Gość: arletta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 19:16 co teraz będzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ag Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:04 Może wreszcie coś zrozumie ten pan tyszkiewicz i przestanie obsesyjnie mordować swoimi liścikami prokuraturę bo to grozi zablokowaniem normalnej pracy prokuratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:07 Nic. Spokój. A co miało być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezydento IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:12 Tyszkiewicz z pomocą prawników tak zakręcił Prokuraturą w Ciechanowie , że oskarżenie idzie do Sądu Karnego. Bravo Panie radny. Trzymamy kciuki. Za kilka dni będzie oskarżony Waldemar Wardzinski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erty Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:23 Rzeczywiście pytałem się kolegi adwokata, jeśli Sąd tak jak miało to w przypadku tej sprawy raz uchylił decyzję Prokuratury to oskarżenie trafia bezpośrednio do Sądu Karnego. Jest jakaś wprowadzona przez unię europejską dyrektywa wobec osób publicznych. Polski Sejm musiał to wprowadzić do Kodeksu Karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erty Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:25 To się nazywa instytucja oskarżenia subsydiarnego. Jakaś prawnicza formuła. Więc za kilka dni będziemy mieli oskarżonego Prezydenta Waldemara Wardzińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:32 Spotkałem dzisiaj Staśka Tyszkiewicza zadowolony jakby wygrał milion w totka. Powiedział, że wraca z prokuratury, bo idzie oskarżenie na Wardzińskiego do Sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student prawa Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:40 Tak to prawda, miałem to na wykładach. Wprowadzono to do Kodeksu Prawnego jako wentyl wobec uległej wobec władzy prokuratur. Ma to na celu zabezpieczenie państwa przed działaniem polityków i nacisków na prokuratury. Ktoś bardzo dobrze podpowiada radnemu Tyszkiewiczowi. Więc należy uznać, że mamy po raz pierwszy w historii Ciechanowa oskarżonego Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokat Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:43 Spełnia się czarny sen prezydenta. Będzie oskarżany przez Pana Stanisława Tyszkiewicza przed Sądem Karnym. Gratuluję sukcesu i pomysłu. Można stwierdzić, że będziemy mieli oskarżonego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLDowiec sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezydento IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:48 Kilka osób już pije za zdrowie Tyszkiewicza, ja też. Pełen szacunek dla Pana radnego. Czeka nas tz. grillowanie prezydenta w Sądzie Karnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:53 Skąd żeście wzięli te bzdury. Studencie, u mnie masz jedynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student prawa Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:56 a ty co taki sam profesor jak profesor Szeski Ciężko przełknąć, że Ciechanów ma oskarżonego Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saab Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:24 twoje kłamstwo ma krótkie nogi. od pomówienia do ławy oskarżonych droga daleka za oszczerstwa sam możesz tam trafić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny joryk Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:54 biedny T. nie je, nie śpi, ma już omamy, że prezydent w więzieniu. tak kończy się obsesyjna obsesja. to oczywista oczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seksoholik Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:00 Małkowski to przynajmniej na wieży w Olsztynie coś tam coś tam. Prezydent z Piotrkowa to kasę zahaltował. Nasz prezio co zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dua Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:01 Czego to ja już nie czytałam na tym forum. Na przykład, że prezydenta wyprowadzają w kajdankach i okazało się, że to nieprawda. Miesiące temu - że sprawa już w sądzie. Też nieprawda. Po tylu kłamstwach nie wierzę w układ Wwardińskiego tylko w nienawiść Tyszkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:16 ja nie w temacie ... a o co generalnie Wardzynski byl oskarzony??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saab Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:25 o nic. nigdy nie był oskarżony. za to notorycznie jest pomawiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GWC Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:31 Nie udzielenie informacji na podstawie ustawy o dostępie do informacji publicznej. Radny Stanisław Tyszkiewicz działając na podstawie powyższej ustawy zapytał Pana Prezydenta, jaką działkę Pan Prezydent zamierza zakupić pod rozbudowę wysypiska w Woli Pawłowskiej o której Pan Prezydent wspomniał we wniosku o fundusze unijne. Przypominam, że w tym samym czasie jak Prezydent składał wniosek o fundusze obok wysypiska 7 ha zakupiła radna PO Dorota Jezierska. Prezydent nie odpowiedział radnemu Tyszkiewiczowi na powyższe pytanie co wg ustawy jest zagrożone odpowiedzialnością karną (Tygodnik Ciechanowski w podobnej sprawie doprowadził do skazania Wójta Kołakowskiego, często opisywanego na łamach TC) Druga sprawa to poświadczenie nieprawdy w wyżej opisanym wniosku przez Prezydenta. Otóż Prezydent we wniosku wpisał, że teren pod przyszłą budowę wysypiska posiada plan zagospodarowania przestrzennego co w sposób oczywisty jest nieprawdą bo wystarczy sprawdzić to w gminie Ciechanów. Ponadto dalej w prokuraturze w Ciechanowie trwa sprawa o sfałszowanie wypisu z rejestru gruntów. Otóż nasz genialny Prezydent bez żadnego postępowania w sprawie przekwalifikowania gruntów zamienił literki w powyższym wypisie z drogi na działkę budowlaną. Każdy kto kiedykolwiek przekwalifikowywał grunt wie jaka to żmudna praca. Jak chce to szybko zrobić to wystarczy zapytać Prezydenta jak to zrobić podrabiając dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiu Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: 94.254.255.* 18.03.09, 22:55 a ja usłyszałem coś na tym forum o likwidacji jakiegoś POMu. Zupełnie nie znam sprawy, ale domagam się informacji w trybie dostępu do informacji publicznej. Bo słyszałem, ze ty jako radny wiesz coś na ten temat. Jeśli nie udzielisz mi informacji na tym forum w trybie pilnym, spodziewaj się doniesienia do prokuratury. czas upływa, spiesz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryczek Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 23:17 Co ty GCW,czytać nie umiesz? Właśnie prokuratura umorzyła te sprawy. MOże trzeba ci to napisać dużymi literami? Coś mało rozgarnięty jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny joryk Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 23:20 trochę zrozumienia dla człeka. wypisuje to samo od tygodni i płyta mu się zacięła. biedny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo22 Re: sprawa trafia do Sądu Karnego przeciwko Prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:35 Dacie wiarę, że T. ciągle jeszcze wierzy, że po latach przebierania nogami dorwie się do władzy?Trzeba mu przyznać, że chwyta się wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny joryk Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:50 dodajmy - brzydko się chwyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somnambulik Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 23:04 Dear S.T.,jak samopoczucie po n-tym umorzeniu? Nie martw się,zostało ci jeszcze oskarżenie paru osób o (podpowiadam): a- śmiecenie w miejscu publicznym b- poglądy inne niż twoje c- nielegalne przebywanie w twoich koszmarach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lio Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 06:49 Obrońcy Prezydenta Wardzińskiego i specjaliści od prawa karnego nie zakrzyczycie prawdy. Poczekajcie kilka dni, spokojnie. Waldemar Wardziński oskarżony Prezydent. Pierwszy w historii Ciechanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autograf Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 21:56 Pani Redaktor mgr (.)(.). "Umorzone" pisze się przez " RZ " a nie przez " Ż ". Właśnie przez "rz" się pisze, Pani Magister (.)(.)! Umorzenie ma związek ze słowem "morze", np. Morze Bałtyckie, Pomorze, itp., a nie ze słowem "może", np. może da, może nie da. Tak Pani Magister! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korto Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:01 I pewnie, warto jeszce z 10 rzy powtórzyć: UMORZONE. I tak Stasiu 100 razy napisze, że już jutro, pojutrze, za tydzień, miesiąc, za rok w kajdanach, kazamatach, pasiakach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone(błąd ort. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:13 Siedzą dzień i noc przy monitorach śledząc co może napisać Pan. T. Mają chyba dyżury. Ale jaja. Natychmiast wrzucają z góry ustalone riposty. Ale jaja. Czują, że muszą się bronić. Widać, że mają z góry ustaloną strategię obrony. Ale jaja. Ale przed czym? Przed Panem T.? Niemożliwe. Pan T. to zwykły radny T. Więc przed czym się bronią tak systemowo, zorganizowanie, dzień i noc ??? O chwała Ci radny T., obywatelu T., za poruszenie super wrażliwej, nadwrażliwej struny. Za Twoją intuicję i fachową wiedzę. Ramzes. Ale jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korto Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone(błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:22 To raczej ty Ramzes dyżurujesz,bo to "ale jaja" wypisywałeś jako tyle osób,że nie idzie spamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone(błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:29 Bo ja jestem lunatykiem Korto. Mnie nie spać, mnie szukać sensacji nocą. Sfotografować. Opisać. Znalazłem. To Ty Korto dyżurujesz. W Twoim wieku zamiast być z dziewczyną, sam na sam, tylko ona i Ty, to Ty sprawdzasz, jak na dyżurze, co napisał ewentualnie radny T. Oj. Trudno mi Cię zrozumieć, Korto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone(błąd IP: 89.108.244.* 19.03.09, 22:27 to widzę odwrotnie. Wolno mi, czy mam spodziewać się zaproszenia do prokuratury? Zaznaczam jestem spoza, ale mam wielu znajomych, co w kontekście wyborów może się liczyć. Więc obrazi mnie Pan i oskarży, czy nie? Bo tu jest tak, ze to Pan T,. grozi wszystkim o innych poglądach. A dyżur to on ma 48 godzinny, nie zauważłem, zeby Go nie było. Jest stale. Poza netem go nie ma, więc musi gdzieś być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes(woman Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone(błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:53 A skąd wiesz "a ju", że ja to "Pan" a nie "Pani"?. Ja nie jestem Pan T., tylko zwykła obywatelka. Jako obywatelka jestem wyczulona na takie akcenty męsko-damskie, takie jak u Ciebie "a ju". Nie martw się o prokuraturę, prokuratura nie zajmuje się nocnymi markami (potwierdź w ustawie o prokuraturze). Kiedyś po zmroku za oknem grasowały wilkołaki. Teraz w Ciechanowie gdy się ściemni to kilkunastu obywateli i kilka obywatelek za oknem w ciemności widzi i słyszy obywatela-radnego T. Ale jaja, chciałoby się powiedzieć. Ale to jest problem społeczny, bo to są wpływowi ludzie, co tak widzą i słyszą. Oni mogą dużo. A z takimi omamami, to ile oni mogą nawyprawiać "a ju"? Widzisz, jest problem społeczny. Jeszcze trochę a trzeba będzie dać znać do komisji sejmowej. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone(błąd IP: 89.108.244.* 19.03.09, 23:13 widzisz koleżanko, boję się bardziej chorego na podejrzliwość i wszechobecnego jak wielki brat radnego T. niż kogokolwiek innego. Wolno mi? W innych okolicznościach bez watpliwości, ale tu zaczynam się obawiać.Ktoś szczuje mieszkańców przeciw sobie, nienawiść która leje się z wpisów na tym forum przekracza wszelkie granice. Moje zdanie jest jednoznaczne: nie wiem czy to radny T. czy ludzie pod niego się podpinający. Nigdy w Ciechanowie jednak nie było bardziej złych ludzi niż oni. I możecie mnie za to aresztować, proszę bardzo. Taka jest moja opinia, wyrażona w jeszcze wolnym kraju. Wolnym do chwili, w którym przejmiecie władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes(woman Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone(błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 00:01 Ale egzaltacja Koleżanko! Dzieje Ciechanowa sięgają co najmniej trzech tysięcy lat (vide historiografia Farskiej Góry, podfarza, skarpy północno-wschodniej). W międzyczasie najeżdżali tu Latenowie (Celtowie), Prusowie (m.in. Jaćwingowie), Litwini, carskie wojska, Wehrmacht, a ostatnio głupie myśli liberalne. Czy "oni", tych których wskazujesz, są gorsi niż tamci dotychczas? Koleżanko "a ja", nie bądź taka ciotka rewolucji, bo się możesz sama nadziać na kołek, który na siebie nastawiasz. Nic przyjemnego. Nikt Cię nie aresztuje, bo nie aresztuje się dzisiaj za egzaltację i rozbiegane myśli. Możesz dalej sobie myśleć w taki sposób, ale po co? Lepiej pomyśl sobie o czymś przyjemnym, o palmach, ciepłych krajach, słoniach i wielbłądach, oraz szumiącym morzu. Zamknij oczy, rozluźnij się, i marz sobie o rajskiej wyspie, wyspie, wyspie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Śledztwo w sprawie Wardzińskiego umożone(błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 09:00 człowiek o nierozbieganych myślach, który wermacht z liberalizmem zestawia, to napisał... Odpowiedz Link Zgłoś