Gość: maugonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 18:33 jestem elblążanką, i bardzo mi się podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emiter Re: Nowa Wyspa Spichrzów IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.08, 23:52 Mam nadzieję, że nocne życie będzie kwitło na Wyspie Spichżów, a wszystkie knajpy i klubu przeniosą się tam ze Starówki, gdzie upierdliwi mieszkańcy piszą ciągle skargi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość:upierdliwy Re: Nowa Wyspa Spichrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 10:08 Jako mieszkaniec tzw.Starówki - też czekam na to z niecierpliwością.Na wyspie pijcie,ryczcie po nocach i bijcie się do woli.Pa,pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1lazio Re: Nowa Wyspa Spichrzów IP: *.elb.vectranet.pl 06.09.08, 11:12 przecież nikt na silę nie każe ludziom mieszkać na Starówce, najpierw się biją o mieszkania od Mytycha a potem jęczą że jest tam halas i nie da się mieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Nowa Wyspa Spichrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 15:27 Zwróćcie uwagę na odwzorowanie kształtu spichrzów, a przede wszystkim na zaznaczone na czerwono kamienice wzdłuż bulwaru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Nowa Wyspa Spichrzów 06.09.08, 15:31 Szkoda że to tylko wizualizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepi Re: Nowa Wyspa Spichrzów IP: *.elb.vectranet.pl 16.11.08, 11:48 WRESZCIE!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
tramcez Re: Nowa Wyspa Spichrzów 05.01.09, 23:57 Tak już niedługo bo za kilka lat, możliwe że do 2015 roku Wyspa Spichrzów zostanie odbudowana po blisko 70 latach :) Projekt odbudowy wyspy osobiście podoba mi się. Będzie on nowoczesny, czysty, zadbany oraz będzie nawiązywać do starych historycznych czasów tej części Elbląga. W końcu tak jak kilka wieków temu Wyspa Spichrzów i Stare Miasto zrosną się w jeden organizm Centrum Miasta Elbląg. Połączeniem pomiędzy tymi obiema dzielnicami będą nowoczesne i wyremontowane mosty na Rzece Elbląg. Fajnie, że będzie też tam przystań dla jachtów. Dzięki temu bardziej rozwinie się turystyka w tym rejonie :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napisawszy Re: Nowa Wyspa Spichrzów IP: 172.16.8.* 06.01.09, 10:57 Ja bym na Wyspie Spichrzów widział inwestycję, która być może przerośnie elbląskie wyobrażenia (włodarzy mam na myśli) i ogłosił przetarg międzynarodowy np. na Muzeum Hanzy i Tradycji Morskich Elbląga. Do przetargu zaprosił sławy światowej architektury i wybudował obiekt na miarę Muzeum Guggenheima w Bilbao, wszak dopiero jego powstanie z Bilbao uczyniło miasto z czegoś słynące i licznie odwiedzane. W Elblągu mamy zaś formy przestrzenne, które jako jedyne dzieła z Polski, zostały uwzględnione w amerykańskim almanachu współczesnej sztuki światowej. Przecież coś takiego to świadectwo tego, że Elbląg nie jest miastem totalnie nieznanym w pewnych kręgach światowej kultury, sztuki i architektury. Oczywiście nie jest znaczący, ale już się tam odcisnął w pamięci. Dlaczego nie uderzyć w wysokie tony i nie szarpnąć się na coś, co będzie wizytówką miasta-szczególnie gdy ma się w sąsiedztwie Galerę El, Muzeum Archeologiczno-Historyczne i wspomniane formy przestrzenne? Do tego jeszcze wciąż odbudowujące się Stare Miasto i najdłużej trwające miejskie prace archeologiczne w Europie, a może i niebawem na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Nowa Wyspa Spichrzów IP: 81.15.226.* 06.01.09, 14:26 > Fajnie, że będzie też tam przystań dla jachtów Niech mi kto madry wytlumaczy, jak te jachty tam wplyna? Tam moze byc co najwyzej przystan dla kajakow i malych lodek. Mosty kolejowe w gorze i dole rzeki zatrzymaja wszystko co wieksze. Fajnie, ze bedzie Wyspa Spichrzow, ale nie powtarzajcie banialukow za ludzmi Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś