Gość: daniel IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.09, 15:15 www.mksonline.boo.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aelion Re: MKS 23.07.09, 15:28 Bardzo ladny i jak widac rozbudowany portalik :) Duzo przydatnych informacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam_Ciechanów Re: MKS IP: *.chello.pl 23.07.09, 22:38 Witam, jako administrator zachęcam do wzięcie udziału w zbieraniu podpisów pod postulatami kibiców. Akcja polegająca na ratowaniu ciechanowskiej piłki, która jak wiadomo od wielu wielu lat sięga dna a spowodowane jest to głównie małym zainteresowaniem władz. Więćej info na stronie kibiców: www.mksonline.boo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: MKS 23.07.09, 23:15 macie moje poparcie chłopaki. Paru lokalnych "polityków" widziałem kiedyś na stadionie. tuż przed wyborami... portal to to może nie jest, ale strona mi się podoba :) tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam_Ciechanów Re: MKS IP: *.chello.pl 23.07.09, 23:39 Jak wszyscy wiemy od lat władze naszego Miasta wspierają w bardzo skromny sposób jak na swoje możliwości ciechanowską piłkę. Przy dwa razy większym budżecie od takich miast jak Płońsk czy Mława władze co roku dają aż 3 razy mniej pieniędzy od w/w miast! W tej chwili środki te wynoszą ok. 100 tys. zł (Mława, Płońsk ponad 300 tyś. zł). Przekłada się to na wyniki, stan kadrowy itd. Od wielu lat sytuacja jest niemal taka sama, klub jest zadłużony, piłkarze nie otrzymują pensji... To wstyd żeby klub z takiego dużego miasta jak Ciechanów grał tyle lat w tak niskiej klasie rozgrywkowej. Pamiętajmy, że klub to MY KIBICE i nie może być nam obojętny jego los! Czas na konkretne działanie! Pomysłów było wiele pikiety pod Urzędem Miasta, protesty, podpisy, listy...Zacznijmy od ciekawego pomysłu Maćka, który był konsultowany z wiceprezesem klubu Panem Jarosławem Banachem. Zapraszam do pobierania z naszej strony dokumentu popierającego postulaty kibiców MKS-u, niech każdy go wydrukuje i zbiera podpisy wśród wszystkich znajomych. Potem proszę się odezwać do mnie na e-mail lub gg, po zebraniu 'xx' podpisów zostaną one przekazane władzom klubu, by potem przekazać je władzom Miasta na zebraniu. Podawajcie info a akcji dalej, zbierajcie podpisy! eMKSa to MY! Kliknij TUTAJ aby pobrać dokument do wydruku. Jak ktoś juz może oddać taka listę to pisać do mnie na e-mail: redakcja@mksonline.boo.pl lub gg: 5821658 Odpowiedz Link Zgłoś
skafandergagarina Re: MKS 24.07.09, 10:27 A co to za pomysł Maćka bo jestem ciekaw? Może jest bardziej oryginalny niż dajcie kasy (mam taką nadzieję). A z Wami (klub to MY KIBICE - że zacytuję) miałem wątpliwą przyjemność wracania pociągiem z Warszawy po meczu Legii ( tzn. Wy po meczu, ja po koncercie)i mam na zawsze dość ekstremalnych przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciechanów Re: MKS IP: 213.199.253.* 26.07.09, 11:07 I co wy tak płaczecie , Jurand Ciechanów też nie dostaje dużo pieniędzy od miasta a awansował do pierwszej ligi w pierwszym sezonie jako beniaminek był 3 w lidze ,w drugim udało się utrzymać po barażach Wyniki zespołu to nie tylko gracze z wyższej półki , tylko Ambicja zawodników hart ducha zimna głowa i dobra atmosfera w zespole to jest duży procent osiągnięcia wyniku przez zespół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi no właśnie ! IP: *.tktelekom.pl 26.07.09, 19:00 jeżeli mowa o pomocy miasta to zasługuje na nią Jurand a nie Mks.sorry ale dzięki tej małoletniej dziczy wielu mieszkańców przestało interesować się piłką nożną. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: no właśnie ! 26.07.09, 22:34 eremi a nie przysło Ci do głowy,że na większe pieniądze zasługują wszystkie sekcje sportowe w mieście? czytałeś komentarz/list Ryszarda Maruta w Tygodniku? Ile kasy mleczny batonik WW przeznacza na sport? Przecież to jest porażka. 94tys na MKS to jest psi pieniądz.nie mówię już o innych sekcjach. a później lament,że pijane dresy chodzą po mieście i rozwalają Warszawską. jak nie mają zajęcia, bo sekcje sportowe kulawe i nie potrafią przyciągnąć młodzieży,no to później tak to wygląda. a ni eprzyciągają, bo nie ma dobrych trenerów,a trenerów dobrych nie ma, bo nie ma pieniędzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanow Re: no właśnie ! IP: 213.199.253.* 27.07.09, 01:04 magik1985 mylisz się , to nie jest wina sekcji tylko rodziców ale to jest inna bajka . Pamiętaj to nie rodzice wychowują i kształtują do końca charakter dziecka a później dorosłego mężczyzny albo kobiety kształtuje go w 60% środowisko w jakim się znajduję Piłka nożna hmm to banda ludzi którzy myślą że umieją grać a tak naprawdę gó... robią nie mówię o seniorce tylko o młodzikach nie wiem jak to jest tam podział ,ale piłkarze nozni to 2/3 największych cwaniaków poza boiskiem a na placu gry nic nie pokzauje Odpowiedz Link Zgłoś
skafandergagarina Re: no właśnie ! 27.07.09, 10:04 Ten obiektywny R Marut , którego syn jest piłkarzem? Nie bądź śmieszny magik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: no właśnie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 10:59 Święte słowa, Pan obiektywny RM, chodzi po firmach i zbiera kaskę dla MKS, i nawet to dobrze, tylko czemu akurat teraz a nie wcześniej?? No bo synek gra i troszkę Pan obiektywny wykorzystuje swoją pozycję, nie ładnie, nie ładnie. A co do MKS to niestety lepiej prezentują się u Łysego niż na boisku, i tam przychodzą przez cały "sezon", bo w piłkarskim sezonie to pod koniec składu nie ma. Czy to napewno od kasy zależy?? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam_Ciechanów Re: no właśnie ! IP: *.chello.pl 27.07.09, 13:33 Ryszard Marut jest sekretarzem klubu jeśli już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: no właśnie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:15 Chyba od niedawna jest tym sekretarzem. A wogóle czy ktoś wie jak wygląda sytuacja finasowa tego klubu, i nie chodzi mi o to "że jest zła", tylko chciałbym dowiedzieć się o jakieś sprawozdania finansowe, bo odkąd pamiętam to tam jest chyba strata i non stop zarządy się zmieniają. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam_Ciechanów Re: no właśnie ! IP: *.chello.pl 27.07.09, 17:11 ponad 50 tyś zł. zadłużenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: no właśnie ! 27.07.09, 22:34 widać się nie zrozumieliśmy. Wiem, ze syn redaktora Maruta gra/grał w MKSie. Pytanie: I co z tego? Mowa jest o pieniądzach na rozwój sportu, czyli (przynajmniej tak to zrozumiałem) na rozwój grup młodzieżowych, a nie pakowanie forsy w zachcianki seniorów. Chodzi o to, że pieniędzy jest za mało na WSZYSTKIE SEKCJE, nie jest tylko mowa o MKSie. o seniorach słyszałem, ze paru chłopakom odbija, mówił o tym nawet Szymon Kołecki w wywiadzie dla jednego z magazynów piłkarskich. (Magazyn Futbol? Futbol.pl? nie pamiętam). Tylko pytanie- czy przez takie a nie inne podejście do swoich (bądź co bądź) obowiązków graczy pierwszej drużyny trzeba zaniedbywać wszystkie sekcje? Co z tego że jest boczne bosiko ze sztuczą nawierzchnią, skoro trenerzy do .... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: no właśnie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 09:42 Zrozumieliśmy się, ja też uważam że potrzebna jest kaska na rozwój sportu w naszym mieście, tylko pociągnąłem ten temat bo uważam, że miasto powinno się skupić na młodzieży, bo te "gwiazdy" MKS-u za pół roku pójdą do Glinojecka czy Przasnysza, bo dostaną 100 zł. więcej, więc po co na nich dawać kaskę. Oni osiągneli swoje "szczyty" kariery. To pewnie ten artykuł ps. zamiast ich pilnować, trzeba im wpieprzyć, to się nauczą co to jest szacunek dla piłki i kibiców. hyperreal.info/agquarx/szymon_kolecki_wygram_nawet_gdybym_mial_pa_c Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: no właśnie ! 28.07.09, 22:37 Niektórzy zawodnicy MKS mieli się za gwiazdy światowego formatu, przy których chowa się sam Zinedine Zidane. W związku z tym można było ich spotkać nie tylko na boisku, ale i na krawężniku przed klubem o 4 rano w pozycji leżącej. Postanowiłem zaradzić temu niesportowemu prowadzeniu się. Poprosiłem znajomych, którzy są bramkarzami w ciechanowskich klubach i pubach, by mieli na chłopaków oko. W ten sposób chciałem wpłynąć na poprawienie wizerunku klubu w mieście. Niestety, z tego co wiem nie do końca udało się osiągnąć pożądany efekt dokładnie tak, o ten framgent wywiadu mi chodziło... no cóż.. mentalnosć gwiazdora pozostaje, niezależnie czy jesteś na boisku, czy na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejnryk Re: no właśnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 21:29 Ile by nie włożył w ten klub to zawsze będzie topienie kasy! Takie miasto, tacy działacze, tacy zawodnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam_Ciechanów Re: MKS IP: *.chello.pl 30.07.09, 16:39 Strona od dzisiaj ma nowy wygląd: www.mksonline.boo.pl Zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś