.172.* 27.07.07, 15:17
                    Gość portalu: ocena napisał(a):

> i jak teraz ma jechać ten cymbał, co jeździ po warszawskiej motorem na jednym
                    > kole? Czy tylko motor staje mu dęba.

A są w tym mieście tacy sprytni co potrafią na jednym... myślę że wątpię

• Gość: tylko ja Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:39
                  kierowco szanowny a wyjeżdżałeś kiedykolwiek poza obszar naszego miasta
                  niekoniecznie pięknego Ciechanowa ?? czy tylko po Ciechanowie na pamięć ? chyba
                  w każdym mieście są skrzyżowania które znają tylko lokalni. Może jak jednak
                  gdzieś wyjeżdżałeś to zauważyłeś że czasem jakiemuś czubkowi sie nudzi i
                  przekręci znak albo panowie którzy coś tam remontowali niechcąco zapomnieli
                  założyć znak z powrotem... jak jeździsz troche to wiesz, jak nie to cie
                  uświadamiam
                  • Gość: tez kierowca Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:48
                    Tu przyznam racje, ze glupich nigdzie nie brakuje i znaki czasami przekrecaja
                    jak im sie nudzi. Sam nie raz bylem swiadkiem.
                    Za obszar naszego miasta, wyjezdzam jak tylko moge sie wyrwac, ale dzieki za
                    uswiadomienie ;P
                    • Gość: tylko ja Re: Do kierowców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:10
                      powiem Ci że będąc kiedys na sląsku chyba widzialem rondo kwadratowe w srodku
                      ktorego stoi duzy dom, gdyby nie sznurek samochodów to nie wiem jakbym tam
                      jezdzil bo myslalem ze ktos dla jaj znak przytargał z innego ronda...
                      oczywiście znaków poziomych nie bylo, nie wiem czy sie starły czy jak na
                      wspomnianym przeze mnie wczesniej skrzyzowaniu nigdy ich nie bylo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka