Dodaj do ulubionych

Patron hali

30.11.07, 15:46
Matusiak czy Paliński?
Obserwuj wątek
    • Gość: niezależny Re: Patron hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 15:50
      myślę, że powinien być Matusiak
      • szyperski.marek Re: Patron hali 30.11.07, 16:47
        Dlaczego?
    • Gość: marek zlewski Re: Patron hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 18:12
      Panie Marku w/g mnie Hala sportowa /stara, gdzie trenują ciężarowcy/
      to zdecydowanie - Andrzej Matusiak,
      a Nowa hala sportowa - Irenesz Paliński...może tak ?
      pozdrawiam
      • t_rex a czy wszystko musi mieć patrona ???? 30.11.07, 19:59
        nie może być Hala Sportowa w Ciechanowie?? niedługo będziemy szukać
        patrona dla patronów, na jakie zapotrzebowanie wymyślamy ten
        plebiscyt, a może w CC lepiej zająć się SKS w naszym mieście,
        stworzeniem rozgrywek z prawdziwego zdarzenia. Ale wtedy nie ma tych
        wstęg, wieńców, przemówień, akcji, rocznic. A może tak po trochu ale
        codziennie a nie akcje, akcje akcje... .
        • valdi551 Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? 30.11.07, 20:23
          praca z dziećmi jest ciężka a i kamery nie przyjeżdżają, nudne to i nie popularne !
        • valdi551 Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? 30.11.07, 20:26
          myślę oczywiście o SKS
          • Gość: marek zalewski Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 20:46
            - No i się dostało Panu , Panie Marku ?!
            Może lepiej niech się Pan zajmie pomnikiem Jana Pawła II - ciekaw
            jestem czy?... kiedy?, no i czy znowu Pan dostanie po ... ?
            pozdrawiam
            • Gość: tom Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 23:43
              A może najpierw Patrona Plebiscytu wybrać, a potem Hali...:)
              • magik1985 Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? 01.12.07, 00:36
                niestety tendencja jest taka, że wszystko musi mieć patrona, Rondo Solidarności niby już jest, a żadnego przecięcia wstęgi nie było nawet, nie wspominając o tablicy informującej, że rondo tak isę nazywa. Pomnik JP II też miał być- ni ma. Ja proponuję, żeby patronem pomnika JP II uczynić "komitet wspierania inicjatyw jedynie słusznych". jak zwykle dużo gadania, a i tak z tego nic nie wyniknie. a wyborcy podliczą. już za trzy lata.
                • Gość: ms18 Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 12:37
                  Popieram!

PS. O rondzie Solidarnosci pisza w najnowszym albo TC albo CC - jest wszystko napisane o pomniku i o uroczystym otwarciu :)
                  • Gość: m Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: 212.160.172.* 01.12.07, 12:55
                    tak w CC piszą że nadanie nazwy będzie 15 grudnia i podali też konto
                    na które nalezy wpłacac żeby pan Zalewski miał na chleb.
                    • Gość: marek zalewski Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:26
                      I tu się mylicie - to nie Ja robię ten pomnik. Mnie tylko poproszono
                      o zrobienie projektu. A Pan Panie ,,m'' zazdrości i tyle -
                      tzw.,,bezinteresowna zawiść po ciechanowsku''. Ja jestem ciekaw
                      dlaczego to nie zwrócono się do Pana Panie ,,m''/jak mały
                      człowieczku/???
                      pozdrawiam
                      • Gość: m Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:53
                        Proszę się nie obruszać, nie miałem nic złego na myśli. Zrobił pan projekt za darmo - super. Chwali się też to że na pomnik kasa będzie z kieszeni darczyńców a nie naszych podatków. Mam jednak nadzieję ze pomnik będzie na jakimś postumencie, bo z wizualizacji wynika że zasłonią go świecące na rondzie strzałki :)
                        • Gość: marek zalewski Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 20:48
                          Ja się nie obruszam - ale musi Pan przyznać , że można się
                          poczuć ... po takich wypowiedziach ?
                          A czy ,,rewolucja''SOLIDARNOŚCI to była z naszych podatków i czy to
                          istotne??? Jaki pomnik ??? To tylko oznakowanie ,,trochę inne''
                          ronda, trochę bardziej okazałe, żeby o SOLIDARNOŚCI pamiętano.
                          pozdrawiam
        • szyperski.marek Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? 02.12.07, 15:18
          Ale to nie jest akcja ani moja, ani CC. Jest inicjatywa (znanych
          nazwisk) żeby patronem był Matusiak i kontra (też znanych nazwisk) -
          żeby Paliński.
          pzdr
          • Gość: ms18 Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 17:38
            asbtrachując od tematu, czy może Pan powiedzieć skąd wziął Pan informacje o wartości mienia komunalnego w posiadaniu miasta Ciechanów? Sam chciałbym zerknąć w taki dokumencik...
            • Gość: Jola Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 18:46
              A ja proponuje by hale nazwac imieniem jej kierownika - Artura
              Sobotko
              • Gość: Atleta Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 19:24
                Widzę że wkradło się tu małe nieporozumienie. Chodzi oczywiście (tak mi się
                wydaje) o halę przy Kraszewskiego. Moim zdaniem (i nie tylko moim) hala powinna
                nosić imię Ireneusza Palińskiego. Kto w Ciechanowie zna Matusiaka? Wąskie grono
                pseudodziałaczy sportowych. Wiem, że zrobił wiele dla miejscowych ciężarów, dla
                siebie i swych kolegów. Dostał już chyba dość dużo - memoriał jego imienia.
                Paliński, człowiek spoza układu, któremu jeszcze za życia pozbawiono
                organizowania memoriału nazwanego jego imieniem. Paliński to jedyny miejscowy
                złoty medalista olimpijski (pewnie tak zostanie baaaardzo długo), który swoim
                nazwiskiem rozsławił nie tylko nasze, ciechanowskie ale i polskie ciężary. Dziwi
                mnie to, że nasze władze nic nie robią aby o takim człowieku nie zapomniało
                społeczeństwo. Pomyślmy może również o nazwaniu ulicy jego nazwiskiem???
                Jeżeli wygra kolesiostwo, to pewnie już niedługo Paliński będzie znany tylko z
                kart encyklopedii...
                • Gość: Kolega Matusiaka Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 20:30
                  W pełni popieram. Rozsądne uzasadnienie. Matusiak dużo dobrej pracy
                  włożył w promocję Ciechanowa jako ośrodka Podnoszenia Ciężarów
                  jednak Medal Olimpijski ma inny wymiar niezależnie od tego po czyjej
                  stronie jest sympatia. Prawdą jest też, że Palińskiemu wyrządzono
                  kiedyś krzywdę w tym mieście ( w rozmowie z nim podnosił często ten
                  temat, może z przewrażliwienia ale jednak)i jest okazja aby to
                  naprawić.
                • Gość: kibic ciężarów Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:52
                  Na ostatnim Memoriale Matusiaka prezes Mazovii złożył oficjalny wniosek nadania
                  ulicy w Ciechanowie im. I. Palińskiego właśnie z tych względów o których pisze
                  Atleta(chyba go nie było na zawodach). a tak naprawdę to wniosek o nadanie Hali
                  przy Kraszewskiego im. A. Matusiaka był złożony 4 lata temu jeszcze za życia
                  mistrza Palińskiego. z poważaniem
                • Gość: weteran Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:58
                  gdzie się dwóch bije tam trzeci korzysta: mnie się wydaje że największy wkład w
                  budowę Hali miał Zdzisław Piotrowski
                  • Gość: Caro Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 14:58
                    Wydaje mi się że patronem hali ciężarowej powinien być Paweł
                    Rabczewski, on też był na olimpiadzie w Moskwie i tam KGB go pobiło
                    za patriotyczną postawe. Stanowczo jestem za panem Pawłem, również z
                    powodu Dody, która jest wybitną osobowościa i znakomitą śpiewaczką,
                    na uroczystości nadania imienia zaśpiewałaby gratis. A Ireneusz
                    Paliński powinien mieć swoja ulicę w Ciechanowie, bo to postac
                    wybitna. Tylko nie bardzo wiem, jak go w Ciechanaowie skrzywdzono,
                    może mnie kotoś wyjaśni, bo nic o tym nie słyszałem.
              • Gość: artur Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 08:47
                yes,yes,yes
            • Gość: szyperski.marek Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 18:41
              Z materiałów ratusza na ostatnią sesję Urzędu Miasta. Konkretnie - z
              projetu budżetu na 2008 r.
              pzdr
          • ciehanofianin Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? TaK 08.07.08, 21:25
            www.um.ciechanow.pl/gazeta.php?gidm=6&girok=2008&gid=1965
            Dobra i trafna decyzja i jakże prosta i jakże oczekiwana.
            Hala o której wielu wspominając przypomni sobie słynnego Ciechanowianina.
        • Gość: Stefan Żagiel Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 21:52
          Oczywiście, nie wszystko musi mieć patrona, czy też nazwisko jakiejś
          osoby w nazwie. To wynika z woli właścicela, czy też - jak w
          przypadku hali ciężarowej - użytkownika wypełniającego funkcje
          właścicielskie. Zabieram głos, ponieważ to ja pierwszy jakieś cztery
          lata temu, niedługo pośmierci Andrzeja Matusiaka, zgłosiłem z
          trybyny Rady Miasta propozycję nadania hali ciężarowej jego
          imieniem. Hala ta, jak i późniejsza jej modernizacja, z utworzeniem
          ośrodka szkoleniowego kadry PZPC, jest w największym stopniu zasługą
          właśnie Andrzeja Matusiaka, podobnie jak rozwój dyscypliny
          podnoszenia ciężarów na pewnym etapie, w którym Matusiak klubem
          kierował. Nadanie imienia konkretnego obiektu nazwiskiem konkretnego
          człowieka jest pewną formą wdzięczności żyjących dla patrona, za
          coś, co on dla nas, żyjących zrobił. Wyraz wdzięcznosci świadczy o
          żywych, nie o tym, kogo juz nie ma. Widocznie jednak nie w
          Ciechanowie. Od samego początku moja propozycja była utrącana, nie
          oszukujmy się - z jednego tylko powodu: że Matusiak był członkiem
          PZPR. I takie jest myślenie prawicowe. Znalezienie pretekstu z
          Palińskim (którego oczywiście trzeba cenić, jako wybitnego
          sportowca, postać znaną w świecie, zapisaną w encyklopediach) i jego
          wysuwanie na patrona hali ciężarowej jest li tylko demagogią,
          forsowano w celu utrącenia Matusiaka i może jeszcze zrobiena na
          złośc obecnemu zarządowi "Mazovii", a zwłaszcza Jerzemu
          Ostrowskiemu. No cóż, robienie na złość, na przekór może być dla
          niektórych życiowym celem i sposobem na istnienie. Przykładem waśń
          związana z ożywieniem Zamku Książąt Mazowieckich. Pojawiła się
          szansa zrobienia czegoś w tych ruinach, zaraz jednak pojawili sie
          sprawiedliwi, ktorzy inicjatywę storpedowali, bo kto inny ją
          wymyślił i nie tak jakby oni chcieli.
          Słszałem, że w Radzie Miejskiej podejmowana jest obecnie jakaś
          inicjatywa z Palińskim - a więc na załośc obecnemu Zarządowi
          Klubu "Mazovia". Może inicjatorzy zastanowiliby się, jaki to ma
          sens. Będzie to coś, jak ożenienie chłopaka z niechcianą dziewczyną.
          Jeśli chcą uczciwie uczcić pamięć Ireneusza Palińskiego, wybitnego
          sportowca, a nie kupczyć jego nazwiskiem i pamięcia w imię swoich
          interesów czy fobii, to niech nazwą jego imieniem ulicę albo nową
          halę sportową. Przecież przystoi jej imie najwybitniejszego
          sportowca Ciechanowa. Swego czasu proponowałem urządzenie czegoś w
          rodzaju muzeum, żeby uchronić od zniszczenia i zapomnienia dokumenty
          i pamiątki po takich sportowcach, jak właśnie Paliński. Juz miało
          byc urządzane - ale na gadaniu sie skonczyło, gdy tylko przestałem
          byc radnym. I jakoś nikt w Radzie Miasta nie podejmuje tego tematu,
          a przecież takie małe muzeum ciechanowskiego sportu uatrakcyjniłoby
          znakomicie kompleks sportowych obiektow.
          Pozdrawiam wszystkich, którym interes miasta bardziej jest drogi niż
          własne fobie i miłośc do intryg.
          Stefan Żagiel

• Gość: wyborca Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: 213.199.253.* 20.05.08, 22:23
            "ale na gadaniu sie skonczyło,"

Niech się skończy ostatecznie! Panu Żaglowi już powiedzieliśmy: "dziękujemy". A
            ten spam, ten spam, cóż może, cóż może?;)
            • Gość: ciechanowianin Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 22:32
              jak łatwo Pan Żagiel krytykuje nową Radę Miasta.no cóż Panie Zagiel
              czas pogodzić się ze wyborcy Panu podziękowali,a może to już
              początek nowej kampanii przed wyborami za 2 lata. a swoją drogą
              zapytać w ciechanowie kto to Paliński okoł 90% udzieli odpowiedzi a
              Matusiak może jakieś 20 %.to chyba mówi samo za siebie Szanowny były
              Panie Radny.
              • Gość: Caro Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 21:22
                zapytać w ciechanowie kto to Paliński okoł 90% udzieli odpowiedzi a
                > Matusiak może jakieś 20 %.to chyba mówi samo za siebie Szanowny
                były
                > Panie Radny
                Ja nie wiem, kto to był Paliński ani Matusiak. Moi kumple tez nie
                wiedzą. 9o % ciechanowian wie za to kto to jest Doda, najsławniejsza
                Ciechanowianka. Jej imieniem trzeba nzawać halę i ulicę.
            • Gość: Stefan Żagiel Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:41
              Gość portalu: wyborca napisał(a):
              Panu Żaglowi już powiedzieliśmy: "dziękujemy".

A za cóż to Wy powiedzieliście mi "dziękujemy", Towarzyszu Wyborco?
    • karamboll Patron Hali 03.12.07, 00:22
      Proponuję aby patronem Hali został miłościwie nam panujący, z woli
      ludu, Pan Waldemar Wardziński - Prezydent Miasta Ciechanów.
      Pozdrawiam malkontentów.
      • Gość: Edmund Belter Re: Patron Hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 20:04
        Pani, Panie, KARAMBOL. ujawnij się, bo Twój nick ciągle mnie przypisują. A swoją drogą, mam wrażenie, że my sie znamy... tylko jakby Pani, Panu odwagi brak, tak po naziwsku...!
    • Gość: Edmund Belter Re: Patron hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 20:01
      Gdyby był jakiś w tej sprawie jakiś plabiscyt głosowałbym, Panie Marku, zdecydowanie na p. Palińskiego! Z powodów, że tak powiem, oczywistych!
      Pozdrawiam!
    • Gość: robert Re: Patron hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 22:25

kojarzy mi sie scena z takiego fajnego filmu : "w mieście jest bardzo duzo
      potrzeb, może jakis pomnik?? " Film nazywał sie konsul. nie pozdrawiam
    • t_rex Re: Patron hali 20.04.08, 16:56
      ........pani rzecznik nie zwykła odpowiadać na sprawy poruszane na forum, a pan
      Szyperski nie zwykł korzystac z prawa prasowego i , zadając pytania, wymuszać
      odpowiedzi od pani rzecznik na problemy miasta.
      Przy okazji: kiedy zrobi pan , panie Marku, zdjęcia syfu na Farskiej Górze ,
      które są hańbą dla miasta??Kiedy wywiad z administaratorem terenu??brak odwagi
      czy problem za małej wagi? może jednak małe zdjęcie i pytanko takie tycie-tycie?
      • Gość: szyperski_marek Re: Patron hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:11
        Byłem tam w niedzielę i chyba nie jest już tak strasznie. Chwasty
        wycięte, śmieci prawie nie ma.
    • Gość: 011 Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: 213.199.253.* 21.05.08, 23:03
      No proszę, jakaż miłość ciekawskiego do Pana Żagla:))) Podobna do tej, jaką
      zapałali nagle pisowcy do Pana Gadzinowskiego. Nowa koalicja PIS- LSD? Z podziwu
      wyjść wprost nie mogę:)!
      • Gość: CIEKAWSKI Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: *.tpnet.pl 22.05.08, 17:02
        cIEKAWSKI musi wkleic co mu gucio skasował ,a jednoczesnie sam odpisał,ale smieszny ten moderator.
        Zagiel został wywołany z powodu tego ,ze osoba z ratusza moderuje to forum i robi to z pozycji pogardy dla inych.

213.199.253.*
        Gość: wyborca 20.05.08, 22:23 Odpowiedz
        Niech się skończy ostatecznie! Panu Żaglowi już powiedzieliśmy: "dziękujemy". A

A znając ciechanowskie realia to przewodnia partia wie jaką nazwę nada hali,może to nie być, ani matusiak ani paliński.
        zapewne po rondzie solidarnosci,logo ciechanowa ,człowieka roku może trafić się społeczna inicjatywa działaczy chcąca nazwy związanej z ich działką.
        Osobiscie stawiam na nazwę EURO 2012 ;-)

• Gość: ulala Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? IP: 213.199.253.* 29.05.08, 23:45
          ciekawski, ja bym na Twoim miejscu w łeb sobie strzelił. Znowu Ci się nie udało,
          bo ta wredna PO tobie na złość poparła Palińskiego! Który to raz walnąłeś jak
          łysy grzywką o parapet?
          • ciekawski.pl Re: a czy wszystko musi mieć patrona ???? 30.05.08, 17:27
            Ciekawski nie rozumie ULALA z Matcomu po co mam sobie w łeb strzelić skoro tyle ciekawych rzeczy platfusy jeszcze naknocą,więc trzeba to będzie skomentować ;-)
            Wątek założony został pół roku temu i jeśli Paliński został patronem
            to platfusy coś tam czasami kumają i trzeba ich pochwalić w imię tej ich miłości do innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka