Dodaj do ulubionych

ciąg dalszy o CKiS

24.04.09, 11:49
Zastanawia mnie jak następny dyrektor CKiS lub wtedy może już MDK oradzi sobie
z promocją Kultury i Sztuki przez duże K i Sz.w Ciechanowie.
Czy będzie sprzedawał tanie bilety czy może za darmo wpuszczał chętnych, a
może robił łapanki na ulicy na widzów ?
Czy cena 30zł ma tu znaczenie, a może cena 5zł za bilet byłaby poniżająca dla
grających aktorów ?

Planowałem pójść dziś na spektakl teatralny Kobieta w czerni i klops, bo
czytam na www.ciechanowonline , bo nawet nie tu na tym forum.

Kobieta w czerni - spektakl teatralny. SPEKTAKL ZOSTAŁ ODWOŁANY

Piszę to w kontekście wielkiej hucpy partyjnych kacyków jak pozbyć się
niewygodnego faceta, który staje się tak naprawdę wyrzutem sumienia dla
rządzących tym miastem i powiatem.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 11:56
      sztuke odwolano bo nie bylo zainteresowania ze strony
      ludzi...ludziom nie dogodzi, nawet sztuki przez duże SZ nie chca
      ogladac a uwazam ze cena nie byla wygórowana jak na range tego typu
      imprez
    • pierwszy.obywatel Re: ciąg dalszy o CKiS 24.04.09, 21:53
      I widać jak wielka jest dyskusja co z tym fantem zrobić.

Całe tabuny z ratusza i starostwa pracowników dało plamę, albo nie dostało smsa
      'pisać na forum na Kęsika', a było tego 300-400, a może 500 postów przeciw niby
      indolencji Kęsika.
      Gdzie jest Marek Zalewski, SławekG, BielikOil , bo ja jestem , a wy czemu
      milczycie ?
      • pierwszy.obywatel Re: ciąg dalszy o CKiS 24.04.09, 21:58
        Osobiście na miejscu dyr.Kęsika kilka ciekawych wydarzeń kulturalnych
        zakontraktowałbym ,a potem pokazał oponentom puste sale i odwołane imprezy.
        • Gość: Danka Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 08:05
          Jak się odzwyczajało ludzi od kultury w domu kultury to teraz takie są
          problemy. Swoją drogą jak ludzie w Ciechanowie wiedzą, że w domu kultury tylko
          szarpidruty mają miejsce to nikt poważny nie przyjdzie bo obciach. Jak chcą
          koncercik dla siebie zrobić to latają i promują a co zrobili żeby zachęcić ludzi
          do teatru. A tak prawdę mówiąc to z tym teatrem było celowe działanie Kęsika ,
          żeby pokazać że łon działa tylko ludzie nie chcom przyjść.
          • Gość: szrapidrut Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 11:02
            Ale głupoty zamieszcza portal, ta wypowiedż:" Jak się odzwyczaiło
            ludzi od kultury".
            To odzwyczajcie sie od jedzenia i chodzenia. Też będzie winien Kęsik.
            Ktoś to pisze takie rzeczy na pewno nigdy do "kultury" nie był
            przyzwyczajony, więc i " odzwyczajony" nie jest!!!
      • Gość: SławekG Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 11:23
        Jeśli o mnie chodzi to spędziłem 10 fantastycznych dni na trasie koncertowej w
        Polsce i na Ukrainie. Widziałem super koncerty, przemiłych organizatorów którzy
        wiedzą co, jak i po co robią. A jak zawiedzeni są frekwencją to najpierw
        zastanawiają się jakie oni popełnili błędy a nie dlaczego publiczność jest zła.
        I przestań wciągać mnie w swoje polityczne gierki.Wielokrotnie mówiłem że nie
        znam się na tyle na teatrze żebym mógł się wypowiadać. Nie rób tez ze mnie
        głównego oponenta Kęsika bo krytykuję instytucję Ckisz a nie dyrektora. Jak
        poczytasz i przemyślisz moje wpisy zrozumiesz. jak nie - twój problem.
    • Gość: szkic Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 11:15
      myślę,że Danuśka poleciał po bandzie w tekście i odbiła się i upadła głową na
      lud ciemny ;-)
      • Gość: a Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 20:28
        news.o.pl/2009/04/25/czaszka-z-connemary-bytomskie-centrum-kultury/
        • Gość: oko Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 23:42
          A może porównasz Pałac Kultury do naszego CKiSz.
          Bytom to nie Ciechanów, nie ta kasa i klasa decydentów.
          • funky_koval_3 Re: ciąg dalszy o CKiS 26.04.09, 14:10
            Tylko indolentny albo myślący inaczej dyrektor CkiSz może zakładać, że w mieście
            oddalonym 100 km od Warszawy, gdzie w teatrach można oglądać najlepszych aktorów
            w Polsce, ktokolwiek przyjdzie na trzecioligowy spektakl. Na kulturę trzeba mieć
            pomysł!!!
            • Gość: oko Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 18:01
              Co to znaczy "indolentny"?
              Co to jest "pomysł na kulturę"?
              Czy ja jestem głupi, czy ciekawy?
              Bezsens!!!
              • Gość: doFUNKY Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.09, 18:31
                gŁOS Z rATUSZA jest głosem najdobitniejszym i dobrze słyszalnym.
                Myślę,że warto wysłać warszawskim aktorom ten post, by posłuchali co szepcą
                nasze elity.
              • Gość: prr Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 18:32
                funky nauki u niesiełowskiego pobiera, taki sam elokwentny i pewnie też taki sam
                kształcuny
              • funky_koval_3 Re: ciąg dalszy o CKiS 26.04.09, 20:26
                indolencja niedołęstwo, nieudolność, niezaradność, nieporadność; ślamazarność;
                bierność.
                indolentny niezdarny; niemrawy, zobojętniały.

Etym. - łac. indolentia 'nieczułość na ból'; zob. in- 1; dolentia 'ból' od
                dolere 'odczuwać ból; ubolewać'; por. kondolencja.

źródło: Słownik wyrazów obcych.
                Kompromitujecie się tak dalej, pozdrowienia dla profesora Niesiołowskiego! Miło
                być wymienianym w tak zacnym towarzystwie:)
                • pierwszy.obywatel Re: ciąg dalszy o CKiS 26.04.09, 20:43
                  Oczywiście Funky postarał się zabłysnąć tym razem wyciągiem z uczonych ksiąg.
                  Czekamy Funky jaki masz pomysł na dobre i ciekawe przedstawienie w Ciechanowie ?
                  Co myślisz o mieszkańcach i ich kulturalnych oczekiwaniach?
                  Nie proponuj tylko
                  Tercetu Egzotycznego
                  Kabaretu MruMru
                  Spotkania z prof.Niesiołowskim
                  Zawodów w tańcu na rurze.
                • Gość: oko Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 20:58
                  Nie cytować proszę prof. Kopalińskiego,
                  przecież chodzi o to , że tego słowa nie
                  używa sie w tym kontekście w jakim raczył
                  pan go użyć i przepisywanie słownika nic nie pomoże.
                  Główka, główka gdzie?
                  • funky_koval_3 Re: ciąg dalszy o CKiS 26.04.09, 21:21
                    Nic nie przepisuję tylko przytaczam, na zasadach przypisu, bo raczył Pan zadać
                    pytanie, cytuję: "Co to znaczy "indolentny"?" . Jeśli chce Pan innej odpowiedzi
                    niż na zadane pytanie, proszę o precyzyjne formułowanie myśli.
                    Do ostatniej refleksji, cytuję: "> Główka, główka gdzie?", raczej się nie
                    odniosę, bo odpowiedzieć na nią zdolny jest tylko autor pytania. Naprawdę nie
                    wiem, gdzie jest Pana główka.
                    Z wyrazami współczucia.
                    • Gość: sdd Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.09, 21:31
                      jako mieszkaniec miasta Ciechanowa zazdroszczę Warszawie- Fabryki Trzciny
                      www.teatrpraga.pl/
                      szkoda ,że dysydent z Ratusza ma inne zdanie i tylko jak najgorzej świadczy to o
                      naszej klasie politycznej od miejskich sklepików po .... szkoda pisać o waszych
                      preferencjach kulturalnych

• funky_koval_3 Re: ciąg dalszy o CKiS 26.04.09, 22:48
                        Jako mieszkaniec Ciechanowa nie zazdroszczę niczego Warszawie, bo to stolica
                        mojego kraju, tylko nierozumni bądź nie-patrioci zazdroszczą jej czegokolwiek.
                        Jako mieszkaniec Ciechanowa, Polak, jestem dumny z rozwoju kultury w Warszawie,
                        a malkontentom przypominam, że zawiść jest grzechem. Jako mieszkaniec Ciechanowa
                        cieszę się, że w ciągu dwóch-trzech godzin od wyjazdu z Ciechanowa mogę brać
                        udział w najświetniejszych wydarzeniach kulturalnych w kraju. Nie zazdroszczę
                        tym bardziej Warszawie korków, myślę sobie czasem, ze na Żoliborz mam bliżej niż
                        mieszkaniec Ursynowa.
                        Jako mieszkaniec Ciechanowa ubolewam, że ciechanowskie centrum kultury nie ma
                        żadnych preferencji kulturalnych, o Tercecie Egzotycznym chciałbym przez litość
                        długo nie mówić. Jako mieszkaniec Ciechanowa chciałbym tylko przypomnieć, że
                        kultura to wyzwanie, które wymaga i preferencji, i wyczucia, i "słuchu", bo z
                        Warszawą nie ma co konkurować w dziedzinie "teatr profesjonalny", ale można w
                        zakresie teatru eksperymentu. O koncertach rockowych czy jazowych też można by
                        mówić długo... i o innych dziedzinach...
                        • Gość: czacza Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 23:07
                          No to powiedz cos o wczorajszym, byłeś chociaż?
                          Grał gosć na gitarze i wiesz, że w Warszawie takich mało, albo
                          wcale...
                          • Gość: sds Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 23:11
                            ja byłem,
                            osób mało,
                            koncert dobry,
                            piwko z soczkiem piłem i przy świeczce samotnie przy stoliku siedziałem
                    • Gość: oko Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 23:08
                      Ja też składam najszczersze...
                      • Gość: hurrrrrrra! Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:39
                        No, No. Już nie pierwszy raz funky_koval_3 błysnął erudycją. Więcej
                        nam takich trzeba! Fanky_koval_3 na prezydenta miasta Ciechanów!
                        • pierwszy.obywatel Re: ciąg dalszy o CKiS 27.04.09, 13:51
                          Ja tak sobie myślę,że ten Funky to już jest tym Prezydentem i tak sobie zawija
                          te sreberka na forum jak ten świstak
                          • Gość: metaforyk majowy Re: ciąg dalszy o CKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 23:28
                            Błądzisz pierwszy.obywatelu. Funky nie może być tym panem. Nasz
                            kolega Funky ma za duży zasób słów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka