Dodaj do ulubionych

likwidacja ZUS

IP: *.elblag.vectranet.pl 19.07.10, 19:15
czy to prawda, ze maja nam zlikwidowac od stycznia zus, podobno nowa
Pani Dyrektor dazy do tego
Obserwuj wątek
    • Gość: asa Re: likwidacja ZUS IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.10, 00:03
      bzdury piszesz - wlasnie po to rozbudowali druga siedzibe na Mazurskiej?:P
      • Gość: zusmen Re: likwidacja ZUS IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.10, 21:52
        rozbdowali mazurską, żeby drożej spszedać - oczywista oczywistość
        • Gość: sa Re: likwidacja ZUS IP: 89.174.178.* 21.07.10, 12:04
          tak zlikwiduja oddzial zeby zmarnowac kilka lat walki o jego przywrocenie.
          • elbinger1237 Re: likwidacja ZUS 21.07.10, 22:02
            Po mału, po mału odbierają wszelkie ważniejsze ośrodki w mieście na rzecz
            Olsztyna. To było do przewidzenia już w 1999 r. Teraz trzeba będzie jeździć 110
            km do Olsztyna, a można było 75 km do Gdańska...
            • Gość: dupatam Re: likwidacja ZUS IP: *.dialog.net.pl 21.07.10, 23:01
              Do szkoły chyba też miałeś daleko? "Po mału" buahahahaha.
              • elbinger1237 Re: likwidacja ZUS 23.07.10, 09:26
                Do szkoły miałem rzut beretem i chłonąłem wiedzę jak gąbka. Pamiętam jak pani od
                geografii pokazała nam jedna z pierwszych map nowego podziału...Elbląg był na
                tamtej mapie w granicach Pomorskiego...Ale jak widać z projektu wyszły nici.
                • Gość: dupatam Re: likwidacja ZUS IP: *.dialog.net.pl 23.07.10, 10:51
                  Zasad ortografii jednak nie chłonąłeś jak widać.
                  • elbinger1237 Re: likwidacja ZUS 23.07.10, 18:13
                    Nie odwracaj kota ogonem....
                    • Gość: dupatam Re: likwidacja ZUS IP: *.dialog.net.pl 23.07.10, 22:18
                      Jak na razie to wyłącznie Ty odwracasz od swojego nieuctwa.
                      • regres159 Re: likwidacja ZUS 24.07.10, 11:16
                        Czepiasz się szczegolików,a i stota sprawy to to,że nasze miejsce napewno nie
                        jest w tym biedanibywojewodztwie,elbinger masz rację,do ostatniej chwili Elbląg
                        mial byc przy Gdańsku,czy to dobrze,czy źle?Napewno najlepiej by było,gdyby
                        elbląskie nie było ruszone,a tak mamy ssawkę w postaci"metropolii" i poniżenie
                        przez olsztyńskich bufonów,to bardzo smutne,ze politycy pozastawili Elbląg
                        samemu sobie,cóż...:(
                        • elbinger1237 Re: likwidacja ZUS 25.07.10, 19:57
                          regres159 napisał:

> Czepiasz się szczegolików,a i stota sprawy to to,że nasze miejsce napewno nie
                          > jest w tym biedanibywojewodztwie,elbinger masz rację

Dzięki. Niestety jak ktoś nie ma logicznych argumentów zawsze czepia się szczegółów.
                          • Gość: dupatam Re: likwidacja ZUS IP: *.dialog.net.pl 26.07.10, 01:31
                            Jak już chcesz przedstawiać logiczne argumenty i błyszczeć elokwencją, to zadbaj
                            też o takie szczególiki jak poprawna pisownia, panie wielce wykształcony
                            magistrze humanisto, co to wiedzę chłonął jak gąbka. Szkoda tylko, że zasad
                            poprawnej pisowni nie potrafił wchłonąć. Zawsze mnie to bawi jak ktoś się wielce
                            wymądrza, tylko zdania nie potrafi poprawnie napisać. A teraz się podotykajcie
                            pindolkami ze swoim adwokatem regresem.
                            • elbinger1237 Re: likwidacja ZUS 26.07.10, 11:27
                              Gość portalu: dupatam napisał(a):

> magistrze humanisto

Kimkolwiek jesteś niezarejestrowana tchórzliwa kreaturo, przegięłaś pałę - nie
                              jestem humanistą i nigdy nim nie będę!

> teraz się podotykajcie pindolkami ze swoim adwokatem regresem.

Ty, regres, ta osoba ma jakieś homoseksualne fantazje! :) Nie chcemy tu
                              Olsztyna! Fuj!
                              • regres159 Do elbingera 25.08.10, 18:19
                                Nie wzruszają mnie uwagi imbecyli,po prostu mam to w nosie,a prawnikiem nie
                                byłem i chyba nie będę,może w następnym wcieleniu:)Moim skromnym zdaniem Elbląg
                                to Wybrzeże i tak nasze miasto jest postrzegane przez resztę Polski,szkoda, że
                                politycy polscy są kojarzeni z: partyjniactwem,korupcją i brakiem
                                zainteresowania losem szarego człowieka,przykładem jest wsadzenie nas do tego"
                                łez padołu":(
                                • Gość: swiatowy Re: Do elbingera IP: 91.104.117.* 25.08.10, 18:49
                                  "Elblag to Wybrzeze i tak nasze miasto postrzegane jest przez reszte Polski"
                                  Bomba!WYBRZEZE!Tej wersji jeszcze nie slyszalem!
    • Gość: Elblag.WM.pl Re: likwidacja ZUS IP: *.elblag.vectranet.pl 25.07.10, 20:55

Elbląski oddział ZUS do likwidacji?
      2010-07-23 12:20:59 (ost. akt: 2010-07-23 12:27:37)

W mieście huczy od plotek dotyczących planowanej likwidacji elbląskiego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. — Mam nadzieję, że to się nie potwierdzi, bo byłaby to ogromna strata dla naszego miasta — uważa prezydent Henryk Słonina.

— Oficjalnie nie mam żadnych informacji na temat ewentualnej likwidacji elbląskiego oddziału ZUS, nieoficjalnie jednak dotarł do mnie taki sygnał. I chociaż zdrowy rozsądek przeczy takiej decyzji — bo przecież nie po to przez lata walczono o stworzenie w Elblągu oddziału Zakładu, żeby teraz go likwidować, i nie po to rozbudowano siedzibę ZUS przy ul. Mazurskiej.

Dyskusje jednak nie milkną. Podsyca je m.in. fakt, że od lutego — wtedy zwolniono z pracy poprzednią dyrektorkę — do dzisiaj nie ogłoszono konkursu na to stanowisko.

— Konkurs zostanie ogłoszony przez prezesa i nowy dyrektor zostanie wyłoniony z jego uczestników — informował w lutym Przemysław Przybylski, rzecznik prasowy ZUS. Tę funkcje niezmiennie pełni Renata Ziółkowska, dyrektorka ZUS w Gdańsku, i tak pozostanie. W najbliższym czasie ZUS nie planuje ogłaszania konkursu na to stanowisko, a oboma oddziałami nadal będzie kierować Renata Ziólkowska. Powołano jednak nowego zastępcę dyrektora ZUS w Elblągu. Funkcję tę objęła Karina Podlaszewska, były rzecznik prasowy elbląskiego oddziału.

elblag.wm.pl/11857,Elblaski-oddzial-ZUS-do-likwidacji.html
    • Gość: zorientowany Re: likwidacja ZUS IP: *.elblag.vectranet.pl 25.08.10, 17:42
      a jednak będzie reorganizacja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka