Dodaj do ulubionych

technika okienna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 10:20
co sądzicie o tym że producent okien pan Jarosław M.żeby obniżyć koszty
produkcji zamawia profil z którego produkuje okna ale profil ten ma cieńsze
ścianki niż powinien mieć. Czy okna takie są bezpieczne i czy nie jest to
oszustwo bo przeciesz płacimy za ścianki o grubości 4mm a dostajemy 2mm.
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: technika okienna 14.08.04, 11:12
      Nie trzeba u niego kupowac okien i tyle. Jak sie oszczedza na klientach, to sie
      ich traci...
      • rosa_el Re: technika okienna 14.08.04, 12:17
        Zarzucasz firmie powazne oszustwo i jesli jestes pewien swoich przekonan to do
        UOKiK i tam mozesz smialo z tym isc. Oni bardzo chetnie sie zajma ta sprawa !
        Jesli zreczywiscie jest tak jak piszesz, co ciekawe od jakiego czasu sa
        praktykowane takie metody... 3/4 okien w domu mam od nich wiec jestem ciekaw...
        • francuz_el Re: technika okienna 14.08.04, 14:07
          No to Rosa, ja juz zaczalbym sie bac :P Zawsze mozna tez napisac do jakiejs
          gazety ... dziennikarze znajda wszystkie machlojki ;-)
    • Gość: kosa Re: technika okienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 20:49
      Producenci okien robia okna z profili zwykłych i odchudzonych, obydwa rodzaje
      profili spełniaja normy i posiadaja certyfikaty ITB z tergo tytułu są
      bezpieczne, jedyną różnicą jest cena i rzeczywiście grubość ścianek. W wyniku
      walki o klienta firmy musiały zaniżać cenę okna i doszło do tego że jak się
      kupic tanie okno wchodzi w rachubę tylko okno z profila odchudzonego. Gorzej
      jak producent chcąc obniżyc koszty nie wprowadza w cały profil wzmocnienia a
      jedynie jego kawałek. To juz inna bajka, z tego co mi wiadomo Technika Okienne
      nie praktykóje tego rodzaju praktyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka