magik1985 14.09.08, 18:00 wydaje mi się że w końcu powinna nastąpić zmiana na stanowisku prezydenta miasta. Kogo typujecie na następcę Waldemara Wardzińskiego i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 18:16 Spokojnie. WW ma jeszcze 2 lata na wykazanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: kto następnym prezydentem C-owa? 14.09.08, 22:46 "m" i co z tego że dwa lata zostały? tani chwyt zostawia na koniec kadencji, zapewne pod koniec kadencji zostanie ukończony pierwwszy etap budowy pętli miejskiej, oczywiście ze ścieżkami rowerowymi, żeby kiełbasy wyborczej mogli posmakować również rowerzyści. kto następnym prezydentem. nie przesądzam, ale pytam, kogo byście widzieli na tym stanowisku: 1. Ewa Gładysz 2. Stanisław Tyszkiewicz 3. Eugeniusz Sadowski 4. Marek Kiwit 5. Waldemar Wardziński 6. Stanisław Kęsik 7. Tadeusz Pikus 8. Henryka Romanow? :) jakieś inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
guciu83 Re: kto następnym prezydentem C-owa? 14.09.08, 23:11 ja bym widział phk1 na tym zaszczytynym stanowisku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak_zagłady Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 02:48 Mirosław Szymańczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer2008 Re: kto następnym prezydentem C-owa? 15.09.08, 08:02 Szymańczyk M. to bardzo ciekawa propozycja - już kiedyś wespół- zarządzał miastem z dobrymi rezultatami - co daje pewność, iż nie uczył by się przez kadencję zarządzać miastem jak nasz obecny Wódz; * (i ekonobla za jego czasów dostaliśmy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.08, 08:13 a moze PAN TOMASZA KAŁUŻYNSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Nowym będzie stary. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.14, 20:25 Nie ma sensownych kontrkandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.cnow.pl 15.09.08, 08:13 widze ze zaczela sie kampania wyborcza w ktorej czynny udzial biora administratorzy forum , moze chca sie przypodobac .... nie wiem < nie kasujcie > Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: kto następnym prezydentem C-owa? 15.09.08, 23:32 drogi wodniku. nie skasuję Twojego postu, nie kasuję postów w których ktoś się ze mną nie zgadza, nie obraziłeś mnie, widać, że chcesz dyskusji. a więc... nie zaczynam żadnej kampanii i nie chcę się nikomu przypodobać. Mam generalnie w poważaniu wszelkie nazwiska wielmożnych "potencjalnych kandydatów" i ich zdanie o mnie. Jestem po prostu ciekaw, zadałem pytanie, kogo WY widzielibyście na stanowisku prezydenta miasta.a gdybym nie zamieścił nazwisk to byłoby ok? ponawiam więc pytanie. Kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co to jest Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.14, 22:23 czy było?ekonobel? dziwne jakiesś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 17:14 Czas wybrać prezydenta ciechanowskiego forum. To może być trampoliną do bycia prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-samo-b Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.14, 14:05 Dobry byłby p. Mariusz Stawicki obecny przewodniczący Rady Miasta Ciechanów, ale wybudował dom w Kargoszynie, gdzie chyba już mieszka, więc może będzie wolał kandydować na wójta swej gminy Ciechanów po skazanym Kiwicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 11:20 Czy można kandydować na prezydenta nie mieszkając w danym mieście? Czy mieszkaniec Kargoszyna może być prezydentem Ciechanowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.14, 14:56 Może, prawo na to pozwala. Natomiast nie mieszkając w danej gminie nie można być w niej radnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cch Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 23:09 Mariusz - lans, lans, lans a jaka wazelina wobec obecnego prezia. To taka słabsza kopia obecnego prezydenta. Nie ma szans w wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 08:30 a kto Go wystawi?? KRUS?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.14, 21:08 a kogo? Tego Szymańczaka- nawt krus nie wystawi, nawet koń będzie lepszy od tych waszych pożal się Boże "kandydatów", wiadomo że teraz rządzi rzecznik, sorry rzeczniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.08, 11:46 Tyszkiewicz, Kęsik, Romanow - człowieku a kto to jest Romanow? Albo Sadowski czy Kiwit. Gdyby te osoby kandydowały wygrywa reelekcję obecny prezydent i to w pierwszej turze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.14, 19:21 śmieszne typowanie wygra i tak WW bo jak ktoś jest dwie kadencje to będzie wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.14, 19:28 i wyłącznie Szanowny Pan Marcin jeżeli jeszcze miałby ochotę kandydować. PROFESJONALISTA , w każdym calu. Najlepszy okres dla miasta był za Jego kadencji. Kompetentny gość i przynajmniej miał cele w sprawowaniu władzy, cele społeczne nie swoje własne. Jaki mają cel obecne władze? WYPŁATA co miesiąc i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.14, 21:07 Kraszewski pisz pod swoim nazwiskiem! I nie kapuj ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoinformowany Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.14, 21:09 a kto to jest Kraszewski???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doinformowany Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.14, 22:33 Kraszewski? Ma w plecaku buławę na prezydenta miasta jak się dogada z tym i owym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.14, 09:32 Czy to sam Stryczyński napisał czy jakiś jego klakier? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goś Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.14, 20:17 ja mam czarnego konia na Prezydenta człowieka wysłanego na banicie.Myślę że dużo zrobił dla miast będąc dyrektorem MZK i dla sportu też.PSL,Samoobrona,SLD,PIS poprą go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.tktelekom.pl 01.04.14, 21:44 Znika wątek gościa o początkach PO ? Co tam było o niejasnych początkach naszego prezydenta? Trzeba napisać skargę na forum o moderacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gos Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.14, 17:54 Mieczysław Kostyra-wspaniały człowiek,wyjątkowy menadżer,człowiek wysłany na banicie. Odpowiedz Link Zgłoś
panproperek Re: kto następnym prezydentem C-owa? 12.01.15, 01:45 W powyższym poście zgadza się tylko Mieczysław Kostyra. Nie jest ani wspaniałym człowiekiem, ani wyjątkowym menadżerem. Nikt nie wysłał go na banicję tylko sam uciekał aż się kurzyło,ciekawe czemu. To bezwzględna osoba . Na pewno kiedyś był alkoholikiem, nie wiem jak teraz .Dodatkowo znakomicie udaje i gra przed ludźmi. Dość ponura to postać ukierunkowane na swój interes. Nadał w Otwocku robi ze wszystkich głupa. Zarzucają mu to samo co w Ciechanowie. Służbowo lata podobno nawet do USA.Śmiechu warte. Tu link do artykułu z Otwocka bartlomiejkozlowski.pl/wp-content/uploads/2014/09/738.pdf a tu sprzed 12 lat z Ciechanowa tc.ciechanow.pl/aktualnosc-1777-nik_chwali__prezydent_wyrzuca_prezesa.html. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wygra? Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 19:16 a Pan Macin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 10:35 Proponuję Marka Zalewskiego. Moze wtedy miasto by zaczęło lepiej wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciech Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 12:18 Kiwit wygra z Wardzińskim w I turze. Popatrz na wyniki w wyborach do parlamentu w Ciechanowie i porównaj z PO i PiS, PSL(słabe SLD). Kiwita wszyscy znają i lubią. Zsumuj głosy Petrykowskigo i Stryczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: 217.98.12.* 15.09.08, 15:16 brawo mistrzu ''ZEN'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio z klasu Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 18:34 Nowy prezydent powinien być młodszy ale z jakimś już doświadczeniem. Musi być odważny by przewietrzyć ratusz i pomyśleć nie tylko o ulicach. Znam kogoś takiego ale nie zrobie mu niedźwiedziej przysługi i nie wymienię z nazwiska. Sądzę, że jak wystartuje to wygra. Więc odwagi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 09:05 dla mnie WW jest the best, ma już wymagane na tym stanowisku doświadczenie. Po ostatniej miażdżacej wygranej chyba niewielu odważy się z NIM kandydować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 10:39 Wydaje mi się, że trochę przesadzasz z tą miażdżącą przewagą. Pan Wardziński w I turze miał głosów 6 tys. z kawałkiem i ten wynik nie uległ drastycznej zmianie w II turze. Jego kontrkandydat Pan T. Kałużyński w I turze otrzymał głosów 3 tys. z kawałkiem a w II turze 5 tys. z kawałkiem. I to był znaczący wynik. I tu należy się zastanowić czy kandydatura obecnego prezydenta miasta na kolejne wybory jest właściwa... Być może do wyborów stanie p. T.Kałużyński i tym razem wygra. Pan T. Kałużyński ma już doświadczenie w tej dziedzinie. Pracował w Urzędzie Miasta. Zatem praca ta nie jest Mu obca. Zobaczymy co przyniesie nam los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logiczny Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 12:39 Gość portalu: Czytelnik napisał(a): > Jego kontrkandydat Pan T. Kałużyński w I turze otrzymał głosów 3 tys. z kawałkiem a w II turze 5 tys. z kawałkiem. I to był znaczący wynik. I tu należy się zastanowić czy kandydatura obecnego prezydenta miasta na kolejne wybory jest właściwa... Ja bym poszedł dalej. Skoro już wtedy Kałużyński miał "znaczący wynik", a Wardziński Twoim zdaniem nie, tzn, że Kałużyński tamte wybory wygrał, a PO je sfałszowało:) Bo przecież wiadomo, że 5 tysięcy to więcej niż 6 tysięcy, tylko Ci oszuści z PO mogą sądzić inaczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 10:41 Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Zatem wyjaśnię Ci. Otóż: Panu Wardzińskiemu w II turze nie przybyło dużo głosów a Panu Kałużyńskiemu tak. I to jest ta różnica o której mówiłem. Zmiana na tym stanowisku jest jak najbardziej widziana. Mieszkam tu od urodzenia i przeraża mnie to co tu się dzieje. Byłem poza Ciechanowem 5 lat. To kawał czasu. Moje nadzieje związane z Panem Wardzińskim prysnęły jak bańka mydlana. Sam głosowałem na p. Wardzińskiego (I kadencja). I co Pan Wardziński robił? Uciekał przed ludźmi. Chował się. Tak wyglądały początki Jego rządzenia. Miałem nadzieję, że to się zmieni. Czy się zmieniło? Tak, już na Tego Pana nie głosuję. Od władzy wymagać należy a nie tylko patrzeć i czekać. Chciałbym, aby na tym stanowisku zasiadł ktoś, kto nie boi się rządzić, ktoś kto potrafi ryzykować i podejmować decyzje, które mogą nam mieszkańcom przynieść korzyści. Abyśmy mogli głośno mówić o naszym mieście a nie wstydzić się za nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 15:23 ten Pan to cienias bez własnego zdania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 11:17 Myślę, że Stryczyński miałby większe szanse od Kiwita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 12:07 Pan Marcin S. miałby ogromne szanse na wygraną, gdyby był jednym kandydatem lewicy. Podział na ORS, STER, ZIEMIA CIECHANOWSKA, dopraowdziły do tego, że głosy rozłożyły się na poszczególne ugrupowania i zamiast wielkiej wygranej była ogromna porażka, ciekawe czy wyciągną wnioski z tej lekcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:02 Czyżby nie było w Ciechanowie SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: 217.98.12.* 16.09.08, 13:03 administratorzy forum wybieraja tylko te wypowiedzi ktore im pasuja reszta jest kasowana , a myslalem ze cenzura sie skonczyla nieladnie panowie nieladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyrk Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:54 A Morawski, on nawet do ONZ by się nadawał byle dobrze płacili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 22:36 A Pan redaktor Szyperski, Kowalski, Żagiel może pochwalą się swoimi informacjami na temat nowego kandydata. Dziennikarze wiedzą najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 22:45 PO już ma kandydata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 12:05 Myślę , że w Platformie może być tylko jeden kandydat - obecny Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1946s Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.09.08, 12:27 Słyszy się o wprowadzeniu kadencyjności w sprawowaniu funkcji wójta, burmistrza czy prezydenta. Na urzędzie maj być nie więcej jak 2 kadencje. Ustawowe wzmocnienie tych funkcji nie zawsze przynosi pozytywne efekty. Jeżeli się człowiek nie sprawdza, to nie ma siły na jego odwołanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezalezny Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 12:41 Jesli tak będzie to i tak nie będzie pewnie obowiązywać tej kadencji. Zatem pytanie o kandydató na Prezydenta po połowie kadencji jest po trochu za wczesne, lecz jak to w polityce, która nie znosi próźni w pełni zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 16:04 Słyszałem, że Pan Jagodziński i Pan Dąbrowski chętnie zostaliby Prezydentami. Pierwszy bardzo ambitny. Drugi nieprzeciętny intelekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamamia Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 19:31 Dobre to było bardzo dobre - szczegółnie o ty drugim!!! nie mogę ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.14, 22:40 dobre,dobre he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.09.08, 13:29 Magiku nie mieszaj ,bo jest dobrze jak jest, nie wychylaj sie z kreatywnością jaką wykazujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 14:08 Magik-Plagiator nie dostał pewnie rboty w ratuszu i teraz mąci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: 217.98.12.* 18.09.08, 16:21 pan magiczny bardzo kreci i nie tylko w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: kto następnym prezydentem C-owa? 18.09.08, 18:36 iiiiihhhhhaaaaaaaa. tak jest, jeszcze pojeździjcie troche. tylko bardzo proszę z nazwiska, bo może będę kandydował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciech Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 09:09 Realnie patrząc to będzię kandydował Wardziński z racji przyspawania do stołka i niebywałych sukcesów, Tyszkiewicz obecnie jedyna realana i coś robiąca opozycja wobec ciechanowskiej sitwy oraz Kiwit chcący wyrównać rachunki na Wardzińskim za to, że wciągnął go w kanał. Jak Kiwit i Tyszkiwicz się dogadają to reszta za nimi pójdzie i nie ma Wardzińskiego na stołku, ba tylko jak to Polacy z Ciechanowa muszą się jeszcze dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 09:20 Jakie to wszystko proste! Otóż co zrobił Tyszkiewicz oprócz wielu przegranych spraw - przecież ten człowiek to destrukacja. Jaka to realna opozycja - to jest taki Leper Ciechanowa - ludzie to już zrozumieli-patrz wyniki ostatnich wyborów. W Ciechanowie nie ma opozycji, zresztą czy to ma sens. Musi ktoś patrzeć na ręce, musi kontrolować, wyciągać jeśli pojawią się oczywiste przekręty ale jesteśmy mieszkańcami tego samego miasta i wszystkim powinno zależeć na jego dobru. Pan Kiwit nie ma najmniejszych szans na wygraną - choć sądzę, że gdyby lewica się zjednoczyła to miałby realne szanse na drugą turę. Wtedy o drugą turę walczyłoby trzech ludzi: Kiwit, Kałużyński i ktoś z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: West Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.08, 21:14 Myślisz, że Wardziński odpuści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 15:33 Obawiam się, że w tej chwili nie ma KANDYDATA któremu można by było powierzyć ten Urząd i obdarzyć zaufaniem. Wymienieni kandydaci mieli swoje 5 minut, i co...??? Niestety nic. Najgorszy z nich to pan Kałużyński, brak mu swojego zdania. Jak go popchną tak poleci. Pozdrawiam wszystkich Wyborców i życzę dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.08, 20:01 Myślę, że jesteś tendencyjny. Prezydentami byli: Bochnia, Stryczyński, Gąsiorowski i od dwóch kadencji Wardiński. Według mojej wiedzy Kałurzyński nie był Prezydentem Miasta. Jesli chodzi o Jego ocenę też się bardzo mylisz i myślę, że przyjemnie byś się zaskoczył. Pożyjemy , zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziej Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 20:45 ale wy jesteście wszyscy śmieszni łącznie z waszymi kandydatami mało im tych stołków co je mają a wziąć bezdomnego dac mu mieszkanie i niech rządzi sprawiedliwie on wie najlepiej jak zwykli ludzie Żyją a nie ci co już sie nażerli za nasze podatki i fdalej żrą nasze pieniądze ale mi kandydaci pożal sie boże jestescie wszyscy smieszni boze chron nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: West Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 08:02 Nie denerwuj się Czarodziej. Ktos tym Prezydentem musi być. Myslisz, że najlepszym byłby człowiek z pasażu M. Konopnickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabawa Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 12:57 Jednak Prezydentem będzię Pan Wójcik bo już z obstawą policji na sygnale po Ciechanowie jeżdzi. Może niech radni zastanowią się nad Ciechanowskim BORem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 11:32 Wrzucasz wszystkich do jednego wora!(Mówię o ww kandydatach). To zadziwiające! Ale gratuluję! Tacy jak Ty napewno nie zmienią świata na lepsze! Żal :(. Pomyśl i daj coś od siebie, nie obrzucaj błotem wszyskich tak jak leci. Chętnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyKiwit Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 12:19 w jaki kanał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haynos Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 12:23 Pan Borkowski, szf "dróg powiatowych" - zdecydowanie najlepsza kondytdatura!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolko Kędzierzawy Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.08, 20:51 A co byście powiedzieli na Łukaszenkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.14, 20:30 Ten Pan nadaje się ale na emeryturę !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondytdatura Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.14, 21:13 Pan Borkowski, szf "dróg powiatowych" - zdecydowanie najlepsza > kondytdatura!!!!!! - no może kondytdatura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:17 Temat o dalszej prezydenturze obecnego włodarza i typowaniu nowych osób, skutecznie ucichł. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 12:08 a może ktoś z dyrektorów szkół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolinka Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.14, 07:01 Niech każdy z kandydatów w kampani odpowie na jedno pytanie, kim będą zastępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.14, 14:49 nikt z tych ludzi wymienionych przez was. Ich trzeba wywieść na południe kraju i niech tam prezydentuja .Ciągle te same geby . Wszyscy ci wymienieni już rządzili .Czy byli prezydentami , ich zastępcami ,wójtami starostami I co ?. Najwiecej narobili i porobili przy sobie i swoich domach I ciagle im mało. Zapewne chcieli by przesiedzieć na ciepłych stanowiskach do emerytury . Trzeba człowieka który ma inne spojrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOX Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.14, 07:47 Jednego takiego znam. Dość młody ale z doświadczeniem, ma swoje zdanie, nie ulega wpływom. W rozmowach z wieloma osobami pojawia się ciągle ta kandydatura ale sam zainteresowany - nie jest za bardzo zainteresowany. Szkoda, bo znam go osobiście i jestem przekonana, że dałby radę. Może to czyta i będzie mu łatwiej podjąć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojona Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.centertel.pl 15.03.14, 13:31 Mam nadzieję, że Pani Ewa Gładysz nigdy nie zostanie prezydentem.... Jeśli coś nie jest po myśli tej Pani potrafi bardzo zaszkodzić, miasto Ciechanów to jest "prywaty folwark" tej Pani. Bardzo ale to bardzo odczułam to na własnej skórze. Nie powinno się nikomu życzyć niepowodzeń ale ja nie mogę inaczej. Będę zaciskać kciuki za niepowodzenie tej Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lingwista Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 12:21 co najwyżej prezydentową, masz rację prezydentem na pewno nie, z wyglądu sympatyczna ale jakie ma kompetencje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.14, 13:39 Panie Adamie o panu mowa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.play-internet.pl 16.03.14, 21:39 wszyscy ciechanowianie się nadają i ciechanowianki też a co one gorsze 45 tyś prezydentów ma być i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.14, 21:44 Chyba o Adamie Mickiewiczu! Panie Adamie, o panu mowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rail Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.14, 06:40 na prezydenta tylko i wyłącznie pan Stanisław Talarek !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melicopter Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: 213.199.253.* 17.03.14, 15:46 jak przedmówca pisał tylko i wyłącznie Stanisław Talarek z Pis przynajmniej rodowity ciechanowianin, a nie jak obecny poza terenu miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_samo_a Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.14, 16:04 Ja będę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.opera-mini.net 20.03.14, 16:58 A ja proponuję Pioruna. Kandydat elokwentny, wygadany, artysta, humanista, doświadczony w organizowaniu dofinansowania kultury. A co najważniejsze nie bełkocze i nie sepleni tak jak obecny wiceprezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.14, 18:34 I nie popsułby tyle w sporcie klubowym i szkołach co obecny wicek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lora Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.14, 22:13 A ja myśle, ze PO powinna wystawić nowego kandydata na prezydenta, który by zmienil rowniez zastepcow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek80 Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.14, 23:02 Ja myślę, że Wardziński nie ma dobrej konkurencji. Inni jeszcze muszą się sporo nauczyć a i osobowości nie te. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 21.03.14, 10:51 A ja stawiam na Młodego z PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.14, 19:42 może stawiaj w kutnie, bo w ciechanowie małoletniego spadochroniarza mogą co najwyżej śmiechem zabić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.182.121.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.14, 21:51 Ciechanów miasteczko nieprzyjazne pozerom i lalusiom. Przez to całkiem miłe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Detaliczny Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.14, 21:58 No, peeselczyk lanser jak się patrzy. Najpierw młodzieżówka partyjna, potem praca w partii - co taki wie o życiu Poza lansem na niczym się nie zna. Swoją drogą to bezczelność z jego strony myśleć, że się nadaje na prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.14, 15:26 A ja zadaję sobie pytanie. Jak to możliwe, że z Kosińskim jest Węcławski - dyrektor, Latko-dyrektor. Biorą ciężkie pieniądze i w godzinach pracy urządzają kampanię wyborczą? Dziś pod ratuszem w rynku stoi towarzystwo zadowolone i kampania młodego z Regimina na całego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.14, 19:18 Od kiedy PSL przejmuje się opinią publiczną? W tivi właśnie pytali co robi w rządzie minister Kosiniak- Kamysz, jeżeli tylko siedzi jak mumia przy Tusku i milczy a tusk nawija za niego. Jak to co robi -jeździ po Mazowszu i robi kampanię młodziakowi. Minister robi za chłopca na posyłki u 25/26 latka -bardziej nie można się ośmieszyć, no chyba wystawiając gołowąsa na prezydenta takiego miasta jak Ciechanów. Oni chyba nas za durniów mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.krus.gov.pl 26.03.14, 11:24 A moim zdaniem największe szanse ma właśnie Pan Krzysztof Kosiński. Człowiek z przyszłością i pomysłami. Jedyna osoba, która może zatrzymać ekspansję Biedronek. Sądzicie, że kupowanie tam zamiast małych sklepików wychodzi na dobre? Bo taniej? A w Portugalii cieszą się z Waszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.14, 14:57 No, a Kosiński zamknie wszystkie Biedronki.... Dopiero PSL by sobie użył w mieście C. mają powiat mało , chcą miasto... Typowy karierowicz. musi się jeszcze wiele nauczyć, a przede wszystkim zmienić zaprzęg, który go ciągnie, jeszcze długo nie będzie nim powoził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.14, 17:46 Największy obciach zalicza radny Węcławski. Kiedyś sam startował na prezydenta z mizernym rezultatem a teraz nosi teczkę za smarkaczem, który mógłby być jego synem... Jakie oni muszą mieć beznadziejne kadry w Ciechu, że wystawiają małolata z Regimina bez cienia doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.play-internet.pl 27.03.14, 09:16 co tu się wstydzić i nazywać gość czy jakoś tak to co robią decydenci w ciechanowie wszyscy widzą i to jest że nada wybierzcie jagodzińskioego ten to dopiero będzie prezydentem chodziłem z nim do szkoły no już wtedy był nic sobie gość jeszcze nigdy nikt tak wam nie dał w kość jak on wam da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a kto to jest? Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.14, 15:27 a kto to ten Jagodziński ten z ZKMu? od Charzyńskiego? czy od Kostyry? Czy od Jak mu tam Bali czy jakoś tam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 10:28 Dzieciak niech najpierw pokaże,co potrafi osiągnąć w życiu sam, bez PSL za plecami. Czy on przepracował poza partią chociaż 1 dzień? Bo jak nie, to aparatczykowi dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.14, 10:39 Te różne młodzieżówki przy partiach to zbiorowisko oportunistów i maminsynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 11:30 W Ciechanowie potrzebna jest zmiana pokoleniowa. Nawet na forum to czuć, jednak nikt nie chce wymienić tego nazwiska, bo po co spalić czlowieka. I słusznie! Trzeba mieć otwarty umysł i kochać to miasto. Jest ktoś kto spełnia te kryteria i w odpowiednim czasie wygra wybory, jestem przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEN Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 12:45 Zmiana - tak. Pokoleniowa - wątpię bardzo. Mniej ważne czy stary czy nowy czy młody ważniejsze czy będzie robił to czego potrzebują ludzie, co jest użyteczne i potrzebne. Jeśli zacietrzewi się w swoich wspaniałomyślnych w swoim mniemaniu jedynie słuszych pomysłach i podszeptach swojej kliki to jak by nie był będzie zły. Zaczyna się słuchanie woli ludu .. szkoda, że na siłę zadane z góry przez województwo i w szczątkowym zakresie. Od 20 lat wydaje się miliony na systemy informatyczne które zaraz po zakończeniu inwestycji stają się przestarzałe lub niepotrzebne. Nie mozna wydać kilkudziesięciu tysięcy na platformę szerokiej komunikacji społecznej? Nie wiem czy człowiek na urzędzie to zaraz staje się taki wyalienowany i wyindywidualizowany że nagle przestaje wiedzieć i rozumieć proste rzeczy. Nie brak nam więcej płatnych parkingów w wielu miejscach wystarczy zrobić ograniczenie czasu parkowania do 2 godzin. Nie trzeba nam betonowych pustyni. I tak dalej .. . Jeśli "stołkowy" jest ograniczony to niech chociaż rada ma jaja i potrafi się postawić. Dieta jest za reprezentowanie ludzi nie za przytakiwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:20 Oby nikt z peło nie wygraĺ bo to gwóźdż do trumny tego miasta. Warto też wiedzieć że miasto pod rządami peło ma już 38tyś mieszkańców i czas wybrać sołtysa a nie prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.14, 15:28 a miał 50 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.09.14, 23:44 brawo!!!! prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.14, 08:04 WW podobno startuje już nie z PeŁo- sołtys jak najbardziej. Ciechanówek zamiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.14, 15:52 Uczciwi samorządowcy z peło nie powinni pluć na logo PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek i wiesiek Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 12:23 Nie startował, przynajmniej kulturalny taktowny i oczytany człowiek, ale taki to się na prezydenta nie nadaje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Węcławski Nie ma zgody na pomówienia i kłamstwa. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.04.14, 22:32 Nieczęsto tu zaglądam, więc odpowiadam dopiero po otrzymaniu informacji od znajomych. Jarku lepiej zadaj sobie pytanie czy warto było dopuszczać się czynu zabronionego określanego jako pomówienie (Art. 212 K.K.), bo ja to sprawdzę. A wystarczyło zapytać mnie lub mojej sekretarki. Tego dnia byłem w okresie wykorzystywania 2-tygodniowego urlopu wypoczynkowego, na który otrzymałem dużo wcześniej zgodę Sekretarza Województwa - Dyrektora Urzędu Marszałkowskiego. Zastanawiałbym się raczej czy normą jest histeryczna rekcja urzędników miejskich na konferencję prasową PSL, przejawiającą się pod postacią wpisów pod szyldem oficjalnego fanpage Urzędu Miasta i oficjalnego fanpage jednego z wydziałów Urzędu na portalu Facebook pod relacją z konferencji PSL na facebookowej stronie KRC, umieszczonych przez tych urzędników w godzinach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
tamburyn_prowansalski Re: Nie ma zgody na pomówienia i kłamstwa. 03.04.14, 13:31 A może Jarek tyż z urzędu?? Jedno jest pewne - urzędnicy miejscy nie powinni zajmować się komentowaniem konferencji prasowych partii politycznych i to przy użyciu oficjalnych profili urzędu miasta na portalach spoecznościowych.. - kpina jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek i wiesiek Re: Nie ma zgody na pomówienia i kłamstwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 12:26 eeeee, nieładnie straszyć, to do Pana niepodobne, zły doradca podpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Nie ma zgody na pomówienia i kłamstwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.14, 15:29 a fee P Dariuszu, nieładnie mówiąc oględnie, a tak naprawdę to bardzo brzydko donosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Janowiec Re: Nie ma zgody na pomówienia i kłamstwa. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.05.14, 21:09 A ja myślałam, że brzydko to kłamać, bezczelnie łgać, pomawiać i obrzucać błotem. Nie sądzicie? Nie sądzicie, że niesprawiedliwie pomówiona osoba ma prawo się bronić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.cnow.pl 29.03.14, 16:11 święte słowa,lanser przez duże S szczerzyc ząbki to on potrafi i nic więcej, czym on sie zasłużył dla naszego regionu chyba tylko tym że jest synem pani sekretarz z Regimina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.14, 07:04 a ja się z tym nie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryk Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.man.olsztyn.pl 29.03.14, 13:24 Zgadzam się ,że całemu miastu przydałoby się trochę świeżości w postaci młodych osób które próbują coś robić dla Ciechanowa i jego mieszkańców. Widzę kilka młodych osób które mogą za jakiś czas zacząć się wyróżniać z poza całej ówczesnej świty Ciechanowa. Trzymajcie się Młodzi i nie dawajcie się wierze w Was !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.cnow.pl 29.03.14, 16:16 oj lanser i to przez duże L mowa oczywiście oPANU kOSIŃSKIM który wziął się Bóg wie skąd i raptem zapragnął zostać eurodeputowanym i prezydentem miasta.A cóz on takiego dokonał oprócz tego że jest synkiem pani sekretarz z Regimina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mafiozo Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: 46.22.160.* 30.03.14, 18:28 Oj boicie sie Platfusięta nowego powietrza. Dosyć już fochów Pani z Mieszk czy tam Sokołówka. Ona dobra a z Regimina ma być niedobry. Na pewno zastępca będzie bardziej przyjazny dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:10 tu nie ma się czego bać a przy takich konkurentach Wardziński może spać spokojnie, bo są lata świetlne za nim. czegokolwiek by nie myśleć o PO w kraju, to w Ciechanowie w porównaniu z innymi partiami mają najlepsze kadry. PiS został wykończony przez swojego ciechanowskiego lidera i poza nim nie ma tam żadnej znaczącej postaci. 4 lata temu wystawili na prezydenta zbyt młodego i "zielonego" asystenta posła- to pokazuje skalę desperacji. kadencja mija i dziś dalej nie mają kompletnie nikogo. w tej sytuacji powinien startować sam poseł. wyczyścił partię z ludzi, niech sam staje w szranki. reszta ugrupowań nie ma ludzi nadających się na to stanowisko, czego przykładem jest żenująca kandydatura dzieciaka z PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.cnow.pl 31.03.14, 08:00 Święte słowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Ludzi nie mają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 11:39 Dla mnie to znaczy, że nie maja kandydatów SLD, PiS, PSL. Dla mnie takie parte są w stanie upadku, które nie jest w stanie wystawić swojego członka z Ciechanowa i w odpowiednim wieku, żeby wyborcy potraktowali go poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 00:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda-Lena Re: Ludzi nie mają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 00:46 Jakiego szwindlu? Może wskażesz prokuratorowi i dlaczego do tej pory tego nie zrobiłeś? Wardziński dorobił się dzięki przedsiębiorczości a nie dzięki partii, bo wtedy do żadnej nie należał. Na prezydenta startował jako znany w Ciechanowie przedsiębiorca, w wieku po 40-tce, z wystarczającym majątkiem, żeby nie dorabiać się na urzędzie. Taka jest reguła na Zachodzie. Najpierw pokazujesz, że coś w życiu osiągnąłeś , założyłeś rodzinę, jesteś za nią odpowiedzialny i za swój biznes też, potem starasz się o urząd publiczny. Nigdy odwrotnie, tam młokos albo nieudacznik nie ma szans. Gdybyś mógł wskazać dobrego kontrkandydata Wardzińskiego to proszę. Ale chyba go nie ma, bo uciekasz się do pomówień, co jest wyjątkowo słabe i potwierdza, że obecny prezydent nie ma konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEN Re: Ludzi nie mają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 01:22 Pewno skopał komuś ogród i wypił z nim flaszkę a potem już był swój chłop i to ten przekręt :). Nie ma kontrkandydata więc kolejna kadencja w kieszeni na życzenie opozycji i nie ma o czym gadać :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 06:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max_ol Re: Ludzi nie mają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 09:09 pszem, zdajesz sobie sprawę, że to się kwalifikuje do prokuratora? albo jesteś oszczercą i odpowiadasz karnie albo wiesz o przestępstwie i nie zawiadomiłeś - też odpowiadasz karnie. albo składasz doniesienie na prezydenta albo zamilcz, bo jesteś niewiarygodny. twoja frustracja potwierdza wcześniejsze wpisy - do wardzińskiego nikt nie doskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek i wiesiek Re: Ludzi nie mają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 12:30 z jakim majątkiem red. Żagiel napisał artykuł Wardzińska na prezydenta bo WW był w stanie przed obięciem urzędu zarobić jedynie ok 600 zł miesięcznie. Pamięta to ktoś? konkurencji nie ma to fakt, ale wystarczy postraszyć P który obiecał zrobić remont w ratuszu i po sprawie. Czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_samo_a Tylko kandydat Twojego Ruchu IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.14, 12:08 Jestem zdania że tylko taka nowoczesna lewica i jej kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko i wyłącznie Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 13:52 Pan Marcin - jak się zgodzi, innych poważnych kandydatów nie ma. Komuno wróć!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 22:56 Po co kolejny prezydent? Może wystarczy uchwała nieporadnych radnych o mianowaniu Wardzińskiego Księciem Waldemarem I i dożywotnie panowanie.Szkoda kasy na takie brednie jak wybory i demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 23:38 Zamiast się frustrować, że obecny prezydent jest dobry a pozostali nie mają nikogo takiego napisz, kogo dobrego mają inne partie i można podyskutować. A tak nie dyskutujesz tylko psioczysz i obrażasz. Ciekawe, kogo popiera taki frustrat... Ja nie widzę nikogo lepszego od obecnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 18:35 Ja się frustruję że w tak dużym mieście pełowczyki mają o sobie takie super zdanie nie widząc że czas rzondów byznesmenów minął a niezadowolonych przybyło. Oby tylkn mieszkańcy nie wybrali przysłowiowego psa burka bo to lepszy wybór niż ktoś z peło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 18:16 W Elblągu też myśleli że mają najlepszego z najlepszych i co? Owieczkę z peło wyborcy zamienili na wilka z pisu tacy to niewdziëczni mieszkancy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wollll Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 18:37 tylko że u nas pis ani wilka, ani nawet owieczki nie ma a poseł boi się wystartować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.14, 19:08 Mój typ: Krzysztof Kosinski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 19:25 To niech to dziecię startuje u ciebie w Wa-wie i tam nauczy się podstaw ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 08.04.14, 11:09 nie głosuj i nie rozkazuj kto ma kandydowac a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 16:29 Suma sumarum cuś tam zrobił ale za bardzo się nie napracował. Czas na wymianę tych mniejskich elyt na inne. Czas na kogoś z wizją przywrócenia miastu prestiżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEN Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 17:48 Zdefiniuj jakie elity i jak chcesz je zmieniać. Elitę przedsiębiorczości przez nasłanie Janosika który zabierze bogatym a da biednym? Kasę można zabrać i dać ale umiejętności przedsiębiorczych nie. A jak zmienisz elity intelektualne? Wypompujesz olej z głowy mądrym i wpompujesz głupim? Nie myl zajmowania się polityką (siedzenia na eksponowanym stołku z przypisaną sporą kasą i myślenia jak zrobić żeby ludziom nie było dobrze) z byciem elitą. Elitą mogą być politycy którzy ciężko i uczciwie pracują (nie tylko od 7 do 15) dla dobra społeczeństwa. Znasz takich? Więc elity polityczne i samorządowe to zbiór pusty a o niczym nie ma co gadać. Nicością i niebytem niech się zajmują filozofowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 18:02 SÓma SumarÓm :-) Lizusom obecnego prezydenta i jemu samemu czerwona kartka i powrót do korzeni gdzie niech się lansują,pracują dla dobra dzieci,rodziny. Demokracja polega na wymianie niech ci bedze 'elyt' na inne bo w innym przypadku są jak motłoch w tłumie nie mają oporów przed niczym. Dziś w Polsce rządzi już taki platformiany motłoch któremu wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEN Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 19:42 Już kumasz, że to dno ale jeszcze Ci żyłka tętni które gó..o jest na wierzchu a które nie. W następnym kroku dochodzisz do wniosku, że żaden partyjniak nie jest Ci potrzebny do "sprawowania władzy". Masz jakieś poglądy to sobie mniej nawet możesz się stowarzyszać i wymieniać poglądami, myśleć jednoosobowo i przelewać wymysły na wielu bezmyślnych ale czy musimy się zgadzać, na to, że tylko partia i tylko partyjny może wygrać wybory bo taka jest ordynacja? Czy musimy zgadzać się na 80% domiar kiedy ludzie potrzebujący idą do MOPSu i słyszą "taką mamy sytuację .. najlepiej wyjechać na zachód". Zarządzanie miastem czy gminą choć oparte na innych kanonach prawa to takie samo zarządzanie jak zarządzanie firmą. Ogłośmy przetarg na zarządzanie miastem Ciechanów, wymagajmy od firmy która składa ofertę wysokiej klasy specjalistów, połączmy wszystkie dublujące się dla miasta, gminy i powiatu urzędy, znieśmy durne przepisy o zamówieniach publicznych i zwolnijmy 90% kontrolerów bo poza RIO tak naprawdę nikt nie sprawuje realnej kontroli nad samorządem. Nie będzie to samorząd ale jeśli będą konsultacje społeczne a rządzenie będzie o połowę tańsze i domiar o połowę mniejszy to ja się zgadzam. Kto chce dostawać 60% wypracowanych pieniędzy zamiast 20%? Są proste rozwiązania nie rodzące tylu nadużyć i patologii. Nawet gdyby tam siedział ten sam "Kowalski" to każda zmarnowana złotówka była by stratą firmy a nie złotówką społeczną czyli niczyją, którą można sobie lekką ręką podarować komuś za krzywą drogę, wadliwą sygnalizację, nieudolne uczenie i płatne korepetycje i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.14, 20:25 A może wybierzmy jeszcze raz M. STRYCZYNSKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_samo_a Ja głosuję na PSL IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.14, 22:45 tylko jeden rozsądny wbur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_samo_a Re: Ja głosuję na PSL IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.14, 13:16 Potfierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Prezydent IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.14, 17:27 A ja myślę, że najlepszym Prezydentem naszego miasta byłby Pan Adam Krzemiński! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Prezydent IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.14, 22:37 Zaczyna Się !!! Nowa Twarzyczka Towarzyszy z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 14:09 Komuchy to już mieli swoje pięć minut w Ciechu i jak wykorzystali- nieudacznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.14, 15:25 Najlepiej gdyby to był ktoś spoza układu i partii. A może zrobić głosowanie megt. konklawe tj. każdy podaje jedno nazwisko swojego kandydata, a wygrywa ten który dostanie najwięcej głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rado Re: Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 15:32 Już nie wspomnę o tych "komuchach" bo brakuje słów żeby to skomentować, ale Ciech akurat udowodnił, że na rynku międzynarodowym daje radę i doceniają go wszyscy. Każdy kto twierdzi inaczej po prostu nie zna faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 22:32 Nauczyciele do szkół! Oto moja rada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek i wiesiek Re: Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 12:33 komuchy" nigdy nie rządziły Ciechanowem, może w jakiejś koalicji. Jedyny lewicowy to P Marcin na pewno nie "komuch", czy chodzi o kogoś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Prezydent IP: *.147.104.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.14, 12:07 Studenci do piór! :-) Mamy rozumieć, że eurowybory to taka ściema, bo naprawdę prezydencikiem chce się być?! Ciemny lud wszystko kupi? Byli tacy, co się przejechali na takim przesłaniu, ale teraz to koledzy kolegów Kosińskiego w powiecie. Pesel z Pisem idą ramię w ramię, Kosiński też z Pisem bedzie szedł? Niech to powie wprost na TVN-nie czy innym Fejsbuku, że podoba mu się koalicja z PiSem i chętnie będzie ją kontynuował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.14, 15:35 studenci do nauki do piór literaci - tak dla porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikora Re: A ja popieram Andrzeja IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.14, 12:47 Ale pajac, nawet nie potrzeba charakteryzacji. A za parę groszy do kamery wszystko się powie. Wstyd.!!! Aktorzyna i muzykanci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: A ja popieram Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.14, 14:07 I wiesza sie gdzie popadnie i uruchomił płatną reklamę na fejsie. Ciekawe czy komitecik psl-u ma umowę z amerykańskim wlaścicielem fejsa, bo jak nie to może być problem z rozliczeniem kampanii, a to już chyba tradycja psl-u. To co mnie najbardziej odrzuca od całego tego psl, to plakaty poprzyklejane do drzew na wsi. Najpierw trzeba coś w życiu osiągnąć, cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowiak Kosiński ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.14, 16:59 A moim zdaniem p. Kosiński ma kwalifikacje, wyksztalcenie i doświadczenie aby zdobyć wysokie poparcie. Ostatnio rozmawialem z kolezankami oraz z kolegami i bylem zaskoczony tym ze chca za nim glosowac. Dobry kandydat zawsze dba o reklamę na wysokim poziomie w wielu kanalach marketingu. To zle??? Chlopak jest w mlodym wieku i osiagnal juz tak wiele. Dajmy mu szansę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata P. Re: Kosiński ? IP: 198.7.62.* 10.05.14, 17:23 Ucieszyłam się bardzo gdy Pan Krzysztof podarował mi kwiatka z okazji Dnia Kobiet.... Gdy dowiedziałam się o nim więcej (Internet) zdecydowałam udzielić mu poparcia. Małgorzata K. PS jeszcze raz dziękuję za miły gest na bazarku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazika Re: Kosiński ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.14, 20:18 Do Małgorzata. Jeśli ktoś nie jest w stanie zapamiętać inicjału nazwiska i raz pisze P. a raz K., to znaczy, że jest to zwykła agitacja i to na najniżym poziomie. Zielone ludki nie traktujcie ludzi jak idiotów. Rozumiem, że akcja z kwiatkiem na bazarze przeszła bez echa niezauważona w mieście i trzeba pisać na forum. A już pocztówka z życzeniami na Dzień Kobiet z tekstem wyborczym na dole to potraktowanie kobiet jak bezmyślne stworzenie, co to z tadości po otrzymaniu karteczki z życzeniami pobiegnie do urny.Ja bbyłam zniesmaczona. Nie może taki młodzian, zaczynać w ten sposób swojej kariery politucznej, chyba, że chce się zostać sołtysem. Odpowiedz Link Zgłoś
cie-chan Re: Kosiński ? 21.10.14, 08:49 Jakie kwalifikacje? Jakie doświadczenie? Jakie wykształcenie? Takie jak każdy świeżo upieczony magister czegoś tam. Prawa czy innej politologii modnej wśród wyszczekanych partyjnych rzeczników prasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kosiński ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.14, 17:13 Zapytajmy się go o nazwiska jakie zaproponuje gdy wygra. Myślę że wiele się nie zmieni tym bardziej że PSL to chęć bycia przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: Kosiński ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.14, 23:15 Połowa ludzi w tym kraju ma wyższe wykształcenie, każdy uważa się za nie wiem jakiego cwaniaka, mądralę i polityka. Każdy chce dobrze dla Polski, a co wybory - GŁOSUJĄ NA DEBILI, którzy zawsze robią ich w konia! Jaka piękna katastrofa !!! - powiedziałby Grek Zorba. Tylko mnie nie jest do śmiechu. Te same zakute łby od 25 lat. Niektórzy od 35 i dłużej Jaka piękna Katastrofa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Kosiński ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 13:40 Dla mnie moze byc ten Kosinski.Jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mocny Ciechan Re: Kosiński ? IP: 198.7.62.* 11.05.14, 13:59 Największe szanse mają Wardziński i Kosiński. Wygra jednak Wardziński :((( Co zrobić :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_samo_a Re: Kosiński ? IP: *.centertel.pl 12.05.14, 21:40 Kosiński to młody wartościowy i wykształcony człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Pan Janusz już nie popiera pis tylko psl ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 23:14 Zmieniasz upodobania co chwila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Dziuni Re: Kosiński ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.14, 15:37 no właśnie, katastrofa, żyć się odechciewa w tym grajdole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Kosiński? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 15:53 Też go nie popieram. Wolę już Krzysztofa Kosińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwieg Wardziński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 16:18 Od tego, że pare razy napiszesz "Kosiński" nie przybędzie mu wiedzy, doświadczenia i charyzmy. Może za 20 lat? I po warunkiem, że będzie miał jakieś doświadczenie normalnej pracy a nie tylko cały czas na garnuszku partii na co się zanosi. Jak można zestawiać Wardzińskiego z małolatem? Wardziński będzie miał kontrkandydata z PiS, ktokolwiek by to nie był, bo ludzie zagłosują na nazwę. Wardziński wygra. Nie ma realnego kontrkandydata. Zresztą uważam go za dobrego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEL Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 21:10 może być kucharka lub sprzątaczka i tak urzędnicy rządzą. Co może się mylę? Nie mylę się . Jaka to różnica kto będzie. Żadna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaman potwierdzam, wardziński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 21:52 dla mnie jest różnica, bo ktoś odpowiada za całość. wardziński nie ma konkurencji. słyszeliście, jakie nazwiska padają na politycznej "giełdzie" - słabe propozycje, nadają się na sołtysów co najwyżej a niektórzy i na nich nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.S Re: potwierdzam, wardziński IP: *.tktelekom.pl 16.05.14, 09:50 do kamana jest jeden kandydat i to powazny jest nim ,,Pan" Cezary Szeski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: potwierdzam, wardziński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 09:12 To zart czy glupi dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: kto następnym prezydentem C-owa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 08:44 W samorządzie liczą się umiejętności nie tylko same chęci. Wardziński się sprawdził a reszta to folklor. Odpowiedz Link Zgłoś