Dodaj do ulubionych

Nagonka na S'trash'ydło

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 18:17
W Czasie Ciechanowa wydrukowano list w sprawie odwołania "szatańskiego" koncertu. Czy grupie fanatyków uda się odwołać S'trash'ydło? Może przetną kable?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hell Spawn Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 213.199.253.* 07.08.08, 18:43
      Aż jutro odwiedzę redakcję. Matołki z ciemnogrodą ślepo wpatrzone w stronę
      Torunia. Pomyślcie że renta tych darmozjadów idzie z naszych podatków. Proponuję
      zbrojną odpowiedź na ich roszczenia i pomysły odwołania koncertu.
      • Gość: Hell Spawn Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 213.199.253.* 07.08.08, 18:45
        ... co do kabli to życzę powodzenia, żeby tylko rączek i nóżek sobie nie
        amputowali, wypadki chodzą po ludziach.
    • Gość: MzC Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 20:41
      www.fatimska.pl/news.php?readmore=179 :)
    • Gość: abc Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 22:05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=83034532
      • magik1985 Re: Nagonka na S'trash'ydło 07.08.08, 22:13
        A ja się przejdę ;) trochę dobrej muzyki nie zaszkodzi, a ACID
        DRINKERS ... mmmm.... :]
    • Gość: Pielgrzym Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 22:18
      a może tak na PIELGRZYMKĘ...poszłoby straszydło??? pielgrzymka.com/news.php
      • Gość: Ciechan ' Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 23:42
        popieram Pielgrzyma... to więcej dobra jest, tylko, że zło krzykliwe jest
        bardziej niż dobro! A gdyby te 40.000 pln Prezydent przekazał na tę 9-dniową
        pielgrzymkę to pokryłby koszty prawie całej pielgrzymki - 9 dni dla 1400 osób (
        w tym z Ciechanowa ok 100 osób! A tak kasę zgarnie straszydło za bałagan od
        16.00 do 1.00 w sobotę, czyli za 9-10 godzin ryku i krzyku... a Pielgrzymi
        chociaż pomodlą się za nas!
        ps kto mądry, potrafi wybrać! Mądrości życzę Prezydentowi....
        • Gość: fgd Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 213.199.253.* 08.08.08, 02:28
          godni pozałowania ci co nienawidzą. byłem i pielgrzymem, i widzem straszydła. w
          jakim piekle mnie umiescicie?
        • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 08.08.08, 09:35
          stwórzcie sobie gdzieś własne państwo religijne. taki katolib. tam sobie
          finansujcie pielgrzymki, stosy dla niewiernych itp. Póki co ten kraj niezależnie
          jaki on jest jest krajem świeckim co oznacza łapy precz od państwowej kasy dla
          pasibrzuchów w sutannach i ich przydupasów. wy robicie sobie swoje imprezy -
          jakieś pochody przez miasto i sypanie kwiatkami po ulicy. dla mnie to głupia
          impreza. tak jak dla Ciebie staszydło. ale ja nie zamierzam ci twojej
          odwoływać.zostaw więc w spokoju te które są "moje". ktos tam tez pisał o
          szatanie , okultyźmie i sektach. otóż nie ma gorszej bardziej zaborczej i
          bezwzględnej sekty niz kościół katolicki. ze wszystkimi pozostałymi mogę sobie
          poradzić.
          • Gość: demon Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 09:41
            Do Sławka: czy jesteś ochrzczony? Jeśli tak to jesteś Kościołem i nie pluj w
            gniazdo, bo Cię demony porwą...
            • Gość: MzC Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 09:47
              Zastanów się,a gdy jest ochrzczony,czy miał na to jakiś wpływ?Chrzest od pełnoletnosci,każdy niech wybiera sobie wiarę sam.
            • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 08.08.08, 12:26
              tak ale jakos nie pamiętam żeby mnie ktoś o to pytał
          • Gość: aniol Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 10:23
            z Tą sobie nie poradzisz, bo stworzył Ją Pan Bóg.
            A co do stworzenia państwa to wy już je macie natywa się PIEKŁO
            • Gość: MzC Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 12:03
              a czy Bóg jest katolikiem?
              • Gość: Wszechmocny Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 17:06
                Katolicki = POWSZECHNY - pewnie Pan Bóg taki jest, POWSZECHNY, czyli dla
                wszystkich i dla Ciebie też
                • Gość: ? Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 12:30
                  jeśli jest powszechny to czy bedziesz sie do niego modlil w cerkwi,swiatyni Buddyjskiej czy minarecie
                • Gość: MzC Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 12:32
                  Wszechmocny nie wybieraj mi Bogów,a ten Twój jest na pewno nie dla mnie
          • Gość: agnes Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 08.08.08, 20:47
            Szkoda mi ciebie Sławek. Będę się za ciebie modliła,żebys dostrzegł
            te zło które masz w sobie!!!
            • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 08.08.08, 22:39
              Mi też Ciebie szkoda. Jesteś taka biedna w swojej nietolerancji dla innych. Ja
              nie rzucam kamieniami w katolików, nie nazywam ich matołami czy ZŁEM jak
              niektórzy tu o słuchaczach strashydła. Staram się żyć w zgodzie ze sobą swoimi
              zasadami, w zgodzie z naturą. A Ty?? Nie myslisz sama, decyzję za Ciebie
              podejmuje kapłan. Boisz się inności, oceniasz ludzi nie znając ich tylko dlatego
              ze nie chodzą do kościoła. Smutne takie zycie. Modlił się za Ciebie nie będę bo
              Twoje życie jest tylko w Twoich rękach ale napewno będę mocno trzymał kciuki
              żeby oczy zaczęły widzieć, uszy słyszeć. Pozdrawiam
              • Gość: do Sławka? Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 22:47
                a może to Tu jesteś biedny...w swojej nietolerancji inności, np chrześcijaństwa,
                kapłaństwa, wiary... ja Ciebie toleruję, czyli znoszę (ciężar to wielki) ...ale
                nie akceptuję, ok?
                • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 09.08.08, 00:29
                  a gdzie dopatrzyłes(aś)sie mojej nieakceptacji chrześcijaństwa lub kapłanstwa??
                  Czy krytyka jest brakiem tolerancji?????? Nie podoba mi się kościół katolicki bo
                  bardzo odbiegł od nauk Chrystusa. To fakt. ale czy ja protestuję przeciwko
                  obrządkom religijnym????? Nigdy. I nie chce zebyś Ty protestował(a) przeciw
                  koncertom które mi się podobają( na marginesie - akurat ta impreza to nie moja
                  bajka ale będę popierał organizatorów )Aha. I nie jesteś dla mnie żadnym
                  ciężarem. W przeciwieństwie do Ciebie uważam że " Różnorodność buduje lepszy
                  świat". To cytat ale mi bliski
                  • Gość: Anioł Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 09:38
                    Tak masz rację, różnorodność tak ale nie różnorodność Zła.
                    Jeszcze raz powtarzam za Mama, zobaczcie ramy medialne (linki do patronów i
                    samych organizatorów Psychozine. Jeżeli to jest różnorodność w pozytywnym tego
                    słowa znaczeniu, to nie ma mowy o tym, żebyśmy się zrozumieli
                    • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 09.08.08, 10:46
                      jakie kryteria decydują o tym co jest a co nie jest złem?? Żeby było jasne. Nie
                      jestem fanem black metalu, śmieszą mnie ich pentagramy, jakieś znaki, symbole.
                      ALE NIE MAM PRAWA NARZUCAĆ IM SWOJEGO PUNKTU WIDZENIA. Tak jak i Ty. Czy
                      różnorodność wg Ciebie to również różnorodność poglądów, gustów a może i
                      religii. Tolerujesz buddystów , Świadków Jehowy czy takich jak ja wstrętnych
                      ateistów?? Czy może różnorodność to tylko różnorodność parafii??
                      • Gość: do Sławka? Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 11:53
                        to chyba każde dziecko wie już w II klasie SP co jest złem a co nie jest...jak
                        masz sumienie dobrze ukształtowane, to i Ty będziesz wiedział.
          • damage44inc Re: Nagonka na S'trash'ydło 10.08.08, 11:37
            Podpisuję się pod każym słowem! Masz (nieświętą) rację Sławku ;-)
        • Gość: agnes Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 08.08.08, 20:53
          Brawo!!! Przyłączam się i również zapraszam na pielgrzymkę"Szlakiem
          miłości". Katolicy łączcie się!!!Nie dajmy się ZŁU
      • Gość: mesajka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 23:49
        Macie swoje pielgrzymki? A MY SWOJE S'TRASH'YDŁO i .... niech tam. Bóg uczy miłości,podobno .... gdzie w muzyce, powiedzmy smirnoff szatan - he.pozdrowaśki ślepi.
        • Gość: mesajka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 23:53
          ha. dziś w Wawie Iron Maiden i ... pojechał wasz wierny na koncert - oazowiec.Wychłostać!?
          • Gość: Ulka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 08:03
            do Ciechana. Czy ty wiesz jaki byłby szum gdyby przeznaczono te pieniądze na pielgrzymkę? Sądzę, że jeszcze gorszy niz teraz. A co do Starzydła, pozyjemy zobaczymy, warto mieć dobrą impreze w mieście, a od bezpieczenstwa jest policja i ochrona. Bo sił nieczystych jakoś nie mogę tu dostrzec...
            • Gość: tramp Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 08:24
              No tak szum by był gdyby sponsorować pielgrzymkę, a szumu nie nie ma gdy sie
              sponsoruje Straszydło. tolerancja w jedną strone...
              • Gość: abc Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 08:32
                Jedynie słuszną Polskę przeżyliśmy wcześniej i wystarczy. Zostawcie
                inicjatywę Festiwalu ludzi młodych , w/g Was podobno tych mniej
                słusznych, w spokoju i idźcie na pielgrzymkę w spokoju ducha i z
                miłosierdziem w sercu.
                • Gość: Asia Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 08:49
                  Ze złem się nie igra (jak z ogniem), zła się nie zaprasza, nie dyskutuje, nie
                  można bawić się złem, czy nawet dawać pozwolenie na coś, co może być demoniczne
                  (wystarczy popatrzeć na plakaty straszydła!)Zapraszam: newage.info.pl
                  Czy oglądaliście film Egzorcyzmy Anneliese Michel - film Leszka Dokowicza? Polecam.
                  youtube.com/watch?v=ixZJDQtQ-8g&feature=related
                  youtube.com/watch?v=HN6G8vZI4kw
                  • Gość: abc Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 08:57
                    Naczytało się dziecko, naoglądało i ma omamy, zwidy i fobie. A
                    zamknij oczęta, nie czytaj, nie oglądaj tego zła co Cię otacza tylko
                    żyj normalnie i miłosierdziem w sercu a będzie zbawiona dusza Twoja.
                  • Gość: nieśpiące sumienie Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 213.199.253.* 08.08.08, 14:44
                    Gość portalu: Asia napisał(a):

> Ze złem się nie igra (jak z ogniem), zła się nie zaprasza, nie dyskutuje, nie
                    > można bawić się złem, czy nawet dawać pozwolenie na coś, co może być demoniczne

A teraz właśnie w telewizji komunistyczna, mokra od krwi flaga powiewa nad
                    stadionem. I jakoś nasi moraliści z Ciechanowa rodem nie wołają "ze złem się nie
                    igra, zaproszenia zła się nie przyjmuje". Tysiące przymusowych aborcji rocznie,
                    obozy pracy, ofiary z Placu Niebiańskiego Pokoju - jakoś nie widzę tu gromów i
                    potępień, o ile słuszniejszych w tym przypadku. Sumienie przysnęło, aniołowie?
                    • Gość: Wszechmocny Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 17:11
                      moją małą ojczyzną-domem jest Ciechanów, dlatego najpierw troszczę się o ten
                      najbliższy mi dom, a i nie obce mi są złego działania gdzie indziej! Do Chin nie
                      mogę pojechać, ale moja modlitwa tam pójdzie...
                      • Gość: nieśpiące sumienie Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 213.199.253.* 08.08.08, 18:22
                        Koszula bliższa ciału... zaiste, prawdziwie katolicka moralność:(
                        I ten nick... Gratuluję pokory...
                  • Gość: moherki Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 213.199.253.* 11.08.08, 01:13
                    a szatan to pedał!!!
    • Gość: abc Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 10:11
      Przecież nic /Nic/ nie stoi na przeszkodzie żeby pojawili się na
      koncercie ,przed i po, księża/misjonarze i prowadzili rozmowy z Tym
      w/g nich ,,złym światem'' i rozmawiali z młodzieżą. No, ale pewnie
      lepiej podpisać list i siedzieć na plebanii. A swoją drogą to
      odważny Gość napisał ten list do redakcji Czasu Ciechanowa skoro
      imię i nazwisko pozostało tylko do wiadomości redakcji. Gratuluję
      odwagi?! Czyżby bohater był zmęczony czy się boi?
      • Gość: Anioł Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 10:24
        A Twoje nazwisko Gościu?
        • Gość: abc Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 10:27
          Takie jak Twoje Anioł!
          • Gość: guest Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:36
            I znowu stereotypy. Wypowiadaja sie ludzie na tematy o ktorych nie maja pojecia.
            Na takich metalowych imprezach jest wiekszy spokoj niz na festynach itp. Na
            kazdej imprezie moze sie cos zdarzyc . Jesli kazdy mialby uprzykrzac zycie
            kazdemu to nic by sie tu nie odbylo. A pozniej tylko narzekania ze nic w tym
            miescie sie nie dzieje i dziura jak nie wiem. A to wlasnie przez Was tak jest.
            Miasto wiecej daje na Kozidrak czy inne i nikt sie nie czepia a swoja droga to i
            tak sa psie pieniadze na zorganizowanie takiego festivalu . Nie kazdy lubi ta
            sama muzyke i Bogu dzieki. Wiec wiecej ludzie szacunku i zrozumienia. Nikt nie
            bojkotuje jesli gra jakies disco polo itd gdzie bojki sa na kazdym kroku w
            ciemnym miejscu. O tym sie nie mowi wiec zeby kiedys ktos Wam sie nie odplacil
            pieknym za nadobne. Respect
      • Gość: q Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 17:13
        przeczytaj dobrze artykuł w CC.Listu do redakcji nikt nie pisał, a sami sobie
        wzięli z www...
        • Gość: szyperski.marek Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 18:29
          Proszę uważnie czytać, pierwszy dostaliśmy mailem do redakcji...
          • magik1985 Re: Nagonka na S'trash'ydło 09.08.08, 00:08
            Gość portalu: szyperski.marek napisał(a):

> Proszę uważnie czytać, pierwszy dostaliśmy mailem do redakcji...
            ______-
            staropolskim zwyczajem wywołaliście dyskusje i dobrze.
            jestem katolikiem, kto mnie zna, ten wie w jakim stopniu,
            niejednokrotnie byłem na pielgrzymce w Rostkowie, jeżdżę na Festiwal
            Song of Songs do Torunia. Czemu nie miałbym iść posłuchać ACID
            DRINKERS, skoro dobrze grają?
            ludzie... litości. wole ich od Kozidrakowej, której piosenki dla
            mnie nie niosą żadnej wartości, bo ani sie przy tym bawić (zabawa-
            tak jak ja to rozumiem, czyli wyszaleć sie przy scenie), ani umierać.
            ponawiając pytanie któregoś z forumowiczów. do którego piekła pójdę?
      • Gość: młoda Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 08.08.08, 20:27
        Zrozum buraku, że każdy kapłan napewno poszedł by na taki koncert i
        ewangelizował, ale WY diabły wcielone wyszydzali byście go i
        związali swojm diabelskim ogonem
      • Gość: mała Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 08.08.08, 20:31
        Słuchaj buraku-każdy ksiądz zapewne poszedł by na taką impreze i
        ewangelizował, ale niestety zagłuszylibyście go tym diabelskim
        rykiem i związali go swoimi ogonami
        • Gość: DEATH Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 18:34
          I kto tu jest zły i agresywny?
    • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 08.08.08, 12:47
      "Nasze podatki powinny pójść i na cele kulu religijnego i na cele rozrywki.Czemu
      nikt nie protestował,gdy prezydent malował mur na żydowskim cmentarzu?"

a jeżeli ja czczę boga swarozyca i chcę świątynię walnąć w ciechu to tez
      powinienem dostać z miasta kasę???????
      • Gość: venom Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.08, 16:24
        czy praktykujący katolik nie może iść na strashydło? Koncert to jeszcze nie zło
        i szatan. Muzyka jak każda inna, nie trzeba jej kochać.
        • Gość: stary trep Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 18:08
          Nie przepadam za tą muzyką gdyż mam juz swoje lata i na innej "byłem
          wychowany" - Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Beatles itd.
          wiadomo jaki kierunek.
          Pamiętam też jakie boje staczałem z rodzicami aby dali mi posłuchać
          w radio Louisa Armstronga (wyłącz tego ryczącego typa), The Rolling
          Stones (Boże jakie to straszne!!! kto tego słucha!!! Jacyś
          zboczeńcy!!!)
          I tak bedzie zawsze - starzy młodych nie zrozumieją. Więc dobrze, że
          ci "starzy" od których w tym mieście dużo jednak zależy poszli po
          rozum do głowy (ukłony dla Władz Miasta) i nie dali się omamić
          głupim, bezpodstawnym protestem.
          Moim zdaniem ma racje ktoś, kto wcześniej napisał, że większą szkodę
          przynoszą spędy z muzyką Disco Polo niż z muzyką metalową.
          Poszukajcie na tym forum co się działo na koncercie disco-polowym
          pod Mrówką w zeszłym roku.
          Dla jakiego poziomu intelektualnego sa teksty Disco-Polo.
          Przecież to jest strawne po kilku głębszych dopiero.
          Dlaczego podobnych protestów wg mnie bardziej uzasadnionych nie ma
          na ten chłam "artystyczny", który w mózgach młodzieży czyni większe
          spustoszenia niż muzyka która zagości na scenie 9-go sierpnia!!.
          I jeszcze jedno.
          Zanim wydacie wyrok na jakiekolwiek ewentualne ekscesy podczas tego
          koncertu i w jego otoczeniu przyjrzyjcie się uważnie kto to będzie
          robił.
          • Gość: do starego trepa Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 21:43
            wejdź na strony www tych zespołów i zobacz jakie wartości, przesłanie, symbole
            prezentują i popierają, np: pandemonium.metal.pl.
            ps też nie lubię tej muzy, ale trzeba mieć jakieś wartości, wybory, ideały...to
            co widać na tych stronach zespołów ze straszydła, to zalogowanie w z ł u ...
            jakie tam d o b r o? Czego uczymy nasze dzieci?

• Gość: marysia Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 08.08.08, 20:23
          A katolik ma być przy Bogu czy diable???gdybyście byli
          praktykującymi katolikami to widząc plakat który sam za siebie
          przemawia nie mielibyście wątpliwosci ze gościem w Ciechanowie jest
          sam Lucyfer
          • Gość: bulba Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 213.199.253.* 08.08.08, 21:22
            Ile filmów ma podobne plakaty? Ile książek? I do tej pory nie było krzyku?

A tam i czas ciechanowa jest:)

Ale chroń mnie Panie od nienawiści, jak śpiewał bard tak często cytowany przez CC.
            • Gość: marysia Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 08.08.08, 21:37
              A może nie było człowieka który by się nie wstydził swej wiary i
              wyznawanych wartości i podniósł ten krzyk a teraz właśnie nadszedł
              czas abyśmy krzyczeli coraz głośniej przeciwko złu .wszyscy razem
            • Gość: mieszkaniec Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 08.08.08, 21:43
              Czy ktoś pomyślał o tych biednych ludziach mieszkających w okolicach zamku?
              Hałas niemiłosierny, który woda niesie po sam Kargoszyn. Nie wszyscy są fanami
              takich dźwięków. Współczuję matkom usypiającym dzieci. Ta muzyka nie brzmi jak
              kołysanka.
              • magik1985 Re: Nagonka na S'trash'ydło 08.08.08, 23:46
                BUAHAHAHA. Za to bracia Golec, Kozidrakowa i inne Kombiaki mają
                uspypiające piosenki.
                najlepiej w ogólee niech nikt nie roi imprez, bo dzieci spac nie
                mogą.
                pomyśl zanim napiszesz kolejna bzdurę...
                • Gość: on Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 23:58
                  Szatan jak lew ryczący krąży szukając kogo pożreć... (św. Paweł)
                  Nie daj się...pożreć!
                  • Gość: BU Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.08, 00:09
                    Byłem przez moment z 1,30min i muszę powiedzieć że sie pozytywnie zaskoczyłem kulturalny blues-rock grali nic szatańskiego jak najbardziej na tak w następnych latach dla tej imprezy!
                    • magik1985 Re: Nagonka na S'trash'ydło 09.08.08, 00:15
                      Gość portalu: BU napisał(a):

> Byłem przez moment z 1,30min i muszę powiedzieć że sie pozytywnie
                      zaskoczyłem k
                      > ulturalny blues-rock grali nic szatańskiego jak najbardziej na tak
                      w następnych
                      > latach dla tej imprezy!
                      to się nazywa kulturalne granie. byłem conajmniej na kilku
                      koncertach metalowych/rockowych/bluesowych i nigdy nic mi sie nie
                      stało, oprócz bólu głowy.
                      porównywać z zabawami w których przoduje pani Kozidrak, gdzie
                      zjeżdża się pół mazowsza na błonia zamkowe? :)
                    • Gość: Mama Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 01:41
                      Oczywiście Pana Stanisława wiele osób zna i bardzo lubi. Tylko nie wiem,czy
                      dobrze zrozumiałeś, ale protest dotyczy sobotniego koncertu. Nikt nie ma nic
                      przeciwko rockowi czy bluesowi. I niech ktoś niezdecydowany czy przeciwny
                      protestowi wreszcie sam poszuka w internecie czegoś o występujących na
                      Sthrashydle zespołach i organizatorach. Najlepiej wyrobić sobie zdanie samemu.
                      Człowiek ma taką naturę,ja również, jeżeli mu się coś wmawia czy narzuca, to się
                      buntuje. Przekonałam się,że protestujący mają rację, gdy oglądałam te strony w
                      poniedziałek, a później w środę. A dlaczego ? Diabeł się przestraszył i zaczął
                      się chować. Na stronie psychomagazine usunięte linki patronów czy zdjęcia
                      współpracownika z wyraźnie niegrzecznego chłopca(pokazującego symbol diabła) na
                      ulizanego lalusia. I niestety nieliczne zespoły występujące 09.08.2008r. grają
                      tzw. Heavy Metal, który jest jeszcze do przyjęcia, oczywiście tylko przez pewną
                      grupę ludzi. Także sprawdźcie to sami i nie nakręcajcie się,bo poprzez wasze
                      agresywne wypowiedzi udawadniacie,że siedzi w was ZŁO.
                      Niestety muzyka ta na pewno nie niesie swojego przesłania ( miała łagodzić
                      obyczaje)a ona rozdrażnia. Zastanówcie się czy warto puszczać na ten koncert
                      własne nastoletnie dzieci,żeby się rozerwały, bo w mieście nie ma co robić.
                      Zastanówcie się matki i ojcowie,żeby później nie płakać.Zła nie można tolerować
                      i chować głowy w piasek.
                      I proszę pamiętajcie,jeśli jesteście naprawdę katolikami (jak niektórzy się
                      określacie)o pierwszym przykazaniu Bożym : "Nie będziesz miał bogów cudzych
                      przede mną". Dobrej i spokojnej nocy życzę.Mama.Z Panem Bogiem
                      • Gość: agnes Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 09.08.08, 09:26
                        Popieram Cię"mamo".Napisałaś wszystko co najważniejsze, nic dodać
                        nic ująć.Pozdrawiam
                      • Gość: agnes Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 09.08.08, 09:26
                        Popieram Cię"mamo".Napisałaś wszystko co najważniejsze, nic dodać
                        nic ująć.Pozdrawiam
                      • Gość: MzC Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 10:44
                        zaprawdę pełen miłości i tolerancji to Bóg,co widać po pierwszym przykazaniu,dlaczego nie cytujesz dalej?"Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani obrazu,nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył,ponieważ ja Bóg Twój jestem Bogiem ZAZDROSNYM,który każe występek ojców na ich dzieciach do 3 i 4 pokolenia"
                    • Gość: do BU Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 10:38
                      jak to byłeś? przecież to dzisiaj się zaczyna po południu...!!!
                      ps wczoraj to nie straszydło
                • Gość: ucho Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 09.08.08, 14:56
                  A może by tak przenieść te imprezy pod Twoje okna magiku1985. Ciekawe z kim byś
                  wtedy śpiewał z Kozidrakową czy "straszydełkiem". Nie miał byś wyboru, chyba że
                  uciekłbyś za miasto.
                  • magik1985 Re: Nagonka na S'trash'ydło 10.08.08, 14:02
                    Gość portalu: ucho napisał(a):

> A może by tak przenieść te imprezy pod Twoje okna magiku1985.
                    Ciekawe z kim byś
                    > wtedy śpiewał z Kozidrakową czy "straszydełkiem". Nie miał byś
                    wyboru, chyba że
                    > uciekłbyś za miasto.
    • Gość: nie nagonka Re:co mnie straszyło IP: 67.159.45.* 09.08.08, 10:59
      nie bardzo wiadomo kto z kim dyskutuje i na temat jakiego zdania .

Wczoraj straszyła mnie atmosfera za rządów miłości
      masa ciechanowskiej policji ,
      masa starych zomowców,
      masa jakichś tajniaków,
      2-3-4 sprawne w tym mieście radiowozy w pełnym rynsztunku ,
      karetka pogotowia chyba jedyna sprawna w tym miescie z ekipą gotową do natychmiastowej pomocy,
      straszyły mnie metalowe ogrodzenia zapełnione banerami bym nie widział ,ale słyszał zespoły pijąc pifko.

a kogo coś tam wczoraj straszyło jeszcze oprócz małej frekwencji?
      • magik1985 Re:co mnie straszyło 09.08.08, 12:22
        mnie wystraszyła pogoda, ale ACID'ów się przejdę ;)
        • Gość: XX Re:co mnie straszyło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 12:58
          LUDZIE DAJCIE SE SPOKUJ Z TYM OPLUWANIEM ZESPOLOW I TEGO KONCERTU H.. OBCHODZI
          ZE MAJA PENTAGRAM W NAZWIE TO NIE SA PRAWDZIWI SATANISCI TYLKO PRO SATANISCI I
          NIE SA ZLI SAM SLUCHAM TAKIEJ MUZYKI OD 20 LAT!!!BARDZO DOBZE ZE BEDZIE TAKI
          KONCERT A WSZYSTKICH ZGORSZONYCH ZAPRASZAM W TYM CZASIE DO KOSCIOLA ZEBY SIE
          MODLILI RAZEM Z KSIEDZEM JEDNYM I DRUGIM KTORY MA NIE JEDNA PANNE NA KONCIE LUB
          DZIECI LUB JESZCZE INNEGO ...!!!!NARA AFE SATAN
    • Gość: Hell Spawn Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 213.199.253.* 09.08.08, 13:10
      Przeczytałem wasze posty i jedna myśl mi się nasuwa, o co wam chodzi?? nagle z
      koncertu zrobiliście jakąś sektę czcicieli szatana. To jest tylko koncert a nie
      brama do piekła!! Mój nick mówi sam za siebie, ale co do "mamy", na mnie
      agresywnie działa religijna nuta i możesz mi wierzyć lepiej wyładować gniew przy
      muzyce a nie dławić go w sobie. Nie jestem zagorzałym fanem deth metalu ale wole
      ciężki brzmienie. Dobrze że ten koncert wrócił do ciecha chociaż na chwile
      ponieważ nie wydaje mi się żeby po tym co przeczytałem tutaj udało się
      zorganizować w przyszłym roku.
      Do wszystkich tak zwanych katolików wypowiadających się tutaj, odpowiedzcie mi
      na jedno pytanie, co wyprawia tak zwany kościół?? KASA, KASA i jeszcze raz KASA
      wasz kościół to korporacja na skala globalną, przynosząca ogromne zyski, ilu
      jest pedofilii w kościele a ilu na straszydle ?? Tłumaczycie się że to ZŁO,
      żałosne!! Mógł bym tutaj książkę napisać ale szkoda mojego czasu bo straszydło
      dzisiaj startuje. Na koniec dodam że ma co dziękować władzom miasta bo to nie
      ich inicjatywa, lecz dla organizatorów. Ukłon w waszą stronę.
      I jeśli niebo jest dla katolików waszego pokroju to ja staje pierwszy w kolejce
      do piekła!!
      • Gość: otojestpytanie Dlaczego egzorcyści nie pojadą do Busha i Putina ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 13:54
        Dlaczego Watykan nie wyśle najlepszych egzorcystów do przywódców USA ,Rosji i Chin ? Tam to dopiero jest koncert death-metalu hehehe .
      • Gość: kasa Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 14:09
        bajek sie nasłuchałeś, ile tej kasy Ty dałeś? To sie zapisz do kościoła i
        będziesz mieć zyski...
        a dla Ciebie kasa nie istnieje? możesz żyć bez niej?
        • Gość: agnes Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 09.08.08, 14:40
          Bez kasy nie mozna zyć, ale nie mozna też stawiać na pierwszym
          miejscu.Kościołem jesteśmy MY KATOLICY, którzy dajemy danimy na
          kościoły z własnej nie przymszonej woli. A ty gdzie masz swój
          satanistyczny kościół?Jakie robicie uczynki dobroci dla innych
          biednych, niepełnosprawnych?Wymiencie mi chociaż jeden.Ale niestety
          takich nie macie na swoim koncie bo WAM chodzi tylko o KASĘ
          • Gość: rybka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 09.08.08, 14:51
            "Człowiek zmysłowybowiem nie pojmuje tego, co jest z Bożego
            Ducha.Głupstwem mu się to wydaje i nie może tego poznać,bo tylko
            duchem możnato rozsądzić"
            Idę modlić się do Kościoła o dar widzenia duszą i sercem dla WAS!!!
      • Gość: agnes Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 09.08.08, 14:35
        A co ma ksiądz do waszego straszydła?Nie rozumiem czemu sie ich
        zaczeliscie czepiać.Może i są wśród nich pedofile, geje itp. ale tak
        jak i w innych"zawodach"tylko, ze jeśli dotyczy to księży to jest
        naghłośnione na skalę swiatową.Jeśli natomiast gejem czy pedofilem
        jest satanista to nikogo to nie interesuje i nikt o tym nie mówi na
        głos, bo uważane to jest za normę.Zastanawiam się jeszcze nad tym
        czy byliście u Komunii i Bierzmowania?jeśli tak to po co skoro
        jesteście ateistami
        • Gość: MzC Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 14:49
          byłem u komuni tak zwanej świętej,ale później zacząłem dużo czytać i zadawać trudne pytania katechetom,nie przystąpiłem do bierzmowania,miałem wyrozumiałą mamę i mogłem decydować o tym wtedy za siebie.
        • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 09.08.08, 14:50
          Ponieważ Twój kosciół wymyślił ze wszystkie sakramenty typu chrzest komunia itp
          są dawane dzieciom nieświadomym swoich wyborów. Dzieciom które nie chcą się
          odróżniać od innych. Ktoś tu mówi o rozpoznawaniu ZŁA. Ja je rozpoznaje. ZŁO to
          dla mnie przede wszystkim nietolerancja. Cholernie dużo tego ZŁA widzę w Waszych
          świątyniach. Tak sobie myślę że jakby Chrystus zstąpił na ziemię jak kiedyś to
          wszyscy Wy zatwardziali katolicy podawali byście z rozkoszą gwoździe.
          P.S. Byłem w ubiegłą sobotę w parku w Kownie gdzie w odległości kilkudziesięciu
          metrów od siebie stoi kościół katolicki, cerkiew prawosławna i meczet.
          Nabozeństwa odbywały się prawie jedncześnie i wszyscy cali wrócili do domu. Może
          dlatego że katolików było najmniej?? Myslę że w Polsce w takiej sytuacji Wasz
          ekumenizm wyrazałby się kamieniami.
          • Gość: do Sławka? Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 15:18
            to dlaczego tak bardzo nie tolerujesz katolików, Kościoła, inaczej myślących...?
            to jest zło wg twojej definicji...
            • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 09.08.08, 15:22
              Po raz kolejny podkreślam że toleruję!!!!!!!!! Nigdy nie osądzałem i nie osądzam
              nikogo po tym w co wierzy anie do jakiego kościoła przynależy. Nie traktuję
              katolików jak ludzi gorszych ale tez nie trakryję ich jak ludzi lepszych od
              innych. Ot po prostu sprawa wiary i religii jest prywatną sprawą kazdego
              człowieka i nie oceniam po tym ludzi. Proszę napisz mi gdzie widzisz moją
              nietolerancję do koscioła katolickiego?? Czy kiedyś protestowałem przeciw
              obrządkom religijnym??? Nie chociaż są mi one tak samo obojetne jak dzisiejszy
              koncert.
            • Gość: Mieszkaniec Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 15:24
              Cieszę się, że impreza została wreszcie reaktywowana. To jedyne
              wydarzenie kulturalne promujące miasto w całej Polsce i po za jej
              granicami. Żałuję, ze zaprzepaszczono szansę nadania jesj rozgłosu i
              zaniechanie jej organizacji przez kilkanaście ostatnich lat. Mam
              jednak nadzieję, że znów wróci zycie na ciechanowski zamek. Co do
              kościółkowców, to maja swoje budynki gdzie mogą praktykować swoje
              religijne rytułały. Natomiast zamek jest swietnym miejscem na
              organizacje takich imprez jak Sthrashydło.
          • Gość: venom Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.08, 15:21
            uuff, rozmowa zeszła na tematy wiary i kościoła....ludzie, to koncert jest! Ci
            co chcą posłuchać niech przyjdą a ci co chcą się modlić niech idą do kościoła.Ja
            dzisiaj przyjdę posłuchać muzyki którą lubię a jutro pewnie pójdę do kościoła bo
            wierzę... I co w tym złego?
        • Gość: XX Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 08:20
          BO KOSCIOL I PANIE KATECHETKI TO WYMUSZALY HAHAHAHAHAHAHAH
          JA WEZE W BOGA A NIE W KSIEZY ALE TERAZ CO SIE WYPRAWIA TO MAM WATPLIWOSCI!!!!!
      • Gość: leczyć się Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 15:21
        A i tak przylecisz od księżulka albo Cię przyniosą do niego jak umrzesz...tego
        pojąć nie mogę. Plują na księdza a pogrzeb to wszyscy z księdzem chcą. Taka
        nasza paranoja i schiza!
      • Gość: XX Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 08:18
        NIC DODAC NIC UJAC!!!!!!!!!BRAWA!!!
    • Gość: funek Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 15:33
      Brawo Ciechanów. Mam nadzieję, że strashydełko przekształci się w strashydło :)

A organizatorom gratuluję woli i uszy do góry panowie - "psy szczekają, karawana
      jedzie dalej" :)
    • Gość: A Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 21:17
      www.pasje.senior.pl/124,0,Zakonnik-metalowiec-szaleje-na-scenie,4257.html

Niestety ale na tym koncercie mogą być jakieś spięcia ale nie
      wywołane przez samych słychaczy a przez tzw. dresy które wpadają na
      takie koncerty z hasłem "brudasy, bić brudasów .."
    • Gość: nie nagonka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 67.159.45.* 09.08.08, 22:18
      Dziwne ,ze na tym forum tak łatwo można obrażać katolików,boga,kosciół,ksieży ,a tak szybko znikają wątki dotyczące Michnika i jego działalności.

Straszydło faktycznie straszy ilością decybeli i wrzasków i niezrozumiałych tekstów.
      Jeden ze zrozumiałych tekstów to "popie..cie się z nami", o ile dobrze zrozumiałem, a nie przesłyszałem się.

Jedynym pozytywem może byc wypłoszenie wszystkich czarnych ptaków z ciechanowskich drzew,które stadami przelatywały na tle pochmurnego i złowrowego nieba w świetle półksiężyca w okolicach zamku.
      ---------------------------------------------------------------------
      Skasowany tekst na pohybel cenzurze muszę wkleić

Wątek z pewnych względów został skasowany juz mi kilkakrotnie chociaż figurują odpowiedzi do niego.
      Ponawiam więc swoje zdanie i dopisuję nowe.
      Osoba , która napisała słowo NAGONKA już manipuluje wrednie forumowiczami,tylko dlatego, że ma inne zdanie na ten temat.
      List w Czasie Ciechanowa podpisało 20 osób i ich prawem jest wyrazić swoje zdanie nie w chamski sposób jak tu robi wielu z was.
      To jest miara tej tolerancji zwolenników Straszydła.

Nagonkę to może prowadzić tylko jedna gazeta w Polsce z nadredaktorem Michnikiem i jego dziennikarzami żołnierzami.
      Nazywa to się wtedy 'zabić gazetą'
      Warto Michnikowi ten list z Czasu Ciechanowa przesłać i napewno ucieszy się z nowego tematu w walce z ciemnogrodem tym razem z Ciechanowa, a sami zobaczycie efekt jak to zadziała i czy zgodzicie się z interpretacją dziennikarzy wybiórczej.

Słowo NAGONKA jest nie na miejscu w tym przypadku.
      1/Pewna grupa osób wyraziła swoje zdanie na podstawie swoich wyobrażeń i doświadczeń życiowych.
      2/Nasze podatki powinny pójść i na cele kulu religijnego i na cele rozrywki.Czemu nikt nie protestował,gdy prezydent malował mur na żydowskim cmentarzu?
      3/Osoby podpisane pod listem powinny mieć możliwość wypowiedzenia swojego zdania w trakcie imprezy i podyskutować z uczestnikami nawet ,gdyby zostały wygwizdane i obrzucane błotem jak na tym forum.
      Warto poznać drugą stronę medalu takich imprez i subkultur.
      4/wczorajszy koncert nie zgromadził wielu widzów.Więcej było tajnych i miejskich słuzb porządkowych niż publiczności i pomyślałem ,że u nas jak w Pekinie - policja,zomo,kapusie na każdym rogu chińskiej ulicy.Dziś przewiduję podobny scenariusz wydarzeń , gdzie niszowa muzyka nie zgromadzi wielu widzów.
      Starzy nie rajają takich rytmów,a młodzi to w większości wychowani na popkulturze w stylu Dody i róznych zetek i eremefów.
      5/nie warto mieszać katolicyzmu, wiary , Jezusa Chrystusa, Pana Boga do tego typu imprez bo z tego większość uczestników wyrośnie lada moment i głupio jej będzie, ze dała się wpuścic w głupawe satanistyczne dyskusje.

Będzie spoko w trakcie poko w Ciechanowie czego i państwu życzę

• Gość: Pokolenie JPII Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 22:33
        Pozdrawiam wszystkich Chrystofobów! Was, którzy dyktujecie światu relatywizm...
        Nie bójcie się Jezusa Chrystusa - Wy, którzy: ze szkoleń partyjnych, "kolorowej
        prasy", z ekranu telewizora - wynieśliście strach przed Chrystusem, niechęć do
        chrześcijaństwa i alergię na Kościół.Chrześcijaństwo nie jest nudne, ani
        wsteczne, bo my odnajdujemy w Nim wartości takie jak: sens życia,
        odpowiedzialność, miłosierdzie, świętość, miłość nieprzyjaciół i wrażliwość i
        tego też Wam życzymy! Amen!Jezus jest Panem!
        • Gość: B16 Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 22:53
          Brawo! Zapomnieli pewnie JPII i Jego nauczanie...Wyrazy współczucia dla
          organizatorów i ich patronów! w tym KRC!!!
        • Gość: słuchaczka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 22:59
          Chciałbym zadać pytanie tym, którzy się na tym znają i taki typ
          muzyki propagują.
          Oto pytanie -
          Na czym polega wartość tej muzyki?
          Może Pan Sławek G. mi odpowie?, może orgnizatorzy albo jakiś dobrze
          zorientowany fan?
          Potrzebny mi jakiś drogowskaz abym zrozumiała co z tej sceny od
          kilku godzin leci.
          • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 09.08.08, 23:11
            Otóż jak napisałem wcześniej nie jest to "mój" gatunek muzyczny. Owszem chetnie
            obejrzałbym Acid Drinkers, Smirnoffa ale juz Pandemonium wogóle nie moja bajka.
            Poza tym ja cały czas podkreślam że nie o taki czy inny gatunek muzyczny tu
            chodzi a o prawo do wyboru. Ja np nie rozumiem ani disco polo ani "artystów" w
            stylu Lady Pank ( chociaz w latach 80 się na nich wychowywałem ale to był inny
            zespół) grających za kosmiczna kasę z budżetu miast ku uciesze gawiedzi.
            Jednocześnie nie wpadłem na pomysł żeby oprotestować występy kapel disco polo np
            za to że promują konsumpcyjny styl zycia i zły stosunek do kobiet ( wezme Cię na
            sianie, czy cos w tym stylu). Są dyskoteki, zabawy wiejskie, pikniki miejskie
            niech będą też imprezy dla tych którzy słuchaja innej muzyki. A że nie wszystko
            rozumiesz?? To normalne. Tylko nie wszystko czego nie rozumiesz musisz atakować.
            • Gość: słuchaczka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 23:22
              Dziękuje Panie Sławku.
              Nie o atak mnie chodzi. Chciałam się dowiedzieć co w tej muzyce
              jest z muzyki a co ze zjawiska socjologicznego.
              W moim odczuciu każdy gatunek muzyki młodzieżowej jest połączeniem
              tych dwóch elementów.
              To co słyszałam dziś ze sceny, raczej bardziej jest zjawiskiem
              socjologicznym niż muzyką.
              Nawiązując zaś do dyskusji o tym koncercie to czegoś tak
              idiotycznego jak te głosy (pożal się Boże nad nimi) "katolików"
              dawno nie czytałam.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 09.08.08, 23:34
                Myslę że nie do końca. Trudno odmówić chociazby wspomianem Acid Drinkers muzyki.
                A że nie jest dla wszystkich. Prawdziwa sztuka nie jest i nigdy nie była masowa.
                P.S. Swoją drogą to ciekawe. Jest w Polsce zespół 2TM23. Muzycy rockowi z
                różnych zespołów ( w tym ACID DRINKERS) grają ostrą muzykę z tekstami z biblii
                sławiącymi Boga. Ślimak bebniarz AD gra również w popularnym zespole dla dzieci
                Arka Noego. Jak to jest ? Jak grał w Ciechanowie z Arką był przedstawicielem
                Boga a jak gra na Straszydle jest przedstawicielem szatana?? Szanowni katolicy
                odpowiecie mi na to pytanie? Czy też trzeba poczekać na oficjalną wypowiedź
                księdza proboszcza?
                • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 10.08.08, 09:11
                  myślałem że ktos mi jednak wytłumaczy moje wątpliwości. Ale jak widać
                  samodzielność myslenia została ograniczona do minimum. czekam zatem na odpowiedź
                  po mszy. Może pasterz jakoś to wytłumaczy owieczkom
                  • Gość: Zalogowany wJezusa Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 13:26
                    Lubię 2 Tmt 2,3 mocna muza! I mocne przesłanie - Biblijne - Boże.
                    Grają ludzie nawróceni. Popieram. Reszta grajków służy demonom. (popatrz na ich
                    przesłanie i otoczki na ich www.) Nie lubię demonów i Straszydła.
                    Sławkowi i Straszydłu życzę nawrócenia i zalogowania w Jezusa.(dobrze życzę?)
                    • anyone_x Re: Nagonka na S'trash'ydło 10.08.08, 15:30
                      Ktoś tu niedawno pytał o wartości. Na jednej z tych "szatańskich" stron
                      znalazłem informację o koncercie szwedzkiego zespołu Sabaton. Grupa ta wbrew
                      "nieczystej" nazwie promuje takie wartości jak:
                      popatrzcie sami:
                      www.youtube.com/watch?v=KBwwFsKTJGs
                      Sądzę, że warto byłoby czasem przekroczyć ciasne stereotypy i przestać
                      szufladkować i przyprawiać sobie nawzajem gęby.
                • magik1985 Re: Nagonka na S'trash'ydło 10.08.08, 14:28
                  Gość portalu: Sławek G. napisał(a):
                  Jest w Polsce zespół 2TM23. Muzycy rockowi z
                  > różnych zespołów ( w tym ACID DRINKERS) grają ostrą muzykę z
                  tekstami z biblii
                  > sławiącymi Boga. Ślimak bebniarz AD gra również w popularnym
                  zespole dla dzieci
                  > Arka Noego. Jak to jest ? Jak grał w Ciechanowie z Arką był
                  przedstawicielem
                  > Boga a jak gra na Straszydle jest przedstawicielem szatana??
                  Szanowni katolicy
                  > odpowiecie mi na to pytanie? Czy też trzeba poczekać na oficjalną
                  wypowiedź
                  > księdza proboszcza?

OTÓŻ TO!!!! Popieram w stu %.

Siejecie bezmyślną propagandę jakimiś petycjami do Wardzińskiego a
                  jemu to za przeproszeniem WISI jakie zespoły będą grały, doskonale
                  wie o tym ,ze coś w Ciechanowie dziać się musi, żeby te zaściankowe
                  miasteczko wypromować.
                  powtarzam, wielokrotnie byłem na koncertach muzyki
                  chrześcijańskiej,uczestniczyłem w nich czynnie. byłem wczoraj na
                  strashydle (tylko ze względu na ACID DRINKERS)- posłuchać DOBREGO
                  GRANIA (w sensie profesjonalnego).
                  Teraz pytanie o zło? co jest złem na tym festiwalu? na koncertach?
                  młodzież z długimi włosami ubrana na czarno i bawiąca się w rytmach
                  jakie im się podobają, czy pijani dresiarze spacerujący pośród tłumu
                  i zaczepiający co szczuplejszych i bardziej "czarnych" ludzi, którzy
                  przyszli się dobrze bawić? Skoro taka muzyka im sie nie podoba, to
                  po jasną cholerę tam przyłażą? nażłopać się piwa i powydurniać ??
                  Czy widział ktoś kiedyś metali na koncertach disco-polo? Ocenianie
                  wg stereotypów- "Przeciez oni się na czarno ubierają, piją alkohol,
                  drą mordy pod sceną". jest klasycznym przykładem zaściankowości. nie
                  podoba się- nie idź. To tak jakby zapalony kibic piłki nożnej
                  krytykował snookera, którego nie ogląda. NIE CHCĘ-NIE IDĘ.
                  POZA TYM OKREŚLENIE : "Przeciez oni się na czarno ubierają, piją
                  alkohol, drą mordy pod sceną, jak tak można? "to samo można
                  powiedzieć o bandach cfaniaków którzy się zjeżdżaja z całego
                  północnego mazowsza na biesiady kasztelańskie, z tą różnicą, ze nie
                  ubierają się na czarno, tylko na różowo :)

Jeszcze jedno. cała ta dyskusja jest bezcelowa wg mnie , bo kwestią
                  sporną są gusta i guściki, preferencje muzyczne i nic więcej. o
                  gustach się nie dyskutuje. Cała impreza myślę wypadła pozytywnie.
                  Rozumiem stanowisko kościoła i osób z nim blisko związanych. Zawsze
                  wszystko co nowe było obce, a co obce i propagujące zło (choć w tym
                  przypadku MOCNA PRZESADA) było jak wiadomo...złem. z mojej strony to
                  wszystko. Bilans zysków i strat będzie klarowny. promocja miasta
                  duża, zagrożenie paleniem katolików na stosach przez hordy
                  zakapturzonych satanistów- dosyć niewielkie.
                  Liczę na powtórkę za rok, nie dla siebie, ale właśnie dla osób,
                  które tego potrzebują.
            • Gość: do Sławka? Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 23:39
              rozumiem popatrz na strony internetowe tych zespołów co dziś grają straszydło -
              co za przesłanie mają? Czarno to widzę, jakie pozytywne elementy, wartości...
              widzisz coś tam takiego? nie opowiadaj o disco polo bo dziś nie gra to, tylko
              straszydło i otym rozmawiamy.
              gadaj na temat!
              • Gość: Sławek G. Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 78.84.254.* 09.08.08, 23:48
                Ostatni raz odpowiadam na takie pytanie. Nie słucham tej muzyki, nie podoba mi
                się większość występujących tam kapel i nie czuję się być ich obrońcą albo
                rzecznikiem. Ale fakt że tego NIE ROZUMIEM nie oznacza że na pewno to jest ZŁE.
                • Gość: funek Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 13:43
                  Panie Sławku - częściej chciałbym na tym forum widzieć podobne do Pana głosy.
                  Stety / niestety wolność słowa w naszym kraju to na ogół wolność plecenia
                  andronów (i w sumie chwała Najwyższemu za to).
                  Pozdrawiam Pana i mam nadzieję, że jest więcej forumowiczów podzielających
                  Pańskie zdanie.
    • Gość: a fee Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 22:48
      Sławek G.!Jesteś jedyną mądrą i inteligentną osoba jaka się na ten debilny temat
      wypowiedziała!!!Brawo! Zamknąłeś im ryja, jestem z tobą, twoje słowa to tak jak
      to ja bym się sama wypowiedziała!!Mam takie same odczucia jak ty.A ten tekst o
      sypaniu kwiatków po ulicach był powalający!! Brawo!!Niesamowity jesteś.Oby
      więcej takich odważnych osób mających własne zdanie na różne tematy, nie
      bojących się śmiało i jasno wypowiadać.
      Gratulacje!Trzymam twoja stronę!!
      • Gość: re Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 22:50
        i tak umrzesz...
        • Gość: siostry Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 213.199.253.* 11.08.08, 10:55
          a szatan to pedał!!!
          • Gość: bracia Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 11:23
            pedał i pijak hehehe
            • Gość: MzC Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 19:47
              i złodziej,bo wszystkie pijaki to złodzieje :)
    • Gość: kalata Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: 213.199.253.* 10.08.08, 08:41
      Nienawidzę metalu. Naprawdę... ale jak słysze te komenty moherowych
      beretów to jestem w szoku... gdzie ta wasza katolickab boża
      tolerancja i miłość?
      KSIEŻA NA KSIĘŻYC!!!!!
      • Gość: Urszula Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 09:00
        w kontekście wypowiedzi gorliwych katolików. Wraca średniowiecze!!!!
        hura!!!
      • Gość: ksiondz Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 13:19
        i co dalej...?
        ps zła się nie toleruje...
    • gacek009 Re: Nagonka na S'trash'ydło 10.08.08, 09:43
      Wszyscy tak bronicie tego koncertu i jestescie bardzo zbulwersowani pisaniem o
      "brudasach"... A co powiecie na ledwo przytomnego, zacpanego, dlugowlosego i
      dosc dlugo chyba niemytego malolata, ktorego musialem w nocy wyganiac z lawki
      pod blokiem, albo tych, ktorzy przesiadywali na kraweznikach palac i wdychajac
      nie wiadomo co?
      Pewnie wyjdzie na to, ze jestem nietolerancyjny i w ogole, ale coz - wole byc
      taki niz na to pozwalac...
      • Gość: acid Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.08, 11:03
        nie no tak...łyse, pijane "drechy" zaczepiający wszystkich dookoła już nikomu
        nie przeszkadza po i na koncertach typu Bajm czy tam innych "artystów"
        powszechnie uważanych za gwiazdy.
        Ludzie co z wami?
        Koncert był świetny, organizacja dobra (brawa dla organizatorów).
        • Gość: nie nagonka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 11:38
          Tolerancja dla tego rodzaju muzyki to jedno ,a treści i subkultura fanek/fanów
          to drugie chyba wszyscy mylą sie pisząc jedno a myslac drugie.
          Wydaje się ,ze Zamek mógłby się skruszyć pod wpływem artystycznych parawizji
          artystów w czarnych skórach.
        • Gość: glemp Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.08, 11:42
          Koncert moim zdaniem zaczal sie od Traumy dopiero :) poprzednie bandy jakos nie
          wypadly za specjalnie i nie chodzi mi tu o styl, zeby ktos zaraz sie nie unosil.
          Sorry, ale na tej klasy impreze nalezaloby sie troche przygotowac i zagrac
          poprawnie wlasny material, a odnioslem wrazenie, ze "muzycy" troche sie
          rozjezdzali momentami. Moze bylo cos z odsluchami na scenie, ale slychac bylo
          wyraznie. Rootwater - klasa sama w sobie - gig wypasny, moc, klimat i energia.
          Acidow juz nie wspomne, bo zawsze daja porzadne wystepy.
          A co powiecie na wypraszanie imprezowiczow przez organizatorow imprezy z terenu
          ogrodka piwnego, za picie czegos innego niz te pomyje, jakie serwowal jeden ze
          sponsorow?! 1. kwestia: wystarczylo dac gdzies w widocznym miejscu monit o
          wylacznosci 1 rodzaju napoju dostepnego i dozwolonego, a nie lazic po ludziach i
          ich wypraszac; po 2. ciekawe czy probowali tego "piwa". Moze gdyby tego
          dokonali, nie blaznowaliby potem.
      • Gość: 57 Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 15:26
        a co powiesz na mojego sasiada zachlanego i z ptakiem na wierzchu,spiacego pod lawka przed blokiem?Pewnie ze mozna mu wybaczyc bo to dobry katolik i nie byl na straszydle
    • Gość: Konserwatysta Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 22:13
      Katolicką postawa nie jest w tym wypadku zabranianie, a upominanie. Jeżeli ktoś
      próbuje odwołać jakiś koncert nie zachowuje sie po katolicku. Katolickim
      zachowaniem jest prezentowanie katolickiej postawy i pokazywanie, jak powinien
      zachować się w takim wypadku katolik, a nie jak człowiek zachować się MUSI.
      Pamiętajcie, że komuniści też bardzo chcieli dbać o zdrowie drugiego człowieka.
      Ot co, skutki Soboru WAtykańskiego II i zagubienie katolicyzmu w Kościele
      Katolickim.
      • Gość: dick Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:23
        Ludziska. Czy metale zabraniaja Wam albo protestuja wasze imprezy ? Gdzie bojek
        jest co nie miara. Nie rozumiem tej dyskusji tutaj. Ale to i dobrze. Napiszcie z
        500 postow jeszcze i dzieki Wam bedzie o niej glosniej. Nie widzialem bojek,
        bylo naprawde spokojnie i mila atmosfera. Ludzie sie dobrze bawili i dziekuje
        organizatorom i wszystkim co sie przyczynili do odrodzenia tego znanego niegdys
        w calej Europie festivalu. Ten kto nie slucha takiej muzyki nigdy jej nie
        zrozumie. Tam sa prawdziwe instrumenty, zero sciemy, a to ze gdzies jest
        pentagram czy cos napisane to nic wiec jak chwyt reklamowy. Z meatlowcow tacy
        satanisci jak z Was katolicy drogie dzieci neo
        • Gość: do dicka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 11.08.08, 22:11
          A co powiesz na ich strony www???Jakie wartości przekazują?No i
          jeżeli chodzi ci o same instrumenty-ok ale po co beszczeszczą naszą
          wiarę wulgaryzmami przeciw Bogu i naszej wierze w telstach piosenek,
          czemu wiwatują szatanowi?Tego nie zrozumiem nigdy i będę bronić swej
          wiary i nie wstydzę się tego, że WIERZE.Z Bogiem!!!Otwórzcie oczy i
          serca:)
          • Gość: metal Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:13
            a moze tak troszke poczytać, to nie boli, na przykład o Rootwater: "W tekstach
            swoich piosenek Rootwater poruszają ważne tematy np. wojny („War”), prześladowań
            wyznaniowych i antysemityzmu („Hava Nagila”), czy krytykę ludzi chciwych („Back
            to the Real”)."
            www.lastfm.pl/music/Rootwater
            • Gość: do do dicka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:41
              Kazdy pisze czy mowi o czym chce . Przynajmniej oficjalnie istnieje wolnosc
              slowa . Twoja wiara mowi o szatanie tylko po to zeby miala czym straszyc swoje
              owieczki. Jedz tam gdzie Islam to moze nawet nie wrocisz jak sie pokazesz z
              biblia. Ty uwazasz to za jakis atak. Przykro mi chlopcze ale nikt nikomu krzywdy
              nie zrobil. Jestes krwiopijca ktory ma za zadanie zniszczyc to co nie lezy w
              Twoich gustach. Jak narazie Ty pokazujesz sie z tej zlej strony .Czy katolik
              okazuje brak tolerancji, szacunku drugiemu czlowiekowi. Wyglada na to ze te
              cechy masz wrodzone. Takze wspolczucie Tobie i rodzicom
              • Gość: gość Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 13:19
                A może by tak należało odnieść się do samej treści protestu - bo
                niby wszyscy się mądrzą ale zastanawiam się czy wiedzą czego protest
                dotyczył. Postaram się w skrócie podać jego sens i ustosunkować do
                poszczególnych punktów ( oczywiście nie cytuję dosłownie protestu,
                staram się tylko sedno wydobyć )
                Otóż sygnatariusze domagali się odwołania koncertu bo :
                1. Na S'thrash'ydle wystąpią zespoły propagujące satanizm - skąd to
                sygnatariusze protestu wiedzą tego już się z treści protestu nie
                dowiadujemy. Jednym z dowodów na prawidłowość tej tezy ma być wpis w
                księdze gości zespołu Headbanger mówiący o mocy jaką niejaki Lucyfer
                ( czykli diabeł, upadły anioł itd ) ma dać im, czy sam nie wiem
                komu. Należy zauważyć, że w tej księdze gości każdy może wpisać co
                chce bez jakiejkolwiek identyfikacji, co osobiście sprawdziłem -
                mógł to zatem zrobić p. Reinchard czy ktokolwiek kto szukał
                pretekstu aby straszydłu dowalić. Poza tym ten wpis to ewidentna
                gó..arzerka i opieranie na czymś takim poważnego skąd inąd protestu
                to po prostu żenada.
                Ale ale - czy nie zespołów propagujących satanizm i czy nie są one
                głównie zespołami metalowymi ? - otóż są ale z tego co wiem
                organizatorzy zadali sobie trud aby takich zespołów nie zapraszać i
                każdy z występujących podpisywał oświadczenie, że nie bęzie
                propagował treści satanistycznych w trakcie koncertu. Drugi dowód na
                ów satanizm zespołów ma być chyba sama nazwa jednego z zespołów -
                Pandemonium - oględnie na polskie to piekło. Ale to mniej więcej
                taki argument jakby uznać, że rodzimy zespół Smirnoff uznawać za
                kapelę propagującą picie alkoholu - trochę śmieszne trochę straszne.
                A, że ludzie ci, niektóre zespoły ale i pewnie część publiczności
                niekoniecznie kocha katolicki kościół to już inna rzecz - ale mamy
                przecież kraj świecki i wolność wyznania - czyli można też nie
                wierzyć i nie praktykować. Protestującym to najwyraźniej nie leży.

2. Na koncercie S'thrash'ydło natężnie dzwięków będzie przekraczało
                110 a nawet 120 decybeli co może doprowadzić do problemów ze
                słuchem, wywołuje wybuchy agresji oraz wyzwala w organizmie reakcje
                chemiczne, które działają na człowieka tak jakby zarzył LSD -
                Hmm ... może i tak ( długotrwały hałas może prowadzić do psychoz i
                jest to naukowo stwierdzone - tutaj moim zdaniem na znaczenie
                kwestia gustów - totalnego niezrozumienia i braku tolerancji dla
                odmiennych upodobań - proste, dla sygnatariuszy protestu metal to po
                prostu hałas, dla fanów metalu niekoniecznie). Problem z tym hałasem
                jest tylko w tym, że na koncertach muzyki symfonicznej, gdzie gra
                duża orkiestra głośno jest prawie tak samo jak na takim koncercie
                rockowym. Jak w Płońsku na pikniku chrześcijańskim gra 2TM23 (
                metalowy zespół chrześcijański - grają naprawdę ostro ) to jest
                wtedy okej.
                Nagłośnienie pracowało tam tak samo jak na straszydle, bo te pudła
                to bezduszne przedmioty i religi żadnej nie wyznają. Wywód o
                decybelach moim zdaniem ma na celu ogłupić ludzi, którzy się na tym
                w ogóle nie znają i przeciągnąć ich na swoją stronę.
                A, że metal jest muzyką bardziej "agresywną" w sensie artystycznym,
                stylistycznym ( przynajmniej dla niektórych ) - cóż są gusta i
                guściki, jeden lubi bigos drugi ogórki.
                Reszta protestu to już nie argumenty "merytoryczne" ale zaklinanie i
                odwoływanie się do powyższych tez i gorące wezwania do odwołania
                imprezy.

Cóż można na to stwierdzić. Otóż nic. Ci ludzie, któzy ten protest
                zainicjowali wiedzą lepiej i nikt i nic ich nie przekona, że nie
                mają racji, że szatn tej młodzieży będącej na koncercie nie opęta.
                Nawet fakt, że było spokojnie i nic złego się nie wydarzyło ich nie
                przekona - powiedzą np. że modlili się żeby było spokojnie i
                wymodlili spokój.
                Nadzieja w ludzich mądrych i światłych, w tych co nie dadzą sobie
                wmówić, że każdy fan metalu diabli ogon chowa w kieszeni, a rogi
                przycina żeby za bardzo się w oczy nie rzucały.
                Przykro tylko, że pod protestem podpisują się ludzie, których znam i
                których nigdy o ten typ myślenia i taką mentalnoś bym nie
                podejrzewał - widać ich jednak nie znam.
                Ale może i dobrze wedle zasady - żle czy dobrze, byleby mówili.
                • Gość: do gościa Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 12.08.08, 22:48
                  Pisze Pan jakby miał Pan conajmniej doktorat, a wydaje mi się, że
                  nie ma Pan nawet licencjatu bo te Pana myślenie jest bardzo płytkie,
                  aż przykro:(
                  • Gość: gość Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 12:26
                    Przykre jest to drogi adwersarzu, że nie ma Pan ( Pani ) pojęcia o
                    tym co mam, a czego nie, a wyciągnął Pan ( Pani ) już wnioski. Poza
                    tym najwyraźniej chcesz mnie obrazić albo sprowokować jakąś reakcję,
                    która utwierdzi Cię w Twej tezie, że ze mnie buc nieuk i mądrala.
                    Coż zawiodę i nie podejmę tego typu pyskówki - do widzenia
                • Gość: Aniol Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 21:16
                  Nie wiem co ten długi wywód ma wyrazić. Chyba odwrócenie kota ogonem.
                  Czy występujące zespoły propagują satanizm? Moim zdaniem tak, dlaczego? wystarczy wejść na ich strony internetowe, aż się roi od symboli satanistycznych.
                  Czy sami w to wierzą? Nie wiem, ale propagują. Na przykład, jeżeli nie jestem nazistą, to po co mam propagować symbole z tym związane?

Psychoart na swojej stronie, (link do Psychoart) przedstawia swój „program”, na koniec stwierdzają; tworzymy Zło.
                  Przeczytaj sam.
                  Co do decybeli, masz rację Trash, death metal, czyli ten ciężki, brudny, ciemny, bo o takim koncercie w Ciechanowie mówimy, nie jest jedyną muzyką graną tak głośno, ale jedyną o takiej wstrętnej oprawie.
                  Chyba nie oglądałeś stron patronów medialnych tej imprezy, albo nie robi to na tobie żadnego wrażenia, czyli nigdy się nie zrozumiemy.

Nie będę wpisywał tych linków, sam je możesz odnaleźć, to są przecież "Patroni" Sthrashydla. TC, pewnie nie świadom tego, zamieszcza zdjęcie jednej z grup, o dziwo grający w taki dziwny sposób wystawia dwa palce do przodu? no przecież, nie bądźmy drobiazgowi, to może być albo przypadek, albo wypaczona, bujna wyobraźnia patrzącego?
                  A przecież podpisywali podobno, że nie będzie żadnych treści satanistycznych.
                  To co na miotle mieli latać?
                  • Gość: rybka Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.cnow.pl 13.08.08, 22:44
                    Jeśli chodzi o TC to najśmieszniejsze jest to (jak również i na tym
                    forum), że zwolennicy straszydła obwiniali o cały ten protest
                    kapłanów. A mianowicie, że to oni rozpoczeli całą tą batalie, że
                    nawoływali z ambony itp.Ludzie jeżeli nie wiecie to nie piszcie
                    bzdur, gdyż cały apel został napisany przez ludzi świeckich i to oni
                    zbierali podpisy wśród ludzi kościoła. A dlaczego???ponieważ ta cała
                    oprawa wokół koncertu godziła w naszą wiare i nie wypadałoby, zeby
                    zabrakło podpisów katolickich księży.Uważam że redaktor który pisał
                    artykuł w TC powinien szczerze i równie głosno przeprosic kapłanów
                    za to co napisał nie badając dokładnie tego kto był twórcą tego
                    protestu.Brawo dla kapłanów, którzy się nie boją stać po stronie
                    Jezusa!!!
                    • Gość: gość Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.08, 12:48
                      Cóż jako autor przydługiego elaboratu odniosę się do adwersaży -
                      pewnie znów w przydługim wywodzie za co z góry przepraszam.
                      Otóż :
                      1. Anioł ma prawo prywatnie uważać, że zespoły występujące na
                      s'thrash'ydle propagują satanizm ( podkreślam prywatnie, bo jeśli to
                      będzie robił publicznie to ktoś może się poczuć pomówiony - sory ale
                      tak już jest ), ja tak prywatnie nie uważam. Ale to tylko słowo za
                      słowo. Na których stronach interenetowych zespołow występujących na
                      straszydle są symbole satanistyczne ? - ja nie wiem na których - a
                      może nie wiesz Aniele jakie są te symbole i te które nimi nie są
                      uważasz za satanistyczne ? - np. okultystyczny pentagram, który
                      przed diabłem ma ponoć chronić - co moim zdaniem zresztą jest
                      czystym zabobonem ale to moje zdanie. Faktem jest, że to symbol
                      okultystyczny. Nie jest to symbol satanizmu ( jak krzyż który jest
                      oczywistym symbolem chrześcijaństwa ).
                      2. Psychoart nie ma swojej strony w internecie - jest tylko odnościk
                      do danych stowarzyszenia na stronie sthrashydlo.pl - patrz dobrze co
                      oglądasz. Jest serwis o muzyce metalowej psychozine ale to nie to
                      samo - zresztą tam też nie zauważyłem propagowania satanizmu. Poza
                      tym nikt nie nakazuje tych stron oglądać.
                      3. Przyznajesz że część protestu na temat decybeli była bez sensu -
                      cieszy mnie to niezmiermie - to świadczy o twojej inteligencji i
                      otwarciu na racjonalne argumenty. Co do, jak się byłeś łaskaw
                      wyrazić, obrzydliwej oprawy imprezy - wiesz, jest kupa obrzydliwych
                      filmów, np. Pasja Mela Gibsona ( nie chcę prowokować ale film ten
                      jest świetnym przykładem - ociekał wprost przemocą )- nawet znani mi
                      osobiście zagorzali katolicy nie mogli tego oglądać, moja mama,
                      którą kocham i jest mi droga, a która jest osobą głęboko wierzącą
                      wyłączyła na początku sceny biczowania Jezusa bo trobiło jej się
                      słabo - dla niej to było obrzydliwe i nie chciała już dalej oglądać.
                      Albo obrzydliwa muzyka - dla mnie to np. disko polo - jest takie
                      prymitywne, denne i ... mógłbym epitetów używać na 100 linijek. Ale
                      innym się podoba - mają do tego prawo. O gustach się po prostu nie
                      dyskutuje.
                      4. Organizatorzy festiwalu doskonale wiedzą, że protest jest
                      inicjatywą świecką, ludzi związanych z kościołem katolickim. Księża,
                      którzy podpisali się pod nim popierają go - to chyba jest oczywiste.
                      Mają do tego oczywiście prawo. A co piszą zwolennicy festiwalu,
                      zwykli ludzie, cóż może słyszeli jak księżą nawoływali do bojkotu
                      koncetu - ja nie słyszałem, a zwolennikiem festiwalu jestem.
                      5. Jak oprawa czegokolwiek może uderzać w wiarę - hm... może ta
                      wiara jest w tym człowieku, który tak czuje, słaba - żeby jakaś tam
                      oprawa chwiała jego wierzeniami ? - niepojęte. Poza tym o co chodzi
                      z tą oprawą - co w niej takiego obrazoburczego - w dzienniku
                      pokazują codziennie krew i śmierć - prawdziwą. Kibole biją się na
                      stadionach i poza nimi - ( ostatnio na śląsku w biały dzień na ulicy
                      walili w człowieka siekierami - szok ), rodzice leją dzieci na
                      śmierć, inne dzieci szwędają się po nocach, bo ich rodzice właśnie
                      byli łaskawi pochlać, biorą narkotyki bo ich świat jest taki
                      beznadziejny, że szukają jakiegoś złotego środka na radość. To rybko
                      nie godzi w twoją wiarę.

Jeśli nie lubicie metalu - macie takie prawo. Dajcie tym co lubią
                      lubić go i przestańcie kazać im udowadniać, że nie są wielbłądami (
                      czyli, że nie są satanistami ).
                      O co tyle krzyku - o zwykły koncert ? Nic się nie wydarzyło, żadnych
                      interwencji policji, nikt nie zginął, nikt nie zbeszcześcił kościoła
                      czy cmentarza, nikt do przemocy, zła czy satanizmu nie nawoływał.
                      Ludzie wiary - może pomóżcie innym, swoim bliskim w potrzebie,
                      sąsiadom - macie takich na pewno.
                      Zróbcie koncert muzyki chrześcijańskiej z oprawą jaką chcecie -
                      chętnie przyjdę, a już na pewno jak będzie 2TM23 ( a propos w 2TM23
                      gra na bębnach niejaki Ślimak - perkusista Acid Drinkers - Arkę
                      Noego, stworzył niejaki Litza - były gitarzysta i założyciel Acid
                      Drinkers ( były, bo ciężko zachorował żeby jasność była ).
                      Trochę pozytywnego myślenia proszę
                      • Gość: polecam Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.08, 14:27
                        Pardon / Artykuł „Szatan grasuje w popkulturze”
                        Łukasz Medeksza

Za nami seksualna lustracja "Teletubisiów". Czas, abyśmy w kulturze
                        popularnej wytropili wątki satanistyczne. Zachęca do tego w blogu
                        Robert Sankowski z "Gazety Wyborczej".
                        I słusznie. Tropienie Szatana w popkulturze to stare, dobre,
                        ulubione zajęcie różnego typu religijnych paranoików. Jedną z ich
                        ulubionych metod jest puszczanie rockowych piosenek od tyłu - w ten
                        sposób da się rzekomo odczytać zakodowane w nich, ukryte przesłania
                        satanistyczne.

Robert Sankowski przypomina tę zabawę. I podaje trzy przykłady
                        domniemanego kryptosatanizmu w muzyce pop: 1. Zespół AC/DC, którego
                        nazwa rzekomo oznacza coś w stylu "Anti Christ/Devil's Children".
                        Ale jest też slangowym określeniem biseksualizmu. "Wszystko jasne:
                        nie dość że sataniści, to jeszcze sodomici. W sumie na jedno
                        wychodzi" - komentuje Sankowski. Słusznie. 2. Piosenka "Kiss, Kiss"
                        Yoko Ono. "... gdy powtarzane w tekście trzy razy ”kiss” przeczytać
                        wspak, wychodzi nam ”six six six”. Czyli diabelskie ”666”. I
                        jesteśmy w domu. Dziwne tylko że nikomu nie przyszło do głowy czytać
                        wspak ”Six Six Six” z tekstu ”Number Of The Beast” Iron Maiden". 3.
                        Led Zeppelin, "Stairway to Heaven". Puszczone od tyłu ma być hymnem
                        na cześć Lucyfera.

Dodam od siebie Rolling Stones "Sympathy for the Devil". Ale może to
                        za proste. Tego nawet nie trzeba puszczać od tyłu. Wystarczy tytuł -
                        i już wiadomo, że Stonesi to sataniści. Polecam też hasło w
                        Wikipedii poświęcone utworom puszczanym od tyłu. Jest tam i o
                        Beatlesach, i o Queen... A ja jestem ciekaw czy wśród polskich
                        piosenek pop są takie z ukrytym, satanistycznym przesłaniem. Może
                        znacie takowe?

• Gość: Gość z Gdańska Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.maxnet.net.pl 15.08.08, 19:08
                    Gość portalu: Aniol napisał(a):

> Psychoart na swojej stronie, (link do Psychoart) przedstawia swój „program”,
                    na koniec stwierdzają; tworzymy Zło.
                    > Przeczytaj sam.

Właśnie przeczytałem i mam ubaw po pachy. Czytanie ze zrozumieniem dla
                    niektórych Ciechanowian jest trudną sztuką.

Pozdrawiam z Trójmiasta ekipę S'THRASH'YDLA. Może za rok dam rade przyjechać.
                    • Gość: Zły Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 23:33
                      Zło popierają i tworzą??? to źle!!!
                      • zakkahletz Głos rozsądku (przynajmniej w zamierzeniu): 22.08.08, 22:18
                        Wychowałem się na ciężkiej muzyce, zacząłem jej słuchać w wieku 12 lat, czyli
                        jeszcze w "słusznie minionym systemie". Nadal jej słucham, nie wyobrażam sobie
                        życia bez niej, jak również promuję ją w społeczeństwie. Wspominam o tym nie ad
                        hoc, ale by dać Forumowiczom jaką taką pewność, że "jestem w temacie". Mam
                        propozycję salomonowego wyjścia: jeżeli S'thrash'ydło będzie miało być
                        zorganizowane w przyszłym roku, niech osoby przeciwne propagowaniu satanizmu
                        i/lub okultyzmu zawczasu napiszą do organizatorów stosowną odezwę, doręczą ją im
                        i postarają się o podanie jej w mediach. I to wszystko, bez żadnych dodatkowych,
                        gorączkowych i gwałtownych, poczynań. Działanie spokojne, sumienia czyste, a tak
                        w ogóle to lepiej chyba dać tym organizatorom szansę wykazania się rozsądkiem i
                        szacunkiem dla osób myślących i czujących odmiennie od nich niż nakręcać spiralę
                        agresji? P.S. Grupa Pandemonium, która wystąpiła na tegorocznym S'thrash'ydle,
                        JEST zespołem propagującym satanizm (i mającym w logo odwrócony pentagram, czyli
                        główny symbol satanizmu), a więc, drodzy organizatorzy, nie dotrzymaliście słowa
                        (i umowy na piśmie, którą ponoć podpisaliście), że ta ideologia nie będzie
                        propagowana. W zasadzie nie minęlibyście się z prawdą, gdybyście Pandemonium
                        zastąpili inną kapelą - a wiecie równie dobrze jak ja, że w Polsce są
                        przynajmniej setki dobrych zespołów do wyboru, które chętnie zagrałyby na
                        S'thrash'ydle za zwrot kosztów transportu i zimne piwo. Staram się nie oceniać
                        Waszej postawy, po prostu takie są fakty.
    • Gość: meloman Re: Nagonka na S'trash'ydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 23:59
      tej beznadziejnej imprezie nie pomogła nawet ta nagonka, straszna
      chała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka