Dodaj do ulubionych

Strajk pielęgniarek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 14:14
Wróbelki ćwierkają, że w poniedziałek pielęgniarki w Ciechanowie odchodzą od
łóżek pacjentów. Dyrekcja powołała sztab kryzysowy. Podejmowane są działania,
które mają na celu zapewnienie bezpieczeństwa pacjentom. Ale wszystko będzie
wiadomo w poniedziałek.

Miłego weekendu
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawski Re: Strajk pielęgniarek IP: 217.98.20.* 18.01.08, 16:54
      niesamowite ;-)
      a poseł Sopliński nic w końcu nie wywalczył dla i z kasy Kaczorlandu ,a był tak wychwalany pod niebiosa ostatnio.
      • Gość: kompany Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 07:21
        Nieciekawie, ciekawy, nieciekawie.
        Zapraszam na wątek o blogu Soplińskiego, tam w pełni zobaczycie
        obsesję osobnika ciekawego na punkcie posła Soplińskiego.
        Trzeba silnego ataku, żeby oskarżać posła o zły stan słuzby zdrowia
        w Polsce. Teraz poseł Sopliński drzy, żeby nie nastąpiło załamanie
        pogody w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej, ponieważ ten sam lub
        inny zakompleksiony paranoik z ciechanowskiego forum oskarży go o
        ten stan rzeczy.
        Pora do łóżka ciekawy. Mam nadzieję, że nie zapomną cię dobrze
        przypiąć pasami.
        • Gość: ciekawski Re: Strajk pielęgniarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 10:19
          Ciekawski chciał tylko potwierdzić przez biuro PSL co zrobił poseł Sopliński w
          ub,roku wspierając pielegniarki w naszym szpitalu.
          Na razie mam mu za plus ,że dzięki

rzondom miłości i zgody i ciepła koalicji POPSuLi

nawet zima nas omija co przekłada się na mniejsze koszty ogrzewania naszych
          mieszkań ;-).

Był wątek o OSZUSTCE FETLINSKIEJ pisany przez chorych psychicznie ,jakoby nic
          nie zrobiła,a poseł owszem WYWALCZYŁ BO WALCZYŁ.
          Wątek został skasowany ,a powinien wisieć jako objaw ZDROWIA PSYCHICZNEGO CZESCI
          INTERNAUTOW Z TEGO MIASTA
          • Gość: kompany Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 15:35
            Potwierdzenia z biura uzyskuje się chyba w biurze, a nie anonimowo
            na forum waląc zza węgła w plecy szydercze teksty na niskim
            intelektualnie poziomie.
            Idź i zaspokój swoją hmmm...... niepohamowana ciekawość, ciekawski.
            • Gość: ciekawski Re: Strajk pielęgniarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 16:48
              Ciekawski nie szydzi tylko zadaje poważne proste i niewyszukane intelektualnie
              pytania i w podobnym stylu chciałby uzyskać odpowiedz.
              Jeśli to ma być odpowiedz to znaczyłoby ,że nic nie zrobił ?
              Rozumiem ,że forum czytają setki osób wiec warto pochwalić sie sukcesem,a sukces
              jak mówia ma zawsze wielu ojców ;-)
              • Gość: kompany Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 19:04
                rzczywiście ciekawski zadaje tak poważne pytania, że administracja
                bezlitośnie go wycina i ma rację. tu nie powinno być miejsca na
                plucie w twarz pożądnym ludziom przez tchórzy zza anonimowego loginu.
                oj, cos mi się zdaje że ten ciekawski to kolejna ciekawa mutacja
                nieciekawego virusa znanego najbardziej pod pospolitą nazwą phk1.
                • Gość: ciekawski Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 22:46
                  Ciekawski zauwazył ,ze KOMPANY promuje blog www.sopliński a tu sciemnia ,ze jest niezaleznym tfórcą internetowym ;-)
                  • Gość: kompany Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:04
                    Kłamstwa powinno się odszczekiwać ale nie spodziewam się tego po
                    nieciekawej istocie ukrytej za parawanem z napisem ciekawski.
                    Dokonałem 3 wpisów, tylko w tym jednym wątku i nigdzie nie pisałem,
                    że jestem "niezależnym twórcą internetowym" - to kłamstwo nr 1
                    ciekawego.
                    Jednak nie promuje blogów polityków i jestem niezależny więc
                    zauważyłeś ciekawy nieprawdę - to kłamstwo nr 2.
                    Dwa kłamstwa w jednym prymitywnym zdaniu, ciekawy. Mało jesteś
                    ciekawy. A propos. Kiedy wracasz to loginu phk1 i tych bełkotów?
                    • Gość: kompany Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 00:15
                      zapomniałem dodać po piate ,że phk to ja sam ,ale inaczej
                      • Gość: kompany Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 03:23
                        brak ci inwencji oraz argumentów więc się podszywasz pod mój nick
                        (oszukujesz) ciekawy-nieciekawy, co? tylko nieciekawe typy tak
                        robią. brzydko, mama i tata na pewno się za ciebie wstydzą.
                        jak mawiał czerwony premier "jest pan zerem". lepiej pooglądaj sobie
                        dziś gołotę, może zrozumiesz co to jest cios poniżej pasa :-%
                        P.S. Gołocie życzę zwycięstwa :-)
                        • Gość: ciekawski Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 10:08
                          Ciekawski sporo ironizuje w swoich wypowiedziach.
                          Biuro posła Soplińskiego to strasznie boli jak czytam.
                          To forum opanowało zapewne kilkanaście osób zmieniajacych nicki jak rekawiczki bo równiez boja sie by nie było ,ze zostana nazwami trollami bezmózgowymi tylko dlatego ,ze częsciej piszą.
                          Ciekawski dalej nie otrzymał odpowiedzi.

• Gość: KOMPANY Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 13:43
                            Niech sie ciekawy odwoła.
                            Przez okno do Ojca Rydzyka :-DDD
      • Gość: pacjentka Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 19:18
        prosze wypowiedziec sie, kto wynajmował pielęgniarke na prywatny
        dyzur do pacjenta po operacji za 180,- zł?? niby malo zarabiają.
        na którym odddziale sa najbardziej fachowe i miłe??
    • Gość: ciekawski Re: Strajk nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 23:24
      ktoś z nauczycieli postawił sie "okoniem ;-)" Donaldowi TUSKOWI z naszego miasta dziś w Wawie pod sejmem?
      • Gość: Belzebub Strajk nauczycieli IP: *.centertel.pl 19.01.08, 00:15
        Znów się nierobom robić nie chce, tylko z wyciągniętymi łapami do
        Warszawy jadą, a tu juz i tak korki i całe miasto zapchane. Czy jak
        pielęgniarom wypłata wzrośnie o 30% to będą chcociaż 30% bardziej
        miłe i uprzejme dla pacjentów? Czy belfer jak dostanie 30% podwyżki
        to będzie 30% efektywniejszy w nauczaniu? Czy łapiduchy jak dostaną
        30% więcej to uleczalność chorób wzrośnie o 30%, czy kolejki do
        lekarzy się zmniejszą o 30%? a może łapiduchy wykażą się 30%
        wzrostem poziomu kultury wobec nas, pacjentów? A kto mi da podwyżkę
        jak wzrosna podatki i składki na ubezpiecznie zdrowotne? Czy będę
        musiał płacic więcej za towary i usługi? Kto wie
        skąd się biorą pieniadze na wypłaty dla tych nierobów? Tak z naszych
        pieniędzy! My płacimy lekarzom i pielęgniarkom w postaci składki
        zdrowotnej, nauczycielom w postaci podatku dochodowego. Podatek VAT
        obejmuje wszelkie sprzedawane usługi i towary, skądś na utrzymanie
        nierobów i leni trzeba brać, a my za to zapłacimy..... Czy jesteśmy
        gotowi płacić jeszcze więcej? Podatki wzrosną, składka na
        ubezpiecznie zdrowotne wzrośnie, dojdą nowe opłaty tzw.
        pielęgnacyjne, a w szkole też wymyślą nowy komitet rodzicielski czy
        inne dziwadło, obciążenie VATem z 7% na 22%.....
        • Gość: artur Re: Strajk nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 19:40
          najłatwiej, coś może się wyżebrze, wyżebrali lekarze to
          pielęgnikarki się łudzą, może też się uda - się nie uda, to ułuda.
          • Gość: gosc Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:11
            czy dalej będą sobie winszowały panie pielęgniarki za dyzur nocny
            200,- zł.?? nieoficjalnie??
            czasami trzeba z konieczności z tego korzystać, ze względu na brak
            właściwej opieki np po operacji.
    • Gość: Gosc Strajk pielęgniarek - O tym mial byc ten watek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 14:29
      Wszyscy bez wyjatku, ktorzy wypowiedzieliscie sie w tym watku zaslugujecie na
      miano troli. Czy naprawde tak trudno jest przeczytac regulamin forum i
      netykiete? A poza tym gdzie wasza zwykla ludzka madrosc i zdrowy rozsadek? To
      mial byc watek o strajku pielegniarek w ciechanowskim szpitalu a nie kolejne
      miejsce wylewania zolci na siebie wzajemnie.
      Udalo sie wam skutecznie zniehcecic mnie do odwiedzania tego forum w
      przyszlosci. Poszukam miejsca gdzie mozna poczytac normalne i sensowne
      wypowiedzi. Grzebcie sie w tym waszym "G" sami.
      • Gość: ciekawski Re: Strajk pielęgniarek - O tym mial byc ten wate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:10
        Ciekawskiego zaintrygował GOSC co ma za złe innym złe wychowanie ,a sam pisze
        słowo G ,chociaż nie ma racji ,bo dlaczego od razu uważa ,że to G
        musi być na forum.
        Gość może pisać na forach- CC,TC,NM,eCiechanów,blog AS,
        Sam nie napiętnował nikogo i też mało ma do powiedzenia na temat strajku.
        Ciekawski zadał pytanie o rolę posłów w rozwiązywaniu strajku w ub.roku.
        Cwani lekarze ograli pielęgniarki jednym słowem.

• Gość: pacjent Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 19:42
      pochwalam inicjatywę pielęgniarek. powinny więcej zarabiać.
      dorabianie za przypilnownie pacjenta jest na krótką metę. Jak sie
      odnieść do lekarzy - istana kasta. Wystarczy wprowadzić lekarzom
      kasy fiskalne w gabinetach prywatnych, a pacjentom ulgi w odpisach
      od podatku. Czemu lekarze nie są rozliczani według karty podatkowej?
      Przywilej? Tak cieżko, a jednak domy pobudowane i samochody też
      raczej nowe. Glazurnika na to nie stać a też pracuje 18 godzz.na
      dobę. A jak sie maję dyżurki za 12 godzin 1500 PLN. Jest ok. Ja
      proponyję żeby lekarzom ustalić cennik szynka dla zwykłych ludzi 20
      zł a dla lekarzy 50 zł. morze się opamietają.
      • Gość: woltar Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 16:38
        Zgadzam się z Tobą, bo Ci co mówią,że tak im zależy na pacjencie! to
        oczywiście kłamstwo!Są najbardziej pazerną grupą w społeczeństwie,
        która nie ma odrobiny honoru!
    • yoga24 żenada 22.01.08, 19:05
      chciałam tylko powiedzieć, że wcale nie popieram podwyżek pielęgniarek!!!!! Mam
      bardzo złe doświadczenie z nimi jak mój dziadek leżał w szpitalu to z wielką
      łachą mierzyły mu ciśnienie - żenada!!!! I to jest przykre, że one pracują z
      grymasem na twarzy i tylko czekają na czekoladki bo inaczej nie ruszą się z
      miejsca. Są oczywiście wyjątki. A czego najbardziej zrozumieć nie mogę to chyba
      tego, że porównują się do do lekarzy.......,
      • Gość: Ciekawsk Re: żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 19:34
        Ciekawski widział REKLAME by termometr przynieść ze sobą do szpitala.
        Czy to nowa jakość życia serwowana przez rzondy PO ;-)
        Akurat mierzenie temperatury ciała toć hiba sprawa pielegniarek.
      • Gość: toja Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 19:54
        Nie ma wątpliwości, że pielęgniarki to bardzo cenne osoby dla ludzi,
        dla pacjentów, gdyby nie One to niejeden pacjent jeszcze bardziej
        byłby zdezorientowany niż teraz. One biorą na siebie dużą
        odpowiedzialność. Ich rola jest bardzo ważna!!!
        Nie mogą się jednak nigdy porównywać z lekarzami!! Rola lekarzy jest
        inna! Ważniejsza. Różni są lekarze to prawda, ale mam przekonanie,
        że przeważają lekarze, którzy chcą pracować dla pacjentów, którzy
        nie odmawiają przyjęć i nie odmawiają pomocy. Lekarze, którzy nie
        mówią pacjentom, że np. są za starzy żeby przychodzili do lekarza i
        oczekiwali pomocy lekarskiej...
        Taka była i jest i na pewno będzie hierarchia tych zawodów.
        Pozdrawiam i lekarzy i pielęgniarki i inne osoby, które pracują z
        pacjentami!!!
        • Gość: M Re: żenada IP: 213.199.253.* 22.01.08, 20:32
          Moja droga!!!
          Mylisz się pisząc, że pielęgniarki porównują sie do lekarzy. Nasze zawody są zupełnie inne i zarówno pielęgniarka nie może porównywać sie do lekarza jak lekarz do pielęgniarki. Tu chodzi o zwykłą uczciwość i racjonalną ocenę sytuacji.
          Np. Pielęgniarka pracująca 15 lat na oddziale neurologii mająca magistra pielęgniarstwa uzyskanego na Akademi Medycznej w Gdańsku ze specjalizacją z anestezjologii (która trwa 2 lat) zarabia 1800 brutto, a lekarz specjalista zarabia 5000 brutto.
          Uważasz, że to jest sprawiedliwe?
          Nikt nie neguje, że oni powinni zarabiać więcej- ale nie może byc takich sytuacji, że lekarze dostają 2000 zł podwyżki a pielęgniarki 300zł. I wszyscy twierdzą, że pielęgniarki nie są do niczego potrzebne, a lekarze świetnie daliby sobie radę bez nich. Więc będą mieli okażję się wykazać już wkrótce.
          • yoga24 Re: żenada 22.01.08, 21:33
            Jasne 1800 brutto to bardzo mało, tylko uwierz mi moja droga, że inni pracujący
            w najróżniejszych zawodach z wykształceniem również cennych co "owa"
            pielęgniarka wcale więcej nie zarabiają i nawet nie mają prawa do strajku.
            Jeżeli pielęgniarkom należą się podwyżki to również i innym.
            • Gość: morda Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 08:33
              Natychmiast wymienić dyrekcje bo PO tych POpsl długo trzeba będzie
              sprzątać
              • Gość: winio Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 10:26
                Pilęgniarki powinny dostać podwyżki ze względu na swoją pracę, którą
                wykonują.A jest to praca z ludźmi, stresująca i bardzo
                odpowiedzialna.Napewno są takie które nie są zadowolone bo i z
                czego: pieniądze żadne, panowie lekarze psioczą że nie stać ich na
                utrzymanie pięciu samochodów, wakacje w Egipcie itd , więc oni to
                robić nie będą ale do pacjenta mili a poza plecami ...! a pacjent
                każdy chce byc traktowany jak Carrington.Niebezpiecznie zaczyna być
                kiedy zaczynamy uogólniać.Wypowiadają się Ci którzy nie mają pojęcia
                o tej pracy i oceniają to co widzą albo chcą widzieć!
                • Gość: jazciechanowa Re: żenada IP: *.nat.student.pw.edu.pl 27.01.08, 00:06
                  Moja mama jest pielęgniarką i wiem jak ciężka to praca. Odpowiedzialność ogromna
                  a pieniądze słabe. Dyrekcja szpitala udaje że problem nie istnieje bo wystarczy
                  tylko lekarzom podnieść pensje. Tak się nie robi. Należy negocjować ze
                  wszystkimi pracownikami. Lekarze jak zawsze odcięli się od pielęgniarek bo
                  chcieli zgarnąć wszystko dla siebie i to im się udało. Ciekawe tylko
                  jak sobie poradzą bez pielęgniarek te ładne parę dni...Wina leży po stronie
                  dyrekcji która ignoruje postulaty pielęgniarek (długi czas)
                  • Gość: pjelengniasz iksio Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 00:52
                    =====================================================================
                    a czy to prawda, że pielęgniarki pogardziły propozycją podwyżki
                    nawet o 600 zł brutto???
                    =====================================================================
                    • Gość: M Re: żenada IP: 213.199.253.* 29.01.08, 22:29
                      600 brutto, z czego musiałybyśmy odprowadzić cały podatek nawet ten, który powinien odprowadzać szpital z czego zostałoby nam 230zł niesamowita kasa co? w porównaniu z pensją lekarzy po podwyżce 5000 brutto.
                      • Gość: gosc Re: żenada IP: *.pam.szczecin.pl 30.01.08, 01:16
                        nie ma takiej mozliwosci...600 brutto czyli ok. 420zl netto...ale z tego co czytalem to srednie podwyzki dla pielegniarek to 970zl brutto czyli okolo 680zl netto...
        • Gość: ;] Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 12:57
          mowicie ze rola lekarzy jest wazniejsza ... wezmy pod uwage maszyny na joku czy
          na stacjach dializ ... podczas strajku pielegniarek zaden lekarz nie bedzie
          potrafil wlaczyc tych maszyn a co dopiero podlaczyc pod nie pacjeta ;]
          • Gość: weronka Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 17:41
            Oj przestań. Aż tak całkiem nie odeszly od lozek. Bylam dzis o godz 16,15 w szpitalu, bo rozchorowalo mi sie dziecko. Niby pomoc doraźna od 18,00, ale wezwano lekarza. Jakie bylo moje zdziwienie, kiedy po przeczytaniu info o strajku, pierwsza przyszla pielegniarka. Co prawda bez fartucha, ale przyszla. nie wydaje mi sie żeby odeszly calkiem i oalcem nie kiwnely.
            A podwyżki należą sie każdej grupie społecznej - każdy jest ważny - ale na to szans nie ma
            • Gość: racław Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 19:17
              Ja myślę, że pielęgniarki nie dostaną podwyżek może tylko marne
              grosze, o których dyrekcja będzie mówiła głośno i długo .Prawda
              jest taka, że trzeba być bogatym żeby strajkować i bez skrupółów.
              Pielęgniarki niestety pieniędzy nie mają a żyć trzeba, dlatego
              uważam że bez poparcia pacjentów! ( na Panów lekarzy nie ma co
              liczyć ) ta grupa nie dostanie podwyżek no może zwolnienia dla
              bardziej zaangażowanych.
              • Gość: artur Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 19:59
                chyba jedyna mądra i trafna wypowiedź. smutne ale prawdziwe.
    • Gość: gosc Re: Strajk pielęgniarek IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.08, 21:10
      ile zarabiaja ciechanowskie pielegniarki? chodzi mi o pensje zasadnicza brutto...
      • Gość: artur Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 19:33
        średnio miesięcznie coś ok. połowy tego co bierze "pan lekarz" za
        jeden /może być przespany/ dyżur
        • Gość: kik Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:35
          czyli ile?
          • Gość: go Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 21:53
            wg www.ciechanowonline.pl pielęgniarki uzyskały podwyżkę
            970,-zł. to naprawde dużo.niech sie biorą baby do roboty.
            należy je zacząć rozliczać z pracy, szczególnie na nocnych
            zmianach. najlepiej telewizor, kawa, plotki itp a pacjent poczeka.

• Gość: nina Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 07:43
              go ,jestes zwykłym prostakiem!!!!!jesli masz wizję ze pielegniarka bedzie na
              czterech chodziła od łóżka do łóżka albo lezała krzyzem przed salami to jestes
              poje.......!!!! jesli jest praca to sie ją wykonuję ,jesli nie mam to sie
              rozmawia ,albo ogląda telewizje ,zeby nie usnąć tępaku . masz ochotę kogoś
              rozliczac to zacznij uzdrawiac swiat od siebie ,aaaa i obudz lekarzy na nocnych
              dyzurach ,bo oni to spią legalnie ,nawet nie opierdzielają się z tym .
            • Gość: pacek Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 07:52
              Oczywiście niech dobrze zarabiają - ALE I DOBRZE PRACUJĄ!
              Milczałbym, gdybym nie był pacjentem. Nie generalizuję ale znaczna
              część pielęgniarek zachowuje się tak jak znaczna część lekarzy.
              Mam pytanie do pacjenów: czy po tak wysokiej dla lekarzy
              zauważyliscie poprawę jakości świadczonych przez nich usług?
              Czy po podwyżce dla pielęgniarek cokolwiek się zmieni?
              A prawda jest taka: faktycznie zarabiali mało, za mało. Ale to nie
              państwo daje im na te podywyżki, tylko my wszyscy z podatków.
              Płacimy i mamy prawo czegoś w zamian oczekiwać!
              Jak myslicie? Zmieni się coś na plus?
              • Gość: nina Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 08:18
                tak tak ty dajesz pielęgniarkom.tak ja tobie daje kasę na twoje pobory.Jesli
                pacjent mówi ze jestes jak dupa od srania zeby to zrobic ,to ja jestem ciekawa
                twojej postawy.Pacjenci są bardzo roszczeniowi i traktują pielegniarki jak
                służące i posługaczki ,nie liczcie wtedy na usmiechy ochy i achy ale tylko na
                wykonywanie obowiązków.
                • Gość: kolo Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:21
                  Pani nino Pani powinna pracować ( wykonywać obowiązki )w rzeżni a
                  nie w szpitalu . współczuję chorym na pani oddziale
                  • Gość: Maestro Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:34
                    Dajcie już sobie na wstrzymanie z tymi pielęgniarkami.Też wielokrotnie byłem
                    pacjentem naszego szpitala i dziewczyny są pracowite i nie mozna im niczego
                    zarzucić.Jeśli ktoś chce przyłożyć to kij zawsze się znajdzie.A Pani Nina ma
                    poczęści rację .Zbyt wielu pacjentó płaci podatki i wymaga ,a te pielęgniarki
                    też płacą podatki i też chcą mieć grzecznych kulturalnych pacjentów.Sam byłem
                    świadkiem zachowania że wstyd opisywać.Lekarzowi się mało do tyłka nie wejdzie
                    ,a na pielęgniarki się pokrzykuje,za nic ,tak tylko dla rozładowania się.Nie
                    dziwmy się że pielęgniarki mają też nas jusz troszkę dość,naszego złego traktowania.
                    • Gość: patologia Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 10:07
                      Odczepcie się wreszcie od pielęgniarek ,gdyby PO-dyrektor nie
                      nawalił ze strachu po 2000zł.lekarzom podwyżki to starczyło by dla
                      wszystkich. Teraz szuka pieniędzy poprzez planowane zwolnienia dużej
                      grupy pracowników z dz.technicznego i obsługi.
                      • Gość: ło-patologia Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 18:11
                        [Patologia]. Czy chodzi tylko o to żeby każdy się nachapał i dla
                        każdego starczyło?
                        Wg mnie NIE.
                        Chodzi o to aby pielęgniarki i lekarze zarabiali godnie I GODNIE
                        TRAKTOWALI PACJENTÓW!
                        Lekarze już dostali. Coś się zmieniło?
                        Pielęgniarki dostaną. Coś się zmieni?
                        Właśnie o to chodzi, o nic więcej.
                    • Gość: obserwator pacjent Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 18:04
                      to pogadajmy teraz o lekarzach.jakie macie Państwo doświadczenia.
                      np taka odzywka ordynatora "jeszcze się z panią nie pożegnałem",
                      do pacjentki ktora na obchodzie stwierdziła ze wychodzi jutro
                      bo tak powiedział lekarz prowadzacy. co to oznaczało??
                      pacjentka odpowiedziała, czy mogę przyjśc do pana na dyżur za
                      tydzień,"tak" odpowiedział, jestem do Pani dyspozycji cały dzień.
                      kobieta ze wsi oddalonej 30 km musiała sie pofatygować dodatkowo,
                      z odpowiednim podziękowaniem,
                      bo bała się że może jeszcze wróci na oddział.
                • Gość: podatnik Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 19:03
                  Pani Nino! Jeszcze długo jak się okazuje Pani i cała rzesza
                  tzw. "budżetówki" nie będzie miała pojęcia skąd się biorą pieniądze
                  na Pani i budżetówki wypłaty. Z Pani wywodu pośrednio wynika, że
                  przeświadczona jest Pani iż daje Wam je Państwo. A może tak byście
                  sobie zadali trudu i pomyśleli skąd Państwo te pieniądze ma?
                  Tak się składa, że przedsiębiorcy czy przesiębiorstwa prywatne,
                  spółki itp. ale nie BUDŻETÓWKA muszą dla Was te pieniądze zarobić i
                  odprowadzić ze swojego zysku w formie podatku, który idzie na Wasze
                  wypłaty, składki zdrowotne. emerytalne itd. Wy płacicie w moim
                  mniemaniu podatek fikcyjny i to pieniędzmy wypracowanymi nie przez
                  Was dopóki nie będziecie f-ma prywatną.
                  Żeby było śmieszniej to często jest tak, że pracownik pracujący w
                  takiej prywatnej f-mie zarabia mniej od pracownika budżetówki na
                  którego w sumie też pracuje. Radzę więc o tym pamiętać, gdyż jak
                  widzę wiedza z lat wesołej komuny w Polsce siedzi w Was do dzisiaj i
                  ma się dobrze.
                  • Gość: Tralalala Strajk pielęgniarek IP: *.centertel.pl 30.01.08, 20:54
                    Szanowne doktory i pielęgniarki są opłacani za pracę przez swojego
                    pracodawcę, który zawarł kontrakt z NFZ na realizację świadczeń
                    zdrowotnych. Natomiast NFZ zasilany jest naszymi pieniędzmi z
                    naszych składek z ubezpieczenia zdrowotnego.
                    • Gość: podatnik Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 23:20
                      Ponawiam pytanie. Skąd "budzetówka " ma pieniądze na swoje składki
                      zdrowotne? Sama je wypracowuje? Może sobie drukuje? Ktoś odpowie: od
                      Państwa. I tak w kółko Macieju. Prawda jest taka , że wszelki
                      pieniądz w Państwie pochodzi z podatków od zysku podmiotów coś
                      produkujących, sprzedających usługi etc.. Co produkuje "budżetówka"?
                      Świadomość tego wśród urzędników była jeszcze niedawno taka, że np.
                      czytało się o tym jak w jakiejś miejscowości miejscowy urzędnik
                      skarbowy z taką zaciekłością zwalczał jakąś firmę za błąd
                      typu: "przecinek nie w tym miejscu", że ostatecznie doprowadził ją
                      do upadku. Ten nieszczęśnik nie zdawał sobie sprawy, że w ten sposób
                      wykończył swojego chlebodawcę pomijając już to, że pozbawił miejsca
                      pracy około 300 osób. Przecież w jego mniemaniu to nie ten
                      wykończony przedsiębiorca jemu płacił pensję, tylko Państwo. Tylko,
                      że gdyby tak wszyscy byli tacy "gorliwi" jak on, to by się okazało,
                      że raptem nie ma dla nich na pensje. To samo z tymi składkami na NFZ
                      płaconymi przez budżetówkę. Przecież to jest z kasy Państwa. Kto
                      zasila tą kasę Państwa? Niestety ten typ świadomości z czasów jak
                      zaznaczyłem wesołej komuny do dzisiaj ma się dobrze o czym świadczy
                      i wpis "tralalala"
                      • Gość: tralalala Re: Strajk pielęgniarek IP: *.centertel.pl 30.01.08, 23:29
                        podatniku, badaczu mojej komunistycznej świadomości. najpierw
                        przeczytaj tekst ze zrozumieniem, wyciągnij wnioski i przedstaw
                        argumenty. i proszę, nie zaczynaj od bezpodstawnych inwektyw.
                        przesyłam podatnikowi najsłodsze buziaczki, pa.
                        • Gość: podatnik Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 00:53
                          Przepraszam, ale inwektyw nie używałem. Na razie tyle. Póżno, idę
                          spać. Jutro podam konkrety, gdyz chyba się nie rozumiemy co jest dla
                          mnie dziwne.
                          • Gość: podatnik Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 01:23
                            Poniewaz jednak jutro nie będę miał czasu to szanując mojego
                            adwersarza odpowiem krótko teraz.
                            Pisząc, że pracodawcą lekarzy i pielęgniarek jest NFZ na który
                            włacamy nasze składki zdrowotne zruzumiałem, że masz na myśli nas,
                            czyli wszystkich, którzy opłacają składki zdrowotne a więc
                            np.Kowalskiego - przedsiębiorcę i Kowalskiego - urzędnika. Na czym
                            momi zdaniem polega różnica miedzy tymi Kowalskimi.
                            Kowalski - przedsiębiorca produkuje towar, sprzedaje go, osiąga
                            swoją pracą zysk, odprowadza z tego zysku podatek do kasy Państwa,
                            resztę ma na: wypłatę wynagrodzenia dla siebie i pracowników,
                            opłacenie składki zdrowotnej, inwestycje, spłatę ewentualnego
                            kredytu, który zaciagnął na rozpoczęcie działalności itd.
                            Kowalski - np. urzędnik, co miesiąc z tego podatku, który
                            odprowadził Kowalski - przedsiębiorca, ma wypłacaną pensję, opłacaną
                            składkę zdrowotną.
                            Przepraszam, że ten przykład jest swoistą łopatologią i być może w
                            tym momencie nie doceniłem Twojej wiedzy i jestem dla Ciebie
                            śmieszny ale spotykam się na codzień z ludżmi, dla których taki
                            prosty przykład odkrywa Amerykę.
                            • Gość: Mobilek22 No to se panie wystrajkowały........ IP: 212.160.172.* 31.01.08, 19:25
                              Dziś dyrektor Ciechanowskiego szpitala nie przedłużył umowy o pracę
                              50 pielęgniarkom...... Decyzję tą pozostawię bez komentarza....
                              Wiadomo czym jest spowodowana.....

Pielękniarki nie bedą mialy lepiej !!!

Ale niema sie czego dziwic - z pustego i salomon nie naleje.

Lekarz za nocny dyżur dostaje 1700zł , a pensja ordynatora to kwota
                              20tys zł. PARANOJA
                              • Gość: słodkie ciasteczko Re: No to se panie wystrajkowały........ IP: *.171.95.110.crowley.pl 01.02.08, 14:39
                                a po co wogóle w mieście szpital?
                              • Gość: konDONEK Re: No to se panie wystrajkowały........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 18:10
                                Kto tam jest dyrektorem ?,czy to nie jest ten słynny specalista od
                                cudów ?
                                Panie Boże mniej w opiece ten szpital i nawróć tego szaleńca bo nie
                                wie co czyni.
                              • Gość: kali Re: No to se panie wystrajkowały........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 18:20
                                Cudownie!
                                Proszę o podanie nazwy tego oddziału gdzie na 12 godzinnym dyżurze
                                nocnym zarabia się 1700 zł.Jestem lekarzem rezydentem (6 rok pracy
                                po studiach) moje wynagrodzenie miesięczne netto to 1195 zł.Aha i z
                                tego potracaja tylko na PZU.Żadnych rat, alimentów itp.rzeczy mi nie
                                potracają.
                                Piszącemu głupoty zyczę dobrego samopoczucia.
                                • Gość: pięcik Re: No to se panie wystrajkowały........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 15:58
                                  Panie lekarzu jak słyszę to Pan bez zobowiązań. Ciekawa partia,
                                  tylko te zarobki ...
                                • Gość: toja Re: No to se panie wystrajkowały........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 14:30
                                  Chętnie zapytam na którym odziale Pan pracuje? Z ciekawości, ale też
                                  z życzliwości pytam. Nie powiem nikomu... Czy Pan jest stanu
                                  wolnego???
    • Gość: ola Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 17:40
      co
      • Gość: pyza Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 19:21
        to nie prawda,że 50 pielegniarkom nie przedłuzono umowy. Nikt
        pielegniarek zwalniał nie bedzie
    • Gość: gruba Re: Strajk pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 10:56
      Niedawno lezalam w ciechanowskim szpitalu na oddziale polozniczym. Pielegniarki
      24 godziny na dobe ,,lataja,, na wysokosci lamperii. w czasie nocnego dyzuru nie
      spia w przeciwienstwie do panstwa lekarzy, o ktorych mam jak najgorsze zdanie.
      Dobrze, ze moja coreczka urodzila sie zdrowa i nie wymagala opieki tych
      ,,fachowcow,,. A pielegniarki powinny co jakis czas pokazywac lekarzom ile
      wysilku wymaga ich praca i postrajkowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka