27.07.04, 12:22
„Znak zabraniający wjazdu na elbląską giełdę samochodową oraz pracownik
pilnujący by sprzedający auta płacili za miejsce na parkingu to tylko
cześć „nowości” na giełdzie przy Pl. Kazimierza Jagiellończyka” - napisał
Dziennik Elbląski.

„Osoby handlujące samochodami twierdzą, że opłata za parkowanie, w wysokości
20 złotych za dobę jest zbyt wysoka.
- Wysokośc tych opłat jest porównywalna z innymi giełdami np. w Pruszczu
Gdańskim - tłumaczy Marek Glegoła, dyrektor Miejskiego Ośrodka Sportu i
Rekreacji w Elblągu, który zarządza giełdą. - Z tą różnicą, że nasz giełda
położona jest w centrum miasta i są na niej lepsze warunki - chociażby plac
wyłożony polbrukiem”.

DE

Hmm mnie zastanawia tylko jedno, a mianowicie jakim kurna prawem jest tam
ta "gielda" i to jeszcze na wydzielonym terenie !!?? Przeciez to sie nie
kalkuluje, bo jesli godzina postoju kosztuje 1.6zl to za platne 8h zaplace
12.8 co w kalkulacji tygodniowej, a tym bardziej miesiecznej daje spore
oszczednosci. A przezciez NIKT do kurwy nedzy nie zabroni mi jezdzic i
parkowac samochodem z kartka za szyba z oferta sprzedazy. Jak bede chcial to
moge jezdzic z napisem, ze oddam samochod za darmo, ze za 5zeta oddam swoj
nowy telewizor itd. Nic nikomu do tego co jest w MOIM samochodzie, dopoki to
nikogo nie obraza. Wiec ja jesli mialbym sprzedawac auto stawalbym na placu
gdzie sie normalnie placi z normalna karta o sprzedazy, a jesli ktos by mi
zablokowal kola, lub co innego to bym go po prostu wysmial!!!! Niech mi da do
przeczytania ustawe, uchwale, cokolwiek, gdzie jest napisane, ze jest
zabronione jezdzenie pojazdem z kartka za szyba <rotfl> I gwarantuje, ze nic
takiego mi nie da, a koszta ktore musilaby poniesc taki resort w sadzie
grockim bylyby niewspolmierne do tego co chcieliby osiagnac :D
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: Gielda 27.07.04, 16:25
      Akurat sprawa jest taka,ze na terenie przy pl.Jagiellonczyka istnieje ta
      nieszczesna gielda (ktorej moim skromnym zdanie w ogole nie powinno byc) i jak
      ktos tam chce sprzedawac swoje auto,to musi zaplacic 20zl. A z kartka o
      sprzedazy to mozesz sobie jezdzic i stawac gdzie Ci sie tylko podoba, w koncu
      wolny kraj.
      • rosa_el Re: Gielda 27.07.04, 19:47
        No dobra, ale Ci ludzie placa za nic innego jak tylko za to, ze maja kartke za
        szyba !! Przeciez tak sie nie dokonuje podpisywania umow ani nic takiego, wiec
        za co placa !!?? Za swoja podleglosc do debilnych i wyimaginowanych pomyslow
        jakis kretynow "na gorze" ??
        • francuz_el Re: Gielda 27.07.04, 21:13
          Jak sie nie podoba, to niech jezdza w niedziele do Pruszcza, a nie stoja calymi
          dniami w centrum miasta. W koncu nie od tego jest centrum, zeby samochody na
          sprzedaz mialy tam byc. Jak ci sprzedajacy chca, to niech sobie nawet wybuduja
          gielde, ale gdzies na obrzezach np.: na Mazurskiej,czy cos...
          • rosa_el Re: Gielda 27.07.04, 23:18
            Nie wiem francuz co zes sie tak uparl na ta gielde. Jestes ciety na nia ze hej.
            To co gadasz powoduje, ze kolejni ludzie wyjezdzaja z Elblag, ze do glupich
            tekstow glupich ludzi dojdzie "nawet gieldy samochodwej nie maja". Nie wiem
            gdzie sa inne gieldy w innych miastach, ale skoro ludzie placa za postoj
            samochodem na parkingu, to moga se tam robic co chca i miec co chca. To juz nie
            jest problem. Czy zatruwaja powietrze, brudza okolice, taranuja prejazd innym
            ludziom ? Czy stasi mieszkancy maja utrudnione przejscie do kosciola przez
            nich ?? NIE, wiec niech sobie tam bedzie.

P.S
            Co z niedzielno poranna gielda na targowisku mejskim ?? Jeszcze tam jest ??
            • francuz_el Re: Gielda 27.07.04, 23:21
              Nie byloby problemu, gdyby sobie stawali na terenie gieldy i placili te 20 zl.
              Ale jezeli nagle okazuje sie, ze nie chca placic i rozstawiaja sie np.:na
              parkingu Swiatowidu,Teatru,czy przed Merino, to juz jest problem i tacy ludzie
              powinni byc tepieni...
              • francuz_el Re: Gielda 27.07.04, 23:23
                Aha... o atrakcyjnosci miasta nie swiadczy obecnosc gieldy samochodowej, tym
                bardziej w centrum! Nigdzie w PL nie ma gieldy w centrum miasta, wystarczy
                popatrzec np.: na Pruszcz Gd.,czy Olsztyn. U nas to jest jeszcze zaszlosc jak
                obok Swiatowidu byl takze ruski rynek. I co? Jego tez szkoda??
                • rosa_el Re: Gielda 27.07.04, 23:30
                  Francuz to byl przyklad z ta gielda. Dobrze wiesz, ze ludziom nieprzychylnym
                  Elblagowi kazdy podsuniety motyw bedzie sluzyl do oczerniania naszego miasta i
                  szukania tu samych minusow !! Oczywiscie, ze tacy delikwenci o ktorych piszesz
                  powinni byc karani i z tego co widzialem kiedys to sa (opelek z blokada na
                  kolach stal ponad tydzien, moze i do tej pory zreszta stoi). A inna sprawa, ze
                  Swiatowid po zakonczeniu remontu moglby pofatygowac sie o jakis prawdziwy
                  parking "na zapleczu" lub gdzies indziej, a nie takie pseudo cos tylko maja :((
                  • francuz_el Re: Gielda 27.07.04, 23:36
                    Nie przesadzaj Rosa, ta nasza elblaska gielda i tak byla malutka, wiec jakby jej
                    nie bylo to nic sie by nie stalo. Zreszta dzis tamtedy przejezdzalem i akurat
                    bylo juz praktycznie pusto, wiec miasto dopielo swego i pewnie niedlugo
                    zlikwiduje gielde "z powodu braku chetnych".

Co parkingu to Swiatowid wspolnie z teatrem powinni sie wspolnie postarac o to i
                    wyremontowac oba place po dwoch stronach budynku (ten od wyjscia z kina i od
                    Teatralnej,co jest teraz tylko dla pracownikow teatru). Wtedy juz nie powinno
                    byc wiekszych problemow z zaparkowaniem...
                    • rosa_el Re: Gielda 27.07.04, 23:47
                      Albo odnowic jeden od strony Karowej, a ten od Teatralnej zrownac z ziemia,
                      zasiac trawke, jakies drzewka, alejki i wypasione oswietlenie wlanac i tez
                      bylby max :))
                      • francuz_el Re: Gielda 27.07.04, 23:49
                        Na pewno juz plany jakies maja. W koncu,jak juz CKiWM zmieni sie nie do poznania
                        na zewnatrz,jezeli chodzi o sam budynek, to i z terenami przystajacymi do niego
                        zrobi porzadek :)
                        • rosa_el Re: Gielda 27.07.04, 23:56
                          No niech robia, bo pozostaly teren jakos nie pasuje do Pl. Jagiellonczyka,
                          ktory doczekal sie pare lat temu modernizacji.

P.S
                          To byl chyba 188oo posta na forum -> jestesmy debesciaki ;P)
                          • francuz_el Re: Gielda 28.07.04, 00:00
                            Hehe.. przeciez my tu nie idziemy na ilosc, a na jakosc. Juz zapomniales Rosa?? :P
                            • rosa_el Re: Gielda 28.07.04, 00:05
                              Taa ale ostatnio to byly WIELKIEEE problemy z iloscia, a skoro nie ma ilosci to
                              nie ma jak wyrobic jakosci czyz nie ?? :P
                              • francuz_el Re: Gielda 28.07.04, 00:09
                                Kazdy ma swoja teorie. A jak masz problemy z iloscia, to zacznij liczyc ilosc
                                cukru w cukrze. To ostatnio modne zajecie w calej Polsce, no i jaka rozrywka ;-)
                                • rosa_el Re: Gielda 28.07.04, 11:00
                                  Dlaczego uwazasz, ze ja mam jakies problemy ?? "Zranisles mnie francuz,
                                  zraniles mnie na wskros !!" :P Zaufaj mi, ze mam ciekawsze zajecia niz liczenia
                                  cukru w cukrze :)) Ja doskonale wiem, ze liczy sie jakosc a nie ilosc (tak mi
                                  tez mowili od podstawowki na polaku :PP)
                                  • francuz_el Re: Gielda 28.07.04, 12:00
                                    Odwazylem sie na taka mala dygresje, nie chcialem Cie urazic Rosa... nie obrazaj
                                    sie :P
                                    • rosa_el Re: Gielda 28.07.04, 19:21
                                      No nie wiem czy nie powinienem ;)))) W kazdym badz razie zauwazylem, ze ten
                                      watek jest chyba dobitnym przykladem na to, kto jest czynnym uzytkownikiem
                                      forum :(( Reszta chyba tylko od przypadku doprzypadku zaglada i sie wypowiada.
                                      • francuz_el Re: Gielda 28.07.04, 20:19
                                        Akurat nie trzeba bylo zakladac takiego watku,zeby do takich wnioskow dojsc :P
                                        • rosa_el Re: Gielda 28.07.04, 20:48
                                          No, ale ten dobitnie to ukazuje :P Czarno na bialym.
    • rosa_el Re: Gielda 01.08.04, 17:12
      No i juz wiem, gdzie teraz w Elblagu znajduje sie gielda. Przeniesli sie z Pl.
      Jagiellonczyka i yargowiska na parking obok Shella. Teraz tam sa wystawiane
      samochody na sprzedaz. Dzis bylo ich troche i kazdy z karteczka za szyba. Inna
      sprawa, ze miasto mogloby gdzies na obrzezach przeznaczyc kawalek terenu na
      gielde, pobierac jakas symboliczna oplate za wjazd itd. To byloby chyba
      najlepsze rowziwazania, oficjalnie nazwac taki teran Gielda samochodowa i tyle.
      Nie byloby wiecej problemow
      • francuz_el Re: Gielda 01.08.04, 19:42
        Proponuje Bielnik I lub II. Duzo rownego terenu, cicho, nikomu by to nie
        przeszkadzalo :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka