Dodaj do ulubionych

Internet UPC

IP: 213.199.253.* 26.08.09, 22:37
Witam!
Jak działa u nas w Ciechanowie Internet W UPC? Mam zamiar założyć i nie nie
wiem czy działa dobrze? Mam 3 komputery i chciałbym 5 Mbit i ruter Wi-Fi. Może
ktoś już tak ma i może napisze jak działa. Dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 26.08.09, 22:41
      Mieć to dużo osob juz ma. Widać po IP na forum:)
      Ja mam 10mb/s na dwa kompy. Tylko nie przez wifi. I działa bardzo dobrze.
      Niezawodność neostrady, a stosunek ceny do prędkości najlepszy w naszym mieście
      pewnie
      • Gość: paweł Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 26.08.09, 23:08
        ja mam zwykly najzwyklejszy 1mb i jestem zadowolony, nic sie nie dzieje
    • Gość: dioda Re: Internet UPC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 17:13
      Jest OK w film w 20 minut przy 10 mb
      • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 27.08.09, 18:58
        ja mam 15 mb/s na 1 komp (ale będę miał na 2 jak kupie lapka) net działa bardzo
        dobrze, nie ma limitów, nie rozłącza download ze stronki nawet do 600-700 kb/s z
        rapida z rana miałem ok. 300 (standardowo ponad 230-250) upload też bardzo
        dobrze 300-500 kb/s (zależy co i gdzie się wrzuca) ogólnie polecam, jedyny minus
        brak prywatnego IP.
        • Gość: paweł2 Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 27.08.09, 19:13
          Mam 5 mb/s. Mierzone na noc.gts.pl wykazuje od 2,5 do 3,2 mb/s. Dlatego trzeba jasno powiedzieć - z prędkością bywa różnie, ale do otwierania stron nawet 2,5 mb/s w zupełności wystarczy. Gorzej internet odbiera bezprzewodowo. Pomaga ustawienie w routerze maksymalnej długości zasięgu. Najlepiej skrócić zasięg do 20 m. Zrobiłem tak i zniknęły problemy z komunikacją na linii komputer bezprzewodowy - router/modem. Internet UPC na razie to chyba najkorzystniejsza oferta w tym mieście. Z jednym wyjątkiem - mają odpłatną infolinię. Jak coś zacznie szwankować i zaczniesz do nich stale dzwonić, tego miesiąca zapłacisz więcej niż za jakikolwiek najdroższy internet.
          • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 27.08.09, 19:22
            kolego paweł2 przecież wiadomo, że internet nie będzie miał takiej prędkości jak
            podano czyli równiutko 5 mb/s dopuszczalna jest pewna linia wahań, nie porównuj
            neta do testerów prędkości na stronkach, można sobie sprawdzić ale nie należy
            się aż tak tym kierować ...
        • Gość: gosc Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 27.08.09, 19:36
          lolu, to coś wolno Ci chodzi. Mi przy 10MB ściąga 1,2mb/s. Wysyła 120kb/s.
          Może masz modem podłączony pod USB a nie karte sieciową:p
          • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 27.08.09, 19:48
            mam pod sieciówkę, a zależy gdzie masz taki transfer? ;> bo ja podałem taki
            najbardziej optymalny... wiesz na np. Aresie to mam i kilkanaście mb bo tam
            zależy od użytkowników, którzy udostępniają...
            • Gość: paweł2 Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 27.08.09, 21:25
              Ładna mi linia wahań: połowa mniej niż zamówiłem. Wszyscy dostawcy kantują na tym użytkowników, a już najbardziej dostawcy internetu bezprzewodowego. Kuzynka ma u jednego z nich teoretycznie 7,2 mb/s, a w praktyce nie osiąga nawet 128 kb/s!
              U mnie raz jest lepiej, raz gorzej. Zdarzają się dni bardzo kiepskie, ale są i wręcz rewelacyjne (blisko 5 mb/s).
              Dziękuję za podpowiedź dotyczącą modemu. Sprawdzę to. Sam nie podłączałem. Był fachowiec z UPC, powinien najlepiej wiedzieć, jak podłączyć modem. Pozdrawiam forumowiczów.
              • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 27.08.09, 21:38
                paweł2 znam się na tym... nie porównuj bezprzewodowego neta np. ery do UPC no
                proszę Cię, tam to wiadomo, że sygnał nie będzie idealny bo zależy od zasięgu.
                Nie kantują nigdzie :| zrozum nie ma takiego czegoś, że jest równo tyle i tyle,
                zawsze jest mniej, jest tak dlatego ponieważ komputer ma inny system liczenia,
                nie jest tu 1000=1000 tylko 1000 to 1024 (ot taki przykład).
                • Gość: addhoc Re: Internet UPC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:22
                  Co do usług operatorów komórkowych: klient sam się kantuje licząc na 7,2mb/s. W
                  umowach jest wyraźnie napisane "do..." więc może być i nawet 1kb/s:)
                  Po kilku (bezproblemowych) latach z neostradą postanowiłem skorzystać z usług
                  UPC. Zobaczymy co to warte:)
    • Gość: addhoc Re: Internet UPC IP: 89.72.14.* 28.08.09, 23:33
      Wziąłem 15Mb i mam transfer ok 300kb/s więc jak na taką prędkość b.słabo.Poza
      tym na drugim kompie transfer jest ok 120kb/s nie wiedząc czemu. Miał ktoś
      podobne problemy?
      • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 29.08.09, 01:21
        bardzo słabo czyli gdzie taki transfer miałeś? // drugi komp jak jest
        podłączony? router? jak na 2 kompy to masz podzielone łącze więc wiadomo, że się
        zmniejsza...
        • Gość: to załatwi sprawę do adhoc IP: *.chello.pl 29.08.09, 10:11
          www.bfmsa.com.pl/pobierz,flashget_1,9,248.html
          • Gość: addhoc Re: do adhoc IP: 89.72.14.* 29.08.09, 14:10
            Dzięki LOL-u za twoje cenne informatyczne rady.
            Przy łączu 15Mb 300kb/s to nie słabo? Drugi komputer powinien ściągać z taką
            samą prędkością jak pierwszy i chodzi mi o przypadek gdy ściągam tylko na jeden
            jakiś plik.
            Prawdopodobnie ten router Thomsona jest do bani
            • Gość: Guillermo Re: do adhoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 14:21
              Przy laczu 15Mb powinienes moc sciagac z predkoscia 1,92 MB/s, 300kB/s to jakis
              zart. Router raczej nie powinien powodowac az takich spadkow, ale mozesz
              sprobowac podlaczyc sie z pominieciem routera do sieci i sprawdzic (jest w ogole
              taka mozliwosc w upc?). Druga kwestia to skad sciagasz te pliki, sprawdz na
              www.speedtest.net jaki bedziesz mial wynik bo moze to wina zrodla skad sciagasz,
              a nie twojego lacza.
    • Gość: gość Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 29.08.09, 16:17
      ja mam 2mb i działa bez zarzutów,w listopadzie będzie rok jak mam UPC z
      kabla,większych wahań nie mam,przerw dłuższych też nie było,może ze trzy do
      dwóch godzin najdłuższa,i to wszystko.
      • Gość: addhoc Re: Internet UPC IP: 89.72.14.* 29.08.09, 16:55
        Niestety to nie wina serwerów.
        Właśnie osiągnąłem niewiarygodną prędkość na speedtest.net - 1,38 mb
        Wtf? się pytam!
        • Gość: gość Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 29.08.09, 17:34
          mam ten sam problem, jednak mając 15 MB za pomocą flashget pobieram filmy z
          prędkością 1,8mb czyli szybciej niż powinno być (prędkość monitoruje za pomocą
          dwóch programów) więc przestałem marudzić.
          • Gość: asssssss Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 29.08.09, 20:01
            Pełną prędkością ze zwykłych stron raczej rzadko ściąga. Mało które serwery mają
            pozwalają osiągnąć taką prędkość. Zazwyczaj szybko się ściąga ze stron
            microsoftu, jakieś sterowniki z np. Nvidia.
            Pełną prędkość osiągnie się ściągająć np z konta premium na rapidzie, serwera
            wykupionego na własność itd;P
            • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 29.08.09, 22:38
              ehh zauważcie, że na wielu stronach/serwerach są ograniczenia, jak masz 1,5 czy
              nawey 2 mb/s pobierania to i więcej można ale to przez program i zależne od
              liczby userów, którzy udostępniają pliki! Co do stron speedtest itp. to nie
              róbcie sobie tym wielkich nadziei, takimi rzeczami to sobie możecie zmierzyć...
              wiadomo co. :| jak np. speedtest będzie lagowało i Ci pokaże 2 kb/s downloadu...
              heh nie należy się tym kierować ;/ nie sprawdzi się tym dokładnie szybkości łącza.
              • Gość: addhoc Re: Internet UPC IP: 89.72.14.* 30.08.09, 14:41
                Czy ktoś mógłby podać numer do tego serwisanta z UPC, byłbym wdzięczny.
                Dziękuję.
                • Gość: zbyszko Re: netia 8 mb od września w Ciechanowie IP: *.kimsufi.com 30.08.09, 19:08
                  ja wiem tylko tyle, że podobno netia rusza ze swoją ofertą na net 4, 16 mb i od
                  8 do 20 mb za 79 zł . do tego ostatniego nie trzeba mieć telefonu.
                  • Gość: gość Re: netia 8 mb od września w Ciechanowie IP: *.chello.pl 30.08.09, 20:06
                    Bajki,do 8mb i więcej szczegółów nie piszą na stronie,ile podłączenie okres
                    umowy itd,śledzę oferty i w Ciechanowie lepszej od UPC nie ma,niestety,albo cena
                    wyższa,albo limit,albo umowa na 24miechy,albo trzeba płacić za jakieś utrzymanie
                    łącza jak nie ma się tel haha
                  • Gość: lol Re: netia 8 mb od września w Ciechanowie IP: *.chello.pl 30.08.09, 20:08
                    ale trzeba płacić za utrzymanie lini z TP więc to jedno i tak gó**o ;/
                    • Gość: lol Re: netia 8 mb od września w Ciechanowie IP: *.chello.pl 30.08.09, 20:24
                      właśnie ;p spóźniłem się z postem :D UPC w ciechu obecnie najlepsze i najtańsze ;]
                      • Gość: Paweł Re: netia 8 mb od września w Ciechanowie IP: 212.160.150.* 31.08.09, 13:34
                        jakie utrzymanie łącza? znawcy się znaleźli. to nie ta oferta. Tutaj netia
                        podłącza tel. klientowi, proponuję poczytać co to jest LLU
                        www.telepolis.pl/news.php?id=15338 . Klient płaci 79 zł i koniec, nie ma
                        żadnego utrzymania łącza, bo klient nie podlega pod centralę TP.
                • Gość: addhoc Re: Internet UPC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 15:08
                  Wracając do sieci UPC. Obecnie jest awaria sieci:)
                  Nieźle, 3 dzień użytkowania i już zaliczyłem awarię:)
                  • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 31.08.09, 15:59
                    Paweł znawco ;/ netia 8 mb/s ale nie w ciechu... poza tym do 8 mega trzeba mieć
                    telefon a jak ktoś nie chce tel. to płaci 36 zł za utrzymanie łącza od TP
                    proste? Czyli po co brać drogie usługi ot TP/Netii jak UPC jest tańsze, szybsze
                    i nie trzeba mieć telefonu.
                    • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 31.08.09, 16:02
                      a nawet jeśli jakimś cudem będzie taka przepustowość z netii w ciechu to na
                      pewno nie za taką cenę jak w miastach gdzie netia ma swoje kable.
                      • Gość: ziarnek101 Re: Internet UPC IP: 80.54.88.* 01.09.09, 15:53
                        Jest jeszcze Matcom. Tak wychodzi z wyuszukiwania w guglu.

• Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 01.09.09, 16:00
                          Matcom to największe gó*no jakie może być ;S wielu kumpli miało i ciągle
                          przerywa, kontakt z obsługą beznadziejny w ogóle chłam.
                          • Gość: paweł2 Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 01.09.09, 22:27
                            Dzwoniłem do Netii kilka miesięcy temu, gdy zmieniałem dostawcę internetu. Wtedy nie mieli nawet 4 mb/s na naszym osiedlu. Powiedzieli, że nie wiedzą kiedy będzie. Stąd te 8mb/s to chyba w Ciechanowie nadal tylko teoria. 4 mb/s na niektórych osiedlach jest już dostępne.
                            Jeśli zmierzysz prędkość, pomnóż to przez 8, otrzymasz właściwy wynik. Faktyczną prędkość można zmierzyć np. na www.noc.gts.pl
                            Nie chodzi o to, żeby internet chodził szybko przy pomocy jakiś tam dopalaczy, bo przede wszystkim nie zawsze można z nich skorzystać, a poza tym nie za to się płaci dostawcy, żeby nadrabiać prędkość tym sposobem.
                            • Gość: nareszcie JUŻ JEST 8Mb Netia IP: *.ip.netia.com.pl 30.09.09, 16:34
                              OD poniedziałku podobno jest ta mega oferta i dziś zamówiłem 8Mb/s bez telefonu
                              (da się, tak mam na umowie, którą dziś podpisałem, dodam, że na śmiecinie
                              mieszkam). Jak ktoś nie wierzy niech idzie na plac Kościuszki 5 i tam wszystko
                              wyjaśniają. Teraz czekam na podłączenie :)
                              • Gość: lol Re: JUŻ JEST 8Mb Netia IP: *.chello.pl 30.09.09, 18:33
                                mi wystarcza moje 15 mb/s z UPC ;]
                                • Gość: lech Re: JUŻ JEST 8Mb Netia IP: *.cal.pl 30.09.09, 18:52
                                  a do mnie przed chwilą jakaś babka dzwoniła i mówiła że jest w Netii abonament
                                  za 35 zł i internet 4 mega.
                                  • Gość: jaka netia ? Re: JUŻ JEST 8Mb Netia IP: *.cal.pl 02.10.09, 18:46
                                    To nieprawda. Tylko TP SA MA NAJSZYBSZE ŁĄCZA I NAJTAŃSZE ABONAMENTY.
                                    Nie wierzycie ?
                                    to patrzcie:
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,557,100987411,101049770,Re_a_co_u_nas_w_TP_.html
                                    • Gość: lol Re: JUŻ JEST 8Mb Netia IP: *.chello.pl 02.10.09, 19:50
                                      Tp to gó... i śmierdzi ...
                                    • uwaganetia Netia - UWAGA! 02.10.09, 21:34
                                      Na pozór wszystko wygląda cudownie i tanio. Lepsze prędkości, niższe
                                      ceny, większe pakiety minut w abonamencie telefonicznym, łatwa
                                      procedura przejścia... i co dalej? Piekło na ziemi! Zanim podejmiesz
                                      decyzję o przejściu do tej firmy spróbuj zadzwonić do działu
                                      technicznego i uzyskać połączenie z konsultantem w celu zgłoszenia
                                      awarii! To jest NIEMOŻLIWE! Sam sprawdziłem! 84 minuty słuchania
                                      muzyczki i nic! W ramach oszczędności i wykazywania rozwoju firmy
                                      przed akcjonariuszami Netia stosuje politykę cięcia wszelkich
                                      kosztów i wydawania ogromnych funduszy na działania reklamowe
                                      jednocześnie masowo zwalniając pracowników. W dziale przyjmowania
                                      zgłoszeń o awariach pracuje zaledwie kilkanaście osób na zmianie.
                                      Tablica połączeń informuje non stop o paru tysiącach połączeń
                                      dziennie w czym kilkuset odebranych i tysiącach utraconych. To chyba
                                      o czymś świadczy? Zgadzając się na usługi Netii podpisujesz cyrograf
                                      i skazujesz się na płacenie rachunków za coś co kompletnie nie
                                      działa i się stale psuje a zgłoszenie awarii jest niemożliwe całymi
                                      tygodniami. Co więcej – nawet jeżeli już się uda zgłosić awarię jest
                                      ona usuwana bezskutecznie tygodniami… i tak w kółko.
                                      Bardzo proszę osoby które borykają się z podobnymi problemami o
                                      dopisywanie swoich opinii. Warto mieć konkurencję na rynku,
                                      zwłaszcza jeżeli chodzi o monopolistę jakim jest TP S.A. ale chyba
                                      nie za wszelką cenę – cenę naszych nerwów i pieniędzy straconych w
                                      walce z bezduszna, źle zarządzaną korporacją.
                                      ZASTANÓW SIĘ 5 RAZY ZANIM POPEŁNISZ TEN OGROMNY BŁĄD!!!
                                      NETIA – ZNIEWOLENIE PO DOKANIU WYBORU.
                                      • Gość: netIA Re: Netia - UWAGA! IP: *.kimsufi.com 04.10.09, 17:18
                                        A kogo obchodzi ilu pracowników ma Netia? TP SA też zwalnia ludzi. We France
                                        Telecomie ludzie popełniają samobójstwa - ze względu na presję kierownictwa. A
                                        ja wybieram takiego operatora który jest najtańszy. Gdyby tak źle było z obsługą
                                        techniczną to UKE zrobiłoby już z tego aferę. Netia ma dobą ofertę i bzdurą
                                        jest to, że czegoś nie można zgłosić na infolinii. Nie słyszałem, żeby któryś z
                                        użytkowników Netii narzekał na Internet, że coś nie działa. Wybór Netii to nie
                                        błąd, a zdrowy rozsądek.
                                        • Gość: addhoc Re: Netia - UWAGA! IP: 89.72.14.* 04.10.09, 17:28
                                          Co do jakość technicznej nic nie mogę TP SA zarzucić. Przez sześć lat nie miałem
                                          żadnej awarii. Gdyby nie te ceny zostałbym na pewno.
                                          Co do obsługi telefonicznej to w UPC jest podobnie jak w Netii. Poza tym technik
                                          bez zażenowania stwierdził że w Ciechanowie 15Mb w jest nieosiągalne!!! Bosko
    • Gość: Rafał Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 13.11.09, 20:36
      Orientuje ktoś się ile kosztuje 5mb,60zł czy 55zł?i od tego dopiero upust
      • Gość: Rafał Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 14.11.09, 09:44
        Tak czy inaczej cena za 5mb jest super,są nie do pobicia
        • pawloskarawlos1 Re: Internet UPC 14.11.09, 13:56
          Ja od niedawna mam 8 Mb, za 75 zł miesięcznie, umowa na 12 miesięcy, pierwszy
          miesiąc za darmo. Niech żyje UPC!!!Działa bez problemów, dzwoniłem z pytaniem do
          działu obsługi klienta i w ciągu 2-3 minut miałem problem rozwiązany (który jak
          się okazało leżał po stronie mojego laptopa a nie UPC).
          • Gość: Rafał Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 14.11.09, 14:06
            Teraz jest inna oferta dla Warszawy i okolic,Ciechanów łapie się pod tą
            promocje,15mb za 75zł!,5mb za 60zł,od poniedziałku przechodzę na te 5mb,do tego
            oczywiście jeszcze 10%zniżki,patrząc obiektywnie inni operatorzy cieniutko
            wyglądają przy upc
          • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 14.11.09, 14:09
            ja mam z UPC 15 mb/s za 65 czy 70 zł o ile pamiętam ;]
            • Gość: MM Re: Internet UPC IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.09, 17:32
              w dupe się pocałujcie z tym UPC, ja mam Multimedia i płacę 10 zł za neta w
              promocji z wakacji (teraz już jej nie ma) i mam 2 mega . Umowa na rok, aktywacja
              1 zł .
              • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 16.11.09, 21:06
                ahahahahhaahahahahahahhah no i co z tego, jak w UPC jest lepszy net, każdy Ci to
                powie ;] UPC i Netia to dwie najlepsze firmy, które dostarczają neta w Polsce ;]
                więc wole drożej niż gó... :D (chociaż nie chcę oceniać, nie maiłem Multimedii),
                zresztą jest to w ogóle w ciechu?
                • Gość: MM Re: Internet UPC IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.09, 22:46
                  spójrz na IP pseudoinformatyku , a później pytaj czy jest w Ciechu. Geniusz się
                  znalazł ...
                  • Gość: lol Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 16.11.09, 23:01
                    oj*bane ahahahah :| a skąd mam niby wiedzieć czy Ty piszesz z ciecha czy może z
                    dupy maryni? looooooool pomyśl zanim cokolwiek napiszesz człowieku... ja sobie
                    zaraz polecę do USA napiszę z tamtad posta, i będzie jakieś IP xxx i powiem, że
                    to z ciecha pisałem :> taaak ;p
              • Gość: gość Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 17.11.09, 05:21
                w multimedia cena za 1mb zaczyna się od 49zł także niech nie pisze głupot bo
                cenowo i prędkościowo nie mają porównania,w upc 2mb za 50zł bez promocji,więc
                niech nie wyskakuje jak filip z konopi z multimedia
                • Gość: gość Re: Internet UPC IP: *.chello.pl 17.11.09, 05:28
                  z limitem do 1,5gb to można i taniej a w upc niema żadnych limitów
                  • malgosia1-2 Re: Jak założyć Hasło na internet z kablówki? 17.11.09, 15:32
                    Mam internet z kablówki UPC i nie wiem jak założyć hasło na internet.
                    Wcześniej hasło miałam jak była neostrada.
                    • Gość: ZNAFCA Re: Jak założyć Hasło na internet z kablówki? IP: 94.75.253.* 18.11.09, 18:50
                      Chello to kablówka, a nie ADSL jak NeoZdrada ośle. Tu nie potrzeba loginu i
                      hasła. Kontrolę rodzicielską sobie załóż i będzie GIT
                      • Gość: gość do znafcy IP: *.chello.pl 18.11.09, 22:47
                        prymityw i prostak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka