Dodaj do ulubionych

Kluczowe elementy dla inwestora

IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.02.06, 17:26
"Kluczowe znaczenie miał dla nas dostęp do wykształconej kadry. Interesują
nas młode osoby, które ukończyły studia wyższe (...). Drugi czynnik brany
przez nas pod uwagę, to logistyka (...). Wielkie znaczenie ma dla nas dostęp
do portu lotniczego (...). I wreszcie trzeci czynnik, który zaważył na
decyzji Shella - otwartość miejscowego samorządu. "

na kazdej scianie UMel prosze rozwiesic ten cytat rzecznika Shell Polska
Obserwuj wątek
    • the_jazz Re: Kluczowe elementy dla inwestora 02.02.06, 17:32
      A co, Shell ma cos u nas robic?
      • Gość: pR0SiAczek Re: Kluczowe elementy dla inwestora IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.02.06, 17:45
        nie nikt nie bedzie robil poki nie spelnimy 3 podstawowych warunkow...
        • swojak3 Re: Kluczowe elementy dla inwestora 02.02.06, 18:01
          Ja myślę że muszelki czyścić ale mogę się mylić .Jeśli ktoś chce żeby
          inwestorzy przyjechali z kabzą pieniędzy to niech im dobrze zapłacą.
          • francuz_el Re: Kluczowe elementy dla inwestora 02.02.06, 21:22
            Jeżeli pisząc "u nas" masz na myśli Elbląg, to się mylisz the_jazz, bo na pewno
            nie chodzi o stację benzynową, a centrum finansowo-księgowe. Masz rację
            pROSiAczku, bez większych zmian w Elblągu dalej będzie panował zastój, ale to
            już było powtarzane tyle razy. Akurat w przypadku Shella, nawet jakbyśmy
            spełniali wszystkie 3 warunki, to i tak wygrałaby stolica Polski, bo trzeba mieć
            jeszcze "chody" w PAIiIZ-ie. Oczywiście jest także sporo mniejszych koncernów,
            nie potentatów jak Shell czy Phillip Morris, o których warto i trzeba walczyć.
            • Gość: pR0SiAczek Re: Kluczowe elementy dla inwestora IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.02.06, 16:50
              pudlo francuzie... shell wybral krakow... nie zmienia to faktu ze Elblag nie na
              ten kaliber musi patrzec... ale KLUCZOWE CZYNNIKI sa takie same
              • francuz_el Re: Kluczowe elementy dla inwestora 04.02.06, 00:02
                Dopiero teraz to zauważyłem, chciałem napisać "dawna stolica Polski", ale mi się
                jeden wyraz zjadł :-P
    • Gość: delfin UM Re: Kluczowe elementy ...kleptyki stosowanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:47
      Lobbysta prosiacze przedstawia...:
      "Bedzie kadra i manna sama z nieba spadnie"
      (czy jakoś tak)
      • Gość: E.B. Re: Kluczowe elementy ...kleptyki stosowanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:48
        (..)
        Ale to nie on.. tylko, ktoś tam...
      • Gość: pR0SiAczek Re: Kluczowe elementy ...kleptyki stosowanej IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.02.06, 16:52
        manna sama nie spadnie... bedzie kadra, ktora bedzie sie starac, to szansa
        bedzie na manne :P
        • Gość: GUTEK Re: Kluczowe elementy ...kleptyki stosowanej IP: *.softel.elblag.pl 03.02.06, 20:40
          Nienajgorszy koncern Kronospan chce postawic fabryke pod Paslekiem.I co.Durne
          ludziska protestuja.Taka sytuacja odstrasza potencjalnych inwestorow 100 km od
          Elblaga.Gdy zainwestuje jedna firma i wszystko jest ok to i znajdzie sie druga.
          A tu mamy przyklad odstraszania inwestorow.No ale miejscowy przedsiebiorca ma w
          tym roku zaczac budowe nowego zakladu na 300 osob na Mazurskiej.Wiec moze cos
          sie ruszy na rynku pracy w Elblagu.
          • Gość: alfik Re: Kluczowe elementy ...kleptyki stosowanej IP: *.elb.vectranet.pl 03.02.06, 20:54
            Z tym kronospanem to chyba jakas chryja,komus z tego dziadowskiego
            wojewodztwa,mam na mysli wladze,nie pasuje ta firma i podburzaja miejscowy
            plebs w celu osiagniecia celu,jakim jest wyeliminowanie ich z rynku.
            • Gość: pR0SiAczek Re: Kluczowe elementy ...kleptyki stosowanej IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.02.06, 15:40
              cel jest prosty. fabryka w powiecie olsztynskim... albo pod mlawa... byle nie
              pod Elblagiem

ps. o kronospanie zapomnijcie juz....
              • Gość: Jarosław Figurski Re: Kluczowe elementy ...kleptyki stosowanej IP: 83.238.147.* 04.02.06, 19:35
                Ciekawe kto mnie pamięta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka