Dodaj do ulubionych

Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer

14.07.09, 12:54
Witajcie!

Firma projektująca strony internetowe poszukuje Grafika / Web Designera ale
takich ludzi w Ciechanowie chyba poprostu nie ma :) a chetnych do pracy w
Bauerze az nad to duzo ;] a do normalnej cywilizowanej pracy malo.. czemu tak
sie dzieje ? ktos mi odpowie ? czy Ciechanów jest aż tak zacofanym miastem ?:)
Niechce mi sie w to wierzyć :)
Obserwuj wątek
    • amigosciech Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer 14.07.09, 15:20
      Uwierz przyjacielu;-) A tak na poważnie to jeśli wystarczy Photoshop i Corel to
      może będę mógł kogoś podesłać. Ludzie z Ciechanowa chodzą na jakieś bezużyteczne
      kierunki typu "marketing i zarządzanie" nie zastanawiając się czy będzie po tym
      praca czy nie.
      • narhir Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer 14.07.09, 15:37
        Hej Amigos! Dzieki za odpowiedz :) wiesz formalnie rzecz biorac jezeli ktos zna
        sie na Photoshopie, ma doswiadczenie w projektowaniu stron w Photoshopie,
        wlasnie z tymi studiami to to jest najgorsze, ida ludzie studiuja Filozofie a
        potem pracuja jako monterzy wind, inni studiuja elektronike a pracuja jako
        malarze, liczy sie to co umiesz bo w dzisiejszych czasach ciezko zdobyc prace
        jako filozof :P

Jakbys mogl kogos podeslac bylo by super ;] ale.. sadze ze nalezalo by cos
        zrobic, by jakos rozruszac taki Ciechanówek bo dla młodych ludzi nie ma za dużo
        perspektyw tpsa albo bauer :P
    • Gość: tito Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 15:33
      A może jest poprostu tak, że ktoś z takimi umiejętnościami wcale nie musi
      pracować u kogoś tylko samemu prowadzi firmę, ewentualnie taką pracę można
      wykonywać na odległość i lokalny biznes nie jest tym docelowym. Radziłbym
      ostrożniej z takimi ocenami, bo to Was, jako firmę stawia w złym świetle - a nie
      potencjalnych pracowników.

I najlepiej składać na zacofanie.... cholera tak jak byś był z innej planety i
      nagle zesłali Cię w tak straaaaaszne miejsce....
      • narhir Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer 14.07.09, 15:46
        Wiesz Tito, tworzenie stron to nie tylko wyrysuj namaluj wrzuć na net a potem
        czekaj aż przyjdą klienci ;] masz racje jak Grafik potrafi załatwić sobie
        klientów, to sobie ich sam załatwia, ale rzadko kiedy klient jest zainteresowany
        jedynie projektem graficznym, poza tym dla takiego grafika konkurencja były by
        oferty z Allegro, a takich jest dużo

Tito, moja firma raczej nie ma w planach działać na naszym rynku lokalnym ;]
        wiec, jak jesteś moją konkurencją to naprawdę nie masz się czego obawiać
        • Gość: tito Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 16:40
          ...a może poszukaj freelancera. Jest ich na rynku naprawdę wielu - przynajmniej
          do momentu, aż zacznie Ci to doskwierać i wtedy będzie potrzebny ktoś na stałe.
          Źle Ci nie życzę a i konkurencją nie jestem. Powodzenia :]
          • Gość: Can Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 17:58
            Szkoła to jedno a co się umie to często całkiem inna sprawa. Niestety nie tylko
            na filozofii niema się odczynienia z programami graficznymi ale na informatyce
            też. Jest co prawda przedmiot grafika komputerowa ale wykładają postscripta i
            povraya. Po takiej szkole zna się nieźle html, css, sql i php ale mimo to dobrej
            strony się nie zrobi. Trzeba samemu posiedzieć pouczyć się. Niestety programy
            nawet w wersji edu to spore pieniądze a bezpłatny Gimp do najlżejszych nie
            należy.
          • narhir Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer 15.07.09, 15:20
            @Tito
            - Zatrudnienie freelancera jak tak dalej bedzie, bedzie jedynym wyjsciem ;] ale
            ja potrzebuje kogos do malych robotek a freelancerzy chca byc oplacani od
            projektu a przy malych robotkach to sie to nie kalkuluje :)

@Can
            - Niestety, taka grafika na informatyce jest czysto powiazana z programowaniem
            :) a projektowanie stron czy materialow graficznych trzeba sie nauczyc samemu,
            poprzez tworzenie ich tak sie jest najlepiej nauczyc :) (pracujac w firmie za
            marne grosze :P)

@Black
            - Co ty mowisz ?:) Porzadny grafik ktory zna jezyki programowania ?:) to raczej
            jakis web developer a nie prozadny grafik :D a za znajomosc Corela to max co
            dostanie to prace w drukarni ;]

@Prywaciarze
            - No niestety taka prawda;d kazdy kto potrafi wlaczyc corela I go wylaczyc sadzi
            ze jest grafikiem :P ale w necie jest pelno ludzi.. na chwile obecna zatrudnie
            kogos chyba tylko przez neta a potem sie zobaczy :)
    • Gość: Black Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer IP: *.xdsl.centertel.pl 14.07.09, 22:07
      Czemu tak się dzieje? Dlatego że porządny grafik nie będzie siedział w "takim mieście" za takie pieniądze, jakie mu oferują, 1000 - 1200 zł za znajomość htmla, javy, sqela, pehapa i grom wie jeszcze czego, woli iść do większego miasta gdzie za samą znajomość Corela dostanie dużo więcej. Pozdrawiam.
      • Gość: Prywaciarz Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.07.09, 12:36
        Grafików jest do cholery. Coraz to szukają pracy w mojej firmie, bezskutecznie,
        bo sam robię projekty. Najlepiej ogłoś się w internecie, daj link na swoją
        stronę, i przynajmniej na początku nawiąż współpracę przez internet.
        • Gość: Prywaciarz2 Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 14:02
          To nie są graficy tylko znający obsługę kompa a to jest wielka różnica. Takich
          jest na kopy tylko co z tego?
          • narhir Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer 15.07.09, 15:21
            @Tito
            - Zatrudnienie freelancera jak tak dalej bedzie, bedzie jedynym wyjsciem ;] ale
            ja potrzebuje kogos do malych robotek a freelancerzy chca byc oplacani od
            projektu a przy malych robotkach to sie to nie kalkuluje :)

@Can
            - Niestety, taka grafika na informatyce jest czysto powiazana z programowaniem
            :) a projektowanie stron czy materialow graficznych trzeba sie nauczyc samemu,
            poprzez tworzenie ich tak sie jest najlepiej nauczyc :) (pracujac w firmie za
            marne grosze :P)

@Black
            - Co ty mowisz ?:) Porzadny grafik ktory zna jezyki programowania ?:) to raczej
            jakis web developer a nie prozadny grafik :D a za znajomosc Corela to max co
            dostanie to prace w drukarni ;]

@Prywaciarze
            - No niestety taka prawda;d kazdy kto potrafi wlaczyc corela I go wylaczyc sadzi
            ze jest grafikiem :P ale w necie jest pelno ludzi.. na chwile obecna zatrudnie
            kogos chyba tylko przez neta a potem sie zobaczy :)
            • Gość: Black Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer IP: *.xdsl.centertel.pl 15.07.09, 20:35
              Widzę, że kolega nie ma chyba pojęcia o rzeczywistości i raczej nie wie, jakie możliwości daje Corel (choćby nawet praca w biurze reklamy), o możliwościach AutoCada nie będę pisać, bo jest on stosowany do innych celów (też graficznych), natomiast języki programowania to nie tylko bezmyślne znaki, ale też tworzenie grafiki - zresztą, co ja będę się rozpisywać, strony internetowe są tego przykładem.
              • narhir Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer 15.07.09, 20:46
                @Black
                - Wiesz Black, widzialem co ludzie w Paincie potrafia zrobic :) Corel ma wieksze
                mozliwosci oczywiscie ale jest programem bardziej przystosowanym do DTP niz do
                potrzeb webowych, tak jak Photoshop, jasne ze jezyki programowania to nie tylko
                bezmyslne znaki;] sam jestem koderem to wiem.. ale nawet nie wspominalem ze
                wymagam od osoby ktora ewentualnie chcialbym zatrudnic znajomosci xHTML'a CSS'a
                i jeszcze JS z bibliotekami jQuery bo wiesz nikt by sie nie znalazl :))

Prawda jest taka ze o grafika dobrego ciezko.. wiec nie pozostaje mi nic innego
                jak znalesc kogos kto chce sie nauczyc grafiki, I go nauczyc !:) tylko gdzie tu
                w ciechanowie zapalenca grafiki komputerowej znalesc ? kolejny problem...
                • Gość: Can Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 22:04
                  O.O Jeśli to Twoja strona to respekt. Można
                  prosić o jakiś inny kontakt? Próba wysłania wiadomości przez formularz forum
                  kończy się odpowiedzią "failed".
                  • narhir Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer 15.07.09, 22:36
                    Hej Can, Tak to stronka mojej malej firemki :P odezwij sie na maila Narhir potem
                    malpa gmail kropka no i com :) ludzie zainteresowani Web Devem powinni trzymac
                    sie razem no nie ?:P potem dam inne dane na maila :)
    • Gość: Maciej Szwecki Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.07.09, 20:04
      Witam i zapraszam www.maciejszwecki.pl
      nawiąże współprace z miłą chęcią

Projektuje strony internetowe
      ulotki reklamowe

moje projekty:
      www.klubdomino.pl
      www.jacekfabisiak.pl
      jeśli chodzi o moje portfolio proszę pisać na info@maciejszwecki.pl

• hankawoslo Re: Poszukiwany/Poszukiwana - Grafik/Web Designer 28.07.09, 16:32
      agatazakrzewska.yoyo.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka