Gość: Elbinger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 21:15 www.portel.pl/artykul.php3?i=27658 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przemek Re: No nareszcie ta szkarada znika z maista!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.01.08, 21:35 Też jestem za, ale z tego co widzę dużo ludzi jest przeciw tylko nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: No nareszcie ta szkarada znika z maista!!! 18.01.08, 21:40 Troche szkoda,to moje dzieciństwo i mlodość:( Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Jaka szkarada? 18.01.08, 22:22 Masz na myśli kultowe kino Syrena, w którym oglądałem Seksmisję i trylogię G. Lucasa? Szkoda tylko że rozwalono je aż tak brutalnie :( dziennikelblaski.wm.pl/Wyburzaja-Syrene,38416 Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Brutale:( 19.01.08, 12:08 Można tam było stworzyć nowe piękne kino, to kina to pewna tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Brutale:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 13:46 Dziwi za to fakt, że tak niegdyś dobrze prosperujące kino upadło. Bywalem w nim swojego czasu, a powody jego upadku do dzisiaj pzoostają tajemnicą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaka szkarada? IP: *.elb.vectranet.pl 19.01.08, 12:39 Byc moze nasi przedmowcy (nie obrazajac ich) po prostu maja za malo lat, by pamietac swietne czasy kina syrena. Takich hitowych-premier w tym kinie jak w latach 80-tych "Never ending story", ten zapach drewna i skrzypiacych foteli, chyba juz nigdzie nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Jaka szkarada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 13:45 Seksmisję widziałem w TV i mam na płycie. Podobnie jak 6 częsci klasyki gatunku czyli GW :) Teraz masz Multikino, w którym odbywa się kilka seansow jednocześnie. Brakuje nam tylko kina na otwartym powietrzu z filmami erotycznymi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matex Re: No nareszcie ta szkarada znika z maista!!! IP: *.acn.waw.pl 19.01.08, 13:52 Żal wielki! Był czas, że miałem nadzieję, że miasto spróbuje to przejąć i zrobi tam salę koncertową,widowiskową, albo kino-teatr, klubotekę, nazewnictwo drugorzędne. Miejsce to mogło tętnić życiem. Teraz już na pewno nie będzie. :( Co do szkarady...kwestia gustu, ja mam wiekszy sentyment do miejsca niz Ty Elbinger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: No nareszcie ta szkarada znika z maista!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 14:45 Suponujesz mi, że nie jestem sentymentalny? Mam sentyment do wielu miejsc, ale tego akurat nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tibor Re: No nareszcie ta szkarada znika z maista!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.01.08, 18:21 Też się cieszę, wszystkie ruiny powiny zostać usunięte aby powstało miejsce pod nowe inwestycje. Sentyment sentymentem a rozsądek rozsądkiem. Tak przy okazji cieaw jestem, ile osób, które lamentują nad rozbiórką "Syreny" w razie zrzutki na renowację lub przywrócenem go do życia, dałoby coś od siebie... Żeby nie było - "wychowałem" się na Gwiezdnych Wojnach i Indiana Jons'ach w Syrenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matex Re: No nareszcie ta szkarada znika z maista!!! IP: *.acn.waw.pl 19.01.08, 18:49 Tibor, obecnie dywagacje nic nie wniosą. Już pozamiatane. Zastanówmy się jednak, gdzie można by przyjąć gwiazdę muzyki formatu (no właśnie kogo udałobby się do Elbląga zwerbować...) i gdzie owa gwiazda miałaby występować? Właśnie przerobiona Syrena mogła być takim miejscem na wzór np. Palladium w Warszawie - miejsce powstałe na bazie kina,którego sala przypominała elbląską Syrenę i także jest tam balkon. Akustyka, z tego co pamiętam, w Syrenie była też dobra. No cóż, mi żal. Nie zmienia to jednak faktu, że czekam na to co powstanie w sąsiedztwie tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: No nareszcie ta szkarada znika z maista!!! 19.01.08, 19:39 już nie ma? hmmm trochę zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: No nareszcie ta szkarada znika z maista!!! IP: *.elb.vectranet.pl 19.01.08, 19:40 Gdyby zaproponowano mi 10% znizke na wszystkie seanse, to chetnie dorzuciłbym soja cegielke. Czy ktos pamieta jak wygladalo kiedys figaro, brama targowa, kamienica w ktorej obecnie znajduje sie sala rady miejsckiej? To byly wszystko ruiny nadajace sie do wyburzenia. W syrenie mogla powstac klimatyczna dyskoteka, czy jakas galeria, oczywiscie po solidnym remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś