Gość: 1lazio IP: *.elb.vectranet.pl 24.07.08, 19:33 Jaką mamy szansę żeby kolejne wybory w mieście przyniosly nam wreszcie zmianę ekipy rządzącej z prezydentem na czele? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! IP: *.elb.vectranet.pl 24.07.08, 22:26 Slonina napewno nie wystartuje,bo juz nie bedzie mogl kandydować,tylko kogo proponujecie?Tylko nie komuchów,bardzo proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! 24.07.08, 23:50 Szansa jest jak trafienie "szóstki" w Totolotka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piszacynaforum Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! 25.07.08, 08:01 To, że Henryk Słonina kandydować na Prezydenta już nie będzie to raczej pewnik. Nadal jednak może być radnym lub pełnomocnikiem ds czegoś w UM. Natomiast pozostają jego najbliżsi współpracownicy. Wypatrywać następcy możemy w tym gronie na przykład: pdi.cors.gov.pl/KRSSED/Podmiot.aspx?nrkrs=0000285559 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! IP: *.elb.vectranet.pl 25.07.08, 10:12 Na jakiej podstawie tak sądzisz,ze klan esbeckich pociotków,na literę M wejdzie do wladzy elblaskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prch Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 16:13 Prawda jest taka, że w chwili obecnej Elbląg nie posiada lepszego kandydata na prezydenta aniżeli H.Słonina :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! 25.07.08, 18:55 Gość portalu: Prch napisał(a): > Prawda jest taka, że w chwili obecnej Elbląg nie posiada lepszego kandydata na > prezydenta aniżeli H.Słonina :-/ Zgadzam się z tobą w pełni, ale Heniu ma już swoje latka :( Więc raczej nie będzie kandydował. Dla mnie dobrym jego następcą byłby Witold Wróblewski, obecny viceprezydent :) Już i tak na uroczystych otwarciach, pokazuję się z dobrej strony. Więc pora aby stał się naszym nowym prezydentem miasta Elbląga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egmojem Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.07.08, 19:01 Ja stawiam na Malinowskiego (o ile będzie znowu kandydował); Co do innych kandydatów, to z tego co wiem najpoważniejszymi są Janusz Nowak, Witold Gintowt-Dziewałtowski lub Władysław Mańkut :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regres Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! IP: *.elb.vectranet.pl 25.07.08, 18:59 Jejku,to jest tak,jakby tonący brzytwy sie chwytał,naprawdę nie ma,czy na niby?Przeciez mamy tylu wykształconych i mądrych ludzi,elblążan,ktorzy uciekają z naszego miasta,bo po prostu nie mają tu czego szukać,gdyby tak zlikwidować uklady koleżeńsko- rodzinne,to wcale nie byłoby tak żle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1lazio Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! IP: *.elb.vectranet.pl 25.07.08, 19:12 Boże tylko nie Mańkut-niech to będzie ktoś kto przyciągnie w końcu inwestorów, podobno już są aż się pchają tylko nikt nie wie jacy to inwestorzy może dowiemy się tuż przed wyborami żeby latwiej bylo glosować Odpowiedz Link Zgłoś
antypajac.1 Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! 25.07.08, 23:26 skad w tym miescie takie poparcie dla czerwonolbych?ktos ma jakis pomysl na racjonalne wytlumaczenie tego zjawiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! IP: *.elb.vectranet.pl 26.07.08, 02:25 I znowu Mankut,Nowak,Gintowt,to juz nie mamy niekomuchow?Czas skonczyć z tym skansenem,dlaczego taka Gdynią zarządza madry czlowiek,ktory nie ma nic wspolnego z czerwenymi i miasto pnie sie do gory.Jak już ,to moze kogos z kręgu pana Olechnowicza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prch Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 11:57 Jeżeli Dziewiałtowski zostanie prezydentem, to pomimo szczerej miłości do mojego miasta autentycznie uciekam stąd gdziekolwiek - nawet do Nowego Yorku Gdańskiego, albo Sztutowa :D. Uważam, że przy nowym podziale administracyjnym sprzedał nasze miasto za pozycję w partii (tak jak Naguszewski, który głosował przeciw korzystnym dla elbląga projektom, ale to już historia na osobną książkę ;-) ) zresztą każdy starszy stażem forumowicz zna moje zdanie o WGD. Tak jak większość osób tu piszących też chciałbym, żeby w naszym mieście rządził prezydent pokroju prawicowych prezydentów z Gdyni czy Gdańska , ale niestety prawda jest taka, że elbląska prawica leży i kwiczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Henryku S. jak dlugo jeszcze?! IP: *.elb.vectranet.pl 26.07.08, 12:35 Akurat prezydent Gdańska mi niczym nie imponuje,mily i usmiechniety gościu i to wszystko,co innego Szczurek,takich ludzi nam poptrzeba i jeszcze jedno,partyjniactwu nie w samorzadach,tu ppotrzeba ekonomistow i dobrych,nieskorumpowanych gospodarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: tu nawet i Guliani nie pomorze IP: *.zone5.bethere.co.uk 28.07.08, 19:15 Porownywanie elblagowa to Gdanska czy Gdyni to mezalians.Gdansk 4 razy wiekszy,Gdynia 2.elblagowo mozna porownywac do Tarnowa,Grudziadza czy Slupska a na tle tych miast nie jest z elblagowem tak zle a to dzieki strumieniowi pieniedzy jakie plynie z kasy tego wojewodztwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1lazio Re: kto po dupcyngielu? IP: *.elb.vectranet.pl 29.07.08, 09:17 a kto was poprowadzi ku metropolitalnej przyszlości?kolejny don juan? jaka wladza tacy mieszkańcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: kto po dupcyngielu? IP: *.elb.vectranet.pl 29.07.08, 16:07 To znowu ja,tym razem nadaję z waszego elblągowa,jestem jebni,ęty i brakuje mi piątej klepki,więc nie przejmujcie sie za bardzo moimi wypowiedziami:) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo kto po Czesiu Jureczku? 29.07.08, 18:18 Ciebie też należałoby zapytać światowy, kto po Czesiu Jureczku zasiądzie na urzędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
generallo kto po Heniu? 29.07.08, 18:17 Dobry temat tylko nieco przedwczesny. Ale jeśli miałbym kogoś zaproponować, na jego następcę to chciałbym aby była to osoba, znana z dotychczasowej działalności jako viceprezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: kto po Heniu? IP: *.elb.vectranet.pl 29.07.08, 19:07 A co takiego wielkiego zdziałał naprzyklad Wroblewski,by go wybrac na prezydenta?Dla mnie to brakuje temu facetowi ikry i inwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1lazio Re: kto po Heniu? IP: *.elb.vectranet.pl 30.07.08, 07:59 to, że zostal namaszczony przez Henryka nie czyni go dobrym kandydatem na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: kto po Heniu? 30.07.08, 22:15 A moze prezydentem naszego Elblaga powinien być czlowiek,ktory ma odpowiednie kwalifikacje ku temu,to znaczy jakąs praktykę i odpowiednie wyksztalcenie w zarzadzaniu miejskimi zasobami,no bo cóż,facet,ktory byl kiedys nauczycielem fizyki,czy matemy,pózniej wicekuratorem,wiceprezydentem...To "wice"do niego przylgnęło i tak naprawdę,pozostal,mentalnie,tym "wice".Wedlug mnie Heniuś ,to czlowiek w miare uczciwy,ale na prezia nie nadajacy się,ma chyba on w swoim gronie kogos,kto wykonuje za niego dobrą robotę,w celu pozyskiwania funduszy unijnych,ale oklaski oczywiście zbiera,wiadomo kto.Dajmy sobie spokój z ukladami partyjnymi,niech wreszcie zaczna miastem zarzadzać kontraktowi menadżerowie,ktorzy w nosie mają partyjniactwo,uklady kolesiowskie itp.,a tacy wlasnie są czerwoni i nie tylko,ludzie z poprzedniej epoki powinni odejśc do lamusa,miasto nasze potrzebuje swieżej ,nieskażonej krwi,precz z komuchami typu:Nowak,Witold G-W,Mankut itp,tym panom juz naprawde dziekujemy,chyba ze mamy klapki na oczach i zaglosujemy na marazm,bylejakość i stagnacje gospodarcza Elbląga,czego sobie i wszystkim elblazanom szczerze nie życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wir Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 08:59 Ma doświadczenie, jest młody, kompetentny a przy tym ma czysta przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AborygenMiejscowy Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydow IP: *.elblag.pl 31.07.08, 10:45 Babcia klozetowa także może i ma doświadczenie, a jaki dorobek. A efekty i rzeczony dorobek ? Trochę rozsądku proszę w tak ważnej sprawie dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydow IP: *.elb.vectranet.pl 31.07.08, 20:13 Rzeczywiście Wroblewski jest mlody,ma 25 lat,ale na jednym boku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1lazio Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydow IP: *.elb.vectranet.pl 06.08.08, 22:40 nowy prezydent powinien sprowadzić inwestorów a wraz z nimi nowe miejsca pracy,poza tym aquapark,stadion,Stare Miasto powinno konkretnie ruszyć z kopyta,Modrzewina,nowe linie tramwajowe,doprowadzenie calej obwodnicy do standardu drogi expresowej i na koniec albo przekop albo dogadanie się z ruskimi czy tak duzo żądam? Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydow 07.08.08, 01:43 Gość portalu: 1lazio napisał(a): > nowy prezydent powinien sprowadzić inwestorów a wraz z nimi nowe miejsca > pracy,poza tym aquapark,stadion,Stare Miasto powinno konkretnie ruszyć z > kopyta,Modrzewina,nowe linie tramwajowe,doprowadzenie calej obwodnicy do > standardu drogi expresowej i na koniec albo przekop albo dogadanie się z ruskim > i > czy tak duzo żądam? Żądasz niemożliwego, bo większości samorząd nie jest w stanie wykonać, ale pomarzyć zawsze można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1lazio Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydow IP: *.elb.vectranet.pl 07.08.08, 14:24 jeszcze jedno a w zasadzie 2 marzenia wiadukt i tunel na Zatorze i jest git Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napisawszy Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydow IP: 172.16.8.* 07.08.08, 17:28 W nawiązaniu do wątku poruszę kilka rzeczy, które w mediach się przewijały parokrotnie, a były elblążanom obiecane. Czas leci i jakoś póki co efektów nie widać, a i brakuje informacji co sie z częścią z tych rzeczy dzieje: 1. Europark - nie mamy wiedzy jak idzie sprawa pozyskiwania środków na ten cel i kiedy projekt w ogóle wystartuje (wiemy natomiast, że okrojono zamysł aquaparku oraz toru do jazdy szybkiej na lodzie) 2. Lotnisko miejskie - była przymiarka, aby nadać temu znaczenie regionalne i starać się o środki, ale dziwnym cudem w strategii rozwoju Elbląga projekt znalazł sie na liście projektów dodatkowych, czyli innymi słowy w ogóle może nie być zrealizowany 3. Wiadukt/tunel na Zatorze - ucichło totalnie w tym temacie, a przecież żyjemy w XXI w., a nie w XIX, więc przeprawa na Zatorze dawno powinna być udrożniona 4. Strefa ekonomiczna - co prawda to nie prezydent Słonina odpowiada za to, że mamy tylko podstrefę, ale jakoś słabe są starania w ramach jej wykorzystania w Elblągu, więc poniekąd tutaj winą obarczam 5. EPT - stanowczo za długo wszystko trwa i nie wiemy dokładnie nic o potencjalnych inwestorach 6. sieć światłowodowa i budowa punktów ogólnego dostępu do internetów w ramach miejskiej sieci internetowej - temat rozwija się ślamazarnie 7. Lista zachęt inwestycyjnych i działania proinwestycyjne - napiszę lapidarnie - słabo się sprawdza w praktyce, a to wielka szkoda To co mnie jeszcze razi, irytuje, źle zostało rozwiązane, to choćby temat zakładów mięsnych i EZNS, ale nie będę tych tematów rozwijał, bo niejednokrotnie pisaliśmy o nich. To, co jeszcze jest na nie wg mnie, to choćby nierozwijanie, albo chociaż podejmowanie starań w kierunku budowy portu w Zatoce Elbląskiej (we współpracy z gminą), reanimacja Kolei Nadzalewowej (we współpracy z gminą), budowa osady Truso (we współpracy z gminą Elbląg i Braniewo), rozwój turystyki wzdłuż Kanału Elbląskiego - powinniśmy brać przykład od Ostródy jak się wykorzystuje walory tego miejsca - pod tym względem to wielki minus i wstyd dla naszego miasta No dobra tyle złego ode mnie. Następnym razem pozytywy. ;) Dodam jeszcze, że stadion umyślnie pominąłem, bo o nim ciągle piszemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 20:16 Porka mizeria Odpowiedz Link Zgłoś
piszacynaforum Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydow 08.08.08, 08:26 do listy niespełnionych obietnic wymienionych przez użytkownika "napisawszy" dodam: 1. Elbląski Inkubator Nowych Technologii Planowany od początku jako lokomotywa EPT rozkręca się bardzo powoli. Nadal jest wolnych 11 lokali (dane ze strony einti.eu). Pisałem już parę razy o dużym rozczarowaniu jakim jest na razie działalność Inkubatora. Zasadność powoływania i finansowania tego przedsięwzięcia jest bardzo mglista. 2. Tempo powstawania nowych mieszkań na Modrzewinie Miasto za chwilę wejdzie w rolę wojska od którego przez dziesięciolecia nie mogło dostać terenów po poligonie. Jak już dostało to teraz samo przez dziesięciolecia będzie uwalniało tereny pod inwestycje mieszkaniowe. Jak się przejeżdża przez Pruszcz Gdański to człowiek oczy przeciera ile i w jakim tempie tam budują. Na Modrzewinie oczy na razie możemy przecierać od kurzu... A tak swoją drogą to zaczynam powoli obstawiać Pełnomocnikiem ds Czego będzie H.Słonina po ustąpieniu ze stanowiska Prezydenta. Może Pełnomocnikiem ds Inwestycji? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napisawszy Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydow IP: 172.16.8.* 08.08.08, 10:09 napisałem "reanimacja Kolei Nadzalewowej (we współpracy z gminą), budowa osady Truso (we współpracy z gminą Elbląg i Braniewo)", ale miało być: reanimacja Kolei Nadzalewowej (we współpracy z gminą Elbląg i Braniewo), budowa osady Truso (we współpracy z gminą Elbląg) Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: A dlaczego Witek Wróblewski nie może kandydow 08.08.08, 16:08 Slonina niech spada na emeryturę,to stary czlowiek i ma amnezję,wiec juz sie nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1lazio Re: slonina jak listkiewicz IP: *.elb.vectranet.pl 08.08.08, 18:57 czy tylko ja mam takie skojarzenie?panowie czas odejść wasz czas się już skończyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regres Re: slonina jak listkiewicz IP: *.elb.vectranet.pl 08.08.08, 19:51 Do wszystkich zardzewiałych,elblaskich komuchów,niech spadają do swojego skansenu,za ktorym tak mocno kiedyś optowali, 100km na wschod od Elbląga. Odpowiedz Link Zgłoś