Gość: ADR IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.01.09, 19:30 Wygląda okazale według mnie dziennikelblaski.wm.pl/Hotel-z-czterema-gwiazdkami-dla-gosci-Euro-2012%E2%80%A9,62388 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pacoraban Re: Nowa wizualizacja Vivaldiego II IP: *.elb.vectranet.pl 20.01.09, 20:41 "Nie jest tajemnicą, że powodem wstrzymania budowy były trudności z uzyskaniem kredytu na dalsze roboty. Banki nie dawały się przekonać, że czterogwiazdkowy hotel jest naprawdę w Elblągu potrzebny." Trudnosci z uzyskaniem kredytow, hehe. banki nie daly to unia da. Unia zaufa. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Do ARD - to nie jest nowa wizualizacja 21.01.09, 00:32 Jest to cały czas ten sam projekt, w którym trzy kamienice są piękne, a to coś na końcu to ja nie wiem co to jest! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Basen 21.01.09, 00:37 Podoba mi się fakt, że będziemy mieli wkońcu drugi ogólnodostępny basen;) I to na Starym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody_arch Re: Basen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 13:25 Powiem tylko tyle że będzie jeszcze jeden basen i z zapleczem spa poza terenem Starego Miasta i będzie jeszcze jeden hotel na terenie Starego Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orbi Re: Basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:21 na Wigilijnej bedzie hotel... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Basen 21.01.09, 20:31 To samo chciałem napisać;) My tu juz wszystko wiemy młody;) Odpowiedz Link Zgłoś
pablos69 Re: Nowa wizualizacja Vivaldiego II 21.01.09, 10:24 Projekt jest identyczny jak poprzedni, tylko kolorystyka jest inna. Ta pierzeja moglaby byc cudna, gdyby nie ta kamienica po prawej, ktora nie pasuje do reszty. Jest zbyt nowoczesna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Namolny Re: Nowa wizualizacja Vivaldiego II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 11:32 Coś tu za szybko się chwalą tą inwestycją...od złożenia projektu po jego pozytywne (?) rozpatrzenie jest baaaardzo długa droga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Re: Nowa wizualizacja Vivaldiego II IP: 193.108.194.* 21.01.09, 14:19 Jesli argumentacja przemawiajaca za ekonomiczna oplacalnoscia hotelu uzywana w bankach bylo zdanie z tytulu artykulu to nie dziwie sie, ze zaden sie nie napalil na inwestycje. Jesli chodzi o czas potrzebny na rozpatrzenie wniosku o dotacje to wszystko zalezy od rodzaju inwestycji, wybranego dzialania, konkretnej jednostki oceniajacej oraz jakosci samego projektu. Moze to przebiec w ciagu kwartalu, a moze trwac nawet kilkadziesiat miesiecy. Poza tym srodki z UE nie sa przyznawane dla projektow bez zapewnionego finansowania (wiec niechec bankow mogla sie przysluzyc odkladaniu jego realizacji w czasie), poniewaz naczelna zasada jest zwrot poniesionych nakladow, a nie finansowanie projektow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Nowa wizualizacja Vivaldiego II IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.09, 18:15 Byc moze inwestycja ruszy, bo rzad Tuska wprowadzil "konkurencje" wobec bankow uruchamiajac system zaliczek (nawet do 4mln zl), zeby przeskoczyc "awersje kredytowa" bankwo i umozliwic rozpoczecie zaaprobowanych do dofinansowania inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Re: Nowa wizualizacja Vivaldiego II IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.09, 21:33 no wreszcie będzie basen zamiast 25 m bedzie 15 m hura i karnety beda Odpowiedz Link Zgłoś