Dodaj do ulubionych

Opiekunka do dziecka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 10:57
Czy może ktoś wie ile bierze teraz opiekunka do dziecka?
Obserwuj wątek
    • Gość: niania Re: Opiekunka do dziecka IP: 213.199.253.* 30.06.09, 11:24
      zalezy to wszystko czy od godziny czy miesiecznie, od wieku dziecka im mniejsze tym wiecej.
      od godziny to 6-15zl a za miesiac 800-1500zl oczywiscie nadgodziny juz sa ustalane indywidualnie i weekendy.
      • Gość: ktos Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:37
        to chyba trzeba sie przekwalifikowac:) a tak na powaznie-1500 zl za nianie?hmmm
        nizela sumka, chyba lepiej samemu zajac sie dzieckiem przy ciechanowskich
        zarobkach 1000 zl, to nie warszawa !!!!!!!!!
        • ja26x Re: Opiekunka do dziecka 30.06.09, 15:28
          Witam,ja w tamtym roku brałam 600zł za 3 letnie dziecko. Pozdrawiam.
          • Gość: olga Re: Opiekunka do dziecka IP: *.xdsl.centertel.pl 30.06.09, 21:01
            ja jednak myślę, że lepiej zapłacić dobrej niani niż obawiać się o swoje
            dziecko. To jest bardzo odpowiedzialna praca i nie można jej bagatelizować.
            Warto się zastanowić nad oczekiwaniami w stosunku do pracy niani, bo chyba nie
            chcemy żeby tylko nam "siedziała z dzieckiem". Tu potrzeba predyspozycji
            osobowościowych oraz pewnych kompetencji zawodowych. Choć myślę, że jeśli
            nastawisz się na nianię-babcię to i może być taniej a i inny wymiar relacji
            dziecko-niania ...też myślę, że całkiem do rozważenia możliwość. powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka