Dodaj do ulubionych

"Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści!

02.07.07, 23:25
Taka mała wakacyjna anegdotka. Zatrzymałem się w przydrożnej knajpie
"Chłopskie smaki" niedaleko Pasłęka przy krajowej 7-ce. Zamówienie to szaszłyk
drobiowy, dorsz smażony, dwa żurki, sok + sprite. Zgadnijcie jaki otrzymałem
rachunek? Dla jasności: to zwykły przydrożny bar w nieco wyższym standarcie
niż przeciętne tego typu obiekty, w którym nie ma nawet kart dań dla gości a
zamówienia składa się przy ladzie.

A więc rachunek opiewał na okrągłe 120 zł. Cwana ta knajpka liczy sobie
wszystkie dania (poza zupami i schabowym) za 100 g. Spodziewałem się, że i
ryba i szaszłyk będą tęgie, tak ze 300g, bo naciąganie klientów w polskiej
gastronomii to pełna norma, ale "chojność" obsługi z "Chłopskich smaków"
przerosła moje najśmielsze wyobrażenia. Moja żona (tak przynajmniej opiewał
rachunek) otrzymała wielgachne, tandetnie ociosane kawały piersi kurczaka
chudo przeplatane cebulą o wadze 650 g! - paskudny wizualnie twór ten, noszący
dumne miano szaszłyka, został wyceniony na bagatelka 55 zł.

Na moje uwagi, że chyba rozum odjęło komuś kto wystawił ten rachunek kelnerka
bez słowa zważyła pozostałośc po szaszłyku i odliczyła odpowiednio kwotę od
rachunku (też niezłe kuriozum). Ten zmalał do nadal skandalicznie wysokich 98 zł.

Sezon wakacyjny jak widać w pełni. Nigdy w życiu nie zjem już nic w knajpie, w
którym nalicza się ceny na podstawie wagi. Ewentualnie trzeba zawsze się
pilnowac i stawiać obsłudze na dzień dobry jasne kryteria: chcę np tej ryby
250g i nie zapłacę grosza więcej jeśli ktoś stwierdzi, że ważyła powiedzymy
350g czy 500g.

Macie podobne doświadczenia??
Obserwuj wątek
    • matko74 Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! 03.07.07, 10:54
      ...aż takich nie mam, ale faktycznie liczenie na wagę, przy nieświadomości
      klienta, to jest skandal. Wszystko powinno być jasne zanim dostaniesz rachunek.
      Poza tym wystrzegam się polskich przeydrogowych cwaniaczków knajpianych i po
      prostu nie jadam tam. Wolę się przemęczyć i w trasie niezdrowe chipsy wciągnąć,
      a już po dotarciu na miejsce zjeźć coś konkretniejszego.
      • Gość: Leon Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:38
        Knajpa Tokay prz Olsztynku prowadzona przez Węgra. Kiedyś było tam całkiem
        smacznie teraz jest okropnie. Dania niesmaczne. Brudno w lokalu (obrusy jak w
        GSie...) Ceny z kosmosu a potrawy jakby sprzed kilku dni. Przesolone źle podane
        i oszczędne. Słynny gulasz to jakieś nieporozumienie... To samo tyczy się
        Gospody Warmińskiej w Gietrzwałdzie. Wszystko tak słone że aż dech zapiera.
        Porcje dziecięce a ceny bajońskie. Czeka się długo i bezsensownie. Poziom
        utrzymuje jedynie Kicerman - w Olsztynie na przystani... Tę restaurację
        polecam. Aha i jeśli chodzi o Srebrny Dzwon w Kadynach to też podupada...
        • pioter34 Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! 30.07.07, 12:11
          Słyszałem, że Tokaj niedawno podupad, ale jednak wybrałem się tam, bo było
          akurat po drodze. Byłem tak ze 2 miesiące temu.
          I akurat do jedzenia nie mam wielu zastrzeżeń, porcje duże, smaczne (polecam
          placek węgierski i zupy), chociaż ceny średnie, zawsze mogłyby być niższe.
          Natomiast kelnerki to klapa, jakieś ponure, może dlatego że kazano im skrobać
          coś przy murowanym barze, i to w porze obiadowej.
          I jeszcze uwaga - taksowkarz złodziej - z Olsztynka do knajpy wiął w 2 dwie
          strony - chociaż wiózł w 1, ale też tak na oko, bo niby zapomniał włączyć 2
          strefę. Chciałem dzwonić na policję, ale sie rozmyśliłem, żeby nie psuć sobie
          humoru przed posiłkiem.
      • Gość: piotr40 Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.pronet.lublin.pl 16.08.07, 20:37
        Zgadzam się w zupełności z tym, że to "Oszukane smaki" i tylko takie. Sam
        zjadłem tam szaszłyk z kurczaka za ponad 50 zł. Obsługa chamska, a raczej wsiowa
        z naleciałościami PRLowskimi. Serdecznie odradzam. Już lepszy MC Donald.
    • michal_el Zasada jest jedna 03.07.07, 13:12
      Ja osobiście kieruję się jedną zasadą, w trasie jeść tam gdzie stoi najwięcej tirów. Sprawdzone wielokrotnie:)
    • Gość: wirek Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:27
      Knajpa ta należy do elblążanina, kiedyś o znanym, ze sportu, nazwisku.
    • Gość: marta Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:41
      mieliśmy tą samą sytuację w barze "Chłopskie smaki".
      zamówiliśmy barszcz z kołdunami i smażoną kiełbasę - oczywiście cena za 100gr.
      W związku z tym, że znaliśmy już praktyki tam stosowane poprosiliśmy o małą
      porcję kiełbasy. w barszczu za 5zł pływały tylko 2 kołduny ponieważ nie było to
      danie na wagę. Zamówiona natomiast "mała" kiełbasa miała z 5 cm grubości i
      otaczała prawie cały tależ. Nie dowiedzieliśmy się ile ważyła, ponieważ
      zapłaciliśmy tylko za skonsumowany barszczyk, a "pysznie" wyglądającą kiełbaskę
      zwróciliśmy osobiście szefowi z informacją, że nie będziemy tego komentować i
      pożegnaliśmy się. Cieszę się, że taki wątek pojawił się również na forum
      Olsztyna,
      ponieważ olsztyniacy też często jeżdżą na tej trasie i chociaż ten kto
      przeczyta nie nabierze się na ten numer.
      • Gość: lidka Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:19
        A ja mam cos optymistycznego na odmiane. Przy tej samej trasie niedaleko przed
        Elblagiem jadac od strony Warszawy po prawej stronie kolo stacji (chyba Shell?)
        jest taka knajpka przy ktorej wlasnie duzo tir'ów stoi. Jesli mnie pamiec nie
        myli nazywa sie Zbyszko. Poniewaz w zeszlym roku krecilismy sie troche w tych
        okolicach turystycznie to trzykrotnie zdarzylo sie ze zatryzmalismy sie na
        obiad. Raz przez przypadek, a potemj uz tak sie staralismy utrafic z
        obiadem/kolacja zeby zjesc wlasnie tam. Nie pamietam dokladnie ile
        zaplacilismy, ale z cala pewnoscia kwota byla bardzo rozsadna, porcje olbrzymie
        a jakosc doskonala. Porcja szaszlyka czy przepysznej karkówki z grilla
        starczala na to aby do syta najadla sie naprawde glodna osoba i jeszcze dalo
        sie bez jakichkolwiek wyrzeczen poczestowac w ogrodku przed knajpa kocia mame i
        jej trzy maluchy. W tym roku z pewnoscia postaram sie tam zajrzec po drodze.
        Naprawde polecam!
    • Gość: serratan Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:15
      120 pln w knajpie gdzie liczy sie dobry smak to standard. Jestem z Warszawy i
      osobiscie zawsze odwiedzam chlopskie smaki bo faktycznie knajpa nie nalezy do
      najtanszych ale zawsze swietna obsluga plus deser na koszt firmy, nie mowiac o
      doskonalym smaku dan. Szczerze polecam poledwice po chlopsku. Palce lizac!
      P.S - jak ktos nie ma pieniedzy nalezy stolowac sie w domu!!
      Pozdrawiam
      • Gość: antyserratan Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:57
        Serratan ty św..nio. Co ty tu kasą szpanujesz warszawski wieśniaku. Takie g...
        jak ty nie powinno już żyć. Weż się powieś i nie śmierdź ludziom. 120 zł za
        obiad? Oby cie złapała najbardzioej bolesna choroba i długo trzymała. Wtedny
        nauczyłbyś się wypierdziany potomku hipopotama szacunku dla ludzi. A w
        chłopskich smakach dają g... i okradają więc spadaj do rynsztoka gdzie twoje
        miejsce.
      • Gość: Paweł Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.chello.pl 10.08.08, 22:59
        2x karkówka (0,88kg) 74,80
        2x opiekane ziemniaki 11,00
        2x zestaw surówek 13,00
        2x lipton ice tea 8,00
        RAZEM 106,80

Kolega za szaszłyka i małą (ponad 1,2kg)golonkę zapłacił ok 140 pln.

Jak na przydrożną knajpę "lekka" przesada.
        Ciekaw jestem co proponują klientom, którzy nie są przygotowani na taki rachunek
        ?? ;D

PS serratan - chłopak spodwarszawskiejwsi - pewnie zbiera cały rok na posiłek w
        chłopskich i na tym kończy się jego wyprawa bo na wachę nad morze już nie
        starczy... :D Na przyszłość chłopaku polecam wydanie stówki na obiad choćby w
        Piwnej Kompaniji na Podwalu; będziesz miał bliżej, standard nieporównywalny a i
        kolegom się pochwalisz, że w stolicy byłeś.
        • Gość: as Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.dyn.optonline.net 10.08.08, 23:09
          Jak Cie nie stac to sie tam nie zatrzymuj.Proste.
          • Gość: gośka Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.chello.pl 15.08.08, 15:51
            Jak lubisz być dymany bez mydła to możesz sie tam stołować choćby codziennie. Życze wielu przyjemnych chwil.
    • Gość: john Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:28
      Mogę wam przedstawić firmę Chłopskie Smaki -bar restauracyjny: właścicielka
      Joanna Owocka 14-400 Pałęk ul.Rzeczna. Takich cwaniaków trzeba pokazywać
      imiennie.Miałem okazję jeść takie porcje po 700g polędwicy.To jest jawne
      naciąganie klientów.Przestrzegam przed zatrzymywaniem się w nim.Pozdrowienia dla
      "sympatycznej" obsługi,która pakuje pozostałości po obiedzie do domu.
    • Gość: gość Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.pronet.lublin.pl 16.08.07, 21:19
      tez zjadlam "pysznego" szaszlyka za 55 zl. Syf. ludzie omijajcie to miejsce.
    • Gość: foto Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.tkdami.net 25.08.07, 14:46
      puszczak.act4trees.com/ zzdjecia z komorki oceniajcie
    • Gość: a Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 13:57
      a
    • Gość: Macias Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: 213.25.99.* 11.08.08, 15:23
      Z tego co pamiętam, to wątek tej kanciarskiej knajpy pojawił się na
      forum już w zeszłym roku. Dla porównania: jedzenie na starym
      mieście "Pod Aniołami": 55 złotych razem z napiwkiem dla kelnerki za
      (jednodaniowy co prawda, ale nader obfity) obiad z napojami dla
      dwóch osób. Doliczając do tego zupy rachunek opiewałby na kwotę ok.
      70 PLN. To jednak trochę mniej niż 120. Omijać kanciarzy z daleka.
    • Gość: niezadowolona Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.umcs.lublin.pl 30.05.09, 09:01
      Mamy rok 2009 i nadal oszukują w tym barze klientów, ceny astronomiczne. Za taką
      cenę w innych miejscach można naprawdę dobrze zjeść bez dużego rachunku za np.:
      pierś z kurczaka, 3 ziemniaki i zestaw surówek- 44 zł, a żeby to jeszcze było
      smaczne :/... dlatego jeśli jest "danie" przesolone od razu oddawać, uwaga na
      włosy od od niesympatycznych pań z obsługi. Cena podana na cenniku jest za 100 g
      mięsa, np. cena za pierś z kurczaka za 100 g wynosi 8 zł, w moim przypadku za
      samą pierś z kurczaka zapłaciłam 28 zł, specjalnie nabijają wagę. Nie warto!!!
      Lepiej wstąpić do innych lepszych i tańszych zajazdów i naprawdę dobrze zjeść.
      Żeby później nie mieć przykrej niespodzianki, nie mówiąc już o bólu brzucha i
      wzdęciach po tym pysznym obiedzie. Oszuści!
      • Gość: wrona Bar Rybny k/Pasłęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 09:11
        Polecam Bar Rybny koło Pasłeka. Rosół z ryb palce lizać. Wszystko za
        rozsądną cenę.
    • Gość: Kuba Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.umcs.lublin.pl 30.05.09, 22:08
      Tak Samo i ja przestrzegam przed Chłopskimi Smakami wracając z objazdu naukowego
      została oszukana cała nasza grupa studentów cennik okazał się w rzeczywistości
      całkiem inny niż na menu. Jedynie kierowcy busa dostali obiad za darmo.
      Przytoczę słowa pewnej osoby która wraz z nami została oszukana " Chłopskie
      Smaki ale ceny Pańskie". Omijajcie podróżni to miejsce jeśli nie chcecie
      zapłacić za beznadziejną golonkę i dwa ziemniaki kwoty 45 PLN.
    • turkus-forever Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! 22.06.09, 20:25
      Chłopskie smaki stanęły NIESTETY i na naszej drodze. Po wyjściu z knajpy poprzysięgłam sobie, że będę ostrzegała wszystkich znajomych przed odwiedzeniem tego BARDZO PRZYJEMNIE PREZENTUJĄCEGO SIĘ LOKALU. Ceny kosmiczne- żur, kiełbasa z dodatkami i schabowy z dodatkami plus jakiś mały napój- 60 zł! To ceny za dobre żarcie w naprawdę niezłej, warszawskiej knajpie.
      Ale to mały pikuś. Najbardziej rozwścieczyło nas to, że SMAŻONA KIEŁBASA (upewniałam się jak jest robiona) była po prostu wrzucona do frytek i upichcona w głębokim tłuszczu (to nie tylko czuć ale i widać na pierwszy rzut oka)a było jej 300 gramów!!!!To samo KOTLET! Wyszliśmy zniesmaczeni. Ja nie zjadłam tego ohydnego kotleta na którym STAŁ tłuszcz!
      Myślałam, że takie przekręty i taka nieuczciwość to w dobie konkurencji coś niemożliwego. A jednak. Na samo wspomnienie robi mi się niedobrze!
      • Gość: dexter Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: 80.54.21.* 20.07.09, 22:05
        tez tu bylem wsz. spoko zapłaciłem za 2 sandacze z dodatkami plus jakieś picie
        115 zika to normalna cena za dobre jedzonko chyba pani raz w roku jedzie na
        wakacje z kanapkami i raz w życiu jadła w Knapie zal było wydać 60 zika za 2
        obiady wiec dlatego takie pisanie bzdur mieszkam w warszawie i place za jedna
        pizze plus napój zrąbany 49 zika wiec po co pisac ze za 60 zika zje się coś
        dobrego w jakimś dobrym lokalu w w-wa zeby dobrze zjesc trza beknac ponad 100
        zybli pozdro siedź w domu i nie wychodź bo zaraz napiszesz ze w biedronce za
        drogi chleb maja
        • Gość: Glonojad Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.08.09, 08:32
          Ty się Warszawa nie zasłaniaj, knajpiany klakierze. Nawet w Piccola Italii nie
          płaci się za pizzę z napojem 50 zł kłamczuchu.
        • Gość: Jasiou Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 15:44
          Jeżeli to prawda co piszesz, to fajnie macie w tej Warszafce - ceny większe niż
          na zachodzie, tylko zarobki 3 razy mniejsze :P
          • Gość: Grucha Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.09, 23:01
            To nie o to chodzi, czy tak jest tanio, czy drogo. Jednemu za drogo a innemu w
            sam raz. Problem dotyczy tego, że zamawiając posiłek powinno się znać jego cenę.
            W mojej ulubionej knajpie (Przystań w Olsztynie) nie jest szczególnie tanio ale
            za to jak coś zamawiasz to wiesz ile zapłacisz. A tutaj ewidentnie kantują
            ludzi, gdyż cennik a porcja rzeczywista to dwie rożne sprawy.
            Pozdr
            • Gość: Jasiou Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 00:49
              Oczywiście, że masz rację i z tym się całkowicie zgadzam - po prostu pod
              niektórymi względami daleko nam do Europy :)
              A moja wypowiedź tyczyła się tylko tych cen w Warszawie, niczego innego ;)
              Pzdr.
              • Gość: wojtas Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.cityboard.pl 03.09.09, 15:52
                się trochę czepiacie! Po pierwsze trzeba uważać (chyba, że ktoś się
                wczoraj urodził). Jest tam napisane, że wg wagi i cena za 100g a
                widok wielkiej golonki na stoliku obok może posłużyć jako przykład,
                żeby poprosić mniejszą porcję. Jem tam za każdym razem i jest
                smacznie i pięknie podane. Płacę zawsze ok 40 zł za osobę i uważam,
                że cena jest ok, no chyba że ktoś chce zjeść za 10 no to faktycznie
                wypatrujcie tirów i wąchajcie zapachy Panów, którzy od tygodnia
                siedzą w samochodzie, ewentualnie "zdrowy" McDonald - czysto, tanio
                i modnie. Pozdrawiam Chłopskie Smaki i z pewnością się tam posile
                następnym razem. Wojtass. I proszę nie piszcie już, że jestem
                porąbany albo jakiś cwaniak z warszawy po prostu potrafię czytać no
                i jestem rozsądny. Pozdrawiam
                • Gość: Bartosia Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 19:34
                  Dziś miałam też niemiłe zaskoczenie przy płaceniu rachunku ,za
                  szaszłyk koszmar i golonkę oraz dwa soki:111zł. I uważam ,że jest to
                  naciąganie klientów ,a jedzenie jest słabe w smaku.Absolutnie nie
                  polecam!
    • Gość: ja Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.xdsl.centertel.pl 24.05.10, 10:40
      Kiedyś tam pracowałem i już wówczas stwierdziłem, że nawet na kawę nie zajadę bo
      to rozbój w biały dzień ;) Można by napisać więcej, ale nie chcę mieć przez to
      później problemów...
    • Gość: lucyna Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.chello.pl 30.06.10, 21:23
      Ta knajpa to totalna porażka! Nie dośc że ceny bajońskie to
      jeszcze żarcie tragedia. Zamówiliśmy z mężem gołego szaszłyka z
      surówkami i dorsza również z zestawen surówek/ bez ziemniaków ,
      frytek czy takich tam/ do tego dwie wody mineralne. Rachunek 96zł.
      Myslałam że z krzesła spadne .Żeby jeszcze chociaż smaczne było to
      może bym to jakoś przetrawiła . Nie dziwię się że mają taką wagę
      produktu skoro ryba zostaje poddana jakieś totalnemu zakamuflowaniu
      w ogromnych ilościach czegoś co miało chyba być panierką. Nigdy
      więcej do tego miejsca nawet jakbym miała z głodu paść!Omijajcie to
      miejsce szerokim łukiem!!!
    • Gość: kruszynka Re: "Chłopskie smaki" przy E-7 - uwaga oszuści! IP: *.chello.pl 25.07.10, 01:44
      W minionym tygodniu, w drodze powrotnej z urlopu nad morzem, zatrzymaliśmy się w owym barze aby zjeść obiad. Chłopskie Smaki niestety tylko obiecująco brzmią z nazwy. Przestrzegam wszystkich przed odwiedzinami tego miejsca! W pierwszej kolejności szokują ceny jak na przydrożny bar z plastikowymi, niechlujnie wyglądającymi stolikami i krzesłami. Możnaby jednak mieć nadzieję na to, że kucharz zaskoczy wyjątkowym smakiem przygotowywanych potraw, ale niestety tak się nie stało. Żurek tak zakropiony octem, że moja bratowa, pomimo swojej słabości "do kwaśnego smaku" potraw, ledwo zmęczyła talerzyk zupy, po czym w dalszej podróży towarzyszyły Jej zgaga i złe samopoczucie. Szaszłyk niedoprawiony, a co gorsze znalazły się w nim kości i kawałki wykałaczek. Ponadto, waga szaszłyka znacznie zawyżona, szacowana przez kelnerkę na ok 200gr, wyniosła prawie 500 gr, czego trudno było się dopatrzeć w 3 kawałeczkach kurczaka przeplecionych plastrami cebuli. Wszystko to za prawie 40zł, nie licząc ziemniaczków i surówek.
      Panie kelnerki, jeśli tak można Je nazwać, naburmuszone, niemiłe, mrukliwe, robiące łaskę, że Cię obsłużą, robiące ogromną łąskę przy podaniu dodatkowego talerza dla małego dziecka, niestety nie potrafią nawet przyjąć zamówienia, co zaowocowało tym, że wszyscy zdąrzyli zjeść swój posiłek, a ja czekałam na swój, który jakimś cudem nie znalazł się na zamówieniu przekazanym kucharzowi. Deklaracja szybkiego "dorobienia" potrawy niestety potwornie wydłużała się w czasie, skończyło się rezygnacją zamówienia, a reakcja kelnerek zaskoczyła wszystkich - ostentacyjne szajstanie krzesłami i szeptane komentarze - kompletny brak obycia i kultury. Wszystko to zakończone ogromnym rachunkiem, wręcz jak w naprawdę dobrej restauracji w dużym mieście, i niesmakiem związanym ze straconym czasem i pobytem w owym miejscu.
      Zaciekawił mnie rónież widok, dojrzany kątem oka podczas stania przy barze, iż część obsługi pali papierowy na zapleczu. Aż korci, żeby wysłać tam Sanepid...

Spoglądając w komentarze w internecie, widzę, że nie jestem jedyną w ten sposób potraktowaną klientką, i pewnie nie ostatnią. Sadzę bowiem, że mało kto sprawdza dostępne po drodze bary zanim wyruszy w podróż, a okazuje się, że dobrze byłoby to uczynić.

Podsumowując, odradzam odwiedziny w Chłopskich Smakach, bo takich smaków tam nie znajdziecie, ani miłej atmosfery, a tylko zostawicie mnóstwo pieniędzy, za które w porządnym miejscu naje się podwójna ilość osób.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka