Dodaj do ulubionych

Biedny Ciechanów

IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.08, 18:52
Oto ranking najbogatszych i najbiedniejszych miejscowości w Polsce:

miasta.gazeta.pl/miasto/1,91006,5586260,Najbogatsze_i_najbiedniejsze_miejscowosci_w_Polsce.html
Ciechanów zajął 2386 miejsce na 2478 miejscowości, dzięki czemu zmieścił się w setce najbiedniejszych miejscowości w Polsce. Jednoczesnie w województwie mazowieckim biedniejsza jest tylko Kobyłka.
Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • Gość: |)@/\/!€/_() Re: Biedny Ciechanów IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.08, 20:54
      Najprawdopodobniej dlatego, że mamy kiepskich włodarzy naszego miasta...
      • Gość: gosc Re: Biedny Ciechanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 21:27
        i co my z tym zrobimy??
        • Gość: fiufiu Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 07:28
          Gorsze jest to ,że Polską rządzi człowiek ,który nie ma konta ,a oszczędności trzyma u mamy i straszy Rosję ,że ją pogonimy amerykańskim szmelcem F16. Rosja,Chiny i USA największymi zbrodniarzami XXI wieku .
          • Gość: hihot Biedny Ciechanów IP: 83.142.205.* 14.08.08, 08:59
            Ciechanów nie jest wcale biednym miastem, a juz na pewno nie sa
            biedakami jego mieszkańcy. Zobaczcie wątek o ciechanowskich
            zarobkach, nikt poniżej 2 tyś. "na rękę" nie schodzi. Na ulicach
            coraz więcej nowych samochodów, z roku na rok, coraz większe dochody
            z PIT dla miasta, zobaczcie jak bawi się młodzież i jakimi autami
            parkuje pod lokalami, masa motocykli, bezrobocia praktycznie niema,
            w Warszawie pełno pracy dobrze płatnej. Czego chcieć więcej, jeszcze
            tyle alkoholu i narkotyków nie spozywali mieszkańcy miasta jak
            obecnie. Studentki, córki z tzw. "dobrych domów" doarabiaja sobie w
            agencjach turystycznych w Warszawie a na wakacjach zagranicą.
            Biednie to tu nie ma, biedni są zawodowi bezrobotni i stali klienci
            opieki społecznej. Kto pracuje ten ma, a kto nie ma to niech się
            weźmie do pracy a nie użala się nad własnym nieudacznictwem.
            • Gość: |)@/\/!€/_() Re: Biedny Ciechanów IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.08, 17:45
              W tym rankingu chodzi o dochody miast a nie ich mieszkańców
          • Gość: |)@/\/!€/_() Re: Biedny Ciechanów IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.08, 17:36
            Bracia Ci się chłopie pomylili... A tak poza tym, to nie widzę związku z tematem
            tego postu w Twojej wypowiedzi
    • Gość: ms 2999 Re: Biedny Ciechanów IP: *.skasowane.pl 14.08.08, 19:51
      jeszcze dwa lata temu w podobnym rankingu samorządów Ciechanów był obecny,po dwóch latach rządów miłości boa dusiciela ;-)
      i miliardów z uni europejskiej o nas ani widu ani słychu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=82720389&a=82720389
    • Gość: m Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 20:45
      ostatnio odwiedziłem Sanok - mnije więcej tyle samo mieszkańców, taki sam budżet miasta. Nawet ruiny zamku też mają ;) Różnica w wyglądzie miasta - ogromna. Nie ma ton kostki bauma, deptak i rynek tętnią życiem...
      • magik1985 Re: Biedny Ciechanów 20.08.08, 20:49
        ano...
        www.sanok.pl/
        czy Ciechanów posiada własną stronę typowo turystyczną?
        • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 21:23
          Panie Maćku ma Pan wiele racji...może czas o ,,tym''pogadać ? i
          zapytać dlaczego?... Ja słyszałem wiele teorii na ten temat i myślę,
          że u nas w Ciechanowie na każdym kroku istnieje amatorszczyzna...a
          gdzie? w każdej chyba dziedzinie...tak, np.od przemysłu przez
          kulturę a kończąc na dziennikarskiej robocie...pamiętam sytuację jak
          pewien mój znajomy niemiec z Haldensleben chciał przed laty zamówić
          domki drewniane/ogrodowe w Stolbudzie/a była taka fabryka w
          Ciechanowie/ i szef tej fabryki zrobił wszystko żeby kontraktu nie
          podpisać. Przypomnę, że było to w czasie kłopotów finansowych w tej
          fabryce... jak również ten kto jest tylko sympatykiem historii nie
          jest historykiem, czy ten kto napisał jeden wiersz nie jest z
          miejsca poetą ...można tak przytaczać wiele przykładów, jednym
          słowem ,,króluje'' amatorszczyzna, która w innych środowiskach jest
          tylko amatorstwem. Dodam, że bardzo szanuję tych ludzi i pięknie
          jeżeli się czymś zajmują...ale, ale to jeszcze nie znaczy, że się
          na ,,wszystkim'' znają, to troszkę za mało,
          żeby ,,budować''współczesność. Proszę popatrzeć na inne kraje czy
          nawet Sanok...tu ma Pan rację ...Polak ma taką naturę, że się na
          wszystkim zna i ani Pan ani Ja na to nic nie poradzę... pozdrawiam
      • jortex Re: Biedny Ciechanów 20.08.08, 21:37
        Najpierw trzeba mieć Rynek, żeby miało co tętnić życiem. W przypadku Ciechanowa
        nie jest to takie oczywiste. Nasz Rynek nie ma jednej pierzei i jak na razie
        tętni TIRami ;)
        • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 21:50
          ... no i...?!
        • Gość: amatorszczyzna Re: Biedny Ciechanów IP: 85.234.150.* 20.08.08, 21:55
          profesor Zalewski wymienia słowo \'amatorszczyzna\'
          a może wiecej samokrytyki wobec własnej osoby panie psorze?
          • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 22:09
            Dziekuję za przyznanie tytułu bardzo miłej,
            życzliwej ,,amatorszczyźnie''...jedno wiem, że jak się w stół uderzy
            to się nożyce odezwą... pozdrawiam
          • Gość: m Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 22:10
            Słowo "amator" ma jak wiadomo dwa znaczenia:
            1) osoba uprawiająca coś hobbistycznie, niezawodowo;
            2) miłośnik czegoś np. "amator sztuki Marka Zalewskiego" ;)
        • Gość: m Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 22:06
          I co wyciąć drzewka w rynku i nagle cudownie ożyje? Jeśli ktoś czytał "Politykę" (nr 31, sprzed paru tygodni) mogł sobie obejrzeć takie rynki w paru miejscowościach. Przed wojną podobne do Ciechanowskiego, potem za PRLu posadzono tam drzewa "żeby ludzie się nie gromadzili na placach" a teraz za "unijne" pieniądze "rewitalizuje" się te rynki. Przeważnie oznacza to wyrżnięcie drzew i różnokolorową kostkę betonową. Władza się chwali pięknym "brukiem" a ludzie unikają tego miejsca bo wraz z drzewami zniknął cień i ławki ;)

Jak ktoś dotrze do tego numeru to polecam ku przestrodze.
          • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 22:25
            Pamiętam, że Rynek w Ciechanowie zawsze był bez drzew...i jeszcze
            stał samolot na którym się bawiłem jako mały chłopiec...
    • Gość: amatorszczyzna Re: Biedny Ciechanów IP: 85.234.150.* 20.08.08, 22:22
      profesorze Zalewski bo tak teraz będą niektórzy pana tytułować w Ciechanowie jak profesora Bartoszewskiego ,którego pan uwielbia bo dowalił kaczorom.
      Niemieckie MZS juz nie tytułuje Bartoszewskiego profesorem wiec nic w przyrodzie nie ginie i proszę ten tytuł traktowac jak profesor Bartoszewski ,który nigdy w swojej prózności nie oponował.

A wracając do nozyczek i stołu to czy kiedykolwiek na tym forum wskazał pan palcem to ten i ten temu winien?
      Czego pan profesor sie boi? Prawdy? Czy swoich utaconych dochodów?
      • Gość: wodnik Re: Biedny Ciechanów IP: *.cnow.pl 20.08.08, 22:32
        marek Z to POplecznik prezydenta i napisze wszystko by mu sie przypodobac i jego partii
      • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 22:42
        Co prawda dziękowałem ale muszę jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ ...to za
        wiele jak na moją głowę...ależ Ja nie śmię stanąć nawet na
        fotografii obok Pana Profesora Bartoszewskiego...ale dziękuję to
        miłe. Jak Ty przemiła ,,amatorszczyzno'' się ujawnisz to Ja ujawnię
        tych ,,agentów'' amatorów i porozmawiamy...A boję się tylko Boga i
        głupoty ludzkiej...pozdrawiam
        • Gość: amatorszczyzna Re: Biedny Ciechanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 07:57
          Profesorze Zalewski oto wzmiankowany tekst.
          Problem dotyczy 'ałtorytetów'i dopóki nie wygłupił pan sie z zamkiem i logo było wszystko w porzo.
          Problem nie dotyczy czy godzien jest pan stanać obok Bartoszewskiego,bo w ten sposób robi pan z siebie kogos zakompleksialego. W Ciechamówku ma pan tych fotek w mediach jak gwiazda popkultury srednio dwa-trzy w tygodniu?

Władysław Bartoszewski już nie jest profesorem?
          Poniedziałek, 28 lipca (06:43)
          Niemieckie Ministerstwo Spraw Zagranicznych na swojej stronie internetowej, prezentując życiorys polskiego pełnomocnika rządu Donalda Tuska do spraw kontaktów polsko-niemieckich, Władysława Bartoszewskiego, usunęło tytuł profesora sprzed jego nazwiska - pisze "Nasz Dziennik".

• Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:37
            Profesorze Amatorszczyzna, z przemiłym listem odnośnie
            ciechanowskiego zamku to do Muzeum Szlachty Mazowieckiej a odnośnie
            Logo promocyjnego miasta to do Urzędu Miasta /adres mogę też podać/.
            Co zakompleksienia to miła Amatorszczyzno wychodzi jak szydło z
            worka ale u Ciebie/oj przepraszam u drogiej Pani/ bo jak inaczej
            traktować ten Pani ,,Ciechamówek''. Dziwię się, że jeszcze chce Pani
            przemiła Amatorszczyzna jeszcze tutaj mieszkać no ale to chyba
            wynika z tych kompleksów. A co do fotek to bardzo bym prosił o tą
            pełną dokumentację do mojej ,,kasy pancernej''na przechowanie
            schowam dla potomnych.
            Pan Profesor mimo Amatorszczyzny wyznań zostanie dla mnie
            Profesorem...mogę Ci załatwić parę lekcji u Profesora.../bezpłatnie/
            Pozdrawiam
            • Gość: amatorszczyzna Re: Biedny Ciechanów IP: 85.234.150.* 21.08.08, 10:05
              Profesorze Zalewski, a za chwilę oczekuję nadania zaszczytnego tytułu profesora dla Archeologa Piotrowskiego tylko no niech się ujawni nam Tu na forum.
              Powtarzam raz jeszcze ,że dla wielu słowo profesor jest juz synonimem złego \'ałtorytetu\' taki negatywny podtekst tego tytułu.
              Pierwszym był profesor co napisał na dokunencie \'pocałujcie się w dupę\'
              mógłbym tak dalej pisać o prestiżu profesora jaki sami sobie wypracowali w ostatnich latach.Trzeba być próznym żydem by przez całe lata nie skorygować ,że nie jest się zadnym profesorem.
              Jest masa profesorów ,którzy wystepują i nawet nie podpisza się profesor ,ale z imienia i nazwiska i to wystarcza im do szczęścia.

Cfaniak profesorze jesteś skoro odsyłasz mnie do mjuzeum i rajtusza.
              Nie lubie cfaniaków ,którzy nie potrafia zliczyć swoich fotek i mówia ,że ich nie kolekcjonują.
              Kazda wystawka to powielenie w lokalnych mediach zdjęcia profesora zadumanego nad dziełami .
              • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:12
                Oj, jak miło się z Tobą ,,klepie''. Dziękuję za umiejscowienie mnie
                w gronie ,,złych''profesorów. Jest to dla mnie zaszczyt...na serio.
                Rozumiem, że Ty przemiła Amatorszczyzno osiągnęłaś szczyty i jako
                jedynie ,,mądra'' oczekujesz na...ADJEU
                • Gość: dominika Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 18:54
                  Sory,ale o czym Wy rozmawiacie? Jak zwykle konkretny post zamienił sie w pyskówkę.Ktoś atakuje, ktoś się broni. Ja nie wiem Marek, dlaczego to, co robisz (i dla pieniędzy, bo przecież musisz z czegoś żyć) i za darmo (bo wiele robisz własnie takich rzeczy) jest tak atakowane. Dzięki Tobie wiele zostało zrobione w tym mieście i nie tylko w tym miescie. Normalne miasto byłoby chyba dumne, że ma ludzi, którzy coś potrafią, ale nie Ciechamów, o nie... To samo Marek Piotrowski, robi tylko swoją robotę i wielu innych. Pozdrawiam
                  • magik1985 Re: Biedny Ciechanów 21.08.08, 20:07
                    A ja bym jednak proponował odstawienie wzajemnego "klepania" się tu
                    i ówdzie i przejście do meritum.
                    Panie Marku, pewnie że mam rację. Odnośnie strony turystycznej
                    Ciechanowa- a co to za problem? Zaraz Pan powie, że nie Pana. A
                    pewnie, ze nie. Czy przy urzędzie Miasta nie ma wydziału promocji?
                    Czy przy starostwie powiatowym nie ma wydziału promocji?
                    podaję link, do którego dostęp mają wszyscy, którzy chociaż trochę
                    interesują się naszym miastem.
                    www.ciechanow.powiat.pl/ (szukać wydziału promocji i rozwoju,
                    ewentualnie wydziału turystyki)
                    Wydział Rozwoju i Promocji Starostwa Powiatu Ciechanowskiego.
                    dr Zbigniew Ptasiewicz (kierownik)
                    Małgorzata Penda
                    Barbara Tokarska Wójciak

Wydział Promocji i Komunikacji Społecznej Urzędu Miasta Ciechanów
                    Ewa Blankiewicz (kierownik)
                    Anna Goszczyńska
                    Katarzyna Dąbrowska
                    www.um.ciechanow.pl/index.php?po=wydzialy_um&n=urzad
                    Dyskutujmy więc dalej. Czemu to mieszkańcy mają myśleć wiecznie o
                    tym jak wypromować miasto?
                    logo, witacze, wsółpraca zagraniczna (jakieś namacalne korzyści z
                    miast parterskich oprócz ronda Meudon?)

nie chciałbym, żeby to była dyskusja o nazwiskach, ale o sposobie na
                    problem, który wszyscy widzą. a może nie wszyscy?
                    • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 22:09
                      ,,Dyskutujmy więc dalej. Czemu to mieszkańcy mają myśleć wiecznie o
                      tym jak wypromować miasto?
                      logo, witacze, wsółpraca zagraniczna (jakieś namacalne korzyści z
                      miast parterskich oprócz ronda Meudon?)''...na te słowa mogę mogę
                      tylko reagować w jeden sposób...widać, słychać i czuć, że jest Pan
                      mało zorientowany w wielu sprawach o których chce Pan rozmawiać
                      zresztą Ja też choć może trochę więcej bo od czasu do czsu
                      uczestniczę w wielu przedsięwzięciach czy to Starostwa czy Urzędu
                      Miasta...Proszę wybaczyć ale widzi Pan tylko swój koniec nosa a
                      praca tych wydziałów jest mrówczą pracą na pewno nie w pełni
                      zadowala ale jednak pracą codzienną nad wieloma szczegółami/
                      detalami/ przygotwaniami/ opracowaniami itp.itd...Jeszcze się taki
                      nie urodził żeby wszystkim dogodził a tym bardziej Panu no ale tak
                      to jest. Pan wymaga czegoś co Pana interesuje a tam jest praca
                      codzienna. Pan wymaga nowości, akcji, rewelacji a tam jest zwykóła
                      codzienność... Proszę nie tylko wymagać ale również
                      proponować...Społeczność to nie tylko ,,dać mi'' takie czasy były
                      ale się kończą. Proszę popatrzeć na Stacha Antośkiewicza czy
                      np.organizatorów ,,Straszydła'' czy innych ... nie patrzą jak sroka
                      w kość i tylko wołają ,,dajcie'' wychodzą z inicjatywą i ROBIĄ...i
                      jeszcze na plecy dostają baty i dalej robią swoje... Uprzedzę Pana i
                      przyznam - tak, jest wiele spraw skromnie mówiąc ,,nie tak''
                      zrobionych czy zorganizowanych no ale to trzeba starać się zmienić i
                      tyle. Pan człowiek młody i Ja również stary mamy taką możliwość
                      każdy z nas na swoim ,,odcinku'' i w ramach swoich kompetencji lecz
                      nie tylko negacji. Gadać to każdy ,,...'' potrafi jak wykazuje
                      wystarczająco to forum...rozgadałem się przepraszam i pozdrawiam
                      • magik1985 Re: Biedny Ciechanów 22.08.08, 23:00
                        Panie Marku.
                        Pewnie że nie mam pojęcia, co robią na co dzień osoby które
                        wymieniłem, ma Pan również rację pisząc, że na co dzień wykonują
                        pracę codzienną. Ale mi chodzi o coś innego. miałem nadzieję, że
                        Pan, jako człowiek kreatywny (czego nigdy Panu nie odbierałem)
                        zauważy, że praca powinna być wykonywana przede wszystkim dobrze
                        (czytaj skutecznie),a pracownik powinien być kreatywny. Nie zarzucam
                        braku kreatywności tych osób (nic do nich nie mam, a z niektórymi
                        bardzo miło się rozmawia, w wielu sprawach mamy podobne poglądy),
                        ale czy nie wydaje się panu, że "TO" czyli promowanie miasta na
                        różnych frontach, to nie jest tzw. "przewalanie papierków"?
                        bo ja , niestety, ale tak to odbieram. tutaj trzeba czegoś więcej.
                        ale tego powinien wymagać nie Pan, nie ja, nie Kowalski czy inny =
                        Iksiński, tylko szef wydziału/ ewentualnie "szef wszystkich szefów".

Wspaniały przykład p. Stanisława Antośkiewicza. Jednak on nie był,
                        nie jest i pewnie nie będzie urzędnikiem, bo to pewnie nie w jego
                        naturze. I to jest sedno sprawy.

"Nie jestem tym, który zwątpił i tchórzem co się poddał
                        nie jestem buntownikiem, choć niewiele mi się tu podoba"
                        • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 23:48
                          TAK...przyznaję w pełni...kreatywność!!!...tylko niestety życie jest
                          takie jakie jest, niby wszyscy wiedzą o co chodzi, wiedzą jak i kogo
                          zmienić, z wieloma sprawami się nie zgadzają, a ... pozostaje
                          jak ,,zaklęta''stara rzeczywistość... i godzą się na TO?! Każdy, Pan
                          też wie jak być powinno i...
                          Wie Pan mam trochę lat na karku, zawsze także i dzisiaj, każdego
                          praktycznie dnia czuję różne ,,baty'' na plecach i zastanawiam się
                          ciągle za co? A przecież mógłbym jak wielu innych żyć
                          spokojnie...tylko co to znaczy ,,spokojnie''? Na to pytanie niestety
                          jak długo żyję jeszcze nie potrafię odpowiedzieć...nie odkrywam
                          żdnej Ameryki, proszę pogadać np. ze Stasiem , ale nie tylko jest
                          wielu podobnych ludzi...niestyty jedni robią swoje a inni tylko
                          konsumują...pozdrawim
                          • Gość: b Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 00:00
                            Jak sobie nie radzicie to zatrudnijcie jakąś firmę reklamową niech podreperuje wizerunek miasta...
                          • magik1985 Re: Biedny Ciechanów 23.08.08, 00:17
                            Panie Marku.
                            Nie chcę widzieć aluzji do mnie (to silne postanowienie nie szukania
                            dziury w całym). Możemy długo gdybać, co, jak, dlaczego jest nie
                            tak. Kwestia właśnie oceniania tego, co ludzie robią. Wie Pan, nie
                            podoba mi się określenie, że jedni robią, a drudzy konsumują. Jak
                            się nie znam na malowaniu, to mam na siłę malować? no chyba nie w
                            tym rzecz, prawda? przykładowo, Pan jest "Panem od rzeź" a ja
                            je "konsumuję" w taki czy inny sposób. A odbierania prawa do
                            konsumowania dóbr przez osoby nie znające sie na tych dobrach, to
                            tak jakby Pan zakazał jedzenia chleba ludziom, którzy nie wiedzą z
                            czego się go piecze.
                            wracając do sedna.. ja się nie godzę na to, żeby osoby
                            odpowiedzialne za promocję miasta nie potrafiły go wypromować.
                            tak samo jak nie godzę się na to, żeby Polscy delegaci na
                            olimpiadzie upijali się i spali na trawnikach w wiosce olimpijskiej,
                            bo są opłacani z moich podatków, a także i Pana.
                            mam prawo?
                            • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 09:13
                              O Boże, Panie Maćku w jakie obszary na Boga Pan wchodzi, jakieś
                              insynuuje mi Pan rzeczy, których nie napisałem i nawet nie
                              myślałem...że niby jednirobią a inni nie mogą konsumować...nic tylko
                              się powiesić...co Pan opowiada?...niech śledzi ,,tok'' wpisów.
                              Kto Panu zakazuje jedzenia chleba czy wogóle konsumowania???
                              Wracając do sedna...tak, wracając do sedna...bo zaraz odezwą się
                              głosy, że Ja odpowiadam za promocję Ciechanowa... na Boga nie chcę.
                              Ależ tak jak i Pan też mam prawo wyrażać sobie ,,jakieś''zdania i
                              też jak Pan się z wieloma rzeczami nie zgadzam...a to , że tak jest
                              to chyba widać i słychać i czuć od wielu lat jeżeli chodzi o mnie...
                              A jeżeli chodzi o Tych moich słowach o ludziach ,,robiących i
                              konsumujących'' to jeszcze trochę Panu wyjaśnię, że chodziło Mi o
                              urzędników wszelkiej maści, tych twórczych i tych konsumujących
                              swoje stanowiska i tyle, na Boga tylko tyle...
                              pozdrawiam
                              • magik1985 Re: Biedny Ciechanów 23.08.08, 11:13
                                Widzi Pan, gdyby napisał Pan tak od razu, może obyłoby ise bez
                                nieporozumień i bez wchodzenia w "te obszary" ;)
                                racja... ma Pan wielką rację... tylko co z tego? czy to coś zmienia?
                                ja już dawno doszedłem do wniosku, żeby nie oglądać się na innych,
                                tylko patrzeć sobie na ręce: "czy robię wszystko tak jak należy?"
                                kwestia samokrytyki. niektórzy muszą mnie "temperować" ale po to mam
                                tych "niektórych". i trochę tej samokrytyki życzę wszystkim,
                                urzędnikom też. :)
                                • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 14:48
                                  Panie Maćku...proszę dokładnie czytać wypowiedzi...
                                  • magik1985 Re: Biedny Ciechanów 23.08.08, 17:13
                                    Panie Marku, czytam, jednak co poradzę na to, że aby tak do końca
                                    zrozumieć Pana tekst pisany trzeba czytać 4 razy? ;)
                                    czasem nie ma na to czasu :)
                                    • Gość: marek zalewski Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 17:30
                                      ...żeby wszystko było takie proste...pozdrawiam
                                      • Gość: marceli Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.14, 23:59
                                        Nie wiem jak Wy ale ja uważam że Ciechanów to miasto, brak pracy flustruje każdego młodego lub starszego mieszkańca. Dla mnie to miasto-cmentarz.
                                        • Gość: aaa Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 00:08
                                          Nie podoba się? To się wyprowadź. Każdy tylko potrafi narzekać.
                                          • Gość: m Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 07:56
                                            Trzeba przyznać że wieczorem plac JPII tętni życiem.
                                            Jest tam miłość,narkotyki,pifko:-).
                                            • Gość: Ciechanowianin Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 08:38
                                              Czyli nic się nie zmieniło. Były drzewa i nie ma drzew a bydło to samo.
                              • Gość: X Re: Biedny Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 22:51
                                Ciekawe co upoważnia Zalewskiego do wzywania imienia Boga nader często?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka