valdi551 29.11.07, 18:42 czy to prawda że władze miasta chcą przenieść SP 6 na Orylską, ciekawe komu spodobał się szkolny budynek ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rodzic Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 19:10 Nie ważne dzieci, ważne pieniążki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Brozdowski Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 21:41 Jeśli rzeczywiście jest to prawda , to niestety nie jest to najlepsza wiadmość dla dzieci i ich rodziców. Niestety decyzje te zapadają, gdyż inne argumenty są brane pod uwagę niż dobro dziecka , poziom kształcenia , liczba dzieci w klasach , bezpieczeństwo. Ale skoro udało sie z likwidacją gimnazjum nr 2 i utworzenie Miejskiego Zespołu Szkól to dlaczego nie przenieśś SP nr 6 do gimnazjum nr 1 i utworzyć kolejnego Zespołu. Oszczędności mozna poszukać w innych miejscach. Pozdrawiam wszystkich , którzy będa podejmowali te decyzje , mam nadzieje , że ich dzieci nie chodzą juz do szkól podstawowych i gimnazjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekal Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 29.11.07, 23:34 Panie Grzegorzu! Po pierwsze - to typowo ciechanowskie - plotki traktujemy jak fakty i na ich podstawie oceniamy - jak zwykle, bez przebaczenia. Po drugie: przeniesienie gimnazjum nr 2 (nie likwidacja!) uratowało tę szkołę, która nadal daje pracę wielu nauczycielom i opiekę nad dziećmi. Proszę zapytać nas, rodziców, jak długo jeszcze byśmy posyłali dzieci na Wojska Polskiego. Tylko człowiek o złej woli może wypowiadać takie bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Szewczyk Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 10:49 Niestety moje dziecko chodzi do tej szkoły i jestem tą perspektywą przerażona. Będę się musiała bliżej przyjżeć sprawie. Dzięki forumowicze za czujność i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ciech35 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 29.11.07, 22:41 Zaletą tej szkoły jest między innymi, że młodsze dzieci nie mają kontaktu z gimnazjalistami. Gdy zostanie przeniesiona na Orylską, to będzie szok dla tych maluchów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 07:42 Niestety, to nie są plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 30.11.07, 15:40 A co się stanie tym dzieciom jak będą miały konatk z gimnazjalistami??? Poza tym wreszcie będą miały salę gimnastyczną i zajęcia będą się odbywać w normalnych warunkach, a nie na korytarzach w czasie gdy inne dzieci mają lekcję. Czy myslicie że im to nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
valdi551 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 30.11.07, 20:10 nowy temat- co jest lepsze wf na korytarzu , czy szkolenie przez starszych ? Odpowiedz Link Zgłoś
valdi551 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 30.11.07, 20:14 i jeszcze jedno - może tak zapytać dzieci ? czy dla władz miasta to są przedmioty ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoga24 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 30.11.07, 12:30 Czuje się nie swoją słysząc o przeprowadzce sp 6. Darzę ja dużym sentymentem. Będzie mi bardzo smutno, jeżeli to dojdzie do skutku. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 30.11.07, 15:45 A co zrobić z budynkiem przy Orylskiej, który zaczyna świecić pustkami z powodu malejącej w tym gimnazjum liczby dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
ciech35 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 30.11.07, 13:54 A jeżeli wogóle trzeba przenosić, to dlaczego na Orylską? A możeby tak zrobić jak było kiedyś.. Przenieść ją do jej długoletniej siedziby, przy orle, róg 17 Stycznia i Tatarskiej.. Ale ja byłbym za pozostawieniem jej bez zmian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Brozdowski Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 195.205.251.* 30.11.07, 15:59 Droga Mario ! Takie decyzje skutkują na wiele lat. A więc co będzie jeśli za kilka lat będzie więcej dzieci. To na marginesie. A co zrobic pomysł jest bardzo prosty klasy nie muszą liczyć po 26 - 30 osób. Mysle że dla na nauczyciela jak równiez dla ucznia znaczenie bardziej konfortowo byłoby gdyby klasy liczyły po 20 - 24 osoby. Dorogi Sekalu! Nie wiem czemu występujesz pod pseudonimem. Jeśli jesteś przekonany do słuszności swoich argumentów to nie nalezy sie skrywac pod pseudonimem. Tak sie składa , ze mam dzieci w wieku szkolnym i wiem jak wygląda szkoła gdy razem są dzieci w wieku 7-10 lat i wieku 14- 16 lat. Wystarczy sprawdzić jak kazdego roku w szkołach gdzie jest system zmianowy wyglada walka rodziców aby ich dzieci chodziły na pierwszą zmianę. Ciekawe dlaczego tak jest.Ciekawe dlaczego na jedenej sali sportowej odbywają sie zajęcia z wf dla 3 - 4 klas,albo na korytarzach . Tylko prosze nie mowić , ze tak nie ma . Słuze konkretnymi przykładami. Dlatego prosze mi nie zarzucać złej woli. W stosunku do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 16:41 to w jednym budynku będą dwie dyrekcje dla SP nr 6 i Gimnazjum? Odpowiedz Link Zgłoś
valdi551 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 30.11.07, 20:05 kto to wie ? może tylko władze miasta Odpowiedz Link Zgłoś
nicos_d Re: przeprowadzka SP 6 ?! 30.11.07, 21:10 W zespołach szkół jest dyrektor zespołu. To i tu pewnie będzie, o ile to wszystko co tu piszecie jest prawdą! jakoś wątpie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 09:05 według mnie idealnym rozwiązaniem byłoby przeniesienie szkoły podstawowej nr 4 do budynku gimnazjum nr 1, ponieważ w SP 4 jest malo dzieci i po południu budynek stoi zupełnie niewykorzystany, pusty. Moim zdaniem dobrze byłoby, że w starej czwórce znalazło miejsce gimnazjum. Ponieważ są tem dobre warunki lokalowe i piekna nowa hala sportowa, do takiego gimnazjum chętnie uczęszczałaby młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pussycat Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 10:46 Popieram w całej rozciągłości. Własnie dlatego zdecydowałam się posłać swoje dziecko do SP6, bo jest to mała szkoła, z klimatem i nie musze sie obawiac, ze mojemu dziecku zrobi krzywde jakis zbuntowany wyrostek z gimnazjum. Nie po to wprowadzono reforme oswiaty, która rozdzieliła pierwszy etap edukacji na szkołe podstawowa i gimnazjum, żeby teraz nasi najmądrzejsi na świecie radni spowrotem ładowali wszystkich do jednego wora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms18 Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 12:34 Przesada! Chodziłem do ośmioletniej szkoły podstawowej (czyli coś jak dzisiejsza podstawówka i gimnazjum) i naprawdę nie dzieją się tam żadne hedonistyczne rzeczy, a pierwsze i ósme klasy miały ze sobą naprawdę ograniczony kontakt. Jeżeli teraz podzielono by podstawówki na szkoły dla dzieci z klas 1-3 oraz na szkoły dla dzieci z klas 4-6, to gdyby za kilka lat chciano znieść ten podział, to znowu byłby ramadan, że to niewychowawcze i niebezpieczne! Chociaż teraz nikomu to nie przeszkadza... Niestety, ale to jest rozpieszczenie polskiego społeczeństwa, które nie rozumie rachunku ekonomicznego, a często jest ślepe na racjonalne argumenty (w tym przypadku np. sala gimnastyczna). Ktoś powie - tak, ale dzieci są ważniejsze niż pieniądze. Oczywiście, ale bez tych pieniędzy nie ma co marzyć o rozsądnych warunkach i poziomie edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 19:07 Jest wiele argumentów za i przeciwko takim zespołom. Gim1 ma nieporownywalnie lepsze warunki do sp6. Budynek sp6 może za chwilę zagrażać dzieciom tam się uczącym - co wtedy? Po za tym dzieci przechodząc ze szkoły podstawowej do gimnazjum przeżywają szok związany z nowym miejscem, koceniem itd. Ciechanowskie zespoły pokazały, że nie ma tak dużych problemów wychowawczych jak sugerowali np rodzice szkoły podstawowej nr 3. Nikt już nie nażeka na powołanie zespołu przy szpitalu, a jakie wtedy były protesty. Można też nie robić dużego naboru do takiego zespołu i np stworzyć szkołę z dwoma klasami z rocznika- w gimnazjum byłoby 6 klas i tylko dla tych, którzy pozostawaliby w tej szkole przechodząc z podstawówki do gimnazjum. Rozumiem też uwarunkowania ekonomiczne. Rozumiem nauczycieli g1, którzy będą mieli poważne problemy ze znaleźeniem pracy tak jak nauczycieli z g2(dziś podobno są zadowoleni). Rozumiem rodziców dzieci chodzących do sp6 taka mała "wiejska-sielska" szkoła w centrum miasta to dla nich skarb i będą tego bronić. Pozdrawiam i zapraszam do merytorycznej rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
blondi33 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 01.12.07, 21:19 Moim skromnym zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby przeniesienie gimnazjum nr1 do budynku SP 4 na Płońskiej -> racją jest że ten budynek nie w pełni jest wykorzystywany... A SP6 powinno sie przenieść do budynku przy Orle (jeśli w ogóle). umieszczenie "szóstki" w centrum miasta obok drugiej podstawówki (przeciez kilka kroków dalej jest SP4) jest bez sensu! Docelowo jednak małe szkoły podstawowe 9przede wszystkim ze względów ekonomicznych) powinno sie łączyć z gimnazjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 01.12.07, 22:30 Ciekawi mnie co biedzie z budynkiem obecnej SP 6 po zaplanowanej przeprowadzce. Kto ma interes w tym aby ta szkoła zmieniła lokum? Szanowni radni nadchodzi wyż już go doświadczyliście w przedszkolach. Kilka lat temu radni poprzedniej kadencji zdecydowali o likwidacji przedszkola nr 3, a teraz są kłopoty ze znalezieniem miejsca dla dziecka w przedszkolu. Czy warto coś zmieniać co dobrze funkcjonuje. Nie kierujcie się ekonomią. Dobro dziecka jest ważniejsze. Łączenie szkół w zespoły nie jest dobrym rozwiązaniem. Łatwiej jest zadbać o bezpieczeństwo dziecka w małej szkole niż w molochu. Po połączeni G1 i SP 6 biedą dwie zmiany. Należy przewidzieć co będzie za kilka lat i ile będzie dzieci w danych typach szkół. Aby utrzymać G1 klasy mogą byc mniej liczne. Za kilka lat będzie ich więcej. Łatwo się coś likwiduje ale czy coś sie zbuduje? Odpowiedz Link Zgłoś
valdi551 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 01.12.07, 23:52 a może ten budynek podoba się "szkole" z "roga" Narutowicza i Głowackiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 08:38 Ktoś prosił o rozmowę merytoryczną a tu ciągle ktoś pyta komu spodobał się budynek. Ludzie leczcie się - to jest obsesja. No i jeszcze jedno: o jakim wyżu tu ktoś wspomina. W przedszkolach są jeszcze dzieci z niżu, wzrost urodzeń w Ciechanowie pojawił się dopiero w 2005 roku. Roczniki 2005,2006,2007 zapełnią przedszkola w 2010. W szkołach te dzieci zaczną się uczyć w 2012 a w gimnazjach w 2018. Do tego czasu "padnie" g1. Wtedy znajdą się chętni na ten budynek napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do G.Brozdowskiego Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 20:50 Pan zdaje się także ostro protestował przed przeniesieniem g2. Panu już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 05.12.07, 15:57 skoro jak twierdzi pani dyrektor budynek nie nadaje się do eksploatacji, to może najlepiej wrócić do starego budynku na 17Stycznia. (jak pisał ciech35). Ograniczyć przyjęcia do Gimnazjum nr 3 i zrobić mały, kameralny zespół??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniac Tak naprawdę tu chodzi o NewWorldOrder . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 10:12 Otwórzcie umysły . Otwórzcie oczy . To już się zaczęło . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Tak naprawdę tu chodzi o NewWorldOrder . IP: 213.199.253.* 02.12.07, 10:26 Co się zaczęło? Przedwczesna panika! To tak! Ja mam dziecko w SP6 i szczerze Ci powiem, jeszcze nic o tej sprawie nie słyszałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Tak naprawdę tu chodzi o NewWorldOrder . IP: 213.199.253.* 02.12.07, 20:39 Panie Stefanie. Nie mówiłam o problemach G1...tylko o zakusach na SP6 i jej budynek, które są od kilku lat. Szkoła się broni, a temat wraca co rok. Merytorycznie: wyż już idzie i puka do bram przedszkoli, a pan Stefan myśli o gimnazjum, a nie o SP6. Dzieci z wyżu trawią najpierw do podstawówek. Nic nie stoi na przeszkodzie wolny rynek. Trzeba przyciągnąć przyszłych gimnazjalistów do G1...tylko czym? Poziom nauczania ma znaczenie w tym względzie, ale trzeba szukać, myśleć, rozwijać szkołę, a nie czekać na to jak zabraknie dzieci...to łyniemy SP6 albo SP4 i istniejemy. Może jest możliwość otwarcia szkoły podstawowej przy G1 teraz albo za lat kilka. To pan dyrektor G1 powinien wiedzieć co zrobić aby G1 istniało. W tej szkole już podstawówka była. Jest trochę cyrku. Gratulacje dla decydentów i pomysłodawców reformy oświaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Tak naprawdę tu chodzi o NewWorldOrder . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 21:10 Zgadzam się z Panią co do opinii, że to dyrektor g1 powinien myśleć i to już dawno. Zgadzam się, że poziomem kształcenia, atmosferą, poziomem bezpieczeństwa, itd. buduje się pozycję placówki oświatowej. Zgadzam się, że reforma oświaty to poroniony pomysł, dlatego, że: przyśpieszyła likwidację małych szkół na wsi-często, najczęściej bardzo dobrych, po drugie stworzyła gimnazja-"getta" powodując konieczność zmiany otoczenia i naukę w nowej szkole w najtrudniejszym dla młodego człowieka okresie(proszę porozmawiać z nauczycielami uczącymi na warszawskiej Pradze, czy Widzewie w Łodzi), bo skróciła naukę w liceum i pewnie znalazłbym jeszcze kilka powodów. Nie zgadzam się, że chodzi tu o "pieniądze"-czytaj sprzedanie budynku, poprostu nie wierzę. No i czy budynek sp6 spełnia wymogi jakie stawia się przed szkołą. Przecież g1 to hala sportowa, boiska, parking, przestrzenne sale, stołówka, przyzna Pani, że są to argumenty merytoryczne. Pani Agnieszko w zespołach już istniejących nie ma średnio więcej kłopotów wychowawczych niż np w sp6. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 09:06 Ludzie! Dajcie spokój tym czczym dyskusjom! Skąd wy macie takie wieści??? Tu w szkole nic o sprawie nie wiadomo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Szewczyk Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 09:49 Potwierdziłam dzisiaj rano tą informację u źródła, jeśli wszystko pójdzie po myśli zainteresowanych, od września szkoła będzie funkcjonowała w nowej siedzibie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 03.12.07, 14:26 To jest dopiero dziwna sprawa, bo ja rozmawiałam dzisiaj z jednym radnym (z komisji oświatowej), który o sprawie nic nie wiem. Ciekawe zatem kto takie wieści rozpowszechnia (???) A może to jest pomysł szkoły? Może oni sami chcą się przenieść??? Może niech się wypowie w sprawie ktoś z dyrekcji albo z nauczycieli, jeśli coś wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 15:56 Rada Pedagogiczna została już poinformowana a rodzice będą powiadomieni na zebraniach 11 i 12 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
nicos_d Re: przeprowadzka SP 6 ?! 03.12.07, 19:26 To bardzo ciekawe kto poinformaował Radę Pedagogiczną skoro sami radni o sprawie nic nie wiedzą... <tajemnica> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-MM Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 11:09 Zdaje sie że sprawa właśnie tak wygląda- że to sama pani dyrektor rozpoczeła akcje! Od dawna mówiła że budynek nie nadaje sie na szkołe. No a skoro tyle kasy idzie w budynek przy Orylskiej który z roku na rok coraz bardziej pustoszeje to dlaczego nie połaczyc tych szkół w jedna??? Ja uwazam że to dośc sensowne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Szewczyk Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 11:50 Zapraszam na Kurier Mazowiecki dziś o godz. 18.15 w TVP2 i TVPInfo. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciech35 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 04.12.07, 17:09 podobno byli też w szkole reporterzy z "Uwagi".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szewczyk Edward Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 18:27 no tak prywata w tym reportażu i tendencyjne wypowiedzi jednej ze stron przyszłego konfliktu, a sprawa podobna do tej z przed kilku laty a gdzie liberalizm i ekonomia i sympatie ku naszym miejskim władzom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 04.12.07, 22:09 a może pani dyrektor SP6 chce być dyrektorem MZS nr 3 na Orylskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziny rodzic Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 22:11 Czemu najbardziej zainteresowani ,czyli my rodzice, dowiadujemy się o decyzjach ,które najwyraźniej już zapadły ,a dotyczą naszych dzieci jako ostatni????Jak traktuje nas darzona dotychczas zaufaniem dyrekcja SP6???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 20:07 Pani Szewczyk ma dziecko w szkole i jest super nieobiektywna. Oto dowody: - filmik, który pokazuje przestrzenny korytaż na parterze a nie tunele na piętrze; - garstka ćwiczących dzieci na korytarzu a nie kilka grup, które nie mogą się normalnie poruszać w szkole; - budynek g1 z zewnątrz, szary i nieprzystępny moloch, a nie klasy, sala gimnastyczna czy korytarze; - pociete wypowiedzi tak by ułożyły się w jedną całość; - brak informacji o planach urzędu co do budynku sp6- bo nie jest sprzedany?! - brak informacji o tym, że decyzja nie zapadła a tylko jest rozważana; - brak informacji o faktycznym stanie budynku sp6 Jestem rodzicem dziecka chodzącego do sp6 i z moich wiarygodnych źródeł jeszcze nic nie jest przesądzone, poprostu ktoś myśli nie tylko o sytuacji obecnej ale także wybiega w przyszłość. A przyszłość jest taka: ten budynek zamknie albo straż pożarna, albo sanepid oby nie po jakimś tragicznym wydażeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 05.12.07, 22:30 Panie Piotrze dlaczego pana dziecko chodzi jeszcze do tej szkoły skoro jest to tak niebezpieczna placówka? Nie dba pan o bezpieczeństwo własnego dziecka? Dlaczego dyrektor szkoły nie przystosuje jej do wymagań ppoż. i bhp? Dlaczego ta szkoła funkcjonuje choć jest aż tak źle. Odpowiedzmy sobie na kilka pytań dlaczego za i przeciw SP6. Ja jestem za i żadna hala sportowa w G1 nie jest argumentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Szewczyk Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 08:25 O brak obiektywizmu to mogę ja oskarżyc Pana panie Piotrze w ocenie mojego materiału, a nie odwrotnie. Filmik pokazuje zarówno przestrzenny korytarz na dole, jak i "tunele na piętrze" jak Pan to nazwał. Z tego co wiem na korytarzu zwykle ćwiczy garstka uczniów, a nie klilka grup, jak Pan sugeruje, zresztą jeśli chciał Pan, żeby Pańskie dziecko ćwiczyło w super hali sportowej, to trzeba je było zapisac na przykład do SP 4. Idąc dalej po Pańskiej "zjadliwej krytyce", Gimnazjum nr 1 to w rzeczywistości szary i nieprzystępny moloch, oko kamery jest zimne i niczego nie ubarwia a ponieważ nie gimnazjum było w tym materiale najistotniejsze uznałam, że nie ma potrzeby pokazywać go więcej niż w jednym ujęciu z zewnątrz. Wypowiedzi rodziców nie były zmanipulowane, wszyscy, którzy sie wypowiadali mieli to samo zdanie na ten temat, widocznie reprezentuje Pan odmienne od wiekszości poglądy w tej kwestii, Pańskie prawo, tylko proszę nie zarzucac mi, że źle wykonuje swoją pracę. Właśnie dlatego oficjalnie przyznałam się na tym forum do tego, że moje dziecko tam uczęszcza, żeby działać przy otwartej przyłbicy. "Brak informacji o planach urzędu co do budynku", prosze mi uwierzyć, że nikt mi wprost nie powiedział, co z nim będzie, miasto samo jeszcze nie wie co z nim zrobi, wie na pewno, że trzeba z niego wyprowadzić dzieci. Nie zabrakło informacji, że decyzja nie zapadła, zarówno na początku materiału, jak i na koncu jest powiedziane, ze to sa plany, przymiarki i że beda jeszcze konsultowane społecznie. Jeśli chodzi o "faktyczny stan budynku"- nikt z zainteresowanych nie zająknał się nawet na ten temat, była jedynie mowa o niżu demograficznym i niewykorzystaniu przestrzenii w gimnazjum nr 1 jako bezpośredniej przyczynie przeprowadzki SP6. Mam nadzieję że wyjasniłam Pańskie wątpliwości co do mojego obiektywizmu. Jeśli nie, to zapraszam do redakcji, w dogodnym dla Pana terminie. Chętnie poznam Pana i podejmę temat, ul. Małgorzacka 8, pokój nr 6. Uprzedzam, że z anonimami nie będę więcej polemizować na tym forum, pozdrawiam forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
fabisiw0 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 06.12.07, 10:54 Jestem matką dziecka uczęszczającego do tej szkoły. Zgadzam się, że warunki nie są tu godne, jednak każdy rodzic posyłający tam swoje dziecko czymś się kierował, podejmując takie decyzje. Są to małe dzieci, które potrzebują bezpieczeństwa, ochrony przed gimnazjalistami (których czynów żaden nauczyciel, co ciekawe, nie dostrzega). To też ważne, że te małe dzieci zmuszone są często same docierać do i wracać ze szkoły. Znaczna część mieszka "po tej stronie rzeki" i pomysł przeniesienia na Orylską nie jest z tego powodu trafiony. Jeżeli zmusza do tego rzeczywiście zły stan budynku, czemu osoby decyzyjne, które mieć powinny przede wszystkim dobro dziecka na uwadze, nie przeniosą SP6 do budynku przy Orle? Pewne są zatem inne przesłanki tego pomysłu. Dlaczego Rodzice nie dowiedzieli się jeszcze o sprawie od Dyrekcji? Zauważmy wszyscy, że nawet małe wiejskie szkółki ratuje nieraz 10 pikietujących rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 07.12.07, 06:36 Owszem, czasem 10 rodziców uratuje szkołę jak założą fundację czy stowarzyszenie i przejmą szkołę od miasta. Ale jest jeden warunke: SZKOŁA MUSI ZNAJDOWAĆ SIĘ W LOKALU W KTÓRYM WARUNKI DO NAUKI SA ZGODNE Z PRZEPISAMI BHP!!! a TU ZDJE SIĘ TAK NIE JEST! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 07:45 Pani Edyto proszę w taki sposób nie traktować czytajacych, bo zapewne zabierze pani głos tu jeszcze nie raz,więc pisanie 1/"zjadliwa krytyka " nic nie wnosi do sprawy,a zaognia polemikę 2/"Uprzedzam, że z anonimami nie będę więcej polemizować na tym forum, pozdrawiam forumowiczów" tu czuję typowo kobiecą niekonsekwencję,bo kogo Pani pozdrawia wszystkich czy tylko zyczliwych czy i zyczliwych inaczej i dodatkowo po co pisać tu cokolwiek skoro tu anonimy i to tylko anonimy,przypominam ,że jest to internet , a nie gazeta do czytania przez typowego anonima A wracając do sprawy to jeśli wszyscy będą przeciw to czekam na blokady,protesty i inne cywilizowane metody działań. Może warto przypomnieć ,że ta szkoła juz raz warunkowo została dopuszczona do użytku po innych protestach. Co do tendencyjności to zgoda,bo została zachwiana równowaga ZA i PRZECIW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:40 i kiedy przeprowdzka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowana Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 212.160.172.* 06.12.07, 20:10 Witam 11 grudnia mamy zebranie klasowe.Podejrzewam że wtedy dowiemy się szczegółów.Jak na razie to nas-rodziców nikt oficjalnie nie poinformował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 12.12.07, 07:01 Już po zebraniach. Jakie reakcje rodziców??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w temacie Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 16:04 Wyjaśniam wszystkim zainteresowanym: 1) żadne wiążące decyzje w sprawie przeprowadzki sp6 nie zapadły 2) rozważanych jest kilka koncepcji ewentualnej przeprowadzki tej szkoły, jedną z nich rzeczywiście jest pomysł połączenia g1 i sp6 3) decyzja w omawianej sprawie napewno nie zapadnie ani w tym roku ani w nastepnym (chodzi o rok kalendarzowy!) 4) rodzice będą "walczyć" o sp6 wszak to nie pierwsze zakusy i to nie tyle na budynek ile na super atrakcyjną działkę 5) dyrektorka sp6 proponowała aby połączyć raczej g1 i g4 a sp6 mogłaby wrócić do swej poprzedniej siedziby ale ten pomysł nie zyskał aprobaty władz miasta i szkolnictwa choć wydaje się najbardziej sensowny gdyż pozwoliłby zachować sensowność przeprowadzonej reformy oświaty, której jednym z celów było przecież oddzielenie małych dzieci od młodzieży. I na koniec apel do wszystkich rodziców aktualnych i PRZYSZŁYCH uczniów sp6: Kochani nie dajmy się zwariować! Walczmy o dobrą szkołę dla naszych dzieci! Przecież mimo kiepskich warunków sp6 cieszy się dużą renomą! Zdarzają się telefony od rodziców, którzy chcą zapisywać dzieci do tej właśnie szkoły z DWULETNIM wyprzedzeniem!!! O czymś to świadczy prawda?! Ta szkoła ma swój niepowtarzalny kilmat i charakter właśnie dlatego, że jest mała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 12.12.07, 16:46 Nie dajcie się zwariować i budujcie hale sportową (salę gimnastyczną). Przestaną się czepiać i kombinować co tu sprzedać. Rok i halka stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dicembre Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 14.12.07, 06:55 Nie wiem jak sobie wyobrażasz powrót SP6 do starej siedziby??? A co z Gimn nr3?? Gdzie ono sie wyniesie??? Do SP5??? To chyba jeszcze bardziej poroniony pomysł!!! W Piątc i tak nie brakuje "trudnej" młodzieży a co dopiero jak zrobiliby tam gimnazjum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w temacie Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 19:58 W każdej szkole jest jakiś odsetek trudnej młodzieży. W sp6 również jej nie brakuje więc skoro komuś zaświtał pomysł połączenia g1 z sp6 więc dlaczego np. nie przenieść g3 do sp5 ???? Każda z tych koncepcji jest tak samo "dobra". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:34 Podobno Pani dyrektor sp 6 ma już zapewniony stołek w gimanzjum na orylskiej i nawet nie walczy o swoją szkołę. Pani dyrektor może sobie iść do gimanzjum ale bez dzieci z szkoły 6 juz pani dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:36 może ks. proboszcz z fary przyłączy się do protestu o tą szkołę nr. 6 a może wyspowiada prezydenta i pomysłodawcę tego przedsiewzięcia z grzechu dokuczania ludziom i dzieciom. Rozliczymy radnych prezydenta z tej szkoły za dwa lata przy wyborach ok. 1000 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 14:24 i dajcie spokój tym zespołom szkół! Rodzice z piatki nie chą żadnehgo zespołu. naszym dzieciom jest dobrze tak jak jest! Nie chcemy gimnazjum w naszej szkole! na co nam więcej kłopotów??? Odpowiedz Link Zgłoś
fabisiw0 Re: przeprowadzka SP 6 ?! 10.01.08, 20:32 Jakie są odczucia rodziców po dzisiejszym spotkaniu z prezydentem? Chyba trzeba lepiej zastanawiać się nad wyborem władz miasta. Jest więcej części mowy niż tylko czasownik "nie wiem". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama ucznia 6 Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 21:07 po spotkaniu jak i przed. chyba niewiele możemy zrobic. podejrzewam że decyzja już zapadła. ktoś ma chęc na ten teren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 17:16 Ale kino było w SP nr. 6 na spotkaniu z prezydentem. Przyszedł kompletnie nieprzygotowany i w dodatku z człowiekiem niemową. Po sposobie rozmowy widać było, że decyzję już zapadły o likwidacji szkoły tylko bał się on to powiedzieć. Moi mili idą wybory lepiej niech on sobie juz szuka pracy albo przyklei się supr glu do stołka.Do wszystkich którym zależy na tej szkole wiecie co zrobić w wybory- rozliczyć.Argumenty o niżu demograficznym, ciasnych pomieszczeniach to historia. Uważam że Prokuratura Okręgowa w Płocku sprawdzi dokumentację w sprawie tej szkoły i sprzedania działki. Do prezydenta ciechanowa wstydzimy się za Pana i Pańskich doradców którzy powinni nauczyć się wypowiadać chyba kończył on i ten niemowa szkołę na Orylskiej. Zapraszam do SP nr 6 na lekcję polskiego i to od pierwszej klasy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 22:24 Poziom rodziców(nie wszystkich) "mniej niż zero". A te pomysły sprzedać gim1 albo wynająć, albo w gim3 stołóka dla bezdomnych, tylko ich wybrać na radnych i pakujemy się Irlandia czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOOO? Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 11.01.08, 23:01 Co to za bełkot? Jakie wybory? Jaka działka? Chyba ta, którą sobie zapodała osoba pisząca "po polskiemu" - jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 23:17 Zenada/ Działka sprzedana!Preekurator! Biedronka! Władze byłyby głupie gdyby zostawiły tę szkołę a inne budynki sprzedały! I może tak jak na zebraniu postawić przy szkole halę sportową, parking A m0oże basen??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOOO? Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 11.01.08, 23:31 Rację masz. Żenada. W Pacanowie kozy kuja;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 09:36 Najlepiej stworzyć trzy molochy po 1000 osób i niech się dzieci pozabijają. A jeśli chodzi o wypowiedzi rodziców to tak jak wśród naszych władz- jedni potrafią się wypowiedzieć a inni trochę gorzej ale napewno wszystkim chodzi o dobro dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 16:27 No uderzyłem w stół a nożyce się odezwały. Zachowanie rodziców jakie było wszyscy widzieli bronią Szkoły w różny sposób, różnymi argumentami czego oni nie zrobią dla dobra swoich dzieci.A co prezydent zrobi w tym kierunku aby tej szkoły nie likwidować NIC zobaczycie pocichutku i szkoło nie ma. Możę inne instytucje włączą się w obronę tej szkoły zapraszam parafię "FARA" tygodnik ciechanowski szkoda że tak raptem zacichli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: 213.199.253.* 13.01.08, 21:58 "Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie..." ale czy sprzedawca zabawek, czy piekarz, czy Filip z konpi i inni, którzy nawet belframi są rozumieją słowa Jana Zamojskiego...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 08:19 A co na to radni ekipy rządzacej? - Platformy Obywatelskiej -Polskiego Stronnictwa Ludowego - Wspólnoty Samorzadowej- Ciechanowskiego Forum Dialogu? Myslę że Rządzącym Ciechanowem w glowie się poprzewracało wierząc we własną nieomylność. Proszę zauważyć co dzieje się przy Miejskim Zespole Szkół Nr 1. Rodzice nie mają gdzie stanąć samochodami a teren szkoły wynajmuje się pod parkingi. Do czego słuzy szkołą? Czy tylko do nauki. Kto bierze i rozlicza pieniądze za parkowanie ? , jeśli rodzice i tak składają si e na papier, kredę itp. Więc teren szkoły jest samorządowy czy grupy ludzi miasta?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przeprowadzka SP 6 ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 15:25 To prawda co napisał student ale niestety nasze władze opierają się na ststystykach o niżu demograficznym mimo tego że w przedszkolach notuje się wzrost. Znów nie potrafią liczyc bo chodzili do szkoły na orylską. Na terenach wiejscki samorządy utrzymują szkoły nawet po 40 uczniów może Pan prezydent spotka się z wójtami to oni mów powiedza jak to się robi aby szkoły nie likwidować.Pewne jest jedno gdyby dziecko któregoś z notabli władz miasta chodziło do szkoły nr. 6 to szkoła by istniała ale niestety i można szkołe zamknąć Odpowiedz Link Zgłoś