maciej.babel 31.10.02, 18:46 Czy ktoś mógł by mi dokładnie przybliżyć tę sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 31.10.02, 19:17 maciej.babel napisał: > Czy ktoś mógł by mi dokładnie przybliżyć tę sprawę. Pomóżcie koledze z innego miasta, on chce wiedzieć jaka firma będzie produkować niskopodłogowce, które u nas będą jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 31.10.02, 22:03 To jest TAJEMNICA ;) Niech kolega z innego miasta poszpera po sieci to moze cos znajdzie/// Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 31.10.02, 22:17 francuz_el napisał: > To jest TAJEMNICA ;) Niech kolega z innego miasta poszpera po sieci to moze cos > > znajdzie/// A jka nie znajdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 31.10.02, 22:57 To bedzie zyl w niepewnosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 01.11.02, 18:03 maciej.babel napisał: > Czy ktoś mógł by mi dokładnie przybliżyć tę sprawę. Spróbuj również tutaj czegos się dowiedzieć: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=391&w=2841219&a=2841770 Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.babel Re: Niskopodłogowce tramwajowe 01.11.02, 18:32 Dzięki. Tam jednak nic konkretnego się nie dowiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 01.11.02, 18:37 maciej.babel napisał: > Dzięki. Tam jednak nic konkretnego się nie dowiedziałem. Chyba pozostaje tobie czekać do momentu zakupu tych tramwajów. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 01.11.02, 19:24 Adres stonki o tramwajach...mnostwo zdjec nawet takich egzitycznych jak pietrowe...polecam: mar100.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landvetter Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 03.11.02, 23:51 O tym wszystkim zdecyduje przetarg. Kto don stanie - nie trudno zgadnac: Alstom, Siemens, Bombardier Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 03.11.02, 23:52 Gość portalu: landvetter napisał(a): > O tym wszystkim zdecyduje przetarg. Kto don stanie - nie trudno zgadnac: > Alstom, Siemens, Bombardier Bombardiery mi się bardzo podobają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr:-) Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 23:58 michal_el napisał: > Gość portalu: landvetter napisał(a): > > > O tym wszystkim zdecyduje przetarg. Kto don stanie - nie trudno zgadnac: > > Alstom, Siemens, Bombardier > > Bombardiery mi się bardzo podobają:) a słyszałeś kiedyś o uczciwych przetargach w E-u Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 03.11.02, 23:59 Gość portalu: Piotr:-) napisał(a): > > > a słyszałeś kiedyś o uczciwych przetargach w E-u Nie mam zdania na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr:-) Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 00:00 no cóż wystarczy poczytać PortEl Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 04.11.02, 00:02 Gość portalu: Piotr:-) napisał(a): > no cóż wystarczy poczytać PortEl Wiesz to co piszą na portElu są to ich opinie, często nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landvetter Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 04.11.02, 00:01 uczciwe czy nie - lista oferentow jest krotka i przez to przewidywalna. Chyba, ze miasto zdecyduje sie na demobil i zycie po zyciu niemieckich tramwajow Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 06.11.02, 20:57 Gość portalu: landvetter napisał(a): > uczciwe czy nie - lista oferentow jest krotka i przez to przewidywalna. Chyba, > ze miasto zdecyduje sie na demobil i zycie po zyciu niemieckich tramwajow Miasto zdecyduje się na nowe, ja to wiem i Ty też to wiesz:))) (Mam taką nadzieję) Ale skoro będą brać dotację z UE więc będą nowe:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landvetter Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 04.11.02, 00:08 ja marzylbym sobie tramwaj pietrowy - jak w Hongkongu. Dlaczegoby nie posilic sie na odrobine ekstrawagancji? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 04.11.02, 00:09 Gość portalu: landvetter napisał(a): > ja marzylbym sobie tramwaj pietrowy - jak w Hongkongu. Dlaczegoby nie posilic > sie na odrobine ekstrawagancji? A tak w zaszadzie to skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landvetter Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 04.11.02, 00:11 tak w zawadzie z zasady Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 04.11.02, 00:12 Gość portalu: landvetter napisał(a): > tak w zawadzie z zasady ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landvetter Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 04.11.02, 00:12 a raczej w zasadzie z zawady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landvetter Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 04.11.02, 00:28 pewnym wyjsciem byloby tez pojscie w slady Rostocku - to miasto zamowilo do swoich tramwajow niskopodlogowe przyczepy. Przetarg wygraly zaklady Cegielskiego w Poznaniu. Na pewno taniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landvetter Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 04.11.02, 00:38 Gość portalu: landvetter napisał(a): > pewnym wyjsciem byloby tez pojscie w slady Rostocku - to miasto zamowilo do > swoich tramwajow niskopodlogowe przyczepy. Przetarg wygraly zaklady > Cegielskiego w Poznaniu. Na pewno taniej! Doczepki zaprezentowane sa tutaj: www.trampicturebook.de/tram/germany/rostock/ 3. zdjecie od gory. Sa doczepiane do wagonow produkcji czeskiej (Tatra) Odpowiedz Link Zgłoś
multumesc Re: Niskopodłogowce tramwajowe 05.11.02, 15:37 to na pewno tansze niz kupowac zupelnie nowe wozy Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 05.11.02, 15:46 multumesc napisał: > to na pewno tansze niz kupowac zupelnie nowe wozy Ciekwa jestem do czego taką przyczepę doczepisz? Do naszych helmutów? Czy do 805Na? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.babel Re: Niskopodłogowce tramwajowe 05.11.02, 18:33 michal_el napisał: > multumesc napisał: > > > to na pewno tansze niz kupowac zupelnie nowe wozy > > > Ciekwa jestem do czego taką przyczepę doczepisz? Do naszych helmutów? Czy do > 805Na? Jasne, że do 805Na. Skoro Warszawa zleciła konstalowi opracowanie takiej doczepy i jej wyprodukowanie w ilości sztuk raz to jest to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 18:38 maciej.babel napisał: > michal_el napisał: > > > multumesc napisał: > > > > > to na pewno tansze niz kupowac zupelnie nowe wozy > > > > > > Ciekwa jestem do czego taką przyczepę doczepisz? Do naszych helmutów? Czy > do > > 805Na? > > Jasne, że do 805Na. Skoro Warszawa zleciła konstalowi opracowanie takiej > doczepy i jej wyprodukowanie w ilości sztuk raz to jest to możliwe. Troszeczkę komicznie będzie wygladał 805Na z nowoczesną niskopodłogową "przyczepką". Dobrze, że nikt w naszym mieście nie wpadł na taki pomysł. Chciałbym żeby w następnym roku pojawiły się u nas Bombardiery:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 18:44 > > > > > > Ciekwa jestem do czego taką przyczepę doczepisz? Do naszych helmutów? > Czy > > do > > > 805Na? > > > > Jasne, że do 805Na. Skoro Warszawa zleciła konstalowi opracowanie takiej > > doczepy i jej wyprodukowanie w ilości sztuk raz to jest to możliwe. > > Troszeczkę komicznie będzie wygladał 805Na z nowoczesną > niskopodłogową "przyczepką". > Dobrze, że nikt w naszym mieście nie wpadł na taki pomysł. > > Chciałbym żeby w następnym roku pojawiły się u nas Bombardiery:)) > Ale skoro u nas jest główny oddział w Polsce firmy Alstom Power, więc może "zasugerują" władzom miasta, żeby kupili wagony produkcji Alstom Konstal z Chorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
multumesc Re: Niskopodłogowce tramwajowe 07.11.02, 09:30 Bombardier przeciez tez sie w Polsce zadomowil. Kupil Pafawag i az rwie sie do produkcji. Bylby lepszy, jesli porownac trzeszczace badziewie zwane Citadis z Gdanska z Citirunnerem z Lodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 10:04 multumesc napisał: > Bombardier przeciez tez sie w Polsce zadomowil. Kupil Pafawag i az rwie sie do > produkcji. Bylby lepszy, jesli porownac trzeszczace badziewie zwane Citadis z > Gdanska z Citirunnerem z Lodzi Tak, tak takie coś jak w Gdańsku jeździ to ja nie chcę widzieć w Elblągu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.babel Re: Niskopodłogowce tramwajowe 12.11.02, 00:52 Tak zgodzę się, że może nie jest szczytem piękności, ale za to są najlepszym produktem KONSTALU. Są mało awaryjne (ich gotowość do ruchu w październiku wyniosła 89%), a do tego są najlepiej wyposażonymi wagonami jeśli chodzi o udogodnienia dla pasażerów. Wago ten był nawet bardzo chwalony przez wycieczkę kierownictwa i motorniczych z Drezna i Berlina. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
multumesc Re: Niskopodłogowce tramwajowe 12.11.02, 09:50 Chyba nigdy nim nie jechales - trzeszczy jakby mial sie za chwile rozpasc Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Niskopodłogowce tramwajowe 13.11.02, 20:04 multumesc napisał: > Chyba nigdy nim nie jechales - trzeszczy jakby mial sie za chwile rozpasc Jak trzeszczy to go tymbardziej nie chcemy w Elblągu. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: 40 lat temu:) 13.11.02, 10:53 www.portel.pl/artykul.php3?id_akt=5148&id_dz=19 Odpowiedz Link Zgłoś