Dodaj do ulubionych

Telebim na Euro?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 22:05
Czy władze naszego miasta popiszą się zdrową pogonią za postępem i zorganizuja nam wspólne oglądanie reprezentacji na euro w innych większych miastach jest możliwość zbiorowego kibicowania w plenerze
Wystarczyło by wynająć telebim który by nie kosztował dużo porównując do miejskich wydatków.
Obserwuj wątek
    • Gość: fsdffdfdfsdf Re: Telebim na Euro? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.06.08, 00:41
      oj tak... jestem za. podobno w ogródku piwnym przy Ratuszu ma cos byc ale
      szczegolow nie znam.
    • Gość: alibaba Re: Telebim na Euro? IP: *.internetserviceteam.com 04.06.08, 09:06
      postępują racjonalnie i nie pozwolą na zbędne wydatki ,przeciez co podwyzki sobie przyznali.
      • Gość: m Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 11:46
        Nowe logo za dużo kosztowało ;)
    • zarek35 Re: Telebim na Euro? 05.06.08, 12:29
      A może jakiś lokal w Ciechanowie organizuje wspólne oglądanie meczy,
      szczególnie biało-czerwonych?
      • Gość: mixer Re: Telebim na Euro? IP: *.finat.com.pl 05.06.08, 12:36
        może Gawra?wcześniej takie akcje były organizowane
        • Gość: joker Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 14:34
          a wystarczyłoby,żeby wardziński wystawił tv przed dom
    • Gość: gość Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 15:22
      Na 100% w Pubie Ciechan będzie można oglądać mecze nie tylko biało-czeronych.
      Specjalnie na tę okazję właściciel zakupił nowy rzutnik.
    • Gość: kropek_kropek Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 03:39
      w miragu (dawny salonik) tez pewnie bedzie mozna obejrzec :) lokal przy gwardii
      ludowej
    • Gość: xyz Re: Telebim na Euro? IP: 213.199.253.* 06.06.08, 12:17
      Tawerna Zorba na Pultuskiej pokaze mecze POLAKOW i nie tylko.
      ja napewno sie wybiore.
    • Gość: gość Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 14:23
      Znam kogoś, kto ma potężny rzutnik i mecz można z niego wyświetlić na scianie
      bloku. Gdyby tak na którymś osiedlu zorganizować takie coś... Może u siebie na
      jeziorku tak zrobie. Co prawda trzeba by zrobić drobną zrzutkę, powiedzmy po 5
      zł dla kolesia który udostępni rzutnik (wart kilkadziesiąt tysięcy złotych)Byli
      by chętni? Odpowiednie nagłośnienie też się znajdzie.
      • zarek35 Re: Telebim na Euro? 06.06.08, 15:22
        Ja sie pisze! Na pewno wiecej osob by sie znalazlo na taka imprezke.
        Skoro miasto nie potrafi cos takiego zorganizowac, to moze
        inicjatywa oddolna. :-) Tylko musialbys dac jakies info!
        • Gość: venom Re: Telebim na Euro? IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 21:09
          świetny pomysł
          • Gość: gość Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 22:54
            Pytałem sąsiadów - pomysł się podoba. Jestem po rozmowie z kumplem od rzutnika. Jest na tak i raczej powinno się wszystko udać. Pozostaje tylko kwestia podłączenia polsatu. Kablówka nie wchodzi w grę. Potrzebny jest dekoder polsatu w bloku nr 33 lub 31. Obraz będzie rzucany na ścianę bloku 33 tę od placu zabaw. Jeśli całe przedsięwzięcie dojdzie do skutku to na jakąś godzinę przed meczem zaczniemy rozstawiać sprzęt i to będzie sygnał do zwoływania sąsiadów. Trzymajcie kciuki żeby się udało!
            • fiction2 Re: Telebim na Euro? 06.06.08, 23:15
              Tak tylko zapytam, czy nie wystarczy jakas antena siatkowa taka mala do
              naziemnego polsatu? Na świeżym powietrzu powinno być ok.'
              • Gość: joker ,,...radny kradnie a całe miasto na dnie'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 08:56
                brawo,super inicjatywa.ciechanowianie łączcie się i miejcie gdzieś
                władze,które boją się swoich mieszkanców.
              • Gość: gość Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 10:19
                Niestety rzutnik nie ma tunera telewizyjnego i potrzebuje sygnału
                video lub VGA. Ale nasunąłeś mi pomysł. Jeśli ktoś ma magnetowid to
                na siatkowej antenie powinno się to udać. Zrobię wszystko co w mojej
                mocy żeby się udało, może nasze osiedle w końcu się troszkę ożywi.
                • fiction2 Re: Telebim na Euro? 07.06.08, 11:47
                  Witam. Zedcydowanie lepsze rozwiązanie z magnetowidem np. chyba że
                  rzutnik stał by w oknie blisko tunera. Bo w innym przypadku, to co
                  będziesz demontował antenę i gdzieś na jakimś statywie byś satwiał,
                  a jeszcze ustawienie.. anteny.
                  • Gość: Amadeusz82 Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 11:55
                    A może laptop + karta telewizyjna + zwykła pokojowa mala antena ?
                    Jak na obior polsatu ktory ma mocny sygnal powinno wystarczyc...
    • ciehanofianin Re: Telebim na Euro? 07.06.08, 11:53
      Pomysł super chociaż widzę i wady tego pomysłu,
      ale zostawiam to po pierwszej emisji programu do napisania innym ;-))
      Proponuje wrzucić już pierwsze przygotowania na platformę Kontakt TVN i do
      kilku innych mediów lokalnych i ogólnopolskich.
      Tu też nie napiszę o jakie intencje mi chodzi.
      • Gość: gość Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 12:13
        Wystarczy kabel antenowy na tyle długi żeby sięgnął od czaszy anteny
        w pobliże rzutnika i tam też postawić tuner polsatu. Do tego jakaś
        niewielka wieża żeby był dźwięk i gotowe. Niby proste ale jednak
        trzeba to wszystko jakoś zorganizować.

Laptop z kartą TV to też dobre wyjście pod warukniem, że sygnał
        polsatu jest naprawdę dobry.

Ciekawe o co chodzi "ciechanofianinowi"? Podejrzewam, że o sprawy
        typu ZAIKS czy STOART czyli prawa autorskie itp. Myślę, że w tym
        przypadku te instytucje darują nam nagięcie prawa, bo łamaniem go to
        chyba jeszcze nie jest. Według mnie ważniejsza jest idea tego
        przedsięwzięcia. I tak wszyscy, którzy przyjdą oglądaliby mecz w
        domu. Nie robimy tego komercyjnie, czyli nikt na tym nie zarabia a
        atmosfera może być naprawdę super.
        • Gość: Amadeusz82 Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 12:35
          Jezeli kolegom, posiadaczom sprzetu tzn rzutnik [przede wszystkim]
          uda sie zorganizowac bedzie na prawde super. Jest to przedsiewzięcia
          ktorego mogloby nam pozazdrościc nie jedno miasto a klimat i
          atmosfera takiego ogladania jest o wiele lepszy jak w pubie, bez
          porownania ! Miasto nic nie zrobilo wiec mlodzi mieszkancy wzieli
          sami sprawy w swoje rece.
          Brawa dla kolegow ktorzy beda organizować, trzymam kciuki aby im sie
          udalo !!!
          • fiction2 Re: Telebim na Euro? 07.06.08, 12:39
            No i o to chodziło. Tylko zacząłem się teraz zastanawiać czy jak
            bedzie się zaczynla mzecz ( ok 21 ) to nie będzie za widno??? Szkoda
            by było żeby to nie wyszło.
            Dla ścisłości jestem jak najbardziej za tym co planujecie i chętnie
            sam się tam wybiorę po kibicować.
            • Gość: addd Re: Telebim na Euro? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.06.08, 12:43
              podajcie dokładny adres gdzie to ma być wyświetlane.

a nie lepiej przenieść tego w inne bardziej dostepne miejsce ? Może jak na złośc
              na ratuszu? : D

Ale tak serio jakieś miejsce bliżej centrum byłoby na prawdę lepszym
              rozwiązaniem, może zamek czy coś?
              • Gość: Amadeusz82 Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 12:54
                Fakt ze moze byc za jasno ale w miare trwania meczu bedzie coraz
                ciemniej i lepiej, nawet jezeli na poczatku bedzie slabo widac na
                druga polowe bedzie juz oki, nie wymagajmy ze bedzie zaraz jak w
                kinie. Liczy sie pomysl i chęci !!!
                Publiczne miejsce na pewno byloby lepsze ale to juz pewnie
                wymagaloby pozwolenia... poza tym jest to inicjatywa kilku chlopaków
                ktorzy chca zrobic cos dla innych, maja sprzet i zapał, uwazam ze
                slusznie iz robia na swoim terenie/osiedlu dla swoich kolegow i
                ogolnie kibicow.
                • Gość: addhoc Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 13:15
                  Ze swojej strony gratuluje pomysłu, inicjatywy i życzę powodzenia!ZAIKSami się
                  nie przejmujcie, jeżeli robicie to dla dobra narodu będzie wam wybaczone;)
                  • Gość: podpowiedz Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 14:31
                    w piekle bedzie mozna obejrzec mecz i plusem jest to ze beda tam niemieccy
                    kibice takze zapraszam serdecznie
    • Gość: gość Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 14:55
      Zaufaj mi o godzinie 21 kiedy mecz będzie się zaczynał jest już wystarczająco
      mało światła aby było dobrze widać. Widziałem ten rzutnik w akcji w pełnym
      słońcu i obraz był widoczny. To nie jest zabawka do prezentacji w biurze tylko
      profesjonalny sprzęt. Wiadomo, że obrazu jak w kinie nie osiągniemy ale będzie
      OK. Trzeba będzie wykręcić bezpieczniki z 2 latarni na czas meczu.

Ktoś pytał o dokładne miejsce - Osiedle "Jeziorko" plac zabaw dla dzieci między
      blokami 31 i 33. "Ekranem" będzie szczyt bloku 33

Kto inny napisał "jest to inicjatywa kilku chłopaków" Niestety jestem z tym
      pomysłem sam. Poza mną jest tylko kolega, który ma sprzęt i który niestety
      jeszcze się waha ale robię wszystko aby go przekonać. Mam tylko nadzieję, że
      jeśli to dojdzie do skutku znajdą się chętni do pomocy.
      Na koniec wielka prośba do tych, którzy przyjdą - zachowujmy się kulturalnie!
      Uszanujmy to, że nie wszyscy lubią futbol i nie mają ochoty go oglądać.

Trzymajcie kciuki - dzwonię do kolegi od rzutnika.
      • Gość: kibic Re: Telebim na Euro? IP: *.cnow.pl 07.06.08, 15:32
        Jeżeli to nie wypali zapraszam do PUB Sportowego "Boruta" (za blaszakiem, pub
        jest otoczony dużym żywopłotem) lub do ogródka piwnego Ciechan! W obu miejscach
        ogladanie meczu, kibicowanie i alkohol będzie dostępny! Pozdrawiam!
        • Gość: Amadeusz82 Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 19:47
          Wcale sie nie dziwie koledze ze sie waha, czarna owca zawsze moze
          sie znalesc ktorej sie nie spodoba i zacznie psuc impreze, oby
          wszyscy uszanowali wklad dwoch kolegow, dodam bardzo w porządku
          KOLEGÓW !!! . Bez wzgledu czy przegramy czy wygramy aby nie
          bylo "demolki". Osobiscie nie wiem czy przyjde na jeziorko poniewaz
          zamierzalem ogladac w domu ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze
          uda Wam sie zorganizowac tak wspanialy cel.
          • Gość: zygfryd Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 21:21
            lodziomiodzio panowie, lodziomiodzio. Tylko kulturalnie, bo ktoś
            przyjedzie i następna taka akcja się nie uda. Swietny pomysł, brawo.
            • Gość: Gosc Re: Telebim na Euro? IP: *.opera-mini.net 07.06.08, 22:33
              Na te chwile wyglada na to ze wszystko sie uda jutro okolo 16 napisze cz projekcja sie odbedzie. Dobranoc
    • Gość: Organizator Re: Telebim na Euro? IP: *.opera-mini.net 08.06.08, 00:54
      Dobra wiadomosc - ogladamy mecz wspolnie na scianie bloku AK 33. Ponawiam prosbe o kulturalne zachowanie. Jesli cos bedzie nie tak natychmiast wylaczamy projektor. Nie zapomnijcie szalikow flag koszulek i ... Szampana bo musimy wygrac. Jesli ktos moze byc okolo 20.00 i pomoze nam to ustawic i jakos ogarnac to bedę wdzieczny
      • Gość: jola Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 15:23
        Witam jestem spod Ciechanowa i chętnie przyjedziemy z mężem kibicowac razem z
        wami Polaków. Tylko mała prośba- mógłby mi ktoś wytłumaczyc który to jest blok??
        Bo nie znam Ciechanowa i byłabym baardzo wdzięczna...
        PS: Mamy hurtownie alkoholi więc postanowiliśmy z mężem ufundowac 30 dobrych
        szampanów! Czekam na szybką odpowiedź
        • Gość: Amadeusz82 Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 15:43
          Kolega napisal i wszystko wyjaśnil kilka linijek wyzej, wystarczy
          prześledzić post.
        • Gość: organizator Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 17:06
          Bardzo się cieszę, że jest takie zainteresowanie :) Co do tych szampanów - miły
          gest ale nie wiem czy to dobry pomysł. Jakby nie patrzeć osiedle to miejsce
          publiczne i na pewno będziemy trochę głośno. Jak ktoś nie wytrzyma i zadzwoni
          gdzie trzeba to po co nam dodatkowe problemy z alkoholem. Z drugiej strony
          jednak jesli Naszym uda się wygrać to chyba nikt i nic nie powstrzyma euforii i
          wtedy ...

Nasze osiedle jest tu:
          maps.google.pl/maps?f=q&hl=pl&geocode=&q=ciechan%C3%B3w+armii+krajowej+33&sll=52.025459,19.204102&sspn=5.909029,19.226074&ie=UTF8&ll=52.877393,20.630093&spn=0.011318,0.037551&z=15&iwloc=addr
          • Gość: Klensi Re: Telebim na Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 22:44
            Wypas to wygladalo 2 polowe juz sie ladnie ogladalo mam nadzieje ze
            przy nastepnym meczu tez tak zrobicie i ze bedzie wiecej ludzi i
            polska wygra ;]
    • Gość: anty Re: czerwona kartka platfusom IP: *.mobyhost.ru 08.06.08, 17:01
      podziękujmy ciechanowskim leniwym dinozaurom platfusom z partii miłości,że znowu dali popis lenistwa umysłowego i organizacyjnego.
      żal dupę sciska co w innych miastach władze miejskie potrafią zrobić w takim dniu.
      • Gość: org Re: czerwona kartka platfusom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 17:07
        Nie wylewajmy żółci. Olać władze i róbmy swoje świetnie się bawiąc!!!
        • Gość: slawek Re: czerwona kartka platfusom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 17:55
          ot i to. nic od nich nie chcieć i nic im nie dawać. jak mówi wieszcz : władza
          jest zajęta swoimi sprawami, musimy pomagać sobie sami
          • Gość: Amadeusz82 Re: czerwona kartka platfusom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 22:48
            JESTESMY Z WAMI POLACY !!! Podziękowania dla organizatorów czyli
            dwoch kolegów.
          • Gość: BU Re: czerwona kartka platfusom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 01:05
            I udało się szczyt to nie był ale gdyby była lepsza frekfencja to było by poprostu idealnie no i punkt średni
            Ale brawo i oby więcej inicjatywy ze strony mieszkańców bo chyba na taką tylko można liczyć!!!
            • Gość: joker 0-2 i władze city uratowne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 01:28
              żebyście się nie zdziwili.1-0 z chorwą i 2-0 z austrią i pod
              ratuszem zrobimy sobie carnaval!
              • Gość: H@ppY^BulleT Re: 0-2 i władze city uratowne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 07:41
                Czy odbedzie sie projekcja w czwartek?
                • Gość: organizator Re: 0-2 i władze city uratowne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 08:32
                  Myślałem, że frekwencja będzie większa. Początek nie ciekawy ale kiedy zapadł zmrok było OK. We czwartek na pewno nie będzie projekcji bo wyjeżdżam. A co do kolejnych meczy - to zależy od kolegi który dysponuje rzutnikiem. Jak zauważyliście to nie jest zabawka i jego eksploatacja sporo kosztuje. Poza tym zachowanie niektórych pozostawia wiele do życzenia a dzieciaki pozostawiły po sobie taki bałagan, że wstyd. Po meczu wszyscy poszli sobie do domków a moi znajomi sprzątnęli paczki po chipsach, butelki i puszki.
                  O rzuconej w stronę "ekranu" puszce z piwem chyba nie muszę wspominać, bo wszyscy to widzieli. Gdyby kolega trafił w rzutnik ... dopowiedzcie sobie sami co mogło by się stać i ile by to kosztowało.
                  • Gość: asdfghjkl Re: 0-2 i władze city uratowne ? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.06.08, 12:11
                    a ile było osób mniej więcej? ja byłem na zaciszu w "piekle" atmosfera była
                    naprawdę super. Ludzi ok. 60 osób w tym jakieś 10 niemców, zajebisty doping
                    przez całe spotkanie!! a jak była w innych częściach miasta?
                    • Gość: gość Re: 0-2 i władze city uratowne ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:35
                      Wiem tylko że taki telebim powinien stanąć w centrum miasta ... z DJ-em żeby na
                      początku troszkę atmosferę "podgrzał" a potem ... nastroje jakoś poprawił ;) ale
                      widać w naszym miasteczku ... to władze miasta mają wszystko "gdzieś"
                      • Gość: remik Re: 0-2 i władze city uratowne ? IP: 213.199.253.* 09.06.08, 15:32
                        No to poczytaj sobie o zachowaniu "kibiców" na tym prywatnym pokazie. Jak czytam
                        o takim chamstwie, to jakoś przestaję się dziwić że "władze miasta mają wszystko
                        "gdzieś" , jak to zgrabnie ująłeś. Ja też bym miał, a nawet wypraszam sobie
                        wydawanie pieniędzy z moich podatków na imprezy dla tego typu osobników.
                        • ciehanofianin Re: 0-2 i władze city uratowne ? 09.06.08, 22:13
                          Remiku ,a jakie ty podatki płacisz jak jestes urzędnikiem miejskim;-)))
                          • Gość: remik Re: 0-2 i władze city uratowne ? IP: 213.199.253.* 09.06.08, 23:04
                            Urzędnicy też płacą, ale ja nie jestem urzędnikiem miejskim. Płacę podatki jak
                            każdy w Polsce. Nie znoszę chamstwa i rozumiem tych, którzy nie chcą go
                            finansować. Ty widać prezentujesz odmienny punkt widzenia, ale to już nie moja
                            sprawa.
                        • Gość: ciekawski Re: 0-2 i władze city uratowne ? IP: *.internetserviceteam.com 10.06.08, 09:28
                          Ciekawski jak czyta takie teksty to nie wie czy zwolennicy Wielkiego Wodza logicznie potrafią myśleć.
                          1/chamstwo jest marginesem i po to są słuzby porządkowe by zneutralizować takie zachowania, a jednocześnie tacy osobnicy powinni być surowo finansowo ukarani by pokryć wydatki na słuzby porządkowe.Mistrzostwa Europy też nie sa wolne od chamstwa kibiców i lokalne samorządy muszą wydawac pieniądze podatników bo jednocześnie czerpią zyski chocby z czynnych barów,restauracji,sklepów,hoteli.

2/a komu Remiku przekazałeś 1% podatku dochodowego w tym roku,skoro płacisz podatki ?

> No to poczytaj sobie o zachowaniu "kibiców" na tym prywatnym pokazie. Jak czyta
                          > m
                          > o takim chamstwie, to jakoś przestaję się dziwić że "władze miasta mają wszystk
                          > o
                          > "gdzieś" , jak to zgrabnie ująłeś. Ja też bym miał, a nawet wypraszam sobie
                          > wydawanie pieniędzy z moich podatków na imprezy dla tego typu osobników.
                          • Gość: remik Re: 0-2 i władze city uratowne ? IP: 213.199.253.* 10.06.08, 15:18
                            "2/a komu Remiku przekazałeś 1% podatku dochodowego w tym roku,skoro płacisz
                            podatki ?"
                            A co cię to .... obchodzi?
                            Kto to jest, ten, z kim rozmawiam, o jakim Wodzu bredzi?!!!
                          • Gość: gość Re: 0-2 i władze city uratowne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 20:19
                            Człowieku opanuj się. Kup sobie jakiś mocny środek przeczyszczający i zajmij się
                            własną dupą a nie wypisujesz brednie, których nikt nie rozumie.
                      • Gość: Bolo EURO 2008 IP: *.centertel.pl 09.06.08, 15:35
                        To swietny pomysl kibicowac wspolnie naszym Rodakom. Miejmy nadzieje
                        ze tym razem bramki beda po Naszej stronie i wyjdziemy z grupy.
                        Gdyby pogoda nie dopisala polecam Cafeterie na Pultuskiej. Klimacik
                        calkiem niezly no i oczywiscie pilkarskie nastroje kibicow dodaja
                        wielkich wrazem w ogladaniu meczyków.A jest na czym ogladac :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka