Dodaj do ulubionych

Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 09:56
nie przekopiecie bo i po co?
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.08, 13:11
      Jak to po co.
      Przekop Mierzei Wiślanej jest dla Elbląga być albo nie być.
    • Gość: jan Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 09:33
      a kogo w Polsce obchodzi bycie lub nie Elbląga.
    • samozwaniec1 Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka 08.12.08, 11:32
      Nie bedzie przekopu przynajmniej przez 10-15 lat.Nie w czasach recesji.Po co budowac przekop dla Elblaga podczas gdy Gdansk i Gdynia pracuja na pol gwizdka.
    • Gość: Kyjanyn Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.skif.com.ua 08.12.08, 14:17
      Gdansk i Gdynia to jest inne wojewodztwo - spojrz na mape nieuku. Warmia i Mazury nie beda sie rozwijac z tego powodu, ze Gdansk i Gdynia beda wykorzystane nie na pol gwizdka, tylko na 2/3. Zrozum to palancie. Po drugie, naucz sie czytac ze zrozumieniem - kanal przez Mierzeje to nie jest jakis tam projekt sam w sobie, tylko maly, ale niezbedny element wiekszego systemu Ukraina-Baltyk i Bialorus-Baltyk. Jak ty to sobie wyobrazasz - Warmia i Mazury stworzyly projekt "Baltycka Ukraina" (patrz sajt), nawiazaly kontakty z Ukraincami i Bialorusinami, obudowaly projekt dodatkowymi tematami ekologicznymi, zeby Ukraincow i Bialorusinow dodatkowo zachecic - a korzystac z tego mialoby niby sasiednie wojewodztwo (PO-morskie), ktore bez tego jest juz bogate i nawet palcem nie kiwnelo w tym kierunku (co wiecej, PO-morze delikatnie mowiac nie lubi Ukrainy i Bialorusi - woli Rosje). Puknij sie w glowe samozwanczy palancie.
    • Gość: franc Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 18:07
      nic z tego nie będzie,a Elbląg niech kopie w ramach czynu społecznego kanał w kierunku morza Czarnego.Cała Polska z chęcią dostarczy łopaty.
    • Gość: Tomek Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.volia.net 08.12.08, 23:49
      a co na to Protas? Powinien sie zdecydowac
    • Gość: Slonina-tak a gdzie byl pan Wcisla? IP: 91.202.243.* 10.12.08, 07:48
      Urzad Marszalkowski daje d..y. Koordynator Baltyckiej Ukrainy zalatwil poparcie
      Podlasia, Lwowa i Gdyni, przekazal sprawe urzednikom, a ci beztrosko sobie pol
      roku przebimbali. Pytanie, po co nam w takim razie delegatura Urzedu
      Marszalkowskiego w Elblagu, skoro od lipca nie potrafi nawet zorganizowac
      spotkania z przedstawicielami Podlasia i uzgodnic wspolnego stanowiska? Moze pan
      Wcisla nam to wyjasni?
    • Gość: nierozumiejący Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: 89.108.209.* 10.12.08, 17:44
      Nie wiem dlaczego na temat wypinają się ludzie, którzy z pocałowaniem ręki powinni przejąć pałeczkę od osób, które temat nagrały. Łoginow dobrze rozpoczął, ale dalej pociągnąć powinni ludzie, którzy do tego zostali powołani.
    • Gość: swiatowy Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.range86-141.btcentralplus.com 10.12.08, 20:33
      Baltycka Ukraina i Nadtybrska Litwa.Ile jeszcze czasu uplynie zeby niektorzy zrozumieli ze miasteczko Elblag z "portem"dla kajakow znaczy tyle dla WARMII I MAZUR co zeszloroczny snieg,ktorego jeszcze nie bylo.Wojewoda Swietokrzyski,Malopolski,G.W.bUSH i G7 wszyscy patrza z niepokojem jak male miasto jakim jest Elblag po wywaleniu grubych milionow (mam nadzieje ze ktos sie tam opamieta i nie dojdzie do tej groteski)w bloto i budowie "portu"dla kajakow bedzie ciagnac POlske do przodu.Cyrk!Port razem z marina to bedzie w Gizycku
      • mobydickzolsztyna Młodzi - doopy? 11.12.08, 10:34
        Gość portalu: swiatowy napisał(a):
        > ... miasteczko Elblag z "portem"dla kajakow znaczy tyle
        > dla WARMII I MAZUR co zeszloroczny snieg ...

Uff! No popatrz tylko.
        A dla mnie najmniejsza szparka na morze, to trochę powietrza do płuc!
        Dlaczego Ty lekceważysz choćby barki i holowniki? Nie wspominając o stateczkach
        ro-ro, taniutko niosących te kilka TIR-ów z Rotterdamu.
        Uwielbiasz wąchać te spaliny?

Niech nawet ekonomia transportu wewnątrz-bałtyckiego będzie nie większa od
        transportu rzecznego.
        Ale to w zupełności wystarczy!
        Choć lekceważone przez bogatych Polaków,
        a doceniane przez ubogich Niemców.
        No i ta furia na ruską mentalność.

Kurcze!
        To NIE JEST sprawa Elbląga. Jeśli nie Polski, to z pewnością W-M razem z
        Powiślem i Przyległościami (tak, jak to widzi Oracki).

Kurcze!
        Gdy było trzeba, to i kleiłem i rozdawałem i na mrozie stałem, aby Babciom
        wyjaśniać.
        W pierdelku za to odsiedziałem (z BARDZO sympatrycznymi Elblążanami - Ech,
        gdybyście się jeszcze, nawet w pierdelku nie żarli wewnętrznie w 3 frakcjach!) i
        zacząłem znowu.

A teraz?
        Ino wiater gwizda!
        A młodzi przy kompach, na doopach tylko siedzą i burbulują, gdy się frustrują.

GDZIE ja mam w Olsztynie podpisać się pod żądaniem przekopu?
        Bo obecnie to TYLKO tyle mogę - podpisać się!
        No chyba wolno, w jakimś wieku - w końcu zdrowotnie spierniczeć?

Taka, owaka - na MODNE eko to się zbiegną, a własna doopa, sprawa własnego
        województwa - to nie jest dla Nich cool!
        • Gość: regres Re: Młodzi - doopy? IP: *.elb.vectranet.pl 13.12.08, 11:09
          Moby,nie uważasz tego za dziwne,że jakiś tam Bialystok jest za przekopem,a
          wladze olsztyńskie nabieraja wody w usta?
          • Gość: ELF konkretnie IP: *.eranet.pl 13.12.08, 16:27
            Nie tyle władze województwa, co Rafał Wolski i Aneta Mordasiewicz, z imienia i
            nazwiska. To oni konkretnie odpowiadają za tą sprawę i ją olali. I to oni, a nie
            Protas, powinni być za to rozliczeni.
    • antypajac.1 Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka 10.12.08, 20:48
      wiemy,wiemy,wspólczujemy.
      • Gość: tabaka Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 12:18
        wladze wojewodztwa mają nas w dupsku. To zasluga takich kretynow ktorzy dali sie
        sprowokowac i szczekaja na olsztynkowo. Mata co chcielista !!!!!! Udzielajcie
        sie dalej i dalej szczyjta pod wiatr !!!!!!!
    • Gość: wilczek Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.eranet.pl 15.12.08, 00:28
      Chcemy upublicznienia raportu z rozmów z Białorusią i jasnej deklaracji Wcisły w tej sprawie.
    • Gość: zMorąga Wcisla i Wolski IP: *.eranet.pl 15.12.08, 20:23
      Wcisła i Wolski popierają ten temat, ale to nie są właściwe osoby do realizacji
      takiego pomysłu. Tu trzeba faceta z jajami, a obaj panowie niestety nie wykazują
      zdolności i chęci do ponadstandardowych i operatywnych działań.
    • Gość: skoro tak... Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.01.09, 22:31
      ...to rozliczyć tego Wolskiego i Anetę Mordasiewicz!!!!!!!!!
    • alfik45 Wszystko w rękach Pana Boga 05.01.09, 16:27
      Trzeba sie modlic ,za madrośc dla tepaków z parlamentu.
      • francuz_el Próbka "rzetelności" GW i planów rządu ws.przekopu 30.01.09, 11:15
        "Według Tuska Putin obiecał też wznowienie żeglugi na Zalewie Wiślanym. Ponieważ
        wygasła polsko-rosyjska umowa o wykorzystaniu Zalewu, a nowej nie ma, statki nie
        mogą zawijać do portu w Elblągu. Rząd PiS miał radykalny pomysł na rozwiązanie
        tego problemu - przekopanie kanału przez Mierzeję Wiślaną. Ale kosztowałoby to
        kilkaset mln zł, których nigdy w budżecie nie przewidziano. Pomysł wzbudził też
        ogromne protesty ekologów."
        Źródło: Gazeta Wyborcza
        • Gość: AM Re: Próbka "rzetelności" GW i planów rządu ws.prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 16:57
          Czy ktoś zna stanowisko gospodarza tego terenu? Czy go nie pytamy? Ludzie
          zejdzcie na ziemię. Ten "tenis w porcie" i infantylne podejście do tematu
          zaczyna mnie już irytować. Drzwi do lasu se wybudowali i maja teraz problem -
          jak to spożytkować dla potrzeb kampanii.
          • francuz_el Re: Próbka "rzetelności" GW i planów rządu ws.prz 30.01.09, 23:49
            Dla potrzeb kampanii zostało to spożytkowane już, jeżeli dobrze liczę, dobre 3
            razy, zarówno przez PiS, jak i przez PO. Efekt tego jest oczywiście żaden,
            zarówno dla mieszkańców, jak i dla samych kampanii.
    • Gość: regres Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.elb.vectranet.pl 30.01.09, 17:13
      Tylko ze Mierzeja nie ma gospodarza,Gdańsk ma to w dupie,a Elbląg nic nie może,więc przestań zadawać głupie pytania,ty penisie w torcie.
      • Gość: AM Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:48
        No niestety nad wyraz infantylizm.
        • Gość: regres Re: Przekop Mierzei: Wszystko w rękach Marszałka IP: *.elb.vectranet.pl 01.02.09, 14:23
          Póki durnie przy korycie-nie ma co marzyc o przekopie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka