misio-1966 17.05.08, 21:56 Lekarz- zawód , amoże nie TYLKO? Co sądziecie o pracy lekarzy WASZE TYPY. Jestem bardzo ciekawy, cośadzicie o powołaniu w zawodzie lakarza. Moim zdaniem. to nie tylko powołanie,to coś więcej PRAWDA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A co więcej Misiu Re: Lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:46 A co oprócz powołania, Misiu, ma mieć lekarz? Chyba tak jak każdy człowiek powinien być uczciwy, mówić prawdę i myć zęby 2-3 razy dziennie. A powołanie jest oczywiście najważniejsze. Bez tego lekarz nie jest lekarzem tylko rzemieślnikiem!! Co Ty na to Misiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio-1966 Re: Lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 13:49 Masz rację. Ale napisz Czy w mieście Ciechanów są lekarze czy Rzemieślnicy? Bo napewno masz swoje zdanie i nie tylko TY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość niedzielny Re: Lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 17:44 Zostawcie tych biednych ludzi w spokoju. Muszą go mieć żeby nas dobrze leczyć. A tak na marginesie. Na stronie internetowej "Rzeczypospolitej" był trzy dni temu program pokazujący ile kto w jakim zawodzie powinien zarabiać uwzględniając staż, stanowisko itd. W przypadku lekarza ze stażem 10 letnim ten program wyrzucił 1500 zł brutto miesięcznie. Co Wy na to? Prowokacja czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A co więcej Misiu Re: Lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 18:50 Oczywiście, że prowokacja. A kto teraz pracuje za 1500zł brutto miesięcznie? Jeśli np. pani w sklepie, lub kierowca autobusu, albo woźna w szkole zarabia około 2000zł brutto to ile powinien zarobić lekarz? A może 1500 dla lekarza to jest za dużo? Bo lekarz sobie "dorobi"? Jeśli ktoś tak myśli, powinien się wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pony Re: Lekarz IP: 213.199.253.* 18.05.08, 19:00 Ludzie, co wy z tym powołaniem? Lekarz, nauczyciel, prawnik czy piekarz to przecież tylko zawody, a warunkiem wykonywania jakiegoś zawodu są odpowiednie kwalifikacje a nie powołanie. W PRL-u wmawiano nauczycielom i lekarzom, że powinni mieć powołanie, a nie żądać godziwego wynagrodzenia za trudną i ważną pracę. A w lekturkach szkolnych Stasia Bozowska i doktor Judym, z którego sam Żeromski się śmiał. Powołanie to do kruchty się ma (albo mieć się powinno), a nie do zawodu, do wykonywania którego trzeba się po prostu nadawać. Powołanie: "skłonność, zdolność, zamiłowanie do czegoś, czyjeś przeświadczenie o tym, że pewien zawód, droga życiowa są dla danej osoby najwłaściwsze." Słownik języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A co więcej Misiu Re: Lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 18:12 W naszym mieście są prawdziwi lekarze, są też rzemieślnicy jak wcześniej napisałem. Tak jest chyba wszędzie... Prawdziwi lekarze pracują i w szpitalu i w przychodniach rodzinnych. Mam sporo przykładów, bo znam środowisko lekarskie. Kilka osób z mojej najbliższej rodziny pracuje w tym zawodzie i mam doświadczenie jako pacjent. Czy chcesz żebym wymienił nazwiska? Chyba nie trzeba. Może tylko napiszę nazwiska lekarzy, na których się nigdy nie zawiodłem. To są: dr B. Zbyszyński, B. Krzyśpiak, Jolanta Stryjek, G. Sobolewski. Też chcę wymienić pania doktor J. Matuszewską. Z Jej porad korzysta moja żona i jest bardzo zadowolona. Innych nie znam tak dobrze, dlatego nie chcę sie wypowiedzieć... Co Ty na to Misiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio-1966 Re: Lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 21:54 Ja nie chcę,aby pisać o zarobkach,chaciałbym tylko aby każyd kto chce wypowiedział się o zawodzie lekarza.Przepraszam jeżeli zrozumieliści to inaczej. Ostatnio forum ciechanowa jest bardzo agresywne , nie chę ,aby to forum służyło jako sedes. Szacunek do lakarzy i dosamego siebie, bo równieżjestem lekarzem i wiem jak jest ciężo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 17:36 Oj ciechanowscy lekarze to mają naprawdę bardzo, bardzo ciężko ;) wymyślać nowe cele, na które wydadzą ciężko zarobione pieniądze ;) lekarze z powołaniem??? może jak zaczynają swoją "przygodę" to jeszcze tli się w nich odbobina empati, zrozumienia... ale pozniej to juz chyba rutyna, znudzenie, czasem zdenerwowanie!, poprostu chec zarobienia jak w kazdym innym zawodzie! nie mam juz co do tego zludzen! Odpowiedz Link Zgłoś