rosa_el 19.05.04, 09:45 www.wprost.pl/ar/?O=60267 Jak dobrze, ze z "Nad Jarem" to mam tylko spoldzielnie ;)))))))) Takze ..lsztyniacy nie pokazujcie sie w okolicach w/w dzielnicy, bo tam tez na Was poluja :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marija78 Re: Nad Jarem 19.05.04, 14:40 A to prawda jest?? Czy jak zwykle "bicie piany"?? Na moje niedoświadczone oko to sprawa gorzej wygląda na "Zakrzewie", a może się mylę?? Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nad Jarem 19.05.04, 19:58 Gosc mocno przegial z tym artykulem... wrecz sie osmieszyl. Zaloze sie, ze na zadnym z tych osiedli nie byl, a juz na pewno nie na elblaskim Nad Jarem. No ale co tam, i tak nigdy nie uznawalem WPROST za powazny tygodnik... Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_el Re: Nad Jarem 19.05.04, 23:23 Wiecie, nie powiem ze autor napisal prawde bo tak nie jest. Niemniej "Nad Jarem" dla kogos spoza tych okolic, lub dla czlowieka ktory pojawia sie tu raz na rok jest rzeczywiscie slumsem (lacznie z Kamionka, co razem tworzy niezle zaglebie debili - ja tez sie do nich chyba zaliczam :P). Z pewnoscia nie jest tutaj zbyt bezpiecznie, ale nie okreslilbym tego osiedla jako najgorsze w miescie. Zatorze jest skupiskiem ludzi biednych, ktorzy nie maja co robic w wolnym czasie, ale oczywiscie sa tam i pospolici chuligani. Nad Jarem to skupisko mlodych, ktorzy maja kase, ale wola stac pod klatkami, sklepami czy w innych miejscach i zaczepiac kazdego, ktory sie im nie spodoba i wyglada na "kogos z zewnatrz". Swego czasu nie bylo tu zbyt rozowo, a to jakies auto wystrzelilo w kosmos, a to policjalntow pobili itp. Zreszta co bede pisal. Mi sie tu podoba, tu jest moj dom, moj kumple i jest GIT :))) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nad Jarem 20.05.04, 00:04 Ja jednak wole swoja dzielnice... Winnica to jest to :P Odpowiedz Link Zgłoś
ssowl Re: Nad Jarem 20.05.04, 10:44 jaka Winnica ?? Francuz ?? !! ?? Glowa Ciebie nie boli ?? Przecież to definitywnie Witoszewo jest !! Jak chcesz to wpadaj do mnie i oblukasz mape jak nie masz :P Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nad Jarem 20.05.04, 12:52 Mam przed soba najnowsza mape Elblaga (wyd.Demart, 2003/2004). Jest napisane, jak wol, Winnica. moge do Ciebie zajsc z mapa i pokazac. Witoszewo jest wyzej :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_el Re: Nad Jarem 20.05.04, 17:46 A ja mam mape Elblaga z 1981 roku !! Noeka blaszka !! Po prostu jakby prosto z drukarni :)) Sporo zieleni wtedy bylo w miescie :P Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nad Jarem 20.05.04, 18:08 Zieleni to chyba za bardzo nie ubylo... Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_el Re: Nad Jarem 20.05.04, 21:57 Hmm wiesz w sumie to wybudowali takie jedno osiedle na gorce :P No i do tego jescze drugie ciut wyzej, takze chyba jednak ubylo :P Odpowiedz Link Zgłoś
ssowl Re: Nad Jarem 20.05.04, 22:59 To kiedys bede musiał to oblukać :) Moj blok tez do Winnicy?? :> Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nad Jarem 20.05.04, 23:51 Tez SsOwL :) Cale wzgorze to Winnica, od Wyzynnej po Orzeszkowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
ssowl Re: Nad Jarem 21.05.04, 09:50 No nieźle :) A możesz jakiegoś skana... print shota zapodac?? Ogólnie... jakie nowe dzielnice dobyły :) Co sie jeszcze pozmieniało :) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nad Jarem 21.05.04, 11:27 Moge do Ciebie zajsc z mapa... zobaczysz wtedy wszystko, bo tak to duzo pstykania Odpowiedz Link Zgłoś
ssowl Re: Nad Jarem 21.05.04, 11:39 To zapodawaj do mnie :) Jestem teraz na chacie Odpowiedz Link Zgłoś