Dodaj do ulubionych

Gdzie z psem??

16.04.04, 12:29
Powiedzcie mi proszę, gdzie w Elblągu można wyjść z psem na "bieganie"??
Chodzi mi o bieganie bez kagańca. mieszkam koło HN i najbliżej mi do Parku
Kajki, ale tam nie wolno;(( Rozumiem, że ludzie się boją i potrafię to
uszanować... Już nie wiem, gdzie mam chodzić z psem. Nie będę chodzić po
poligonach i innych śmietnikach, bo się boję "dynxiarzy", a mój pies ma
dopiero 7 m-cy i mimo poważnego wyglądu jeszcze jest malutkim pieskiem w
środku, więc w razie zagrożenia marna z niego "tarcza obronna". Czy ktoś z
Was zna takie miejsce?? Zaznacze tylko, ze słabo znam Elbląg;)) Dzięki i
pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: rosa Re: Gdzie z psem?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.04.04, 12:45
      Hmm dobre pytanie. Ja psa nie mam, ale moze uda sie cos poradzic. Parki raczej
      odpadaja, bo tam jest zbyt wiele osob postronnych. Byc moze Bażantarnia ? Udać
      sie z nim na jakis mniej uczeszczany szlak lub jakas wieksza polane i niech sie
      tam wyszaleje. Moze gdzies w okolice gory Chrobrego lub Sarniej ??
      • marija78 Re: Gdzie z psem?? 16.04.04, 13:07
        dziex za odp:)) nie wiem, gdzie to jest,ale sie dowiem.
        • Gość: rosa Re: Gdzie z psem?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.04.04, 13:31
          Hehe. W sumie to latwo jest trafic :) Mozesz jechac "2" na petle (Marymoncka) i
          mozna powiedziec ze jestes w Bazantarnii. Pozniej spacerek i masz przestrzen do
          swojej dyzpozycji
          • francuz_el Re: Gdzie z psem?? 17.04.04, 21:17
            Zielony szlak w Bazantarni. Pies sie wyszaleje, pytanie tylko, czy Ty
            wytrzymasz :P
            • marija78 Re: Gdzie z psem?? 17.04.04, 21:45
              spoko spoko chodze z nią dziennie jakieś 8 km:)) Dla kogoś z dużego miasta w
              Elblągu wszędzie jest blisko i wszędzie można dojść na piechotę. Za to lubię to
              miasto:))
              • francuz_el Re: Gdzie z psem?? 17.04.04, 21:51
                No i korkow nie ma :) I oczywiscie to czyste, elblaskie powietrze :)
                • marija78 Re: Gdzie z psem?? 17.04.04, 22:10
                  no z tą czystością powietrza to bym polemizowała:))
                • Gość: rosa Re: Gdzie z psem?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.04.04, 22:20
                  No wiesz francuz ja bym z tymi korkami tak nie szlal ;PP W Elblagu ludzie
                  odpowiedzialni za sygnalizacje wsluchali sie w zalecenia specow od takich
                  spraw. Od 2000 roku jest przygotowywana corodznie syatystyka i tam sa opisywane
                  wszelkie zdarzenia drogowe, sa wypisywane problemy oraz rozwiazania jak temu
                  zaradzic. I powiem szczerze, ze po ostatniej akcji zgrywania swiatel poprawiolo
                  sie w Elblagu i to bardzo. Jednak jak kiedys przyjechal kumpel z Ostrody
                  (pracuje w ..lsztnie i codziennie jezdzi) probowal wjechac do Elb o 15. Jak
                  dojechal do ESSO (Grunwaldzka) powiedzial tylko - "ku.. ale Wy tu mlyn
                  macie!!!" wiec jak widzisz :PP
                  • francuz_el Re: Gdzie z psem?? 17.04.04, 23:12
                    To powietrze nie jest czyste? Oj, podpadlas mi teraz :P Pojedz na tydzien do
                    GOP-u, wroc do Elblaga i poczuj roznice :) A korkow to w miescie przeciez nie
                    ma, no moze Grunwaldzka troche, ale ja tamtedy za czesto nie jezdze :P
                    • Gość: rosa Re: Gdzie z psem?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.04.04, 23:32
                      Bron boze nie powiedzial, ze nasze powietrze nie jest czyste !! Zwrocilem tylko
                      uwage, ze z kwartalu na kwartal po Elblagu jezdzi sie ciut gorzej. Kiedys na
                      dworzec jechalem 25 minut wiec mysle, ze troche czasu mi to zajelo :P
                      • francuz_el Re: Gdzie z psem?? 18.04.04, 01:47
                        To nie Ty, to marija78 napisala:

"no z tą czystością powietrza to bym polemizowała:))"

Cos trzeba Z tym zrobic :P
                        • marija78 Re: Gdzie z psem?? 18.04.04, 10:10
                          No tak napisałam, bo w żadnym innym mieście nie miałam wiecznie brudnyhc
                          okinen. Zrozumicie gospodyni domowa patrzy na śwait innymi kategoriami:)) A to,
                          że w GOP jest strasznie to każdy wie, ale dlaczego ja mam wiecznie brudne
                          okna?? Szczególnie jak deszcz spadnie-błoto na szybie.
                          • Gość: rosa Re: Gdzie z psem?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.04.04, 11:06
                            Moze dlatego, ze mieszkasz pod HN ?? ;) Z drugiej strony faktem jest, ze jak
                            tylko spadnie deszcze to jest na oknach sporo "piaskowych" plam. Po prostu taki
                            u Nas ruch na miescie, tyle robot itp ze wszytsko pozniej laduje na oknach. Co
                            sie uniesie musi kiedys opasc :P
                            P.S
                            Wczoraj na osiedlu mialem niezla zawieruche. Z bosik tyle piachu zwiewalo ze
                            glowa mala. Momentami "burze piaskowe" ;P
                        • Gość: rosa Re: Gdzie z psem?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.04.04, 11:04
                          maly blad :P
    • zulu Re: Gdzie z psem?? 19.04.04, 14:26
      a wiecie, gdzie z psem? Tam gdzie dzieci nie chodza!Rekawiczke na reke - a
      gowienko w torbe i do kosza!
      • marija78 temat Kupa jest "kupa" 19.04.04, 18:07
        "Dzieci" chodzą wszędzie nawet próbują wchodzić mi na balkon. A o kupach jest
        już niżej. Swoją drogą KUPA to chyba ulubiony temat Polaków, na każdym forum
        nr.1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka