Dodaj do ulubionych

Kożlakiewicz jak Misiak

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 17:33
Zauważyliście może artykuł w TC jak to firma CEDROB będąca własnością Pana Posła z PO Mirosława Kożlakiewicza dostała ulgi podatkowe pod grunty pod Raciążem. O takim traktowaniu normalny śmiertelnik może sobie pomarzyć.
www.tc.ciechanow.pl/aktualnosc-6085-_cedrob_zainwestuje_pod_raciazem.html
Obserwuj wątek
    • Gość: współwłaściciel Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.chello.pl 20.03.09, 17:46
      A od kiedy to firma Cedrob jest WŁASNOŚCIĄ!!!! posła Koźlakiewicza????
      Może trochę więcej precyzji
      • Gość: podatnik Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 17:56
        wejdź na jego oświadczenie majątkowe
        • Gość: podatnik Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 17:59
          orka.sejm.gov.pl/osw6.nsf/($All)/DACCCA7FDDD45D28C125743400554423/$File/OSW1_184.pdf?OpenElement
    • pierwszy.obywatel Re: Kożlakiewicz jak Misiak 20.03.09, 18:13
      Tworzy się sztuczne enklawy dla wybranych firm w ramach przyciągnięcia inwestora
      zagranicznego, a teraz to nawet i krajowego.
      Niby tak ma wyglądać postęp i globalizacja dla wielkich i silnych ;-)
      W czasie kryzysu te enklawy nie chronią ludzi przed bezrobociem,a
      Ciechanów ma podobną enklawę przy drukarni Bauer i co pełną parą idzie
      drukowanie głupawych gazetek?
      • magik1985 Re: Kożlakiewicz jak Misiak 20.03.09, 19:43
        a gdzie tu jest mowa o właścicielstwie?
        ja widzę:
        1x gospodarstwo rolne
        2x ferma drobiu
        3x mieszkanie w Warszawie
        i udziały w firmie CEDROB.
        a udziały to chyba jeszcze nie właścicielstwo?
        • Gość: sok Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:48
          Udział to jest tytuł własności w spółce prawa handlowego. Jak kupujesz lub
          powołujesz spółkę to w akcie notarialnym notariusz zrobi wpis, że obejmujesz
          udziały. Kapitał spółki dzieli się na udziały. Pan Senator Misiak również ma
          udziały w spółce Work Service tak samo jak Poseł Kożlakiewicz w Cedrobie.
          • Gość: udział Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 20:35
            Udział wg wikipedi:
            Udział - ogół uprawnień i obowiązków wspólnika wobec spółki, która wyznacza status prawny wspólnika. Jest podstawą bycia wspólnikiem w spółce.
            Udziały powinny stanowić odzwierciedlenie wkładów wniesionych do spółki. Na przykład w spółkach akcyjnych o wielkości udziałów danego podmiotu, decyduje ilość akcji przez niego posiadanych.
            Udział dotyczy także części współwłasności lub innej wspólności, w tym zwłaszcza spadku (udziały spadkowe).
            • Gość: hehehe Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 21:07
              Rodzinny interes, każdy wie, że to jego rodzina. Popatrzcie w KRS.
              www.krs-online.com.pl/cedrob-spolka-akcyjna-krs-133769.html
    • Gość: redroom Re: Taki tytuł wątku to świństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:35
      Do podatnika.
      Taki tytuł wątku to zwykłe świństwo.Co Koźlakiewicz ma wspólnego z
      Misiakiem?!Jest bogaty,więc winny?Ty co,komunista z rewolucyjnym
      zacięciem?
      Najlepiej,żeby wszyscy biedni byli i robili kęsim każdemu,kto do
      czegoś w życiu doszedł?Taką masz wizję polskiego dobrobytu?
      Idź na swoje,haruj,nie śpij po nocach w strachu o spłacenie kredytów
      i wtedy pogadamy.Taka zawiść to podłość i powód do wstydu.
      • Gość: podatnik Re: Taki tytuł wątku to świństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 08:03
        Jakie świństwo, to ja tych Panów zapisałem do Platformy? Ja tylko pokazuje takie
        same mechanizmy. Pan Misiak jako senator i jego firma otrzymuje intratne
        zlecenie rządowe. Pan Kożlakiewicz jako poseł i jego firma otrzymuje intratne
        zwolnienia podatkowe, żadna instytucja w Ciechanowie nie może nic zrobić aby
        firma Pana Posła nie smrodziła na pół Ciechanowa.
        • Gość: czytelnik Kożlakiewicz wg Dziennika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 08:17
          Koźlakiewicz Mirosław - Fermy Koźlakiewicz s.j., Ferma drobiu Koźlakiewicz s.c.,
          akcje Cedrob Ciechanów, członek rady nadzorczej, z tego tytułu dochód 26 tys.
          zł, ponadto 300 udziałów w firmie hodowlanej, komisja rolnictwa i rozwoju wsi.
          • Gość: CzytelnikII Re: Kożlakiewicz wg Dziennika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 14:39
            Tutaj mamy innego posła PO
            www.se.pl/wydarzenia/kraj/napisa-ustawe-dla-siebie-i-zony_93233.html
            • Gość: bbbb10 Re: Kożlakiewicz wg Dziennika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 20:58
              Ciekawe!!
        • Gość: ciechanowianin Re: Taki tytuł wątku to świństwo IP: *.cdma.centertel.pl 21.03.09, 21:10
          Znam pana Posła-to człowiek o wyjątkowej klasie.Takich ludzi nam
          potrzeba w naszym kraju.
          Prosze nie atakować człowieka,który tyle zrobił dla naszego miasta.
          Często myje samochód nieopodal CEDROBU i nic nie czułem
          nieprzyjemnego w powietrzu.
          Nie wolno być zawistnym,że Pan Mirosław doszedł tak wysoko.
          Pozdrowienia dla pana Posła.
          • Gość: sasiad Re: Taki tytuł wątku to świństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 22:10
            Znam pana Senatora-to człowiek o wyjątkowej klasie.Takich ludzi nam
            potrzeba w naszym kraju.
            Prosze nie atakować człowieka,który tyle zrobił dla tamtego miasta.

No właśnie dlatego, że obaj dużo robią dla siebie to przy okazji każdy z nich robi coś niecoś dla swojego miasta.
            • Gość: żurek Re: Taki tytuł wątku to świństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 22:22
              A wy co zrobiliście wyjątkowego, albo chociaż zwykłego, ale nie
              tylko dla siebie? Poprawiacie sobie samopoczucie anonimowo wyżywając
              się na kimś, kto zaszedł wyżej niż wy. Może tak w oczy? Ale pewnie
              jesteście zbyt tchórzliwi.
              • Gość: KraGr Re: Taki tytuł wątku to świństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 23:09
                Skasowali mi wypowiedź na wątku poświęconym aktywności posłów z
                Ciechanowa. Dlatego tu chciałem oświadczyć, że szanuję i poważam
                posła Kołakowskiego za wrażliwość na ludzkie sprawy, za wrażliwość
                na potrzeby Ciechanowa, i za zorganizowanie i prowadzenie biura
                poselskiego profesjonalnie i rzeczowo odnoszącego się do spraw
                obywateli. Jak mi tu nie puszczą, będę pisał na wątkach
                warszawskich, itd. GrKr
                • Gość: wio Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 07:55
                  Myślę, myślę i jakoś nic nie mogę sobie przypomnieć co Pan Poseł Kożlakiewicz
                  zrobił dla Ciechanowa. Za to dużo wiem co Ciechanów zrobiła dla Pana Posła. Od
                  ofiarowania Panu Posłowi Cedrobu za śmieszną cenę rozłożoną na raty. Teraz
                  ofiaruje nasze społeczeństwo ulgi podatkowe zgodnie z hasłem wyborczym, aby żyło
                  się ludziom platformy lepiej, pełna miłość dla swoich.
                  • Gość: wio Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 08:03
                    W internecie na google wpisując cedrob+Raciąż można znaleźć wniosek dla Cedrobu
                    do Waldka Pawlaka ministra gospodarki kolega koalicjant oraz projekt
                    rozporządzenia rady ministrów wprowadzający strefę z ulgami podatkowymi. Kto
                    jest premierem, niech ja zgadnę, o Słońce Peru Donald Tusk kolega partyjny
                    naszego posła.
          • Gość: nos Re: Taki tytuł wątku to świństwo IP: *.chello.pl 22.03.09, 09:18
            Nie znam osobiście posła,ale jak ktoś pisze że nie śmierdzi przed Cedrobem to
            żyje w innym mieście,no i cedrob jest znany w mieście z tego że lódzie pracują
            tam za grosze,wyzysk na maxa!
            • Gość: nos2 Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:36
              Też myję obok cedrobu samochód na myjni. Smród taki, że kilka razy myślałem, że
              puszczę pawia. Szczególnie latem. Współczuję okolicznym mieszkańcom.
    • pierwszy.obywatel Re: Kożlakiewicz jak Misiak 22.03.09, 10:12
      Coś jest na rzeczy ze specjalnym potraktowaniem posła Koźlakiewicza
      bo wchodząc na stronkę tej Łódzkiej Strefy dość rozproszonej wbrew nazwie.
      Miejscowości Raciąż tam nie ma, a nawet z najwyższego budynku w Łodzi nie zobaczysz tego miejsca ;-).
      www.paiz.gov.pl/index/?id=ba3866600c3540f67c1e9575e213be0a
      Populizm mój i wielu innych ludzi bierze się stąd, że ludzie tam zatrudnieni nie są specjalnie dowartościowani pensjami.

ps.kto wie dlaczego w Gumowie nie ma możliwości rozbudowy mieszalni pasz skoro to praktycznie o rzut kamieniem lezy ten Raciąż.

Gość portalu: podatnik napisał(a):

> Zauważyliście może artykuł w TC jak to firma CEDROB będąca własnością Pana Posł
      > a z PO Mirosława Kożlakiewicza dostała ulgi podatkowe pod grunty pod Raciążem.
      > O takim traktowaniu normalny śmiertelnik może sobie pomarzyć.
      > www.tc.ciechanow.pl/aktualnosc-6085-_cedrob_zainwestuje_pod_raciazem.html
      • Gość: podatnik Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 10:50
        Na stronie Łódzkiej Strefy Ekonomicznej jest link do projektu rozporządzenia Rady Ministrów gdzie jest wpisany Cedrob i teren w Raciążu.
        www.sse.lodz.pl/index.php?ids=16&id=1074
        • Gość: walery555 Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 10:54
          Dostałeś rozkaz od wodza, żeby błazna z siebie robić. To możesz
          wodza powiadomić, że zadanie wykonane.
          • Gość: ziu Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 11:00
            Pan Poseł Kożlakiewicz jest osobą publiczną, musi się więc liczyć z krytyką i
            kontrolą społeczną.
            • Gość: członek z PSLu Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 11:08
              Widzicie i my członkowie z PSLu z ludźmi o takiej reputacji musimy współrządzić.
              • Gość: POwiec Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 14:29
                To my Platforma musimy wasz nepotyzm tolerować. Obsadziliście cały Ciechanów
                swoją rodziną. My jedyni w historii Ciechanowa wszystkie stanowiska obsadzamy
                fachowcami z konkursu.
        • pierwszy.obywatel Re: Kożlakiewicz jak Misiak 22.03.09, 15:03
          Główna strona internetowa pokazuje, że Raciąż jest na dokładkę dla Cedrobu w ostatnim czasie wycyganiony ;-)

Gość portalu: podatnik napisał(a):

> Na stronie Łódzkiej Strefy Ekonomicznej jest link do projektu rozporządzenia Ra
          > dy Ministrów gdzie jest wpisany Cedrob i teren w Raciążu.
          > www.sse.lodz.pl/index.php?ids=16&id=1074
          • Gość: podatnik Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 15:16
            Tutaj można poczytać o przywilejach w takiej strefie.
            www.sse.lodz.pl/index.php?ids=6&lang=pl
            • Gość: widz Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:02
              Dzisiaj w Dzienniku jest wywiad z Panem posłem Kożlakiewiczem. Widzę po półtora
              roku rządzenia syndrom poprzedników. Ta sama śpiewka o nagonce mediów i opozycji.
              • Gość: mława Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 14:12
                W Mławie jak widać Pan Poseł jest kochany. Media mławskie jednak potrafią pisać
                o trudnych tematach.
                www.gazetamlawska.pl/2008/02/13/gazeta-mlawska-numer-7-19/
                • Gość: piu Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:49
                  Nowy skandalik z Misiakiem z PO tym razem bez przetargu miliony szły z poczty do
                  firmy Misiaka. Na podwyżki dla listonoszy nie ma. Liberały aferały.
                  • Gość: pio Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 13:37
                    Przy korycie jest to ciągnie ile wlezie jak Misiak. Niedługo będą dni biblijne
                    to publicznie winy odkupi.
                    • Gość: romek Re: Kożlakiewicz jak Misiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 08:04
                      głosuj www.plockaprawica.net/news.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka