Dodaj do ulubionych

Tanie biuro rachunkowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 11:20
Prowadzę sklep internetowy, firma jednoosobowa.
Szukam taniego biura w Ciechanowie, które będzie prowadziło
moją księgowość. W Warszawie i innych miastach za podobną usługę
kilku znajomych płaci 100zł. Byłem w kilku biurach, ale w naszym mieście
wycenili usługę na min. 300zł.

Może ktoś zna tanie biuro ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 11:27
      To chłopie przenieś swoją siedzibę do Warszawy bo w Ciechanowie jak
      cię Urząd Skarbowy skasuje to taniej cię wyjdzie wynajęcie połowy
      pałacu kultury w Warszawie.
      • Gość: ciechanowianin Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 11:55
        wtracajac w temat w ciechanowie w ogole sa kosmiczne ceny, ja jestem
        na etapie zalatwiania slubu (slub zapowiedzi dokumenty z 2 parafi
        itp) w sumie wyniesie mnie to ok 1300 zl,
        znajoma zalatwiala niespelna pol roku temu to samo w warszawie i
        zmiescila sie w 500
        z kolei w gdyni ponoc panuje zastada "co łaska" - koszta granicza na
        poziomie 400
        • Gość: jano Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 12:48
          raz jest co łaska, drugi raz określone kwoty
          • Gość: pracownik biura Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.centertel.pl 07.12.08, 12:53
            Trudno powiedziec ile kazdy placi Kazda firma jest inna jak kazdy
            kto ja prowadzi.
            Ceny zalezne sa od tego czy prowadzona firma jest Vatowcem co wiaze
            sie ze skladaniem dodatkowych deklaracji VAT, czy firma wystawia
            duzo faktur i czy ma duzo faktur zakupowych.
            Wszystko zalezy od ilosci, jednak mozna placic mniej jezeli nie
            dostaje sie faktury na uslugi, biuro nie ponosi odpowiedzialnosci
            itp.
            Osobiscie spotkalem sie z przypadkiem przejecia klienta z biura z
            warszawy, gdzie okazalo sie ze polowa faktur nie byla wpisana i
            nalezalo robic korekty z calego roku.
            Podaj przyblizona liczbe faktur i zasady rozliczania Twojej firmy a
            jestem w stanie powiedziec Ci cene uslugi
            • Gość: Kamil Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 14:30
              Witaj,

Tak jak pisałem od stycznia planuję otwarcie sklepu internetowego.
              Będę sprzedawał filmy dvd. Zakładam że liczba faktur będzie mała,
              to głównie kupują osoby prywatne na paragon. Sklep na początku nie będzie znany,
              więc jeśli miesięcznie sprzedam 100 filmów, to będzie max. Z tego niewielki
              ułamek to faktury. Oczywiście później, jeśli będzie więcej zamówień, to można z
              biurem ustalić wyższą opłatę. Chodzi mi na początek działalności, żeby koszty i
              opłaty były małe.

Co do formy rozliczania, to w tej sprawie będę rozmawiał z danym biurem, co mi
              poleca. Bo ja na sprawach podatkowych się nie znam.
              • Gość: a Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 14:51
                Jeśli otwierasz sklep z filami DVD to pomyśl jeszcze o muzyce, bo niestety z
                tego co się orientuję to tylko w księgarni można kupić porządną płytę a i tam
                mały wybór.
                Trzymam kciuki i pomyśl o rozszerzeniu asortymentu.
                Powodzenia:)
                • Gość: pracownik biura Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.centertel.pl 07.12.08, 15:09
                  W zaleznosci od tego czy byl bys vatowcem czy nie nie sadze bys
                  zaplacil wiecej niz 200 zl napewno...
                  Co do wyboru formy opodatkowania to trudno mi powiedziec czy
                  sprzedaz filmow jest z gory objeta byciem vatowcem, takie
                  powazniejsze sprawy rozpatruja juz moje wyzsze wladze w pracy ;) ja
                  jestem na najnizszm szczeblu ;)
                  Ale przykladowo jezeli nie posiadal bys vatu, sprzedawal bys na kase
                  fiskalna (czyli cala sprzedaz miesieczna jest jednym wpisem raportu
                  z kasy) do tego kupil bys kolo 4-5 x w miesiacu towar w roznych
                  hurtowniach to cena miesiecznego rozliczenia takiej dzialanosci
                  oscylowala by w granicach okolo 100-150 zlotych.
                  • Gość: Kamil Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 17:13
                    Ale ja chcę mieć możliwość wystawiania faktur, ponieważ niektórzy klienci tego
                    wymagają. Także raczej muszę być vatowcem.
                    A możesz mi polecić dobre biuro rachunkowe ?
                    I najlepiej takie co na początku będzie miało takie stawki jak
                    opisałaś.

Czekam z założeniem firmy do nowego roku, wtedy z tego co czytałem wszystko w
                    jednym okienku można załatwić

Dzięki
                    • robeck Re: Tanie biuro rachunkowe 30.03.09, 10:53
                      drogi Kamilu.nie musisz byc Vatowcem.Vat oplaca sie jesli bedzies mial duze
                      koszty prowadzenia dzialalnosci i roznie spore ilosci wystawianych
                      faktur.inaczej zaniesiesz wiecej Vatu do skarbowki.natomiast zeby wystawiac
                      faktury Vat nie musisz byc Vatowcem.a z tego co piszesz o charakterze dzialania
                      twojej firmy bez sensu byloby isc na Vat od poczatku,na Vat wchodzisz gdy
                      przekroczysz pewien roczny obrot.nie wiem ile dokladnie jest teraz ale pewnie
                      dobrze ponad 80tys.dlatego lepiej zostan bez Vatu a faktury i tak bedziesz mogl
                      pisac i odliczac Vat.
                      co do biura rachunkowego- moja mala firme prowadzi pewne biuro z ciechanow ktore
                      w ty roku obchodzi 15 lecie.mnie podliczyla pani 100zl mies a teraz jeszcze z
                      racji jubileuszu mam 2mce gratis.w razie pytan o biuro podaje swojego maila.
                      robeck1@wp.pl pozdrawiam i zycze udanego biznesu!
                      • Gość: nowy Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.08.09, 20:23
                        Robeck...co Ty za paranoje wypisujesz , jak można nie być na VAcie i wystawiać
                        fv (gratuluje jeśli Twoje biuro pozwala Ci to robic:)).Limit 50 000zł w 2009r,
                        mylisz z PIT-em!
                  • Gość: nowy Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.08.09, 20:12
                    Kolego z biura rachunkowego, a czy wiesz do czego sluży kasa fiskalna do
                    ewidencjonowania Vatu należnego, więc jak można nie być VAT-owcem??
    • Gość: ania Podejmę pracę w biurze rachunkowym IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.08, 13:06
      Korzystając z okazji, mam pytanie do BIUR RACHUNKOWYCH - czy nie
      potrzebują pracownika tzn. POMOCY KSIĘGOWEJ? Podejmę pracę w biurze
      rachunkowym, bądź firmach - w dziale księgowości.
      Jestem absolwentką licencjackich studiów na kierunku finanse i
      rachunkowość. Do tej pory studiowałam dziennie, więc nie mam
      doświadczenia. Obecnie studiuję zaocznie na kierunku finanse i
      rachunkowość, specjalizacja rachunkowość. Zainteresowanym, po
      uprzednim kontakcie na maila: praca.ania@wp.pl mogę przesłać CV i
      list motywacyjny.

• marek_9 Re: Tanie biuro rachunkowe 28.01.09, 09:57
      Jeśli szukasz biura rachunkowego w Ciechanowie to dużo takich firm można znaleźć na tej stronie.
      • Gość: ania Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.09, 15:15
        dzięki, ale byłam prawie we wszystkich.
    • Gość: gość Re: Tanie biuro rachunkowe IP: 79.191.144.* 30.01.09, 11:43
      Chodzi Ci o tanie... czy dobre ?, bo te dwie rzeczy się wykluczją :))
      Jest wiele osób, które podejmą sie tego, ale w razie czego, umywają
      ręce i nie biorą odpowiedzialności za nic, ponieważ nie są związane
      żadną umową, Prawdziwe biura podpisując z podatnikiem umowę o
      współpracy biorą na siebie odpowiedzialnośc za to co robią,
      wystawiają faktury , płacą podatki więc i cena za usługę jest wyższa.
    • mariusznowak.3 Tanie biuro rachunkowe 10.02.09, 10:04
      O tym jak wybierać biura rachunkowe można dowiedzieć się w tym artykule.
    • Gość: Tomek Re: Tanie biuro rachunkowe IP: 64.236.188.* 26.03.09, 15:12
      Sprawdź biuro ABEX Biuro Rachunkowe w Warszawie pewnie zapłacisz
      około 150zł
    • Gość: maro Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 12:26
      najgorsze jest na broniewskiego 23.nie chodz tam bo ona nie umie
      rozliczac i pozniej sa problemy ze skarbowka
      • krokodyl272 Re: Tanie biuro rachunkowe 07.06.09, 22:55
        Podnoszę temat, bo sam jestem zainteresowany. Czy ktoś mógłby (z własnego
        doświadczenia) polecić jakieś konkretne biuro rachunkowe w Ciechanowie? Nie musi
        być najtańsze w mieście, ale niech to będzie ktoś, kto jest fachowcem w tej
        dziedzinie.

Byłem u Tyburskich i na wejściu spotkałem się z taką propozycją ze strony
        jednego z właścicieli. Jak Pan chce, to bez faktury 150zł, a jak z fakturą, to
        180zł, ale fakturę piszemy na 50zł. I to jest tzw. "uczciwa" propozycja biura
        księgowego... Oni płacą podatek od 50zł, a ja mam w plecy 130zł kosztów. Niezły
        biznes :)

Tak więc proszę, podzielcie się swoimi doświadczeniami i polećcie kogoś
        uczciwego. Z góry dziękuję.
        • krokodyl272 Re: Tanie biuro rachunkowe 12.07.09, 23:05
          Wybaczcie, że znów podbijam wątek, ale może ktoś słyszał coś dobrego o p.
          Januszu z Ojrzenia? (nie znam nazwiska)
        • Gość: nowy Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.08.09, 20:36
          jakiś czas temu pracowałem w takim biurze rachunkowym w małym miasteczku woj.
          mazowieckie, gdzie w podobny sposób były wystawiane fv za prowadzenie
          księgowości co u zacytowanych przez Ciebie Tyburskich.W tej chwili pracuje w
          biurze w Warszawie, gdzie już takich praktyk nie ma, ale oni natomiast liczą
          sobie za wszystko dodatkowe...
    • Gość: zaraddny Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.09, 23:13
      Jestem księgowym i powiem Ci że za 100 pln to :-) papierów nie
      chciałoby się mi oglądać a co dopiero cię rozliczać. Jak jesteś
      początkujący i malutki przedsiembiorca to naucz się sam to robić w
      końcu liczy sie każdy grosz :-) Jak masz juz jakieś obroty i robisz
      w e-commerce to zainwestuj w oprogramowanie które automatyzuje te
      czynności, a jak sie mykniesz i skarbówka Ci wejdzię na główkę wtedy
      pseudo oszczędzanie Ci się zwróci. Jak chcesz mieć księgowość za
      darmo to zapisz sie do Inkubatora przedsiembiorczości tylko ze tam
      też e-coomercowcy płacą abonament 200-300 pln za inkubator
      • krokodyl272 Re: Tanie biuro rachunkowe 12.07.09, 23:36
        Na ifirma.pl jest jeszcze taniej i wszystko robi się samo, ale czasem wolałbym
        mieć kogoś, kto mógłby coś doradzić i podpowiedzieć w niektórych sprawach. Np.
        kredyt, czy leasing samochodu w zadanych warunkach prowadzonej działalności lub
        coś w sprawie amortyzacji niektórych środków trwałych.
        • Gość: zaraddny Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.09, 23:42
          Z tą iFirmą to są takie numery, że polecam ją tylko takim co poprawią
          sami po sobie :-) wystarczy przeczytać pierwszy lepszy artykuł na
          podatki.pl :-) Uważam że kiedyś do tego dorosniemy ale jeszcze nie
          teraz.. pozatym Ifirma nie napisze np. pisma ws. wydania interpretacji
          podatkowej i nie rozwiążę masy problemów wymagających ,,żywego
          organizmu".. rola tego narzędzia to raczej automatyzacja dla radzących
          sobie samodzielnie.
          • Gość: wbw Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 08:51
            Biuro Rachunkowe "DYMERSKI" koło giełdy
    • vivamachine Re: Tanie biuro rachunkowe 28.09.09, 13:37
      Ja polecam biuro rachunkowe z siedzibą w Krakowie. Właścicielka wyjątkowo sympatyczna i kompetentna. Sam prowadzę sklep internetowy i tą Panią widuję raz na kwartał w celu przekazania koniecznych dokumentów. Przez kontrolę przeszedłem bez problemu. Jestem na książce przychodów i rozchodów - zasady ogólne. Mogę z czystym sumieniem polecić a ceny rewelacja - do 150 zł brutto miesiąc
      • Gość: nowy Re: Tanie biuro rachunkowe IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.11.09, 21:43
        tanie biuro, tania reklama...osobiście nie polecam tego typu
        rozliczeń.Księgowość na odległość...to dobre gdy masz jedną , dwie faktury
        miesięcznie. 3*150zł(kwartał)=450zł dla biura, podróż takiej księgowej raz na
        kwartał do Ciechanowa na spotkanie (200zł) zostaje 250 dochodu :)rozbawił mnie
        ten tekst z tym spotkaniem z księgową, dobre...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka