Gość: mama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 10:57 Czy może ktoś wie ile bierze teraz opiekunka do dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niania Re: Opiekunka do dziecka IP: 213.199.253.* 30.06.09, 11:24 zalezy to wszystko czy od godziny czy miesiecznie, od wieku dziecka im mniejsze tym wiecej. od godziny to 6-15zl a za miesiac 800-1500zl oczywiscie nadgodziny juz sa ustalane indywidualnie i weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:37 to chyba trzeba sie przekwalifikowac:) a tak na powaznie-1500 zl za nianie?hmmm nizela sumka, chyba lepiej samemu zajac sie dzieckiem przy ciechanowskich zarobkach 1000 zl, to nie warszawa !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja26x Re: Opiekunka do dziecka 30.06.09, 15:28 Witam,ja w tamtym roku brałam 600zł za 3 letnie dziecko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Opiekunka do dziecka IP: *.xdsl.centertel.pl 30.06.09, 21:01 ja jednak myślę, że lepiej zapłacić dobrej niani niż obawiać się o swoje dziecko. To jest bardzo odpowiedzialna praca i nie można jej bagatelizować. Warto się zastanowić nad oczekiwaniami w stosunku do pracy niani, bo chyba nie chcemy żeby tylko nam "siedziała z dzieckiem". Tu potrzeba predyspozycji osobowościowych oraz pewnych kompetencji zawodowych. Choć myślę, że jeśli nastawisz się na nianię-babcię to i może być taniej a i inny wymiar relacji dziecko-niania ...też myślę, że całkiem do rozważenia możliwość. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś