IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.09, 15:15
www.mksonline.boo.pl/
Obserwuj wątek
    • aelion Re: MKS 23.07.09, 15:28
      Bardzo ladny i jak widac rozbudowany portalik :) Duzo przydatnych informacji :)
      • Gość: Adam_Ciechanów Re: MKS IP: *.chello.pl 23.07.09, 22:38
        Witam, jako administrator zachęcam do wzięcie udziału w zbieraniu podpisów pod
        postulatami kibiców. Akcja polegająca na ratowaniu ciechanowskiej piłki, która
        jak wiadomo od wielu wielu lat sięga dna a spowodowane jest to głównie małym
        zainteresowaniem władz. Więćej info na stronie kibiców: www.mksonline.boo.pl
        • magik1985 Re: MKS 23.07.09, 23:15
          macie moje poparcie chłopaki. Paru lokalnych "polityków" widziałem
          kiedyś na stadionie. tuż przed wyborami...

portal to to może nie jest, ale strona mi się podoba :) tak trzymać.
    • Gość: Adam_Ciechanów Re: MKS IP: *.chello.pl 23.07.09, 23:39
      Jak wszyscy wiemy od lat władze naszego Miasta wspierają w bardzo skromny sposób
      jak na swoje możliwości ciechanowską piłkę. Przy dwa razy większym budżecie od
      takich miast jak Płońsk czy Mława władze co roku dają aż 3 razy mniej pieniędzy
      od w/w miast! W tej chwili środki te wynoszą ok. 100 tys. zł (Mława, Płońsk
      ponad 300 tyś. zł). Przekłada się to na wyniki, stan kadrowy itd.

Od wielu lat sytuacja jest niemal taka sama, klub jest zadłużony, piłkarze nie
      otrzymują pensji...

To wstyd żeby klub z takiego dużego miasta jak Ciechanów grał tyle lat w tak
      niskiej klasie rozgrywkowej.

Pamiętajmy, że klub to MY KIBICE i nie może być nam obojętny jego los! Czas na
      konkretne działanie!

Pomysłów było wiele pikiety pod Urzędem Miasta, protesty, podpisy,
      listy...Zacznijmy od ciekawego pomysłu Maćka, który był konsultowany z
      wiceprezesem klubu Panem Jarosławem Banachem.

Zapraszam do pobierania z naszej strony dokumentu popierającego postulaty
      kibiców MKS-u, niech każdy go wydrukuje i zbiera podpisy wśród wszystkich
      znajomych. Potem proszę się odezwać do mnie na e-mail lub gg, po zebraniu 'xx'
      podpisów zostaną one przekazane władzom klubu, by potem przekazać je władzom
      Miasta na zebraniu.

Podawajcie info a akcji dalej, zbierajcie podpisy!
      eMKSa to MY!

Kliknij TUTAJ aby pobrać
      dokument do wydruku.

Jak ktoś juz może oddać taka listę to pisać do mnie na e-mail:
      redakcja@mksonline.boo.pl lub gg: 5821658
      • skafandergagarina Re: MKS 24.07.09, 10:27
        A co to za pomysł Maćka bo jestem ciekaw?

Może jest bardziej oryginalny niż dajcie kasy (mam taką nadzieję).

A z Wami (klub to MY KIBICE - że zacytuję) miałem wątpliwą przyjemność wracania
        pociągiem z Warszawy po meczu Legii ( tzn. Wy po meczu, ja po koncercie)i mam na
        zawsze dość ekstremalnych przeżyć.
        • Gość: Ciechanów Re: MKS IP: 213.199.253.* 26.07.09, 11:07
          I co wy tak płaczecie , Jurand Ciechanów też nie dostaje dużo pieniędzy od
          miasta a awansował do pierwszej ligi w pierwszym sezonie jako beniaminek był 3 w
          lidze ,w drugim udało się utrzymać po barażach

Wyniki zespołu to nie tylko gracze z wyższej półki , tylko Ambicja zawodników
          hart ducha zimna głowa i dobra atmosfera w zespole to jest duży procent
          osiągnięcia wyniku przez zespół
          • Gość: jeremi no właśnie ! IP: *.tktelekom.pl 26.07.09, 19:00
            jeżeli mowa o pomocy miasta to zasługuje na nią Jurand a nie
            Mks.sorry ale dzięki tej małoletniej dziczy wielu mieszkańców
            przestało interesować się piłką nożną.
            • magik1985 Re: no właśnie ! 26.07.09, 22:34
              eremi a nie przysło Ci do głowy,że na większe pieniądze zasługują
              wszystkie sekcje sportowe w mieście? czytałeś komentarz/list
              Ryszarda Maruta w Tygodniku? Ile kasy mleczny batonik WW przeznacza
              na sport? Przecież to jest porażka. 94tys na MKS to jest psi
              pieniądz.nie mówię już o innych sekcjach. a później lament,że pijane
              dresy chodzą po mieście i rozwalają Warszawską. jak nie mają
              zajęcia, bo sekcje sportowe kulawe i nie potrafią przyciągnąć
              młodzieży,no to później tak to wygląda. a ni eprzyciągają, bo nie ma
              dobrych trenerów,a trenerów dobrych nie ma, bo nie ma pieniędzy..
              • Gość: ciechanow Re: no właśnie ! IP: 213.199.253.* 27.07.09, 01:04
                magik1985 mylisz się , to nie jest wina sekcji tylko rodziców ale to jest inna bajka . Pamiętaj to nie rodzice wychowują i kształtują do końca charakter dziecka a później dorosłego mężczyzny albo kobiety kształtuje go w 60% środowisko w jakim się znajduję

Piłka nożna hmm to banda ludzi którzy myślą że umieją grać a tak naprawdę gó... robią nie mówię o seniorce tylko o młodzikach nie wiem jak to jest tam podział ,ale piłkarze nozni to 2/3 największych cwaniaków poza boiskiem a na placu gry nic nie pokzauje
              • skafandergagarina Re: no właśnie ! 27.07.09, 10:04
                Ten obiektywny R Marut , którego syn jest piłkarzem? Nie bądź śmieszny magik
                • Gość: POLAK Re: no właśnie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 10:59
                  Święte słowa, Pan obiektywny RM, chodzi po firmach i zbiera kaskę
                  dla MKS, i nawet to dobrze, tylko czemu akurat teraz a nie
                  wcześniej?? No bo synek gra i troszkę Pan obiektywny wykorzystuje
                  swoją pozycję, nie ładnie, nie ładnie. A co do MKS to niestety
                  lepiej prezentują się u Łysego niż na boisku, i tam przychodzą przez
                  cały "sezon", bo w piłkarskim sezonie to pod koniec składu nie ma.
                  Czy to napewno od kasy zależy?? Pozdro
                  • Gość: Adam_Ciechanów Re: no właśnie ! IP: *.chello.pl 27.07.09, 13:33
                    Ryszard Marut jest sekretarzem klubu jeśli już.
                    • Gość: POLAK Re: no właśnie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:15
                      Chyba od niedawna jest tym sekretarzem. A wogóle czy ktoś wie jak
                      wygląda sytuacja finasowa tego klubu, i nie chodzi mi o to "że jest
                      zła", tylko chciałbym dowiedzieć się o jakieś sprawozdania
                      finansowe, bo odkąd pamiętam to tam jest chyba strata i non stop
                      zarządy się zmieniają. Pozdro
                      • Gość: Adam_Ciechanów Re: no właśnie ! IP: *.chello.pl 27.07.09, 17:11
                        ponad 50 tyś zł. zadłużenia.
                        • magik1985 Re: no właśnie ! 27.07.09, 22:34
                          widać się nie zrozumieliśmy. Wiem, ze syn redaktora Maruta gra/grał
                          w MKSie. Pytanie: I co z tego? Mowa jest o pieniądzach na rozwój
                          sportu, czyli (przynajmniej tak to zrozumiałem) na rozwój grup
                          młodzieżowych, a nie pakowanie forsy w zachcianki seniorów. Chodzi o
                          to, że pieniędzy jest za mało na WSZYSTKIE SEKCJE, nie jest tylko
                          mowa o MKSie.
                          o seniorach słyszałem, ze paru chłopakom odbija, mówił o tym nawet
                          Szymon Kołecki w wywiadzie dla jednego z magazynów piłkarskich.
                          (Magazyn Futbol? Futbol.pl? nie pamiętam).
                          Tylko pytanie- czy przez takie a nie inne podejście do swoich (bądź
                          co bądź) obowiązków graczy pierwszej drużyny trzeba zaniedbywać
                          wszystkie sekcje? Co z tego że jest boczne bosiko ze sztuczą
                          nawierzchnią, skoro trenerzy do .... ?
                          • Gość: POLAK Re: no właśnie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 09:42
                            Zrozumieliśmy się, ja też uważam że potrzebna jest kaska na rozwój
                            sportu w naszym mieście, tylko pociągnąłem ten temat bo uważam, że
                            miasto powinno się skupić na młodzieży, bo te "gwiazdy" MKS-u za pół
                            roku pójdą do Glinojecka czy Przasnysza, bo dostaną 100 zł. więcej,
                            więc po co na nich dawać kaskę. Oni osiągneli swoje "szczyty"
                            kariery.

To pewnie ten artykuł ps. zamiast ich pilnować, trzeba im wpieprzyć,
                            to się nauczą co to jest szacunek dla piłki i kibiców.

hyperreal.info/agquarx/szymon_kolecki_wygram_nawet_gdybym_mial_pa_c
                            • magik1985 Re: no właśnie ! 28.07.09, 22:37
                              Niektórzy zawodnicy MKS mieli się za gwiazdy światowego formatu,
                              przy których chowa się sam Zinedine Zidane. W związku z tym można
                              było ich spotkać nie tylko na boisku, ale i na krawężniku przed
                              klubem o 4 rano w pozycji leżącej. Postanowiłem zaradzić temu
                              niesportowemu prowadzeniu się. Poprosiłem znajomych, którzy są
                              bramkarzami w ciechanowskich klubach i pubach, by mieli na chłopaków
                              oko. W ten sposób chciałem wpłynąć na poprawienie wizerunku klubu w
                              mieście. Niestety, z tego co wiem nie do końca udało się osiągnąć
                              pożądany efekt

dokładnie tak, o ten framgent wywiadu mi chodziło...
                              no cóż.. mentalnosć gwiazdora pozostaje, niezależnie czy jesteś na
                              boisku, czy na ulicy.
                              • Gość: hejnryk Re: no właśnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 21:29
                                Ile by nie włożył w ten klub to zawsze będzie topienie kasy! Takie
                                miasto, tacy działacze, tacy zawodnicy!
    • Gość: Adam_Ciechanów Re: MKS IP: *.chello.pl 30.07.09, 16:39
      Strona od dzisiaj ma nowy wygląd: www.mksonline.boo.pl Zapraszam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka