Gość: m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 20:35 Dziś byłem w kinie i było zimno jak w psiarni! Nie dziwota że nikt nie chodzi u nas na filmy. A może dlatego nie grzano że widzów można było policzyć na palcach jednej ręki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: r Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 15:09 Moim zdaniem z centrum kultury i sztuki ten przybytek niewiele ma wspólnego. I mieć nie będzie dopóki nie znajdą się finanse:) Ja nie chodzę do naszego kina nie tylko ze względu na zimno, ale też ze względu na udźwiękowienie sali. Szkoda:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 16:38 Bez generalnej przebudowy sali się nie obejdzie. Podczas seansu słychać było wrzeszczące dzieciaki piętro wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BU Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 00:52 Udźwiękowienie nie jest jeszcze najgorsze chyba sami słuchu nie macie teraz, (od co najmniej 2 lat) jest sporo lepiej z dźwiękiem! Bieda jest, jeśli chodzi o komfort foteli, i to wymaga zmian oczywiście premiery też są odwlekane w czasie, ale nie czepiajcie się dzwięku, bo nie jest aż taki zły. A jeśli chodzi o kulturę to chyba postrzegacie ją za koncerty typu Bajm, bo naprawdę kultura jest na dość wysokim poziomie wystarczy chcieć sami siedzicie w domu i czekacie na imprezę masową, na którą później będziecie narzekać a nie doceniacie prawdziwej kultury gdzie np. Na Dionizjach garstka osób na koncertach gdzie wstęp jest płatny to samo itp itd szkoda by wymieniać jedyne pocieszenie to że kultura w naszym mieście jest dla wybranych. Dla podsumowania "Cudze chwalicie swego nie znacie" ! Pozdrawiam The BU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 15:40 A bco mrobi Starosta i Wicestarosta by było lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azx Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 21:54 Nic nie robia dla kultury w miescie,poniewaz tego nie rozumieja nie maja potrzeb kulturalnych, Takich mamy wlodarzy miasta i powiatu. Licza tylko co miesiac "zarobione" pieniadze.Jedyna rozrywka kulturalna jest grill nad jeziorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalia Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.08, 16:47 Szkoda,że w Ciechanowie jest takie dziedowskie kino.Wiele jest dziadostwa w naszym mieście. Mozna tu umrzec na stojąco z beznadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 19:10 Amatorszczyzna. Ciekawe co na to wicedyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski ' [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 21:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 22:29 ...to co przed chwilą ,,ktoś'' napisał to na pewno nie Ja...proszę sobie wyobrazić, że pracując w tym gmachu po nieszczęsnym połączeniu BWA z Domem Kultury /chyba około 7-8 lat/ posiadłem dostateczną wiedzę jak ona funkcjonuje... Mam w związku z tym wiele przemyśleń. Jednego jestem pewny, mam ogromny dyskomfort. Instytucja ta funkcjonuje tak jakby dalej był w Polsce socjalizm. Mówi się tam o wszystkim tylko nie o KULTURZE ... oczywiście za chwilę polecą gromy na moją łysą głowę co mi nie straszne przywykłem do tego. Proszę jednak nie oczekiwać większych wyjaśnień...zrobię to ale w stosownym czasie bo myślę, że czas na zwołanie FORUM o ciechanowskiej kulturze i szczera rozmowa a nie tutaj ,,anonimowa pyskówka''...pozdrawiam i zapraszam wszystkich chętnych w stosownym czasie i miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
guciu83 Re: Centrum Kultury i Sztuki 25.09.08, 22:35 Oczywiście, że to nie Pan. To znany nam wszystkim "byznesmen" phk1 Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Centrum Kultury i Sztuki 25.09.08, 22:39 ja jeszcze od siebie, Panie Marku, proponuję opcję logowania. wtedy nie będzie wątpliwości, kto jest Markiem Zalewskim a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caro Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 10:36 Panie Zalewski gdyby był socjalizm to byście się nie obcyndalali razem z panem dyrektorem Kęsikiem. Jakiś towarysz sekretarz zrbiłby z Domem Kultury porządek. To tylko w obecnych czasach możliwe jest takie udawanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 22:31 Jaki jad? To sa fakty, fotele na sali kinowej pamietaja Gierka, dzwiek mam lepszy w pokoju w bloku. Zenada, a nie kino. Jesli chce obejrzec film to musze doliczac kilkadziesiat zl na benzyne do Warszawy bo inaczej sie nie da. O dodatkowych 2 godzinach czasu nie wspominajac. Jezeli tylko by sie znalazl inwestor z pieniedzmi, kilkusalowe kino w Ciechanowie to czysty zysk. Przykladowa lokalizacja - obok przyszlej Galerii Mrowka. Profesjonalne udzwiekowienie, znakomita jakosc obrazu, filmy nie po pol roku od premiery tylko odrazu i bedzie sie krecilo. Pieniazki same wejda do raczki. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Centrum Kultury i Sztuki 25.09.08, 22:42 "m" super... tylko dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski ' [...] IP: *.it-medicus.de 25.09.08, 23:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Centrum Kultury i Sztuki 25.09.08, 23:30 Boże, widzisz i nie grzmisz... jak chcesz żartować to idź do maratonu uśmiechu, albo zarejestruj kabaret. a z poważnych dyskusji i z poważnych ludzi sobie jaj nie rób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:39 Jak widać IP z Niemiec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Centrum Kultury i Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 13:21 Ja jednak jeszcze mam troche wiary w ludzi w tym miescie, razem ze znajomymi czesto jezdzimy do Warszawy do kina. Tak samo robi napewno wiecej ludzi, gdyby bylo profesjonalne kino w Ciechanowie, mozna by w miejsce wydawania pieniedzy na benzyne zobaczyc kilka filmow wiecej. Zawsze to lepsze niz ogladanie na ekranie komputera (chociaz czasami nie ma wyjscia bo film na dvd w stanach jest rok wczesniej niz w polskim kinie, na szczescie jest z tym coraz lepiej i filmy sa coraz wczesniej). Odpowiedz Link Zgłoś